Button: "Schumacher'in Aracı Benim İçin Tasarlandı"

yazar:

kategori:

Son şampiyon, geçtiğimiz sezondan sonra Mercedes GP olan Brawn GP’nin, 2010 aracını kendisinin istediği gibi önden kaymaya yatkın bir şekilde tasarkadığını söyledi.

Ancak Button son anda Mclaren’i geçince Mercedes’in bu hazırlıkları, en azından Button için yapıldığı için boşa gitti.

Sport Bild’e konuşan Button “Michael çok sivri araçları sever. Ancak Mercedes aracı önden çok aşırı kayıyor. Ben her zaman o şekilde olmasından memnun oldum.” dedi.

Ancak Button, kendisinin Mclaren’i tercih etmesinin Schumacher’in dönmesini sağladığını düşünüyor.

Button “Sıradaki araçta daha fazla etkiye sahip olacaktır. Bu seneki araç onun için çok geç oldu, o imzayı atmadan önce temel özellikler araca sahil edilmişti.” dedi.


Yorumlar

  1. thrillercd thrillercd katılıyorum sana ilave olarak şunları da eklemek isterim. Shumi'nin ruh haline dikkat ettiniz mi? Ne basınla ne diğer pilotlarla polemiğe girmiyor bunda tecrübesinin yanında hedefleride var, taş yerinde ağırdır ayrı bir ifadesi. Bu seneki araçtan bir şey olmayacağı aşikar bundan ziyade gerçek bir F1 takımı olmak için çalışıyorlar isimler hep büyük tecrübe var ama zamanla taşlar oturacak Rosberg ve Shumi'ye uygulanan strateji farkı da bundan bence Rosberg daha mantıklı ve puana yakın bir planla sürüyor Shumi ise hem aracı hem lastikleri hem de kendini deniyor sürekli, uç noktaları yakalamaya çalışıyor ki gelecek sene için mantıklı işler yapılsın ve sözleşmesinin sonunda Mercedes şampiyonluğa oynayan bir takım durumuna gelmişse bence Shumi için bu 8.şampiyonluktan daha değerli olacak.

  2. Aracın Schumiye uygun olmadığı zaten bilinen birşeydi. Bunun Button tarafından teyit edilmesi iyi oldu. Bazen Schumiye kızıyor, onu eleştiriyorum takım arkadaşından geri kaldı diye ama buna sebibeyet veren de kendisi. Çünkü bunca yıldır bizi hep şampiyonluklara, birinciliklere, podyumlara dahası takım arkadaşlarını açık ara geride bırakıp adeta "Schumi Krallığı" kurup, bir başka deyişle bir yarışta 2. olduğunda hayal kırıklığına uğradığımızı da düşündürten de kendisidir. Böyle bir durumdan sonra onu ortalarda ve takım arkadaşı tarafından geçilmesini görmek bana çok garip geliyor. Bunun birçok nedeninin olduğunu bilsem de yine de bu alışkanlıktan vazgeçmek kolay olmayacak.

    Schumi Mercedeste, Ferrarideyken izlediği politikadan farklı birşeyler yapıyor. Ferrarideyken takımda çok daha ön planda iken Mercedeste bir nevi takımı toparlamaya kendi çıkarlarından çok takımın çıkarlarını düşündüğü izlemini veriyor. Bu Mercedese ödemek istediği vefa borcu olsa gerek. Amacı emekli oluncaya kadar Mercedesi bir yerlere getirip F1'de söz sahibi bir takım haline getirmeye çalışmak gibi. Bu hem onun için hem de Mercedes için iyi olacak.

    Nicoya gelince 2-3 yıl önce, daha Vettel ve Red Bull parlamadan geleceğin yıldızı diye düşünülüyordu. Hatta Sir Frank Williams onu hiçbir şekilde ne Ferrariye ne de Mclarene kaptırmayacağını dile getiren çokça demecini medyada gördük. Şu anda biraz kulak ardı edilmişse de zamanı geldiğinde iyi bir araçla sahneye çıkıp parlayacaktır.

  3. efendimayın dediğini schumide teyit etti.istanbul parkta schumiye türk muhabir sordu ingilizce. başka basın mensuplarıda vardı o anda rosbergmi hızlı senmi yavaşsın diye.schumi şöyle dedi doğrusu gencimiz gerçekten hızlı.burda gencimiz derken rosbergi sahiplendiği onu sevdiği anlamına geliyor birazda vatandaşlık durumu var tabi.rosbergin benim gözlemlediğim bir eksiği var onuda söylemeyeceğim.bu eksiğini schuminin yardımıyla giderebilir.çünkü schumi o konudadada çok iyi.ki her iki pilotunda birbirine destek olduğunu biliyoruz.
    bu ikilinin birbirine desteklemesi takımcıl olmaları açıkçası ben takım tutmadığım halde mercedes gp ye karşı diğer takımlardan daha çok sempati duyuyorum.zannımca bu sayede mgp nin başarılı olmasıyla mgp nin taraftarları ciddi biçimde artacaktır.

  4. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    işte büyük pilot budur….

  5. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    öyle olduğunu biliyorduk ama araç schuminin istediği gibi olsada çok da farkedeceğini sanmıyorum. belki biraz daha fazla puan alırdı. ama yine rosbergin bariz şekilde arkasında kalacaktı. eğer seneye de kalırsa schumi bunu net göreceğiz.

  6. efendimayin  avatarı

    Schumacher 3 sene ara verip kendi tarzına uymayan bir araçla şimdiye kadar çıkardığı yerışlarla bence iyi iş yaptı. Birde şu var rosberg bence en hızlı sürücülerden.

  7. Rosberg'in aracı kim için dizayn edilmiş? Bariçello mu?

  8. griddeki takımlar arasında en iyi ikili schumi-rosberg ikilisi ben hala bu düşüncemi koruyorum.seneye umarım rekabetci araçla bunu daha net göreceğiz

  9. ciddi mi cok sagol button bızı aydınlattın şaka gibi

  10. _bianconera_  avatarı

    Button bilinen birşeyi ifade etmiş zaten..
    Efsaneye güvenimiz sonsuz kendi istediği gibi stiline uygun bir araçla onu eleştirmek lazım..

  11. button ve rosbeg takım arkadaşı olsaydı.rosberg yinede button ı geçebilirdi.önden kayan arabayla 50 puan topladı ve klasmanda 2.sıradaydı.üstelik bu onun stiline uymuyordu rosbergin stili kimi ile ve schumi ile yakın.diğer takımlara erişebilmek için dingil mesafesi uzatıldı önden kaymayı azaltmak için buda buttona uymazdı oysa rosberg hem önden kayan hemde arkadan kaymaya yatkın arabayı çok iyi sürdüğünü gösterdi.buda bottonla takım arkadaşı olsaydı rosbergin onu geçeceğini gösteriyor benim düşüncem bu.birde rosberg lastiklerinide çok iyi kullanan bi pilot.
    ancak asıl mesele lastik ısıtmada ve ağırlık dağılımında şu arabayı arkadanda kaydırsa öndende yandanda hiç fark etmez bu araba gelişime müsait değil gibi

  12. ''Ancak Button, kendisinin Mclaren'i tercih etmesinin Schumacher'in dönmesini sağladığını düşünüyor.''

    Eğer tam tersi olsaydı Button Mercedeste kalsaydı ve Schuminin dönebileceği tek takım McLaren olsaydı dönermiydi ? Bence Schuminin yarışma hırsı bunuda görmezden gelirdi ve McLaren için direksiyona otururdu.

  13. Schumi karting döneminden gelen bir alışkanlık olsa gerek arkayı kaydırarak sürmeyi daha çok seviyor bu belli kontra vermeyi seven bir pilot tıpkı Kimi ve Hamilton gibi.Schumi seneye aracı kendine göre hazırlatınca kesinlikle çok hızlı olacaktır örnekleri yok mu var 2005 te çok kötü bir sezon geçirip 2006 da aracı süper hale getirtende kendisiydi 😀

  14. Bir bakıma Schumi'nin günahını çıkarttırmış Button. Ancak bugüne kadar bu açıklamanın yapılmamış olması ne kadar doğruydu. Herkes varsayımlar üzerine yorumlar yapıyordu. Schumi'nin yetenekleri sorgulanmaya başlamıştı (biz tarafından bile). Sanırım bu durumda herkesin hoşuna gidiyordu. Button'un yorumu geç geldi ama yine de geldi. Norbert'den de artık bir demeç bekliyoruz bu konu ile ilgili.

    Zahmet olmassa tabi..

  15. Düşünülen bir olaydı ve Button bu durumu kesinleştirdi şimdi. Ama demezler mi adama bi takım değiştirdin, tüm Formula 1'in dengelerini alt üst ettin diye? Schumacher kendisine hiç uymayan bir araçla iyi şeyler yaptı. Acaba Button kullansaydı, Rosberg ile eşit sonuçlar alıp; Mercedes'i daha iddialı yere getirebilir miydi? Evet tam olarak öyle düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir