Red Bull Almanya'da Motor ve Kalkış Sorunları Yaşamış

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in motoru, cuma günkü antrenman seansları arasında, fazla mesafe kat ettiği gerekçesiyle değiştirilmiş.

Mark Webber ise yarışın 2. yarısında yağ pompası çalışmadığı için hızını azaltmak zorunda kalmıştı.

Yarışı 6. sırada tamamlayan Webber “Finişe ulaştığım için mutluyum.” demişti.

Webber, takımın yaşadığı dayanıklılık sorunlarının, kışın uygulamış oldukları yegane stratejiden kaynaklandığını söyledi.

Webber “Gerçek olan paketimizi testin en son gününde göstermek stratejimizdi. Bu yüzden bu tür sorunları tespit etme konusunda az kilometre katetmiştik.” dedi.

Diğer bir sorun ise sıralama sonucunu yarışa yansıtmakta yaşandı.

Vettel, pol pozisyonundan başlamasına rağmen yavaş kaldı ve Alonso’yu pit duvarına doğru iterek pozisyonunu korumaya çalıştı ancak her iki Ferrari sürücüsüne geçildi.

Hem Webber’in hem de Vettel’in kalkışlarının iyi olmadığını söyleyen Takım Patronu Christian Horner “Kesinlikle en iyi kalkışlarımız değildi.”

“Bu sene bir çok kez bu sorunu yaşadık.” dedi.

 


Yorumlar

  1. webberin yağlama ile ilgili sorunu olduğu telsizden söylendi.vettelin motorla ilgili problemi neden telsizden söylenmedi motor sorunu varsa idi neden yavaşla yada bi şekilde vettele taktik verilmedi.telsizden haberleşme olmadıysaki biz duymadık telepati ilemi haberleştiler vettelle.vettel geride kaldığında hep sorundan bahsediliyor ancak sorunun ne olduğu açık olarak söylenmiyor.kimse bilmiyor.enteresan

  2. o zaman alonso dan uzak duracaksan vettel bundan sonra düzgün kalkış yap. gerçi bu bu sene ilk olmadı. vettel daha önecede alonso nun üzerine sürmüştü.

  3. Aaa?!Cidden mi?

  4. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    doğru iyi kalkış yapamadı, alonsoyu duvara sokamadı ya! üzgün olsanız gerek…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir