Renault: "Motorlarımız Hâlâ Rakiplerin Gerisinde"

yazar:

kategori:

Fransız üretici, sporda motorların dondurulduğu dönemde ünitelerin güçlerinin denk olmadığından ve bu durumun sabit kalması ile dezavantaja sahip olduklarından sürekli olarak yakınmıştı.

Motorların kıyaslanmasında sadece dinamometre testinin belirleyici olacağını söyleyen White, takımının kesinlikle bazı rakiplerinin gerisinde olduğunu belirtti.

White: “Yararlı dev/dak dahilinde Renault motorunun azami gücünün, rakiplerinin en iyileri kadar iyi olmadığına inanıyorum”

“İncelenen araç performanslarının analizleri de bu sonucu destekliyor. Ama motorların dinamometride karşılaştırılması haricinde rakamsal farkı doğru bir şekilde bulmak imkânsız.”

“Bu farkın nedeni geçmişten geliyor. 2007 sezonundan bu yana Sportif Kurallar, motorlarda değişikliği kısıtlıyor. Ama aynı süreçte motorların kullanılış şekli de büyük ölçüde değişikliğe uğradı”

“Mesela azami devirlerde iki defa düşme gördük, motor ömürleri ikiye katlandı, KERS kullanıldı, sonra çıkarıldı, yakıt ikmali kalktı. Bu değişiklikler, motorların hassas ayarları ve sınırlı modifiye şansları ile idare edildi.”

“Motor tedarikçileri, mevcut yarışlar için motorların gelişimini bu kurallar dahilinde yaptı ve motorların hepsinin farklı olduğunu düşünürsek, bir kaç açık nokta sayesinde böylesi bir sonucun çıkması da anlaşılabilir oluyor.”

“Elbette motorun gücünden başka karakteristik özellikleri, araçların performansına katkıda bulunuyor. Sürülebilirlik, ısı atımı, ağırlık da önemli. Ama gene olarak aracın performansı, en çok motor gücüne duyarlıdır”

“Renault, tamamıyla rekabetçi motorlar sağlamaya kendini adamıştır ve FIA’nın uyguladığı geçerli olan kurallar çerçevesinde bunun mümkün olduğuna inanıyoruz. Ama motorumuz en iyilerin arkasında kalırken tatmin olamıyoruz”

White, Lotus ile adlarının geçmesine rağmen yakın zamanda yeni bir müşteri duyurusunda bulunmalarının şu an için mümkün olmadığını söyledi.

White: “Red Bull ile mükemmel bir ilişkimiz var ve gelecekte bunun üzerine koymayı umuyoruz.”

“Gelecekte daha başlarına da motor verme kapasitemiz var ve eğer Renault ve bütün spor için iyi olursa, bunu yapmayı da isteriz”

“Bütün Renault motorlu araçlara aynı performans özelliklerinde ünite sağlama politikamızı sürdürürüz. Basında bazı söylentiler oldu, zaman zaman farklı takımların isimleri geçti ama yakın zamanda bir duyuru olmayacak.”


Yorumlar

  1. fia bu kadar değişiklikten(kurallar) sonra
    1 sezon boyunca kısıtlı olarak motora müdahale hakkı vermeli. Bu sayede takımlar hem yeni kurallara uygun ve eşitlenmiş motorlar kullanabilir. Renault motoru top speed konusunda geride fakat çekişi ve yakıt tüketimi diğerlerinden daha iyi..

  2. Bende analamadım gittii valla bu işi

  3. inanıyosam terbiyesiz olayım

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yav alllahtan korkun biraz kaç yıldır güncelliyorsunuz motoru,diğerleri hiçbir şey yapamazken,bu işi beceremiyoruz demekten başka birşey değil bu,insanlar kendi beceriksizliklerini bu kadar fazla dile getirme işine neden soyunur anlamak mümkün değil.biri çıkar motorum güçsüz der,diğeri çıkar motorum dayanıksız yeniden yapayım der,bu nasıl dondurulmuş motor kuralı,ve kime neye hizmet eder anlayan var mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir