Alonso: "Almanya'da Kazanmak Harika Bir Duyguydu"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin resmi internet sitesinde yazan Alonso, “Tüm zaferler özeldir. Kazanmak harika bir duygu ve Hockenheim’da da böyleydi. Özellikle de 1-2 sonucu almak için sarf edilen Maranello’daki devasa çalışmayı düşündüğünüzde. Hiç kimse asla pes etmedi ve iki Ferrari’yi rakiplerinin önünde çizgiyi geçerken görmenin onları ne kadar memnun ettiğini biliyorum. Bir aydır hep en azından yaz tatilinden önce yeniden yarış kazanmamız gerektiğini söylüyorduk ve sonunda bunu başardık.”

“Bazı yarışlarda şanslı değildik ve alışılmadık olaylar nedeniyle hak ettiğimiz puanları alamadık. Alınan bu yetersiz sonuçların ardından tam anlamıyla bir hayal kırıklığı vardı. Ama en sonunda Almanya’da normal bir yarış hafta sonu geçirdik, herhangi bir problem ya da başka bir şey yaşamadık ve sonucu hepimiz gördük.” dedi.

Alonso, Hockenheim’da alınan zaferin ardından takımın sezonun ikinci yarısında performansını arttırması gerektiği konusunda ateşlendiğini düşünüyor.

“Bu zafer benim sezonun geri kalanı için yaklaşımımı değiştirmez. Hockenheim’dan önce de otomobilimizin daha fazla rekabetçi olduğunu biliyorduk ve bu bana güven veriyordu. Şimdi Budapeşte’den itibaren aynı doğrultuda devam etmemiz gerekiyor.”

 


Yorumlar

  1. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    djarum; Schumi sütten çıkmış ak kaşık demiyorum bende.Zira 91-94 arası en çok sövdüğüm pilottur :)..Ayrıca takım emriyle "kazandığı" pek çok yarışta bilirim.Ki,dediğin gibi,olay özgülünde bakarsak takım emriyle aldığı galibiyetlerden sonra buna benzer bir açıklama yaptığı görülmemiş olaydır..
    Bu arada Alonso ya "karaktersiz" dememe gerek yok;haddim değil ayrıca..Kişi kendi pratiğiyle ortaya koyuyor herşeyi….

  2. serkan akgül,Sayende gülüyorum allah razı olsun da,

    bu şekilde yarış kazanmak hiç hoş değil" di..Karakter meselesi tabi…

    bende seninle aynı fikirdeyim,ama bunu şumi için söylerken biraz iyi düşünmek gerekiyor,ben şumiye karektersiz demiyorum,biliyorum çok yardım sever bir insandır bazı doğal afetlerde birçok ülkeden fazla bağış yapmıştır,ama söz konusu yarış olunca orda dur derim,en basiti youtebe yi aç,monaco da sıralamalarda alonsoya geçilmemek için nasıl yol ortasında park ettiğini,yine bir yarışta yalnış hatırlamıyorsam şampiyonluk yarışında vilneuya nasıl çarptığına bir bak ondan sonra karekter karşılaştırması yap bu arada son metrelerde bariçelloyu nasıl geçtiğide başka bir sitede videosu var.

  3. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Kimi"yi "kovalayıp" aldığımız pilota bakın bir….
    "hibe" edileni kazandım diyor ve yüzü bile kızarmıyor pess…
    Yanlış hatırlamıyorsam;lider götürdüğü bir yarışta Hakinen"in son turda motor arızasıyla yarış-dışı kaldığı olmuştu;ikinci giden Schumi kazanmıştı yarışı ve ilk açıklaması "bu şekilde yarış kazanmak hiç hoş değil" di..Karakter meselesi tabi…

  4. evet bülent 15 oldu.hakan ben site ynetiminde felan değilim dostum.öyle olsa abdullahla polemiğe girermiydimki.

  5. 🙂 yaşar Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. ama acaba internette araç ararkenmi ara sıra takılıyorsun? yoksa buraya sürekli bağlıyken ara sıra araçmı arıyorsun anlamadım. acaba site yönetiminden kaç arkadaş senin kadar sık bağlanıyordur buraya çok olduğunu sanmıyorum. neyse alonsoyu sevsende kalbimdesin:)

  6. He yani gizli yapılınca yarış temiz ama alenen yapılınca çirkin öyle mi mc larencilerin tek sığındığı nokta bu herhalde siz kalıbına uyduruyorsunuz ferrari beceremiyor:D bence her iki türlüsüde yanlış he oluyor mu evet bir şekilde her takımda takım emri var ama aleni ama gizli yasaklar delinmek içindir bence yasak kalkmalı o zaman kimse de takım emri uygulamaz yasaklar herzaman tatlıdır:D

  7. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    button yolun kenarına aracı park etmedi lewis onu geçerken,ya da lewis aracı parketmedi button onu geçerken,keşke burda da telsizden yakıt tasarrufu yapılsın denseydi de görseydim ben de..
    şimdi anladın mı bunun ne olduğunu;ya da ne olmadığını.bu galibiyeti başka şeylerle karşılaştırıp kendi rahatlatma modundan da çıkın artık,çirkin bir galibiyetti,daha iyisini haketmeliyiz ve savunmalıyız diye düşünerek bu hadiseyi kapatın artık diyeceğim ama bu yarışta olanların unutulması mümkün değil,yapılma zamanı,yapılma şekli ve uygulanışı bakımından en kötü anlardan biriydi bana göre..

  8. alonso bu galibiyeti sonuna kadar haketti.. arkadaşlar alonso zaten bikaç tur sonra massayı geçecekti.. ancak vettel-weber tarzı bir olay yaşamamak için ferrari yönetimi hata yaptı.. olay budur sadece, bu kadar uzatmaya gerek yok..

    istanbul 2010 gp

    lewis: button beni geçmeyecek değil mi?
    mühendisi: yok yok geçmeyecek..

    eee bu ne o zaman arkadaşlar?;)

  9. ne yaparsın hakan piyasa malum biraz durgun yinede şükürler olsun çaorbamız kaynıyor.e bizde internet başında araç ararken siteyede ara sıra uğruyoruz.

  10. yaşarcım senin araba satışları bu sıralar biraz durgun galiba…maaşaallah alonso aleyhine her yapılan yoruma tek başına 3 yorumla cevap verdin:) tebrikler…

  11. hoş geldiniz 14 oldu galiba değilmi:)

  12. Tabii hiç kimsenin dikkatini çekmiyor konu Alonso olunca saldırmak isteyen kişi çok tabi fark eden etmiştir tabii ama belirtmek istiyorum "yaptık , başardık, söylüyorduk" yani türkçe biliyoruz hepimiz "BİZ" demek istiyor yani takım takımın aldığı galibiyeti kutluyor kimse burada ferrari bu sonucu hak etmedi diyemez red bulla kafa tutuyor ve kısa bir zamanda başardılar bırakın bari bunu kutlasınlar ya her lafın altından fesatlık aramayın lütfen dikkatli okuyun ne demek istediğini…

  13. ne harikası be git işine ben bile utanıyorum.

  14. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Söz konusu bu şahıs olunca yüssüzlükten hele hele de sınırından bahsetmek hiçte mantıklı değil bunu bir kez daha anladım.

    FerrAlonso, 2002 ile bunu sen bir tutuyorsan asıl sende ciddi bir hafıza problemi vardır derim bende. O yarısta kimse inkar etmiyor olanları, ama sonrasında olanlarıda kimse görmezden gelmiyor sen ve senin gibiler dısında. Keşke bu şahısta ozamanki şahıs gibi takımın yaptıgı adiliği ve sonucunda aldıgı galibiyeti sessizce sinidirmeye calıssaydı. iyi bir iş yapmıs gibi kalkıpta böyle yüssüzce lakayık acıklamalar yapmasaydı. Yazık günah yaa ar damarı vardır bilirmisiniz bilmem ama, bununki çatlamamış kopmus gitmiş….

  15. sandro verone avatarı
    sandro verone

    yaz
    12 oldu…
    kazansın, kazansın da hilekarlık olmadan kazansın, santander olmadan kazansın, birileri duvara çarpmadan kazansın yavaşlamadan kazansın.
    hiç mi kazanmadı hakkıyla kazandı ama biri sana yer verip sonra bu büyük bir onurdur dersen antipati toplarsın.
    kendisi kullanamıyor biliyoruz da hiç mi akıl hocası yok bu
    lol-onsonun…!

  16. arkadaşlar bence bu işin uzatmanın anlamı yok FERRARİ ve ALONSO hata yapmıştır ve geride kalmıştır F1'in ve basının daima bu tip olaylara ihtiyacı var hatta bizlerin bile! bunu uzatıp hakaretlere kadar götürmek,yaşam kaynağımız TRF1'e yüklenmek sedalısı olduğumuz F1 den bizleri uzaklaştırır hatta nefrete kadar götürür.
    bu haftasonu güzel bir rekabet bizleri bekliyor!

  17. Bu seni ilgilendirmez neye yorum yapıp neye yorum yapmayacağımı sendenmi öğrenecem,

    R30,bir soruya vercek cevabın buysa,bende cevabı almış kabul ediyorum,birçok mclaren taraftarıyla tartışıyorum,fikirler farklı olsada seviyesi hiç düşmedi.

  18. yaşar bak bende geldim:)

  19. alonzo değil 1 10 tane şampiyonluk kazansa saygı duymayız.Mesele adam olmak yeğennnnnn

  20. Fernando_ Yiğit avatarı
    Fernando_ Yiğit

    siz daha cok eleştirin alonsoyu
    zaten yarışları o kazanınca olaylar cok
    lewis button red bullar vs vs kazanınca bir şey yok
    alonso macaristanda kendi hakkı ile kazanınca ve sene sonunda şampiyon olunca alonsoya karşı gelen bütün mc-rb taraftarları ona saygı gösterecek

  21. bak didemde geldi 11 oldu uyanan acaba bir alonso haberi varmı koşuyor siteye.aslında bu sizin ve siteninde işine geliyor değilmi prestij bakımından:)

  22. Sanada bu tür kazanılan galibiyetler yakışırdı zaten.

  23. abdulla çelik bak görüyorsun işte 10 tane alonsocuları tahrik içerkli yorumculardan var.7 tanede alonsoyu destekleyenler var.bunlar (10 kişi)bilmiyorlarmı bunu alonsonun oynadıkları oyunun devamıymış gibi görünmek için yaptığını.bilyorlar elbette ama maksat farklı.

    birde lewis veya mclaren haberlerinin altına bir bakın bakalım kaçtnesi alonsocu ve ferrarici.(son mclaren haberini ayrı tutuyorum senin ve diğer arkadaşlarla uzun uzun tartışdığımız haber)ve kaçtanesi kendi takım veya pilotunu destekleyen mclaren veya lewis taraftarı.sen editörsün inceleme şansın var .

  24. bu iş adnan polat'ın 20:45 i gibi olabilir :))) hadi bakalım fernando başarabilirsen unutulmayacak bişey olur.

  25. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bu tür birincilikler alonsonun en sevdiği mutlu olduğu türdendir. öndeki araç süspansiyon kırar (nurburgring kimi 2005) , 2005 kanada fisiconun aracına briatore komplo düzenler , 2006 suzuka schuminin motoru iflas eder , 2008 singapurda takım arkadaşını işbirlikçi patronu ve meneceri duvara toslatır hayatıyla oynar …. ve sonuç hepsinden sonra alonso çıkar açıklamasını yapar o ana kadar alonsonun hayatının yarışıdır. en haz duyduğu galibiyetler ister takım arkadaşı olsun , ister rakip takımdan olsun , öndeki pilotun zarar görerek yarış dışı kalarak kendisinin beleş kazandığı yarışlardır. tüm bunlar onun karakterini ortaya koyuyor…

  26. FerrAlonso . avatarı

    Can bundy nickli şahıs ! Alonsoya söylemek istediklerini söylemen için seni tutan yok ! Macaristan Türkiye'ye yakın. Atla uçağa, git pistte bul Alonsoyu, ispanyolca o yazdığın seviyesiz kelimelerin karşılığını bul ve söyle. Tabi yürek gerek böyle şeyler söylemeye. Hayatın boyunca göremeyeceğin, görsen bile bu sözleri söylemeye yaklaşamayacağın bir adama burdan sövmek sanırım çok kolay.

    Site yöneticilerine çağrım, buraya Pandanın panı ……….. yazan arkadaş siteden banlanmalı ! Takım tutabiliriz pilot kayırabiliriz, farklı goruslere sahip insanlarız ama sadece burada tartısıyoruz.Ferrari'deki takım emri olur olmaz olmalı olmamalı sporun ruhuna aykırı değil tartısması yaprken birisinin çıkıp böyle bir açıklama yapması F1'i spor olarak görmediği anlamına gelmekte…

  27. Herkül Kardeşim, dostum, arkadaşım, (artık nasıl bir hitap şekli istiyorsan seç beğen al:) e takım belli zaten onu geçiyorum, bir ara, bu bir ara dediğim de 2002-2003-2004 oluyor, Montoya-Raikkonen ikilisini tutuyordum, hani Schumacher'e kafa tutuyorlar ya ondan, o zaman Ferrari ve Schumi çok güçlüydü, doğal olarak böyle bir mazlumun ezilmişin yanında olma durumu vardı. tabii çok gençtik o zaman. Sonra mı, sonrasında pek pilot tutmadığımı söylemeliyim, pilotların gelip geçiçi olduğu gerçeği suratıma sabah ayazı gibi çarptı. Açıkçası da böyle mutluyum, burada işe de yarıyor, bir onu eleştiriyorum bir bunu, haa Webber'i biraz kayırıyor olabilirim bak.

  28. Alonsocuların anlamadığı şey şudur burdaki insanlar 1. 2. pilot muamaelesine kızmıyor zaten bu sezon başından belliydi bana kalırsa.ama burda şu ana yaşananları savunanlar daha 2 hafta önce red bull kanat olayında webberi avukatlığını yapıyordu.ne deyişti diye sormaya da hakkımız var herhalde.ondan ziyade beni en çok kızdıran şey kendimi aşağılanmış hissetmem alonsoun direk gözümüzün içine bakarak arsızcasına "geçtim" demesi.takım arkadaşını küçümseyen şeyleri herkesin dinlediğni bildiği halde söylemesi.şumi alonsodan farkı bu işte şumi baricellonun ona yer verdiği yarışta kupayı kaldırmamak için baricelloya vermişti, alonso…………………

  29. murat levent avatarı

    Alonsocu arkadaşlara burdan bir çağrı yapıyorum. Bırakın bu adamları, yazdıkları hiç bir şeye yorum yapıp seviyenizi düşürmeyin. Deymez.

    Adam kazansa batıyor, kaybetse batıyor, lastiği patlasa, motoru bozulsa, pitten geçse, geçmese;…..

    Kabalığımın da kusuruna bakmasınlar bi zahmet, o kadar seviyeyi düşürmüşlerki fıkra yazamyı bile öğrenmişler.

    Aslında bu mesaj o fıkradan alıntıyla çok güzel tamamlanır da. Ben yine de terbiyemi bozmıyım.

  30. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ortalık psikologdan geçilmiyor.Analiz edenler karekter çözenler,reçete yazanlar havada uçuyor.Öndekilerin kazası arızası yada beceriksizliğiyle yarış kazanmış tek pilot alonsodur aynı istanbulda olduğu gibi.Objektif yorum yazan bi tane kişi görebilirmiyim diye uykumdan feragat ediyorum ama yok işte.Umudumu yitirmedim fakirin ekmeği misali..
    Diğer pilotlara laf sokarken acaba bizim pilotta da aynı şey varmı diye düşünse mesele kalmaz.

  31. Vettel 2012 ferraide o zaman tur bindirme olmayacak görücem seni

  32. mutlusun tabi,takımın desteğini aldın.mclarende görmediğin torpili sağolsun santander sayesinde kırmızılarda gördün.torpil olunca mutlusun torpil olmayınca ağlarsın.seni yanlış tanımamışım.ne mutlu bana ve benim gibi bu adamın karekterını çözümlemiş arkadaşlara.senin başarınla sevineceğime varsın mclaren 10 yıl daha şampiyonluk görmesin.3 yarış kupasını kimi arıza yaşayınca aldın,1 tane singapurda şike ile aldın,1 tane bu sene başında vettel sorun yaşadı öyle aldın.1 tanede şimdi takım arkadaşına let alonso go denince aldın etti 6 aklıma şimdilik bunlar geldi 🙂

  33. Alonso nun sahip olduğu ve biz fanlarına da aşıladığı FAster ruhuna görede zaten asla pes etmek yakışmazdı. silverstone dan sonra telsizden "başınızı dik tutun.biz şampiyon olucaz" dedikten sonrada telsizden "merak etme vaz geçen yok. hepimiz senin arkandayız" cevabını almıştı. almanyadaki baskın performansa işte bunların sonucu. devam et alonso. daha çok kıskanılacaksın.

  34. Nebuchadnezzar

    Daha geçen hafta webber 2.pilot olmayı kabul etmemeli diyordun şimdi maskeni takıp alonsoyu savunuyorsun.mark whitacremisin nemisin anlamadım ki

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Anlama kıtlığı çeken adamlar yine başlığa bakarak kin kusmuşlar.Renocu mclarenci kimici,volkswagenci,mercedesci,kamyoncu,ne ararsan mevcut.Alonso ferrarinin resmi int.sitesine yazıyor ve ferrarinin kazandığı 1-2 den bahsediyor.ferrarinin gelişiminden ve ferrarinin kazanmasından bahsediyor.Başlık provakatörleri önce yazıyı iyi okuyup analiz edin sonra yazın.

  36. Basın toplantısında o kadar insanın gözünün içine bakarak arsızca yalan söylemesi azmışcasına bide kazandım diyor.konuşma batıyorsun

  37. minardi kardeş merhaba:) sen hangi takım ve pilotu tutuyorsun?

  38. hay'dan gelen huy'a gider alonso…bekle gör.

  39. Biz bu roger federer gibilerine modern zaman provakatörü diyoruz. Kendisi son 5 yılda türeyen internet trollerine emsal teşkil eder. trol nasıl olunur, millet nasıl provake edilir uygulamalı olarak gösteriyor sağolsun kırmıyor bizi. Bu devirde böyle ahlaklı iyi insanlar kaldı mı yaw.

  40. basın toplantısının devamı gibi düşünebiliriz bu yorumu. takım olarak olayı kabul etmeme politakalarına devam ediyolar. daha ağır bi ceza almamak için mantıklı tabii

  41. Alonso'ya demek isteyeceğim sözü fıkra ile anlatmak isterim.

    Temel amerikadaki Dursun'un yanına gidecektir.
    Dursun'da Temel'i karşılayacaktır.
    Bunun için hangi havayolu şirketi ile geleceğini öğrenmek ister.
    Temel Panam Air ile geleceğini söyler Dursun anlamaz.
    Bir daha söyler gene anlamaz.
    Dursun kodlayarak söyle anlamıyorum der.

    Temel de kodlar.
    Pandanın panı ******n ……

  42. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Utanmaz adam, ne yüzle böyle konuşuyor.Massa' da feci derecede gözümden düştü.

  43. murat levent avatarı

    Hepiniz sazan gibi düşmüşünüz ya asıl komik olan bu. Herhalde alonso haberlerinin başında bekliyosunuz. Ben sizin takım veya pilot tuttuğunuza bile inanmıyorum.

    Alansonun yaptığı bu açıklama massanın dün yaptığı açıklamaya karşılıktır.

    Haticeye değil neticeye bakılır. Massa yırtsın kendini ben yol verdim diye. Cevabı da bu olur işte.

  44. djarum ben 2003 den buyana Renault f1 fanıyım o kullandığım avatarda R 28 in burnu üzerinde ki 5 numarada fisi ile kovadan kalma 🙂 r 29 burnu olsa idi haklısın

  45. @roger_federer
    Çok komik bu alonso aşıkları yaa.Renault cu arkadaşa son seansa kalmayı becerin diyorsunda Kubica bu sene yarışların tamamına ilk 10 dan başladı.Bence sen bu F1 sevdasını boşver,tenise devam et.Ya da sus rezil olma.

  46. Bu seni ilgilendirmez neye yorum yapıp neye yorum yapmayacağımı sendenmi öğrenecem bak bakalım alonso busene Q2 de elenirken kubica elenmiş hehe petrovu diyorsun galiba son seans diye onuda çaylaklığına bağışla :)Gerçek bir yarışçı bu sonuca sevinmez onunda böyle konuştuğuna bakma emin ol yusuf yusuf ediyordur

  47. " müthiş bir zaferdi. Hayatımın zaferi. Massa'yı geçerken hayatımın en zor anlarını yaşadım. Ne büyük hamleydi o geçişim. Off aman allah ım. Kesin 100 yıl f1 jeneriklerinden düşmem " :))

  48. Bu ne çekememezlik arkadaşlar,alonso en kötü ihtimalle ikinci olacaktı,sanki hakem kararıyla kazanmış hiç bir varlık gösterememiş gibi yorum yapıyorsuznuz

    Ayrıca R30 nicli arkadaş hadi mc laren taraftarı alonsoyu sevmez de seni anlamadım,tabi sevmeyebilirisn ama bu düşmanlık nedir,o avatarı bile belki alonso sayesinde kulanıyorsun unutma, bu arada alonso renoyu bıraktıktan sonra renault kaç defa haber olabildi ben pek rastlayamadımda.

  49. roger_federer  avatarı
    roger_federer

    kesin sesiniz susun oturun ve gelişmeyi öğrenin. özellikle renocu arkadas cok komik senin neyine yorum yapmak önce son seansa kalın 🙂

  50. FerrAlonso . avatarı

    Ya arkadaşlar benim anlamadığım sanki F1 de ilk defa boyle bir uygulama gormus gibi davranıyorsunuz. Hadi onu gectim Ferrari Schumacher döneminde yıllarca yaptı ardından Raiko ve Massa vardı. Raikko yu niye aldı aynı şekilde devam etmek için ama tutmadı. Şimdi ise Alonso var ve görünüşe göre tutturdu. Ben şunu anlıyorum. bu siteyi takip edenlerin cogu F1 e yeni baslayan insanlar yada okadar yaslılar ki unutkanlık başladı. 2002 avusturya çok uzak bir zaman değil halbuki.

  51. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    yüzsüzlüğün sınırı yokmuş ya. pes

  52. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    haketmedi bileginin hakkıyla alamadı bir de seviniyor hala pes doğrusu

  53. Bizim içinde harika bir duyguydu Komik 🙂

  54. kimsteraikkonen  avatarı
    kimsteraikkonen

    bu kadar pişkinlikten sonra pes diyorum ne kadar rahat bir insan ya utanmaları gerekirken bütün ferrari kadrosu konuşuyorlar utanma kalmamış ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir