Mercedes Pilotları Macaristan Öncesi Umutlu

yazar:

kategori:

Michael Schumacher “Açıkçası geçen hafta sonu yapılan Almanya Yarışı bizim açımızdan hayalkırıklığı oldu ancak son yarışlarda performansımızda bazı çeşitlilikler oldu. Bunu dikkate alarak Macaristan’a olumlu duygularla gidiyorum.”

“Aracımızın daha iyi olması gerektiği açık ve bu bakımdan Hungaroring’de yeni parçalara daha fazla zaman ayıracağız.”

“Son yarışta dediğim gibi sakin olup, detaylara bakmalı ve bu tür haftasonlarından mümkün olduğu kadar çok öğrenebilmek için performansımızı analiz etmeliyiz.”

“Daha bu hafta sonundan itibaren performansımızı geliştirebilmek için bu şekilde hareket edeceğiz.” dedi.

Nico Rosberg “Budapeşte harika bir şehir ve hem şehirdeki hem de pisteki atmosfer harika oluyor bu yüzden her zaman keyif alıyorum.”

“Hungaroring, gerçek teknik mücadele sunan pistlerden birisi ve sürüş her zaman heyecan veriyor. Geçiş zor olduğu için sıralamalar gerçekten önemli bu yüzden yarışta en iyi şansa sahip olabilmek için çok iyi hazırlanmaya çalışacağız.”

“Geçen sene Macaristan’da güçlü bir hafta sonu geçirdim ve 4. oldum. Bu sefer de önlerde mücadele etmek güzel olur.” dedi.

 


 


Yorumlar

  1. Bu lafı her duyduğumda haft sonu onuncu oluyorlar

  2. açıkcası bizim tv den tek görebildiğimiz yüzeysel ayrıntılar.

    Bu bilgiden yola çıkarak, bizim araçta gördüğüm en büyük fark burun tasarımı.

    Hızlı araçlarda burun havayı daha keskin şekilde ikiye ayırırken bizimkisi sanki ön tarafta ihtiyaç duyulan downforce'u karşılamayı daha fazla bir görev edinmiş gibi. Daha bükük ve havayı önden karşılayıp karoserin üzerine yönlendiriyor.

    Rezalet olan Bmw Sauber Ferrari aracına bakıyorum, son yarışlarda kafi miktarda ilerleme kaydettiler.Onların burun tasarımına bakıyorum. Nerdeyse önden gelen havayı fazla ürkütmeden komple aracın altına yönlendirmeye çalışmışlar. Burun ile ön kanat açıklığı nerdeyse maksimum.

    Sanırım aracımız baştan yanlış bir dizayn ile şekillendirilmiş. Önde kazanılmak istenenler, arka tarafın kaynaklarını son derece kısmış sanırım.

    Umarım Ross Brawn çift omurga tasarımına direndiği gibi, araçta mecburi olan köklü değişikliklere de direnmiyordur.

    -Tabii rüzgar tüneli ve cfd verileri olmadan bu kadar.

  3. Bu açıklamalar insanlara umut olmaktan çok insanın sinirini bozuyor artık. Lütfen artık gelişme, umut gibi kelimelerin olduğu cümleleri kurmayın çünkü boş olduğu belli. Umutbg arkadaşımız da çok güzel bir noktaya temas etmiş.

  4. Zengin in parası fakir in dilini yorarmış. Bizimkisi o hesap. Milletin f-kanalı,dif destekli egzozu bilmemnesi var. Bizimde umudumuz 🙂 Gerçi taraftarda kalmadı umudu ama neyse, pilotlarınkisi bitmek tükenmek bilmiyor 🙂

  5. yapma takım bunu ya. hep aynı sözler. birisi çıkıp da 2011 e yöneldik desin artık.

  6. Bu sene Mercedes gp için bitmiştir.

  7. Polyanna oldu bunlar iyice artık.Bir kerede diyin bırakıyoruz artık seneye ilk 10u da yeni pilotlara devrediyoruz diye..

  8. her yarış öncesi aynı terane rekabetçi olacağız olacağız.aman tur yemeyinde.renault un gerisinde kalırlar hungaroringde aha burayada yazdım.ah ross brawn ah ross ah ah ulan ahh

  9. Mercedes gelişim işinide beceremiyor gibi görünüyor seneyede bir umudumuz kalmayacak gibi böyle giderse …

  10. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Ne umutmuş arkadaş bitmedi gitti 🙂 almanyadaki gibi 1 tur geriden gelirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir