McLaren Macaristan'da Daha Güçlü Olmayı Umuyor

yazar:

kategori:

Woking merkezli takım Hockenheim’da egzoz destekli difüzörü kullanmasına rağmen yarışta Ferrari ve Red Bull’un hızına ulaşamamıştı. Lewis Hamilton yarışı dördüncü sırada tamamlarken takım arkadaşı Jenson Button da hemen arkasında beşinci olmuştu.

Whitmarsh bu hafta sonu için mucize beklemeseler de pistin doğası gereği McLaren’in güçlü olacağın inanıyor.

Whitmarsh, “Hockenheim’da tempomuz rakiplerimize oranla düşüktü. MP4-25 yüksek yere basma gücü gerektiren yerlerde daha iyi sonuç verir. Cesaret veren ise, yeni egzoz destekli difüzörle bir yarışa çıktık ve bu da bizim sistemi ileriye taşımak adına çok fazla veri toplamamızı sağladı.

“Her iki şampiyonada da pozisyonlarımızı korumak için çok sıkı çalıştık. Sadece bu son dört haftada değil, her zaman MP4-25 üzerindeki güncellemelere odaklandık. Woking’tekiler için yaz tatiline güçlü bir sonuç alarak girmek harika olur. Böylece motivasyonumuzu ve bağlılığımızı sezonun son bölümüne taşıyabiliriz.” dedi.

Jenson Button da özellikle yeni taban konusunda daha fazla veri toplamalarının ardından Macaristan’da daha güçlü bir hafta sonu geçirebileceğine inanıyor

“Hockenheim’ın ardından Budapeşte’ye daha iyimser bir şekilde gidebiliriz. Takım o pistte geleneksel olarak iyi sonuçlar aldı şimdiye kadar. Ayrıca yüksek yere basma kuvveti gerektiren piste uyum sağlayacağımızı düşünüyoruz.”

“Her seansın ardından yeni tabanla ilgili daha fazla bilgi edindik ve pazar günkü yarışta da çok değerli bilgiler topladığımıza inanıyorum.

“Şimdi her şey elimizdeki paketin gücünü en yüksek seviyeye çıkarmamıza bağlı ve yaz tatili öncesi güçlü bir sonuç almalıyız. Bu takımdaki herkes için itici bir güç olur.”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eywallah İkaz olayını da geçtim ama şunu bilmeni isterim ki ,kime ne zaman kaç kere ne dediğimi çok iyi biliyorum.
    Hayılı geceler.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    kirve 12 Tarih 25.07.2010 19:32:02
    avatar
    Nebuchadnezzar sabırsızım hemen atlıyorum ilk gördüğümde kusura kalma.
    başlangıç noktası bu yorumdu.
    Neyse kirve birbirmizi kırmayalım.Türkçede esnek kelime çok haliyle yanlış anlaşılma olabilir.Hakkını helal et benden yana helal olsun.
    Aramızdaki bu diyaloğa avukatlık yapmasalar konu benim için kapanmıştı bile.

  3. Nebuchadnezzar ben sana cevaben bir şey yazmadım Abdullah Çelik'in yazdığı mesaja bir yorum ekledim.aşağıda yorumunu okuyabilirsin Abdullah Çelik'in.Birde bu şekilde düşün.Sana imali bir hakaret yapmış olsam emin ol bunu yaptığımı söylerdim ama halen anlamamakta ısrar ediyorsun.

    3 gün önce başka bir haber altında atlama kelimesini kullandın bu 2 oldu diye ikaz ettim.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Fatih küskü eğer avukatlık yapacaksan kirvenin bana yazdığı ilk mesajı okuman gerekir.o mesajda ima yolu ile yapılmış hakareti algılayabilmen mümkün değil çünkü okumadın ve direk savunma yollu saldırıyı seçtin.Cümlenin yakışıksız ve çirkin olduğunu ne zaman yazmış ve bunu bir daha kullanmamamı ne zaman rica etmiş.Türkçedeki kelimelerin esneme özelliğinden faydalanmayı bilirmisin sen.Alonso haberlerine de aynı muameleyi yapıyorsunuz anlamadan dinlemeden.Ama şu farkı gözetmekte fayda var ki alonso cevap veremez ama ben verebilirim.

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    çok şey bekliyorsun abi üzgünüm senin adına:D
    adama sazan gibi atlamak diye bir cümlenin yakışıksız ve çirkin oldğunu anlatıyor ve bir daha bunu kullanmamasını istiyorsunuz;ama o size'' bu bir tehtid mi'' diyor.. hangi değerlerle yetişip bu duruma gelindiğini çok merak ediyorum..

  6. Nebuchadnezzar hangi tehditin sonunda insan LÜTFEN diye yazar.okuduğunu anla.

  7. sedat senin yorumunu atlamışım sanada hayırlı sabahlar diliyorum sadece.çünkü yorumda elle tutulur gözle görülür bir iddia yok.

  8. fatih şu 10 turda tur bindirme olayını o arada lafın gelişine söyledim.normal şartlarda böyle bir şeyin mümkün olmadığını en az senin kadar iyi biliyorum .ki olmayacak bir durumda dğil.herhangi bir mclaren aracının arızalanması durumunda zaten tur yiyecek.tabi olasılıklarla işimiz yok ama sen bunu dahi kaldıramıyorsun ki ısıtıp ısıtp önime sürüyorsun.benden desteklediğim pilota karaktersiz denilmesine nasıl göz yummamı bekliyorsun bilmiyorum.

    şu abdullahın lewiscilerle ve mclarencilerle bir olma olayına gelirsek yazıyı yazarken başkaları tarfından özellikle sizin tarafınızdan istismar edileceği aklıma gelmişti ve silmek istemiştim ama bu kadarına tenezzül etmezler diye silmemiştim demekki hata yapmışım.

    birde abdullahın deliler gibi sevinme olayına değinmek istiyorum.daha önce minardi arkadaşımıza cevap olarak yazmıştım. siz hiç alonsonun bu kadar soğuk svinmesine rastladınızmı diye .şimdi sana soruyorum sen hiç gördünmü.Nebuchadnezzar arkadaşımız açıklamış birde 2007 de olmuş böyle bir şey.yani massa gibi suratmı assaydı.bu konuda minardiyede cevap vermiştim michael gibi alenen böyle bir şey yapıpta massa gibi takımı zor durumda bırakmak istemediğinden dolayıdır muhtemelen.laudayada söylediğim söz (hakaret desek daha doğru olur) onki sinirle ağzımdan çıkmış olan bir kelimedir.ki artık allah affedsin başka bir şeyde diyemeyeceğim.ve bunu sorgulamak allahtan başkasınada düşmez.inşallah son cümleyi cımbızla çekip farklı bir konuya sürüklemezsiniz.

  9. Nebuchadnezzar Tarih 28.07.2010 01:39:29 Lauda ile ilgili yorum.

    Nebuchhadnezzar dostum yine tabiri caizse döktürmüş. Şimdi tabi netten araştırma yapmadan bu iddialara cevap vermiyorum, yanlış birşey görmezsem yazmaya tenezzül dahi etmiyorum.

    "Bugün griddeki hangi pilot son iki yarışa çıkmam diyerek takımı terketmiştir"

    Baktığım zaman bunun nedeninin ferrari'nin villeneuve ile son iki yarış için anlaşma yapmış olması olduğunu görüyorum. Alonso yarışırken son iki yarış Raikkonen ile anlaşma imzalansa ne olurdu acaba? Her zamanki gibi bilgiyi eksik verip manipule etme çabası. geçiniz. Ayrıca, ferrari takımlar lauda da pilotlar şampiyonluğunu garantilemiş, takıma giren çıkan birşey yok yani.

    "Bugün griddeki hangi pilot şampiyonluğu yağmur yağıyor diye rakibine vermiştir"

    Onun kararı bu bir. İkincisi adam birkaç ay önce cayır cayır yanmış, o yarış da çok yağmurluymuş ve pilotlar yarıştan önce tartışmış yarışa çıkalım mı çıkmayalım mı diye lauda da yarışa çıkmış, ki sen lauda haberi altında yarışa çıkmadı demişsin ama:) ilk turun ardından hayatım şampiyonluktan önemli diyerek yarışı bırakmış. Şu anda tabii kimse böyle birşey yapmaz, çünkü 300 km ile duvara çarpsan hiçbirşey olmadan yürüyüp çıkarsın. o zamanlar ise kaza demek yüzde 80 ölmek manasına geliyordu. güvenlik yok, tıp daha geri vs vs sen bunları tabii iyi biliyorsun da amacını üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Milletin kafasında sanki yarışmak güvenliydi de sırf kıllık olsun diye bıraktı imajı yaratmaya çalışıyorsun ancak her zamanki gibi bir avuç alonso fanatiğinden başkasını kandıramıyorsun. Neyse böyleyken böyle işte yaa.

    bugün griddeki hangi pilot f1 çember etrafında dönmektir ve ben sıkıldım demiştir.

    Kimse zaten bun diyen f1 i bırakıyor, o yüzden yarışan pilotun bunu deme ihtimali pek bir düşük:) 5-6 sene sonra görürüm alonso'yu, ne nedenle f1'i bırakacak.

    "Eğer şu saydıklarımı bugün griddeki herhangi bir pilot yapsın yemin ediyorum adamı linç edip elinden lisansını alırlar.

    Valla linç moderen insan kültüründe yok genç, bu dediğin olaylar 33 sene önce geçtiği için, o zamanla bu zamanı karşılaştıamazsın diyeceğim de kime ne anlatmaya çalışıyorum ki.

    -"Lauda böyle bir geçmişle böyle bir konuşma yapamaz."

    "Böyle buyurdu Nebuchadnezzar efendi"

    "Tiz urun kellesini o mel'unun."

    "-Peki ulu nebuchadnezzar hazretleri, o melunu susturacağız siz merak etmeyin, nasıl olur da dünyanın en dürüst ve yetenekli pilotuna eeee dil uzatır o .

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    kirve bu tehdit mi??
    istediğini yazan,istemediğini okur.
    Ben Abdullah çelik in Deliler gibi sevinme mevzusuna açıklık getirmeye çalışıyorum.Bunu ekran başında savununca izleyicilere küfür oluyormuş ben de ne alaka demek istedim.Ferrari adına konuşan monte ,dome,smedley,massa farklı bişey mi savunuyor.Tamam biz emir verdik demelerini mi bekliyordunuz.

  11. Nebuchadnezzar ikinci kez bana atlama diyorsun.daha önce sana yazmıştım.bir daha sana yazmak zorunda bırakma beni LÜTFEN…

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kirve anlamadan dinlemeden sazan gibi atlama.''DELİLER GİBİ SEVİNMEK''bu gerçek dışıdır.Alonso sevinmesi gerektiği kadar sevinmiştir.O kadar kameranın önünde yapılması gerekeni yapmıştır.Alonsonun gerçek sevinme hareketleri bunlar değildir.Herkes yapması gerekeni yaptı.Smedley tükürdüğünü yaladı takım emri yoktu dedi.Dome söylemesi gerekeni söyledi.Massa söylemesi gerekeni söyledi.Martin bile söylemesi gerekeni söyledi.Fry, horner kısacası herkes gerekeni yaptı.Alonso yapılması gerekeni yaptı vettel adisinin bile elini sıktı.

  13. Abdullah Çelik arkadaşım sen sitenin editörüsün tarafsız olmalısın aynı zamanda objektif.lütfen biz mclarenciler gibi düşünüp bizim gibi yorumlama olayları.objektif olup ferrarinin bize zevkli bir yarış izlettirip alonsonun hakkıyla kazandığı şu yarıştan sonraki sevincini takdir et. o zaman gerçekleri görebildiğn hasır olabilir bazı insanların aklında.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Daha önce yazmıştım.Lauda nın bu gündeme oturmak için söylediği söz pekçoğunun sevinmesine neden olduğu gibi altın bulmuşcasına kendilerini kaybettirmiştir.
    Lauda nın fiziğine laf etmeyeceğim.Sadece yaptığı yanlış hareketlerin,bugün griddeki tüm pilotların kariyerleri boyunca yaptıklarından daha fazla olduğunu söyleyebilirim.
    Bugün griddeki hangi pilot son iki yarışa çıkmam diyerek takımı terketmiştir.
    Bugün griddeki hangi pilot şampiyonluğu yağmur yağıyor diye rakibine vermiştir
    bugün griddeki hangi pilot f1 çember etrafında dönmektir ve ben sıkıldım demiştir.
    bugün hangi pilot kupalarını arabasını beleş yıkatmak için heba etmiştir
    Eğer şu saydıklarımı bugün griddeki herhangi bir pilot yapsın yemin ediyorum adamı linç edip elinden lisansını alırlar.
    Lauda böyle bir geçmişle böyle bir konuşma yapamaz.
    Eğer yapacaksa adam gibi yapacak ve aynı şeyleri 29 mart 2009 melbourne nin 24.turundan sonrada söyleyecek
    Eğer bu konuşmayı yapacaksa tüm takım emirlerinin olduğu yarışlardan sonra da yapacak.98 den başlayacak 2002 den devam edip 07-08 diye gidecek.
    Anlamadığım neden özellikle alonso.
    Gündeme gelmek için bunlara gerek yok.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Abdullah Çelik defalarca sevinme olayını neden yazıyorsun anlamadım.Tahriksel bir şekil almaya başladı ve gerçek dışıdır.Alonsonun böyle sevindiği yarışlar nadirdir.Sadece mclarende kazandığında bu şekilde veya buna yakın sevinmiştir.Gerçek sevinmeleri reno takımında olmuştur.Aracını öper üstüne çıkar ve parmaklarıyla o sezon kaçıncı zferini kazandıysa onun işaretini yaparak sağ elini göğsüne vururdu.Daireler çizerek koşar takım patronunun boynuna sarılırdı.2007 monzada da aynı şekilde sevinmişti buruk ve üzgün bir şekilde.Hatta o gün dennisin ağzı kulaklarına varırken alonso gülümsemedi bile.
    Bazı şeyler mecburiyetten yapılıyor.Ama inanın bu sevinç gerçek sevinç değildi.Tıpkı gidip yarışın katili vettelin elini sıkması gibi.O anda hangi biriniz vettelin elini sıkabilir ki.Domenin podyuma tekrar çıkıp iki pilotu yanına alarak poz vermesi de göstermelikti ama gereken oydu ve o pozu verdiler.
    Hadi diğerlerini anladık da sizin o sevinç olayındaki farkı nasıl göremediğinizi anlamadım.Tarafsızım diyorsunuz ama diğerlerine benzemeye çalıştığınızı görüyorum.

  16. beni burada gerçekten tanıyanlar sırf mücadeleden, heyecandan, teknolojiden dolayı formula 1 izlediğimi, gerçekten bir takımın ya da pilotun taraftarı olmadığımı iyi bilirler. bunu kimseye de kanıtlama derdim olmadı, asla olmayacak. geçen sene de bazıları bmw taraftarı yapıyordu beni, tıpkı bu sene mclarenci ilan edildiğim gibi ama uzaktan yakından alakası yok. siteyi ilk açtığımız zamanlarda da ferrariciydik..

    ne düşünüyorsam onu söylerim, kimseye iyi görünmek için asla başkası olmam. böyle olduğum için de, tüm bu emeklerin ardından tutup birisinin bana objektif değilsin vs vs gibi yargılarda bulunması da hoşuma gitmez.

    hala düşüncemi açıkça söylüyorum, bu şekilde alenen yarış kazanmak, bu şekilde kazandıktan sonra deliler gibi sevinmek, bunu savunmak ve ekran başında 2 hafta boyunca mücadele izlemek için bekleyen benim gibi insanlara alenen küfür niteliğindedir. gizli de yapsa öyledir ancak bu şekilde açık açık yapıp sonra da savunmak oldumu şiddet daha da artıyor.

    ben bu sitede hiç bir zaman admin gibi tavırlar takınmak istemedim ki buna çalışıyorum, eleştirilmekten korktuğum için gizlenmedim. başta neysem şu anda da oyum ve olduğum sürece ve nadiren de yorum yaptığım sürece yorumun sol başında "Abdullah Çelik" yazacak.

    Alonso, sene başında ferrariye geçtiği ve uzun zaman sonra daha rekabetçi bir araçta olacağı ve daha rekabetçi yarşlarını izleyeceğimiz için sevinmiştim, ancak kendisine göre olumsuz her durum olduğunda telsize sarılması ve şikayet etmesi beni doğal olarak hayalkırıklığına uğrattı.

    ha Abdullah Çelik bu tür olaylarda ne mi düşünüyor? işte bunları: http://www.trf1.net/index.php/ozel-icerik/sizin-koseniz/10080-Skandallar-Dnyas-Formula—Tam-Gaz-Devam-Ediyor.html

  17. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    insanlar,senin zoruna gidecek şeyler söylediğinde bütün kontrolu kaybediyorsun,ki bu lauda nın ifade ettiği şeyi,burada sen ve senin gibilerin dışında herkes düşünüyor,herkes olmasa da % de 90 ı onun gibi düşünüyordur ve bunu düşünmesi için de oldukça fazla sebep var,ama gel gör ki bu sebeplerin sizin için bir değeri yok,yani böyle bir insan için o gün söylediğin sözleri okuyunca heralde delirdiğini felan sandım çünkü hakikaten bu adam o kelimeleri hakedecek biri değil..
    ayrıca abdullah çelik görüş ifade edemez mi? boşuna mı yapıyor bu işi,sadeece gece gündüz haber çevirip amelelik yapmak için mi yapıyor yani bunları,onun da 2 görüş ifade etme hakkı neden yokmuş? ve neden lewisçi mclarencilerle bir oluyormuş,ya da sen neden öyle algılıyorsun,bugun burada bu yarıştan sonra hangi ferrari fanı sevindi,ya da alonso nun sevincine ortak oldu? hadi biz mclarenciyiz,abdullah da bizle beraber oldu;eee gerçek ferrari fanları neden böyle düşünüyor pekii?(gerçek ferrari fanı kimdir diye açıklamama gerek yok heralde)
    onlar da mı bizimle beraber oldu senin ifadenle..
    sürekli bişiler yazıp sonra da özür diliyorsun ve bundan da hiçbir ders çıkarmıyorsun,yarışları nasıl izlediğini de anlamış değilim,10 turda daha olsa mclarenlere tur bindiricekti ferrari,özellikle de alonso diyorsun b,ir de,o kısım önemli tabii alonsonun tur bindirmesi daha fazla şey ifade ediyor senin heralde..
    yani arada 20 saniye fark varken 10 tur sonra tur bile bindirileceğini düşünecke kadar kendini kaybediyorsun,biraz daha sakin olmak da fayda var,hee haklı ol yine eyvallah.

  18. neyse herkese hayırlı akşamlar.özellikle abdullah çelik e.bir ara cevap yazarsa sevinirim.

  19. sevinme olayınada değinecek olursak, muhtemelen benden çok uzun zamandan beridir seyrediyorsun yarışları sen hç alonsonun bu kadar soğuk bir sevinç biçimine rastladınmı.aslına bakarsak layıkı ile sevinemedi bile.

  20. minardi adı üzerinde takım emri bu.ve bunun 2002 den sonra yasaklandığınıda düşünürsek orada michael gibi davranarak bunun aleni bir şekilde yapılmış olduğunu göstermezmi.bu durumda hem takım puanlarının silinmesi hem kendi puanlarının silinmesi ile karşı karşıya durum söz konusu değilmi.ki zaten bu zaman kadar (2002 den sonrasınıdan bahsediyorum) kim açıkca yaptıda aynı şeyleri alonsodan bekliyoruz.ve orada öyle davranan bir tek alonso değildi.hala massanın demeçleri duruyor ben yol verdim diye .sanki biz bilmiyormuyuz emrin takımdan geldiğini.yani durum şu alonsoya kızacaksak ki zaman zaman ben dahi kızmışımdır yaptığı hatalardan dolayı kızalım.ama günah keçisi ilan etmekte biraz ağır olmazmı.

  21. yaşar koçyiğit Tarih 27.07.2010 19:32:55

    hakan benim anlamadığım şu.olayı yapan massa .emri veren ferrari hedef neden alonso

    Böyle demişsin yaşar koçyiğit. Ben de sana benim açımdan niye hedefin Alonso olduğunu( sadece bu yarışlık, öbür yarışlara karışmam) söyleyeyim. Açık bir takım emriyle Takım arkadaşını geçtikten sonra, hiçbir şey olmamış gibi podyuma çıkıp sevinebilmesi, ikisinin de basın toplantısında salağa yatmaları beni sinirlendirdi.

    http://www.youtube.com/watch?v=uOSLRDyX69g

    Şurada Michael'in benzer durumda ne yaptığını görebilirsin. Madem böyle bir olay tekrar yaşandı, en azından Michael'in yaptığına benzer bir hareket beklerdim. Doğrusu buydu.

  22. neyse takma kafana…hepimize hayatta bir eğlence lazım.bende musab bera var:) sende ne var? boşkoy gitsin…

  23. hakan benim anlamadığım şu.olayı yapan massa .emri veren ferrari hedef neden alonso.hayır ben yine diyorum.alonso gelse bu ülkede bir türkiye vatandaşı ve müslüman içi kardeşim ya ben ya bir mclaren veya lewis tarftarı dese sana yemin ediyorum bir çırpıda silerim alonsoyu.ama olay öyle bir hal aldıki sanki düşmanlık alonsoya değilde buradaki taraftarlarınaymış gibi algılanmaya başladı.sen bugün sevdiğin birine veya sempati duyduğun birine kötü bir şey söylense üzülmezmisin.sanki burada alonsocuları tahrik etmek için taoplanmış bir gurup var.benim vurgulamak istediğim bu.al işte en iyi örnek massathebest.daha düne kadar alonsoyu takdir ediyordu yol veren massa adam alonsoya kızıyor.kardeşim kızacaksan git ferrariye kız.neyse biraz rahatladım içimdekileri anlatabildiğimi sanıyorum.

  24. yaşar…
    bir alonso için bu ifadeler fazla incitici değilmi? sen le daha evvel çok tartışmamız oldu. birçoğunun sonunda değmez elin adamı için birbirimizi kırmaya diyen sen değilmiydin? hem iki gündür neden acaba en sinirli olan alonsocular? yahu galibiyeti sizin pilot aldı 25 puan onda.. haydi tutmadığından ilgilendirmiyordur ama duble yapan 43 puanı alan ferrari. bırakta bu yapılan ayıbı az biraz eleştirelim tiiye alalım. baban yaşındaki adama köpek suratlı diyorsun adam öyle doğmadı biliyorsun bizim gibileri eğlendirirken yarışta kazada yandı. biz alonsoya at suratlı diyormuyuz? bu iş uzar gider…iyisimi sen bu alonsoyu her yanıyla savunma bırak sessiz ol. bak espoire ortada yok. akıllı adam kapmış pilotu 25 puanı. bunlar gün gelir unutulur gider ama alınan puanlar ve şampiyonluklar asla silinmeyecek kıyamete kadar…alonsoyu savunayım derken kalp kırıyorsun. sana karşı kırıcı olmamaya çalışıyorum. Allah için seni seviyorum. buradanda yollandınmı benim gibi geride dönmezsin. bence relax ol aldığın puanlarla mutlu ol….zira bu görüp göreceğin puan budur:)

  25. şunuda unutmadan söyleyeyim.sizi kötülemek istesem denizliden kalkıpta sizinle birlikte 2009 çin yarışını izleyip sizin celaliydeki ko-gart turnuvasına misafirlerimle birlikte katılmazdım.siz davet ettiniz ben icabet ettim.ve gördümki yarışan oradaki çoğu arkadaş mclaren veya lewis tarftarı idi.hak verirsin ki bunları gördükten sonra ve dünkü yorumlardan sonra benden çokta iyimser bir tablo beklememek lazım değilmi.

  26. sayfa yenilenir korkusu ile hemen gönderme gereği duydum.birde aşağıdaki yorumun içinden sadece bir tanesini çekip almışsın.dünkü haberde yumşatmış olduğunuz haberin neden birden yumşatmaya gerek olmadığına karar verdiğinizide açıklasaydınız memnun olrdum.ve neden alonsonun yarışı çirkefce kazandığını beyan ettiğini açıklamanı isterdim.massa yol verdi diye alonso çirkefce yarışmı kazanmış oluyor.o zaman bu zaman kadar şumide çirkefce yarışlar kazanmış olmazmı.ve ermanın bir yorumunda laudanın karaktersiz yaklaşımına şuminin bu zamana kadar karatersiz yarışlar yaptığını dikte ettiğim yorun neden silindiğini.dedimya inşallah bundan sonraki yorumlarda daha objektif davranırsın.birde çok samimi bir şekilde soruyorum ;hangi takım taraftarı veya pilot taraftarısın bunu gerçekten çok merak ediyorum.sorumda yanlış anlama seni yargılama gibi bir şey söz konusu değil veya aha işte senin de böyle olduğun belliydi gibi şeylerle seni itham etmek değil gerçekten meraktan.

  27. verilecek cevabı olmayan biri için fazla uzun olmuş yazın.sizi kötülemek gibi bir derdimde yok.öyle bir şey yapmak keseri kendi ayağıma vurmak gibi bir şey.ama dikkat edersen dünden beridir biraz agresif davranıyorum.bunun nedeninide sende çok iyi biliyorsun.sitede gereksiz adamların gereksiz yorumlarından ötürü zaten gergin geçen yazışmalara kalkıp eski bir pilotun yaptığı açıklamayı eleştiriyorum sen kalkıyorsun onun destekçileri(mclarenciler ve kimiciler) ile bir oluyor benim desteklediğim pilotun çirkefce yarış kazandığını söyleyerek laudanın sözlerine destek verdiğini ima ediyorsun ve bana insanlık dersi veriyorsun.hemen akabinde benim tarafımdan cevabı alıyorsun ve yumşatmış olduğunuz haberi sertleştirme gereği duyuyorsun.ve diğer haberlerde ortamı yumşatma adına massa sanada yazıklar olsun gibi işte zamanında mclarenlerde böyle şeyler yapmıştı gibi demeçlerle ortaya çıkıyorsun.tarafsızlık örneği sunmaya çalışıyorsun.aslında elinizden geldiği kadar tarafsız olmaya çalıştığınız konusunda şüphem yok ama dünden beridir.bilhassa yaptığın yorumlarla buna biraz gölge düşürdün sanırım.neyse inşallah biraz daha dikkatli yorumlarla heberlere yaklaşım tarzınızla bu gölgeyi ortadan kaldırısınız.

  28. karaktersiz ve çamur diye anılacağıma, tuttuğum pilotun hakkının yenmesinden dolayı acı çekmeyi tercih ederim. ve tuttuğum pilotun ÇİRKEFLİK ve parasal gücü, dinsizin hakkından gelip dersini vermeye yetmiyorsa, bunu daha önce çaylak halinde yapabilmiş ve bu sürücüyü 3 yıldır "kuyruk acısı" ile yaşatmayı başarabilmiş bir pilotu desteklemem gayet normaldir, değil mi? kuyruk acısı konusunda sizin kadar tecrübem yok, kusura bakma.

  29. bakın Yaşar Beyfendi!

    yalan yanlış şeyler diyerek bizi kötülediğinizi sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. sizi kötü duruma düşürmek istemem ama bilmediğiniz olaya bu şekilde dalarsanız rezil olursunuz.

    bahsettiğiniz haber daha önce upuzun bir şekilde siteden verildiği ve bir başka arkadaşımız kısa bir bölümünü başka haberde bahsettiği için siteden kaldırılmıştır. bunu sorgulamak da size düşmez. kimse tutup da burada zaten zor bulduğu boş zamanını insanları kandırmak için harcamaz. umarım gayet açık olmuştur.

    Haberin uzun hali de bu haberin içerisinde yer alıyordu:
    http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/15374-Bernie-Ecclestone-Ron-Dennis-Syleisi.html

    Sizin derdiniz başka ama hadi hayırlısı. yediremediğiniz için bazı şeyleri siteye saldırıp duruyorsunuz. ama sitede çalışanların vicdanı her zaman rahat.

    Abuzer Bey, ben size teşekkürlerimi sunarım. bir gün kaybederlerse anlarlar o zaman değerini.

  30. mclaren ve pilotlarının güçlü olmasını benden daha çok isteyecek biri yoktur emin olun. ferrari'yi ve 8 nolu aracın sürücüsünü madara edecek her takım ve pilotun başımın üstünde yeri var bundan sonra.

  31. efendimayin  avatarı

    Macaristanda bu egzost destekli difüzör çok fayda sağlar. Vettel götürür bence. Pistte hızlı virajlarda var.

  32. evet biriki gün önceki haberlerden belli ne kadar tarafsız olduğu.ÇİRKEFCE yarışlar kazananlar varmış.haberler önce yumşatılıp(!) sonra sertleştiriliyor.başka bir haber demeçlerden derlenmiş olarak veriliyor sonra tepkiler gelince anında geri çekiliyor.gerçekten tarafsız(!) bir site.

  33. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    söylemeden edemicem bu siteye gerçekten hayranım. gördüğüm en tarafsız site. en taraflı sitede turkiyef1 denilen site. yorum editörü koymuşlar arkadaş sanki italyadan tayin olmuş. nacizane bir okuyucu olarak gözlemlerimi belirtmek istedim. TRF1'e takılanlar bulunduğunuz yerin kıymetini iyi bilin daha iyisi yok.

  34. patron umutlu konuşmuş…

  35. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    F1 resmi sitesine göre yavaştan hızlıya virajlar:
    T1:93
    T13:100
    T6:105
    T2:108
    T12:113
    T14:132
    T5:148
    T9:151
    …şeklinde yükseliyor,en yavaşları böyle.

  36. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bende Hockenheim ın Türkiye gibi olacağını düşünmnüştüm ancak öyle olmadı. macaristanda da birşeyler değişebilir…

  37. düzeltme: en sonda çıkarmamız lazım olucak

  38. Aracın ön tarafı ile arka tarafının uyumu çok kötüydü. Bahrain gibiydi ama Türkiyede çok iyiydi hatta mükemmeldi.

    Böyle olmasının sebebi nedir bilemiyorum tabi ama işler kötüye gitmeye başladı sanki

    Macaristan Monaco gibi olmaz çünkü daha geniş. Puan farkının daha fazla kapanmaması için bir aracı kürsüye çıkarmamaız lazım.

  39. Onurcan Yatman avatarı
    Onurcan Yatman

    Katılıyorum 0versteer

  40. Onurcan Yatman avatarı
    Onurcan Yatman

    Katılıyorum 0versteer

  41. almanya dan sonra ara vermeden macaristana gidileceğinden araçlarda pek bi değişiklikte olmayacaktır. yani eğer bi süpriz olmazssa ben de pek bişeyin değişeceğini sanmıyorum.

  42. açıkcası yüksek hızlı virajların bulunmaması, uzun düzlüklerin olmaması ve tümseklerin bulunması şunu haykırıyor; mp4-25 bu piste göre değil. Tabi bir sürpriz olmaz ise

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir