Malezya'da Yağmurlu Yarış İzleyebiliriz

yazar:

kategori:

Malezya yarışı genel olarak sürekli sıcak ve nemli koşullarda gerçekleştirilir ve bu seferde bir değişiklik olmayacak gibi. Avustralya’daki sıcak ve kuru pistte yapılan yarışın ardından Malezya’da hafta sonunun her günü yağmur kendisini gösterebilir.

İlk 2 anternman seansının yer alacağı cuma günü fırtına bekleniyor ve yağmur yağma olasılığı % 60. Ancak o gün pilotlar için en rahatsız edici koşul nem oranının % 80’lere çıkması olacak. Hava sıcaklığının 31 derece civarlarında olması bekleniyor.

3. antrenman ve sıralamaların yapılacağı cumartesi günü hava sıcaklığının 30 derece olması bekleniyor ve yağmur riski % 60 olarak devam edecek.

Yarış günü ise rüzgarın şiddeti daha da artacak ve bu araçların dengesini etkileyebilir. Yarış günü yine nem oranı ve yağmur riski aynı şekilde devam edecek.


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ya halilbu kadar takım sen uyandın telefon açıp uyarsan ya takımları ecu nuz hileli diye. bu kadar mühendis nasılda bilemediler ya tüh bunu hiç düşünemediler.tabi ya ecu hileli. microsoftu dava etsin ya ferrari yazılımı yazanlar onlar.

  2. Bu linkten hava durumunu takip edebilirsiniz. Sıralama turları ve yarış büyük bir ihtimalle yağmur altında koşulacak.

    http://weather.yahoo.com/forecast/MYXX0008_c.html

  3. Enes güven arkadaşım 2001 yılında mclarende bridgestone kullanıyorduu ama ona rağmen ferrari ezici bi şekilde üstündüü… garip değilmi sence bir tur geriden gelip yarışı dubleyle bitirmeleriii hemde çok rahat bi şekildee…

  4. Halil kaya arkadaşım çok önemli bir konuya değinmişsin..evet sepangda ferrari tur başına 5 saniye takıyordu doğruu ama 1 hafta sonraki david coulthard ın aynı şartlar aldında kazandığı interlagos yarışında niye 5 saniye takamadı dersinnn….:):):) biras tuhaf değilmi sence…?

  5. tolga soydan avatarı

    yagmurlu olursa ilk yarıştan sonra buda süper olur

  6. iyi ya işte force india dan fisichella kazanır yarışı.ama hiç belli olmaz yağmur.süprizler doğurabilir.ben ecu nun hileli olduğunu düşünüyorum.yani kiminin yağ basınc sistemini filan sinyaller ile frekanstan bozmuş olabilirler aynı motorlarıda o şekilde.atık f1 güvenilmez hale geldi mclaren sayesinde. fia=mclaren ecu

  7. cekiş kontrol yasağının üstüne bi de yağmur gelirse duble yapacak bi çift ferrari zor buluruz sanki..

  8. Ertan  Akkaş avatarı

    İşimiz yağmura kaldıysa bu iş zor 😀 bence de yağarsa iyi olur ama fazla sağanak olursa zaten çekiş kontrolde yok artık finishi kim geçer bilemem

  9. 2001 deki tur basına 5 saniye fark açık bir şekilde bridgestone nedeni ileydi.Şimdi herkes eşit lastik açısından

  10. ferrari eskiden schumacher ile birlikte dediğin dereceleri yapabiliyordu ve bu sanırım 1996 ispanya gpydi tur başına 4-5 sn daha hızlı olmustu schumacher ama şu an için böyle bir şey temenni bulunmak anlamsız olur sanrım. pist üstünde kalabilselerdi tur zamanını boş verin 😀

  11. İşiniz yağmura kaldıysa :))))

  12. Güzel dua:) umarım o derece yagmur yagarda
    herseyin eskisi gibi olmadıgını gorursunuz:)

  13. inşallah yağmurlu olur.hemde bardaktan boşanırcasına.hatırlarsam ferrariler 2001 dekinde tur başına 5 saniye takmışlardı yağmurda.inşallah yağmur olur vede önce ferrari duble ardından bmw ler 3-4 olur inşallah.

  14. En son malezya 2001 i hatırlayacak olursak bayağı bi keyifli yarış izleyeceğiz gibime geliyoo..:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir