Kaan Önder G.D. Avrupa Karting Şampiyonu Oldu

2010 yılında sadece yurtdışı ve uluslararası yarışları kovalayan sporcumuz, sezonun 12. yarışında Bulgaristan’ın Haskovo pistinde, SEEKZ (Güney Doğu Avrupa Karting Zone) Şampiyonasının üçüncü ve son ayağında yarıştı.

Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Sırbistan’tan dan 23 pilotun katıldığı şampiyonayı 92 puan ve KF3 kategorisi lideri olarak tamamlamayı başaran Kaan, Türkiye için kartingte uluslararası alanda gelen ilk şampiyonluk kupasını da kazanmış oldu.

Şampiyon sporcumuz yeni hedefini; sezon sonuna kadar, Avrupa Şampiyonası’nda en az bir podyum olarak belirledi.

 

Kaynak: www.karting-tr.com

 


Yorumlar

  1. biraz yapılı bir çocuğa benziyor. inşaallah fazla uzamaz ve kilo almaz. yaptığı spordan dolayı.

  2. Türkiye'de çocuklarını destekleyenlere gıpta ile bakıyorum. hem aslanımızı hem de ailesini tebrik ederim.

  3. helal olsun tipide vettel alonso karışımı gibi benzettim 🙂

  4. Harbi yani artık abartmayın beyler … Bu konuyla ne alaka hamilton – alonso tartışması

    Tebrikler helal olsun valla , inş f1 dede görrüz bir Türk plot

  5. Helal olsun be koçum benim

  6. Fazla ses çıkardığı için yarış pistinin kapatıldığı bir ülkede bu çocuğun işi çok zor. Bazı Tv programlara çıkmayı başarıp devletten destek bekliyoruz diye açıklama yapmak zorunda kalırsa şaşırmayın. Umarım yakınlarının sağlam tanıdıkalrı vardır. Bu arada tebrik etmeyi unuttum. Helal olsun gönülden tebrik ediyorum belki de bu mesajları okuyordur 🙂

  7. ya bu haberde de alonso-hamilton tartışması var yeter yani

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    abi bizden geçti artık,bundan sonra olsa olsa veteranların yarışlarına katılabilirim ben bu halimle:D bu çocuk beni çiğ çiğ yer eminim,gözlere bak ateş parçası mübarek:D

  9. Şöyle güzel bir haberde bile Alonso Hamilton muhabbeti yapıp tartışma çıkarmaya çalışıyorsunuz ya helal olsun size!

  10. küskü…geçsene bu çocuğu:))

  11. çok uzak değil arkadaşlar merak etmeyin. her alanda dünyadaki en iddialı milletlerden biri olacağız biiznillah…biraz ilgi biraz emek bakın neler oluyor. mesela türkiye lise düzeyinde birçok bilim olimpiyatında dünyada madalyalar alıyor. eskiden şerefli yenilgiler derdik futbolda şimdi katılmadığımız zaman keyfimiz kaçıyor. herşey çok güzel olacak:) vatanımı ve bu topraklarda yaşayıp bu toprakları seven herkesi seviyorum. hangi milletten hangi soydan olursa olsun….

  12. Alonso Minardi'den çıkıp dünya şampiyonu olabilmiş bir pilottur. 13 İspanyol pilot arasında tektir. İlk çıktığı dönemde kendisinden büyük olan Marc Gene ve Pedro De La Rosa da İspanyollar tarafından desteklenmiş (ki İspanyollar desteklerler WRC'den Repsol sponsorluğuyla matadorluk yapan Carlos Sainz, F1'de Repsol ile Pedro vs) ancak Fernando kadar olamamışlardır. Alonso Formula 1 koltuğunu, Renault'ta şampiyon olabilme şansını; yani yaptığı her şeyi yeteneğiyle ve gelecek vaat etmesiyle yapmıştır. Hem de küçük yaşta… Tabi ki elinden de tutulmuş, destek de verilmiştir. Ne kadar kolay karayılabiliyorsunuz insanları.

  13. roger_federer  avatarı
    roger_federer

    hamilton gibi yalancı dönek olacağına adam gibi adam olsun kendisi olsun.

  14. Helal olsun demekten başka bir şey yapamıyoruz

  15. Saçmalamışlar alttakiler yine :))

  16. Saçmalamışlar alttakiler yine :))

  17. 01McLaren01  avatarı

    aman aman Kaan'ı alonsoya benzetmeyin şerefiyle tırmansın basamakları. lewis gibi tuttuğunu koparsın.atak yapmanın kokusunu aldığı anda rakibine kabus olsun amin.

  18. bu aileyi cidden tebrik etmek istiyorum. bravo kaan. umarım ilerde seni iyi bir seride görürüz. wrc-rai. ilahi yahu 😀

  19. aman kardeş alonso gibi olacağına hiç olmasın varsın kendi çabalarıyla bir yerlere gelsin

  20. gurur duydum. evet umarım bu çocuğun elinden tutarlar. bizim neden bi alonso muz olmasın ki. başarılarının devamını dilerim

  21. Vay be.Uluslararası karting şampiyonalarında bir türk'ün şampiyon olabileceğini hiç düşünmüyordum.Ben babasınıda tebrik etmek istiyorum, ülkemizde motorsporlarına ilginin çok az olduğu bir yerde oğlunu karting'e yazdırmış ona yardımcı olmuş.Tebrik ediyorum.Kaan'ı umarım ilerde herhangi bir uluslararası motorsporları yarışlarında görür-izler-gururlanırız.

  22. Lütfen bu çocuğun elinden birileri tutsun, destek çıkılsın. Dün Ferrari'nin pilot geliştirme programında 1998 doğumlu ve 1993 doğumlu 2 tane eleman barındırdığını gördüm mesela. Venezuela'nın 3 tane GP2 pilotu, F1 tarihi boyunca da 2 tane F1 pilotu var. Neden bizim çocuklarımıza destek çıkılmasın ve böyle olmayalım?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir