"Alonso McLaren'da Birinci Pilot Olmayı Talep Etmedi"

yazar:

kategori:

Olayın üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen ortaya bir iddia atan İngiliz Mirror gazetesi Alonso’nun 2007 yılında takım arkadaşını sıralamalarda pit stopta beklettiği gerekçesiyle ceza aldığı Macaristan Grand Prix’si öncesinden takımdan birinci pilot olmayı talep ettiğini yazmıştı.

Martin Whitmarsh dün yayınlanan haberde, “O süre içerisinde pilotlarla ve yöneticileriyle konuştuğumu hatırlıyorum. ‘İşte aynaya bakıp, ben bu şampiyonluğu takımım bana yönelmeden ve bana ekstra avantaj sağlamadan hak ederek kazandım diyebilecek pilotlar’ derdim.” diye konuşmuştu.

Alonso’nun menajeri Luis Garcia Abad da 2007 yılı için yapılan iddialar hakkında konuşmak istemediğini belirtti.

“Hiçbir durumda artık bunları konuşmak istemiyorum, söylenenler doğru değil.” dedi.


Yorumlar

  1. yaptığım düzeltmeye – veren kişiyi ama daha çok F1'e bakışını merak ediyorum. Ne fanatikler var dünyada :):):)

  2. Düzeltiyorum tarafaları değil tarafları olacaktı…

  3. F1 de şampiyon olmayı başarabilmiş bir pilot(nasıl şampiyon olduğu hiç önemli değil) nereye giderse gitsin pilot eşitliğinden asla rahatsız olmamalı hatta bence bunu ısrarla kendisi istemeli…Neden mi? "Ben şampiyonum ve şampiyon olduğuma göre gridin en hızlısıyım takım arkadaşım ya da diğer rakiplerim kim olursa olsun farketmez ben rekabete hazırım" diyebilmek için. Şimdi birileri kalkıp 2007'ye atfen takım lewisi ingiliz diye kayırdı alonsoyu attı hatta bu yönde ron da dahil olmak üzere yığınla demeç verildi demesin. Korkunç paraların döndüğü bir sektörde hiçbir takım yüksek meblağlar ödediği birini bir başkası için harcamaz onun için ne kadar yatırım yapmış olursa olsun hele de harcanacak olan son 2 yılın şampiyonu ise böyle birşey asla olmaz…Yine birileri çıkıp der ki ama alonsoyu takım lewis için harcadı…Takım alonsoyu lewis için harcamadı rona kafa tuttuğu için takımı tehdit ettiği için harcadı…

    Son bir cümle olan oldu herşey geçmişte kaldı ne alonso taraftarlarının ne de biz mclaren taraftarlarının bu olay ve tarafaları hakkındaki fikirleri değişmeyecektir dolayısıyla bu tip haberler altına yazılacak her menfi yorum ancak gerginliği artıracaktır…Saygılar…

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton, çin yarışından sonra button hakkında şunları söylemiştir:'Bu kadar çabuk yerleşmesine şaşırmadım.Takıma gelirken yapacağı çok şey vardı.Hıza ulaşması ve kendini rahat hissetmesi için takım herşeyi yaptı.Aynısını 2007 de bana da yapmışlardı.''
    1. yada 2.pilot olsan ne fark eder ki huzur olmayınca.

  5. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    "Ben birinci pilot olmak istediğimi söylemedim. sadece ikinci pilot olmak istemediğimi söyledim."

    alfonsonun oryantalizme (lügat karşılığı değil) yaptığı büyük bir katkıdır.''

    burada herkes bir pilotun ve bir takımın fanı ancak hitab ettiğiniz kişilere takma ad yakıştırıp burada telaffuz etmeniz çok çirkin
    ve kabul edilemez hiç kimsede size bu hakkı vermez.

    tamam o zaman sizin her yanlış yazımınızda bende sizin pilotların ismini yanlış telaffuz etmiş olacağım.

    lütfen yazdıklarınıza çeki düzen verin ve isimleri doğru telaffuz edin ve yazın sevsenizde sevmesenizde tıpkı bizim duyduğumuz cinsten.

    oryantalizm kısmına gelirsek o işi mc laren fazlasıyla daha iyi yapıyor.

    önce çalmadık diyorlar sonra özür vs.

    önce yalan ifade sonra özür ve görev askıya alınmalar ve daha niceleri ha bilmem kim dergi bilmem kim sayfayı unuttum.

  6. Alonso belki de şu pist üzerinde en az sevdiğim pilotlardan biri. Ama kazandığı şampiyonluklara ve yeteneğine saygı duyuyorum. Onun hakkında inkar edilemeyecek şeyler bunlar, inkar etmek ve karalamaya çalışmak pek mantıklı değil.

    Ve bu durum sonucunda bakınca 2007 yılında Alonso'nun McLaren takımının bünyesine katılırken ki ruh halini anlayabiliyorum. Onu ben bile rahatlıkla savunabilirim. Neden? Şöyle düşünerek açıklayabilirim; 2 sene üst üste şampiyonluk kazanmış bir pilot, üstelik çok genç ve başarılarının da getirisiyle çok yüksek bir egoya sahip. Yeni bir takıma geçiş yapıyor. Bir çaylakla birlikte yarışacağını düşününce karşısında böyle başarılı ve istikrarlı bir rakip bulmayı beklemediğini anlamak zor değil. Açıkçası McLaren takımına gelirken kendisine rakip bulmayı bile ummamıştır. Yani ben Alonso'nun takımda 1. pilot olmayı beklemesinde bir gariplik görmüyorum. Onun yerinde Lewis olsa, ya da ne bileyim Vettel olsa yine bunu beklerdi. Bu beklentisi doğal ama sporun doğası gereği bence yanlış. Şu sebepten yanlış buluyorum. Çünkü ben 1. pilot olma hakkı diye bir şeye inanmıyorum. Bana kalırsa şu an Senna yarışabiliyor olsa o bile 1. pilot statüsüne sahip olmamalıydı yarıştığı takımda. Günlerdir bunu savunuyorum. İki dünya şampiyonluğu sahibi olmak nasıl bir adalet ve eşitlik sistemi içerisinde gittiği her takımda 1. pilot olmasını sağlar, karşısında yarışandan bağımsız olarak? Ya da 7 dünya şampiyonu olmak?
    1. pilot ve 2. pilot ayrımı olsaydı o zaman genç yeteneklerin nasıl şansı olabilirdi büyük takımlarda? (Vettel örneği istisnadır.)

    Menajeri bu konunun sürekli gündeme taşınmasından oldkuça rahatsız sanırım ki oldukça açık belirtmiş bunu. Kim olsa rahatsız olurdu. Şimdi tabii Almanya yarışının ardından daha da çok açılacak 2007 yılında olanların konusu. Böyle çok açıklama gelecektir daha diye düşünüyorum.

    Ayrıca 2007 yılıyla ilgili her haber sadece Alonso için değil bence McLaren takımı ve Lewis için de son derece yıpratıcı. Yani açıkçası İngiliz gazetesi bu konuyu ortaya atarak aslında hiç de McLaren takımına iyilik falan yapmıyor. O yüzden bunu İngilizleri mutlu etmek amacıyla ortaya atmamışlardır. Ki öyle bile olsa zaten spor hakkında tarafsız basın diye bir şey mi var doğru dürüst?

  7. mehmet ceviz avatarı

    neden alonso,neden hamilton;adamlar ya çok seviliyor yada nefret ediliyor.hemde hiçkimse onları tanımadan bilmeden ya aşık yada düşman.daha gerçekçi ve önemli haberler daha az okunur ve yorumlanırken,haklarında çıkan ve çıkmış olan dedikodular bile enaz 20-25 yorum alıyor.
    bence o yüzden f1 in en büyük(şu anda)yıldızı onlar.

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yok daha neler,hatta başka sözler de geçiyor içimden ya neyse,şampiyon olunca böyle bir hak kazanıldığını da duymuş olduk,eşitlik ve adalet duygunuza söyleyecek söz bulamıyorum,ama allahtan mclaren takımı sizler gibi düşünmedi de gerçek anlamda 2. pilotluk yapabilecek bir durumda olmadığını anlayıp lewise bir mücadele hakkı tanıdı.allah sizin elinize düşümesin ne diyeyim.

  9. "Ben birinci pilot olmak istediğimi söylemedim. sadece ikinci pilot olmak istemediğimi söyledim."

    alfonsonun oryantalizme (lügat karşılığı değil) yaptığı büyük bir katkıdır.

  10. efendimayin  avatarı

    İstememiştir ama beklemiştir. Takım monacoda lewise alonsoyla yarışmamasını söyledi. Ama o yarıştan sonra lewis alonsonun işini bitirdi. Alonso isterse 10 kez şampiyon olsun çaylağa yenildiği unutulmayacak.

  11. Alonso iki sefer üst şampiyon olmuş bir pilot,yeni f1e başlamış bir pilotun yanında 1 numara olması kadar doğal ne olabilir, asıl eşit statüde yarışmayı kabul etseydi onursuz olurdu,
    yok şöyle olmuş böyle olmuş,alonsonun yanında kim yarışırsa yarışsın ikinci pilot statüsündedir.

  12. trulli ve fisichella, alonso'nun padoktaki en yakın birkaç arkadaşından ikisidir. insan kendisine kötülük yapmış biriyle arkadaşlık etmek istemez takdir edersin ki

  13. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ne bir tur öncedeni, herkes bi şeyler diyor adam sırlamaların sonları hızlı turunu attı ve içeri girdi son lastik değişimi için bi tur öncesi falan yok, alonso orda lolipop adam çıkışını verdikten sonra tam 20 sn civarı bekledi, onca kamera onu çekiyordu beni değil, alonso böyle biri işte bencil bunu en iyi turulli ve fisicella ya sorun cevabını verir 🙂

  14. murat levent avatarı

    Kenidinizin bile inanmadığı şeyi bize inandırmaya çalışıyosunuz.

    2007 de alonso pitte beklerken çibanın başı hamiltondur.

    Çünkü 1 tur evvel pite çağrıldığı halde gelmemiştir.

    Diğer bir mevzu zaten hamilton o sırada 1. sırada idi büyük farkla. Ancak Alonoso o turu attıktan sonra polu alabildi. Ron denis adam olsa hamiltonu piste bile yollamazdı. En fazla Alo 1, hamilton 2. sıradan kalkardı. Ne oldu olan Alonsoyo oldu yine.

    Hep masumsunuz nedense. Dediğim gibi anca kendinizi kandırırsınız.

  15. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Saçmalık..

  16. Yusuf hitay ,2007 de NİYE kelimesi ile başlayan o kadar cevabı muamma soru var ki insanın aklı almıyor.Bahreynde ki elk.direği niye düştü.mekaniker niye küfretti.lastiğin basıncı niye hatalıydı.pilota karşı niye yarışılır.monza da niye yalakalık yapılır gibi bir sürü niye sorusu muallaktadır.

  17. yusuf nasıl yakalasın adamın altında f1 in en hızlı aracı var:)

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    niye bekledi peki o pitstop'ta , biraz dinlenmek istedi heralde.

    ron yakalasa bi kaşık suda boğacaktı yarıştan sonra 🙂

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Martin ve garcia ne bilsin ki.Onlara kim inanır ki ??
    Burada usta yorumcular varken,objektif ve tarafsız yazanlar varken martin ve garciaya neden inanalım.
    Alonsoyla 7/24 birlikte olup onu yakınen tanıyan psikiyatri doktorlarımız ve dergi uzmanlarımız varken neden başkasına inanalım.
    çok değil bir kaç dakika sonra düşmeye başlarlar.Alonsoyla birlikte askerlik yapmış Asker arkadaşlarından tut,rüya yorumcusuna varana kadar hatta psikatristlere kadar herkese rastlarsınız.

  20. alonsonun karısı o dönemde bebek istiyordu 😀 😀 😀 😀 geçmişte ne olmuşsa olmuş her iki taraf ta hatalı, geleceğe bakalım.

  21. Menajer güzel cevap vermiş. artık bu 2007 konusunu daha ne kadar açacaklar. biz alonso ya inanıyoruz. mc laren ci arkadaşlarla doğal olarak takımlarına. kimse kimsenin fikrini bu saatten sonra değiştiremez. ayrıca McLarenForever arkadaşa bir noktada katılıyorum. olan olmuş artık. bazı sebeplerden ötürü ne alonso nede lewis kazanabildi. ingiliz gazetecilerin ne yapmaya çalıştığı ortada ama alonso yermi? hiç sanmıyorum.

  22. Martin Whitmarsh dün yayınlanan haberde, "O süre içerisinde pilotlarla ve yöneticileriyle konuştuğumu hatırlıyorum. 'İşte aynaya bakıp, ben bu şampiyonluğu takımım bana yönelmeden ve bana ekstra avantaj sağlamadan hak ederek kazandım diyebilecek pilotlar' derdim." diye konuşmuştu."

    burada en güzelini martin söylemiş.martinbile bunu söylüyorsa ingilizler istediği kadar konuşsun.

  23. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    olan olmuş biten bitmiş, menejer öyle olmadı dese ne fayda, takım oldu dese ne fayda. pilotlarımız yarışırken şampiyonluğumuz gitmiş. herkes eşit olmayı içine sindirip takım arkadaşına değilde rakibe odaklansaydı o yıl ya lewis yada alonso rahat şampiyondu zaten.

  24. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    Hiç gerçekçi değil. 2007'de hamilton'un avustralya'dan başlayarak hızı ve istikrarı alonso'yu rahatsız etmeye başlayıp da ron dennisle bahreyn'de hamilton hakkında havadan sudan konuşmadılar heralde. alonso açıkca bundan rahatsızlığını dile getirmiş olmalı ki o yarıştan sonraki yaptıkları ve tavrı ve bi sene boyunca hamiltonla konuşmamaları bunu açıkca gösteriyor. buna dahil olaraktan hamilton ona yol vermeyince adam hamilton'a küsüyordu (sezonun yarısından itibaren alonsonun aynı otelde bile kalmamak istemesi yüzünden mclaren gittiği yerlerde iki ayrı otel kiralamak zorunda kalıyordu).alonso böyle kompleksli bi yarışcı. macaristan'da yaptıklarına ben hiç birşey de söyleyemiyorum inanılmaz(!) bir hareketti o tebrik etmek lazım alonsoyu. ama yine de mclaren bunu harika idare etti tıpkı hakkinen-coulthard zamanındaki gibi. nasıl o zaman coulthard birinci olduğunda dışarıya bir gerginlik belli etmiyorlarsa 2007'de de bunu en az seviyede tuttular sessiz sakin adamları tebrik etmek lazım.

  25. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tipik ingiliz gazetesi iddiası ve amacı ingilizleri sevindirmek.
    alonsoya laf söylemeyene adam demezler.
    eğer yorumcu olacaksan,gazetede haber yapacaksan veya herhangi bir siteye yorum yazacaksan ilk önce kendi pilotuna bakmadan alonsoya laf sokacaksın ki seni adam yerine koysunlar.Hatırlanmak isteyenler, gündeme gelmek isteyenler için de alonso ya laf atmak gerekir.Kesinlikle mirror gazetesinin tirajı artmıştır.Bizim gazetelerde kupon karşılığında bişey verip tiraj yükselteceğiz diye uğraşırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir