Baba Massa: Oğlum Takım Emrini Uyguladı

yazar:

kategori:

Kariyeri boyunca oğlunun yanında olan Luiz Antonio Massa, Ferrari’nin Almanya’da açık bir şekilde takım emri uyguladığını ve oğlunun bir çalışan olarak bu emirlere uymak zorunda olduğunu söyledi.

Baba Massa “Yaşananların takım emri olduğu herkese açıktı. Her iyi çalışan gibi Felipe de patronlarının emirlerine uymak zorunda. Hiyerarşi var ve o, sadakatini göstermek için bunlara uydu.” dedi.

Brezilya medyası ise Felipe Massa’nın bu emirlere karşı çıkacak cesareti gösteremediğini söylemişti.

Baba Massa, takım emirlerinin uygulanabileceğini ancak her iki sürücünün de hâlâ şampiyonluk şansı devam ederken bunun uygulanmasını kabul edemediğini söyledi.


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    massanın şampiyonluk için şansı varmıymış?

  2. bakın bi de bunun felipe'nin yol vermediği zamanki versiyonu var:
    hain massa. bencil massa. takım ruhundan anlamaz massa. alonso'nun şampiyonluğunu sabote eden massa.
    vay be bu taraftar grubu cidden çok ilginç

  3. Ben basit bir felesefeye inanıyorum.her şey bir kereliğine başlar ve ondan sonra kontrol edemezsin.massa artık ferrarinin 2.pilotudur.bugün böyle yaparkar yarın kanadını alırlar öbürgün………..

  4. maşallah suçluyu da bulmuşlar hemen. vurun felipe'ye yol verdiği için suçlu kendisidir.

  5. efendimayin  avatarı

    Evet gerçektende matematiksel şans bitene kadar takım emri olmamalı.

  6. felipe diyor ben yol verdim (yani takım emir vermedi anlamına geliyor) babası diyor oğlum takım emrine uydu.
    çelişkiye bak.demekki fia ferrariyi sorguya aldığında ki alacak felipe diyecek ben kendi isteğimle yol verdim.dolayısıyla olayda takım emri yok denip olay kapatılacak ferrari bu şekilde olayı kapatmayımı umuyor.ben bunu anladım

  7. Hayır hayır hayır, ne demek Alonso yada Ferrari yada Massa suçlu, bütün suç bende. Tamam üstüme alıyorum suçu, hafta sonu Massa'nın yavaşlamasını, Alonso'nun "bu gülünç" yorumunu yapmasını ve Ferrari'nin Massa'ya "yavaşla bakim" demesini ben emrettim.

    Herkesten haftasonlarını mahvettiğim için özür diliyorum.

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    massa bundan sonra telsizden emir duymak istemiyorsa yarışlarda bariz bi üstünlük kurmalı alonso ile arka arkaya gelmemeli. gaza yüklenmeli hemde buna macaristan'dan itibaren başlamalı.

    her iki sürücünün de hâlâ şampiyonluk şansı devam ederken bunun uygulanmasını kabul edemediğini söyledi.

    daha önce demiştim. bu uygulama daha şimdiden yanlış. alonso'nun sorunlar yaşamayacağı ne malum? massa'dan daha çok yarışdışı falan kalırsa o zaman massa'ya yazık olmayacakmı?. schumi döneminde durum farklıydı. açık ara üstünlük varken takım emri yapıldı. ama yinede gereksizdi.

  9. Ferrari Alonso avatarı
    Ferrari Alonso

    yani haklısınız bizde biliyoruz tabiki şikanı biraz kaçırıp falan veya bi kaç konta hatayla geçilebilirdi ama o kadar ayıplamayın sonuçta ne kadar profesyonel olursa olsun oda ir insan biraz duygusal yaklaştı o kadar ama babasınız da takıma ceza aldırma gibi bir derdii var galiba çıkıp takım emri uyguladılar diyo bunların derdi ne anlamadım ferrarinin sürücüleri yüzünden ferrari ceza alcak özelliklede babası ne kARIŞIR anlamadım yani onane süren o mu oğlumu

  10. _Nadir_ _Nadir_ avatarı
    _Nadir_ _Nadir_

    Massalar böyle açıklama yapmaya devam ederlerse bence anlaşmaları ferrari tarafından sezon sonunda tek taraflı bile olsa fesh edilir. Burada tartışılması gereken tek şey Felipenin alonso ile yer değiştirmesinin ne şekilde yapacağıdır. Bu adam (massa)geçişi aşikare göstere göstere yapmış takıma takım emri kullanıldı dedirtmiştir. Olayın özeti budur herkezin düşüncesine saygı duyarım bu benim düşüncem.

  11. Ferrari Alonso avatarı
    Ferrari Alonso

    Abuzer Kadayıf sen bunlara kafanı asma olayda massanın hiçbir suçu yok adamın çocuğu doğmuş işsiz kalmaktan da korkmuş olabilir onun yaptığı sonuna kadar doğru ama ferrarinin yaptığıda doğru çünkü sonuçta bu kadar para harcıyolar şampiyonluğu 6 puanla kaybetseler kahrolmıyıcaklarmı biz onları suçlamıyıcakmıydık ne biçim patronsun bu kadar açıkken niyi böle bişi yapmadın demicekmiydik diyicektik kim ne derse kafanı asma bunların hepsi çekememezlikten konuşuyorlar başka bişey değil

  12. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    sizi tebrik ediyorum döndürdünüz dolaştırdınız massayı suçlu yaptınız 🙂 nasreddin hoca misali hırsızın hiçmi suçu yok. böyle devam ederseniz bu olayda redbull ve mclaren i suçlu çıkarırsınız.

  13. _Nadir_ _Nadir_ avatarı
    _Nadir_ _Nadir_

    Arkadaşlar konunun buraya kadar uzamasının tek sebebi ve sorumlusu felipedir. Smedley telsizden massaya "alonso senden daha hızlı üzgünüm dostum" bir profesyönel pilotun bu mesajı çok iyi anladığını yani (alonsoya bir şekilde geçilmesi gerektiği)massanın adı gibi bildiğinden hiç şüphem yok ama massa ne yaptı alonsoyu çekemediğinden viraj çıkışı geç vites yükseltti alonsoya geçildi ve takımı küçük düşürdü bunu bilerek yaptı bir hata yapıp daha basit tartışmasız alonso ile yer değiştirebilirdi. Pit duvarı bile massanın böyle bişi yapacağını bana göre tahmin bile etmiyordu herkesin gördüğü gibi geçiş sonrası pit duvarı çok hareketlendi çünkü hatayı felipe yaptı. Even Luis Antonio Massa senin oğlun önce antemanlarda, sıralamalarda yarışlarda öne geçsin bizde alonsoya değilde senin oğluna saygı duyalım alkışlayalım.

  14. yarında karısı konuşur, sonra kardeşi, büyüdüğünde oğluda konuşur. bi işi beceremediniz ve batırdınız bide hala konuşuyolar. bi tutarlı olun önce. takıma tepki göstereceksiniz adam gibi gösterin. bir öyle bir böyle olmuyo yani. yarışta tepki gösterdiniz tamam anladım. peki sonra neden çevirdiniz. ya da medem sonra çevirecektiniz yarışta niye tepki gösterdiniz. massa ve smedley bence kendi sonlarını hazırlıyorlar.

  15. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @Nebuchadnezzar
    evet süper bi yorum
    sayende artık herkez mutlu :))

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takım emri F1 tarihinde ilk kez 2010 almanyada Ferrari tarafından uygulanmıştır
    Bundan önce ne bir takım emri görülmüş ne de duyulmuştur.
    Massanın babası da ilk defa görmüştür.İngiliz gazeteleri de ilk defa gördü.Lauda da ilk defa gördü.
    Şimdi bu tezimi çürütmeye kalkıp 2008 de raikkonenin sağa parkedip massaya yol verdiğini söyleyeceksiniz ama o sayılmaz.
    Smedley bu konularda çok tecrübeli diyenleri de kınıyorum.Adamın başına ilk defa böyle bir şey gelince ne yapması gerektiğini bilemedi ve acemice eline yüzüne bulaştırdı.

  17. Smedley, Massa ve babası el ele verip Ferrari'yi göçertmeye mi çalışıyor nedir? Az bi susun arkadaş, konuştukça batırdınız iyice.

  18. murat levent avatarı

    Onu bunu bilmem de, site bu aralar çok taraflı olmaya başladı. Varsa yoksa Alonso karşıtlarının yorum yapmalarını sağlayacak haberler yayınlanıyor.

    Taa geçen haftaki mevzuyu dinliyoruz 5 gündür. Başka bir çok site ve yabancı kaynaklar 40 çeşit haber yayınladı, ama malesef hiç birini burda göremiyoruz.

  19. Fatih Demirel avatarı
    Fatih Demirel

    Ya birde şu taraftan bakın.Şampiyonluğa daha yakın bir pilotunuza mı öncelik tanırsınız yoksa sıralamada daha geride olan pilotunuza mı?Massa şampiyonada önce olsaydı ve yarışta 2. olsaydı Alonso yol verecekti.Takım dahada geride kalmamak adına bunu yaptı diye düşünüyorum

  20. şampiyonluk şansı ve massa ? seneye antonyocum.

  21. olan olmuş artık konuşma yanlısı değildim tamamen objektifçe ve kendi halimde fırsatım olsa beyefendiye senin oğlun bir puanla 2008 de şampiyonluğu kaçırmış şimdi 7 puan kaybetmesi böylesine bir yorumu hakediyor mu demek lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir