Ferrari Motor Problemi İçin Mclaren ECU'yu Suçladı

yazar:

kategori:

Mclaren ve Ferrari ilişkileri hep düşük seviyede olmuştur ancak padok dedikodularına göre Ferrari artık Mclaren’in geliştirmiş olduğu elektronik sistemi kullandığı için daha da mutsuz.

Ferrari takımı Avustralya’da yaşanan motor problemlerinin ardından Maranello’da yaptığı incelemeler sonucunda sorunun kendi V8 ünitelerinden kaynaklanmadığını söyledi.

Ferrari ayrıca daha önce yaptığı açıklamada Kimi Raikkonen’in gridin gerilerinde yer almasına neden olan yakıt basınç probleminin de Mclaren ECU’dan kaynaklanabileceğini söylemişti.

Takım adına konuşan sözcü "Bu tür şeyler genellikle hakkında çok fazla şey bilmediğiniz şeylerle çalıştığınızda olur. Artık bir karışıklık olduğunu biliyoruz ve bunun tekrarlanmaması için çalışacağız." dedi.


Yorumlar

  1. Ertan  Akkaş avatarı

    Mc Laren :D:D Allah'da seni güldürsün 😀

    /////SFM\\\\\

  2. Kardesim ne diyosunuz.Haberin ne dedigi belli.Yorumda espri yapılmaz diye birşey mi var kaldıramıyorsan zorla degil.Sanki sen ebay'dan mclaren ecu aldın evde inceliyomusun ki ciddi yorum bekliyosun.Herkes ne dusundugunu yazsın! go kimi go ferrari go.- tüm renault cu ark. selamlar:)))) yaşasın DEMOKRASİ

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ferrari TR kale alınacak açıklama yapsa ferrolar anlayacaz ama ferro işte bunun neresini kale alalım 22 araç kullanıyor bunu içindeki yazılım f16 kodu da değil istediği gibi inceleyebilir şüpheleri varsa microsoft' a gitsin gerekli yardımı yapar arkadaşlar ilgilenir:) içinde şüphe kalmasın.

  4. kaan kaanhan avatarı

    ferrari yakında biz bu ecu dan şüpeleniyoruz içinde bizim motorlarımızın verimini düşüren özel kod lar var gibilerinden açıklama yaparsa şaşırmam.

  5. Öncelikle Ferrarinin Mclarenin ürettiği ECU ünitesini arızalı veya problem çıkaran bi sistem olmadığını tezini savunan arkadaşlarım , haberin başlığını birkez daha okusun veya f1-live.com sitesine giriş yaparak buradan da takip etsin.
    Bu kadar alenice açık bir dille söylenmiş bir yargının ancak belirli kriterleri göz ardı edenler başka türlü yorumlayabilir.
    2003 yılında şampiyonluğa giden WİİLİAMS takımını 49 yarış sonra FİAnın saçma sapan aşınma payı nedeniyle michelen lastiğinin hamur yapısı ,ferrarinin itirazı sonucu gerçekleşmiş ve o sene şampiyonluk yine İTALYAN LOBİSİ sayesinde ferrarilerin olmuştu.
    2005 yılını hatırlayan arkadaşlarım o sene F2005 in yavsş kalma sebebinin tamanen bristigone lastiklerinin olduğunu ifade etmişti ferrari
    KISACASI malesef bu takımın yönrtimi kendilerini yavaş kaldığında en yakın teknoloji partnerlerini bile suçladıklarını göreceklerdir.
    Bu arada FeRRaRi TR arkadaşıma katılıyorum yorumlarım seviyesi f1 yakışır nitelikte olmalı, mahalle ağzıyla yazılmış tiribün sloganlarına değil…..

  6. Dikkatli okuduysanız ECU arızalı veya başka birşey demiyor. Dediği tek şey bilmediğimiz bir konuda arıza çıktı ve bu bilmediğimiz şey = ECU. Bunun olması çok doğal hala konuşuyorsunuz yok McLAren yapmış yok 11 Eylül her seferinde eskilere dönüyorsunuz başkaları dönünce maziye bakma geleceğe bak…

    Haberlerden fazla uzaklaşmadan yapalım yorumları, böylece bilmediklerimizi de karşılıklı fikir alışverişiyle öğreniriz. Ama derseniz ki ben dalgaya vururum o da sizin yorum gücünüzü belirtir.

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ve 2005'te lastik kuralı bridgestone kullananların canına okumuştu. dikkat ettiyseniz hepsi michelin kullananların gerisindeydi başıda ferrari çekiyordu m. schumacher sayesinde ferrari'nin sesi çıktı mı?

  8. Bakın Güzel Kardesim Mclaren ECU diyor. Mclaren demiyor. bu kadar buyutulecek birşey yok. Ferrari Bişey dediği zmn hmn qelip kavga arıyorsunuz. Bizim Tarafımızdan bu haberde size çamur atan oldumu? Mclarencı arkadaşların yorumlarından başka saçma yorumlar göremiyorum.

  9. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari taraftarlarına mclaren karşıtı yorumlar yapıyorlar diyen şahıslara ''daha beter olurlar'' diyen kişi sizlerin F1 anlayışınız bu kadar BMW'nin yada williams'ın mclaren'a rakip olacağını nerden biliyorsunuz ve buraya herkes sevmediği takım hakkında birşeyler yazsa bu sitenin hali ne olur? kendinizi tatmin edecekseniz gidin anti-ferrari fanlarına yazın.

  10. Sen sadece takımının soyledıklerıne ınan. tıpkı yeni yetme veletlerin sadece adını televizyonda duyupda ferrariyi tuttuğu gibi. Ferrari bu (biz cok iyi tanıyoruz Sen her nekadar tanımak ıstemesende) kendi motoruna laf atacak değil ya. normal. Ben ferrarinin hiç bir zaman hatasını kabullendiğini görmedim. Gören varsa soylesin. F1 in kara yüzü sizsiniz. Amerikaya f1 sevdirmek için yıllarca ugraşıldı. Ama sizin yaptıgınız takım emirleri yüzünden nasıl yuhalandığınızı hatırlarsın herhalde. Birde bize gelip eşit statuden bahsetmiyormusunuz ::)() deli oluyom. Sanki biz başka ferrari tanıyoz.

  11. Ertan  Akkaş avatarı

    Benim anlamadığım Ferrari sözcüsü bu haberde bir suçlamada bulunmuyor sadece problemin ünitede olmadığını ve bu problemin ECU'dan KAYNAKLANABİLECEĞİNİ söylüyor. Yani oratada bir komplo teorisi yok. Bazı McLaren'ciler neden bu kadar kaşındı bu haberde. Yarası olan gocunur demişler. Arkadaşlar biraz objektif olalım. Mantıklı düşünelim haberi bir kez daha okuyun bakalım tam olarak ne denmiş lütfen. Ayrıca bu saldırıya geçme içgüdüsü nerden kaynalanıyor tam bir muamma. Bir de site yöneticilerine bir ricada bulunmak istiyorum. Haberin başlığında küçük bir hata yok mu sizce çünkü ben haberde bir suçlama okuyamadım. Herkese teşekkürler. Saygılar…

  12. Tabi ki Ferrari'nin sorunu 🙂 İnşallahta çözülecek. Bu arada bütün Müslüman kardeşlerimizin kandilini burdan kutlamak istiyorum. Kandiliniz mübarek olsun inşallah daha nice kandilleri beraber yaşamamız dileği ile.. Saygılar..

  13. valla o Ferrarinin sorunu testler farklı yarışlar farklı oluyor..

  14. Testlerde en fazla yol kateden 2. takımdı Ferrari sanırım. Şu açıdan bakın bu kadar zaman testte araç bir böyle bir sorun vermezken gelip ilk yarışta ikisi birden iflas ediyor. IntereStınG…

  15. Ferrari büyük olasılıkla üretim hatası yapmış ondan dolayı sorun yaşandığı söyleniyor ama kesin bi bilgi yok eğer Malezyadada sorun yaşarlarsa ciddi ciddi aracın dayanıklılığında sorun vardır demektir..

  16. "Ferrari takımı Avustralya'da yaşanan motor problemlerinin ardından Maranello'da yaptığı incelemeler sonucunda sorunun kendi V8 ünitelerinden kaynaklanmadığını söyledi."

    Yorumlarınız sadece kendi kendinizi tatmin etme amaçlı yorumlar. Sorun motordan yada ona bağlı herhangi bir aksamdan kaynaklanmıyorsa benden de kaynaklanmıyor değil mi? Ortada elektronik bir hata var. Eğer bu hata da yeni bir sisteme geçilmişse ki herşey çok net bir şekilde belli hatayı orda aramak gerekiyor. Ha siz tatmin olmak için bu şekilde hataları başkalarının yorumlarında aramaya devam ederseniz sizin doyum şeklinize bende eşlik edebilirim 2006 sezonu ile??

  17. tam komedi ya bende diyordum bunlar 2 gün gecikmişti kesin ECU ya lafı atıcaklarını ta sezon öncesinden söylemiştim :))

  18. suç bizde motorumuzda problem var demiyecekleri kesin olan birşey tabi buna uluslararası satış stratejisi açısından ve fabrika takımı olarakta bakacak olursak piyasaya bizim araçlarımızın motorları taş gibi sağlam zayıf halka mclaren ecu dur…araçlarımızı almaya devam edebilirisiniz oda zaten standart arçlarda kullanılmıyor demek gibi birşey..f1 de herşey spor değildir…

  19. OOOOF OF bu ferrari ne zaman değişecek kardeşim. 18 yıldır izlerim şu f1 i. hep aynı hep aynı. biz bırakıp gidelim bari de f1 in adı değişsin ferrari cup diye. nasıl olsa yanlız olmak istiyorlar. geçilmek istemiyorlar. Bende bugün kabız olmuşum. acaba Mclaren den mi ne. Bide bize tarihleerinden bahsederler. ne tarihi. Mercedes f1 e ara vermeseydi simdi seni tarih kitaplarında okuyorduk. seni fıat desteklemeseydi. bizim mahalle yarışlarında anca yarışırdın ferro bey.

  20. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Tamda onu diyecektim 11 eylülü mclaren planlamış ha ha ha. 22 arabaya bi şey olmuyorda senin ferrona ne oluyor anlamadık. aha bu senede başladık sene boyu bu akp ye kapatma davasının arkasında da mclaren vardır kesin.

  21. recep ivedik avatarı

    bırakın la. fenerbahçe galatasaray atışmasını geçtiniz..siz bu yorumları birbirinizi aşağılamak içinmi yazıyorsunuz. herkesin gönlünde bi aslan yatar bırakın sadece olaya yorum yapın yok şu şöle yok bu böle ferrari mızmız mclaren hırsız demeyin.

  22. 11 eylül saldırısını da McLaren yapmış duydunuz mu?

  23. hasan kaplan avatarı

    fomous arakadaşın söylediklerine tamamen katılıyorum.ferrari den de zaten bekliyoduk böyle bişeyi,bakalım ilerleyen yarışlarda ne safsatalar uydurucaklar,belki mclaren a bi 100 milyin dolar daha ceza verirler,kardeşeşim bu ecu yu niye ferrayiye uygun yapmadınız diye:),artık sa dece gülüp geçiyorum bu ferrariye…

  24. kaan kaanhan avatarı

    Mc Laren, alemsin valla çok güldüm ama işi gerçekten buraya getirir bu ferrari zihniyeti bakın görün. ferrari bu sene yarış kazandığında hangi ecu ile kazanmış olacak acaba :))

  25. Gerceği konusalım artık.Bu ECU McLaren Mercedes tarafından uzaktan hem de bluetooth la kontrol edilebiliyor.:D)))) (Bir Ferrari yetkilisi konusmadan soyleyeyim dedim:D)

  26. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sevgili bülent şahin butun deliller senin ve takımının aleyhibe ve hala yorum yapabiliyorsun seni bunun için tbrk ederim..evet 2005 yılındaki muhtesem uyumunuzu hatırlıyorum.sen de hatırlayabildin mi?muhtesem uyumunuzla amerikada ultra hızlı minardi ve jordanları güzel geçmiştiniz:DD

  27. Yarışın sonrasında ferrarinin başka hurafeler yaratabileceğini beklediğimi söylemiştim ama bu italyan takımının bu kadar düşebileceğini ve acizliğini böyle komik bir sebep yaratarak gösterebileceğini düşünmemiştim.
    Yarışta ferrari motoru kullanan 4 araçtan 3 ü (yarışa dışı kalmasa o da problemi yaşardı)motor problemi ile ayrış dışı kalıyorsa ,diğer araçlardan HİÇBİRİ böyle bir problemi hafta sonu boyunca yaşamadıysa ve en önemlisi SEZON başından beri bu sistemi kullanan ferrarinin bahreynde tur rekorları kırarken ortaya çıkmayan problem şimdi mi şekillendi..
    Bunler gerçekten spora ve en önenmlisi rekebetle şekilenmiş f1 geçmişine hakarettir.
    Kanıtlanamamasına rağmen mclarenini suçlu bulunduğu geçen sene ve şimdi olanlar …(geşmişi unutmayalım)
    Ferrari artık işi tamamen YÜZSÜZLÜĞE vurmuştur umutsuz bir şaşkınlıkla okuyorum artık yazılanları..
    bu mu f1 tarihinin en başarılı takımı
    Bu mu enzonun mirasını devam ettieren yönetim..ve malesef bu mu f1?

  28. Arkadaslar gerekli seyleri soylemişler zaten.Acaba iyi bir yarıs cıkarsalardı tsk edeceklermiydi mclarene:)

  29. niye diğerleri başka bişeymi kullanıyordu?Her takım aynı materyale sahip hiç birinde şikayet yok ferraride var hahaha,ARANIYOR: yok bi nigel stepni!!!

  30. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Daha beter olacaklar umarım.

  31. evet uyum sağlayamadık arkadaşım doğru aliminyum berilyum alaşımlı motorlarımız ferrarinin yapmış olduğu lobi çalışmaları sonucu engellendiğinde 5 sene toparlayamamıştık kendimizi birkişi sesini çıkarttımı…………

  32. recep ivedik avatarı

    bi düşünün hepiniz aynı kazandan kuru fasulye(ecu) yiyorsunuz..kimilerinizin midesi(motor) değerlerinizinkine oranla daha dayanıklı üşütmüyorsunuz..ve yemeye devam ediyorsunuz…sonra bi bakıyorsunuz etrafınızdaki herkesin motoru bozulmuş neden? kurufasulye bozukmuş..ama kuru fasulyenin sahibi kuru fasulyesine bozuk dermi…

  33. Fatih Küskü. Ferrari'nin uyum problemi olsaydı yıllarca Schumacher için çıkartılan kurallara uyum sağlayamazlardı. Asıl uyum sorunu sizde var. İnsanların yorumlarını kaldıramıyorsunuz. Saygılar.

  34. Bakıyorum ki halen sarf ediliyor. Kullandıınız kelimeler dikkat edinde ilerde bir tarihte özür dilemek zorunda kalmayın diyorum..

  35. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    evet klasik ferrari demeçleri,yenilgiye kılıf uydurma hezeyanları:DDgecen yıl da massanın vites kutusu ecu yuzunden bozuldu,kiminin ispanya da suspansiyonu da ecu yuzunden koptu massaya macaristanda benzin koymayı unutmak da tamamen ecu nun sucuydu.nurburgringdeki kiminin sorununu da ecu ya baglamak yanlıs olmaz heralde!ya sanki hiç sorun yasamayan bir takım var ortada da butun nedeni bu yenilige baglayacagız oyle degil mi..gecen yıl bridgestone ye gecis yapıldıgında kimsenin gıkı cıktı mı?işte takımlar arasındaki asalet farkı budur.bir ihale yapıldı ve bunun sonucunda bir kazanan oldu tıpkı lastik konusundaki gibi.griddeki diger takımlar da aynı ecuyu kullanıyor neden onların motoru iflas etmedi.demek en beceriksiz uyum saglayıcı sizmişsiniz buradan bu anlasılıyor..fanlarının geneli de aynı takımın yoneticileri de tbrk ederiz.

  36. Ben burda yarıştan önce herkes yorum yapıyor ama herkeste bir noktayı atlıyor. "ECU" dediğimde ya sabır gibilerinden sözler sarf edildi. Peki şimdi bunun üzerine benim haklılığım ispatlanırsa karşı gelen arkdaşlar benden özür dileyecekler mi ?? Bunu çok merak ediyorum açıkçası..

  37. Mclaren ve diğer takımlar nasıl bridgestone lastikleri mecburen kullandılarsa bu ecu sistemini sizde mecburen kullanacaksınız… ihaleyi mclaren alırken nerdeydinizz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir