Massa: "Ülkeme Hayal Kırıklığı Yaşatmadım"

yazar:

kategori:

Massa, Almanya’da yaşananların ardından Brezilya basını tarafından eleştirilmiş ve Ferrari’ye karşı çıkacak cesareti gösterememekle suçlanmıştı.

Budapeşte’de soruları cevaplayan Massa “Her zaman, ülkem için elimden geleni yapacağım.”

“Ülkem benim için en önemli şey çünkü orası benim evim.”

“Hayatımda ve kariyerimde her zaman, ülkem için neler yapabileceğimi kanıtladım.”

“Diğer türlü düşünenler kesinlikle yanlış düşünüyorlar. Elimden gelen her şeyi yapıyorum.” dedi.

Massa ayrıca, geçen sene ölümden döndüğü kazanın ardından tedavi edildiği AEK Hastanesi’ni de ziyaret etti.

Massa “İyi bir yarış hafta sonu olması gerekiyordu ve ardıdan en inanılmaz kaza oldu. Hayatımdaki en inanılmaz şeydi.”

“Pistteki hastaneye gittim ve beni araçtan alan ve benim için çok şey yapan insanların çoğunu gördüm ve bu insanlar o an için çok önemlilerdi.”

“Bu, birisinin size yardım etmek için çok sıkı çalışması, hayatınında olabilecek en iyi şey. Bu çok hoş.”

“Burası özel bir yer, burada olmaktan keyif alıyorum ve özellikle yarışın ardından herkes beni destekliyor.” dedi.

Massa ayrıca, bugünden itibaren piste çıkmasıyla herhangi bir korku yaşamayacağını söyledi.

Massa “Dürüst olmak gerekirse kazadan tek bir şey bile hatırlamıyorum. Bu yüzden vizörü kapattığımda bu tür şeyleri düşünmüyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmayı düşünüyorum ve maksimum sonuç için çalışıyorum.” dedi.

Geçen seneki kazaya, aracından kopan bir yay parçası sebep olan Rubens Barrichello da Massa’nın bir şeyden korkmayacağını söyledi ve bir anısını basınla paylaştı.

Barrichello “3-4 ay önce Brezilya’da poker oynuyorduk ve ban bir sürprizinin olduğunu söyledi.”

“Masanın üstüne kaza sırasında kullandığı kaskını koydu. Bu, o gecemi mahvetti ve o andan sonra paralarımı kaybetmeye başladım.

“O eğleniyordu ve pistte hızlı olacağına şüphe yok.”


Yorumlar

  1. yaşattın be massa yaşattın. tarih boyunca hep sıkıntı çekmiş o fakir ülkenin mazlum insanları spordaki başarılı evlatlarıyla övünürken sen onların başını bir kere daha önlerine eğdirdin. ispanyollar sizi bir kere daha sömürdü…diyet vermen lazım. o sponsor destekli takım arkadaşına elini öptürecek işler yapmazsan yazıklar olsun sana…bir daha olmamasını temenni ediyorum. benim tanıdığım bildiğim massada bu oyuna bir daha gelmeyecektir sözünün eriyse şayet…haydi massa Allah mazlumlarla beraberdir yeterki sen elinde geleni yap…göster gününü torpillilere…

  2. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    geçen hafta sonu büyük hayal kırıklığını uğradık özellikle ferrariciler olarak ve o anda ferrariyi bi daha tutmayacağıma dayir yemin bile ettim(vede şuanda ferrariyi tutmuyorum)…ama bu olanlardan asla massayı şuçlu tutmadım…massa alonsoya yol vermeseydi eminim koltuğu sallanmaya başlıcaktı ve snow kardeşiminde dediği gibi alonsonun şampiyonluğunu engelledi gibi sipekilasyonlar çıkacaktı…vede bu konuda onun hiç bir şuçu yok ve utanması gereken bir konuda yok…asıl utanması gerekenler massa dan daha hızlı olduğunu idda edip onu ancak takım emriyle geçenlerin utanması gerekir…ve bu kişiler daha önce bir yarışada massanın arkasında kalıp beni massanın önüne geçirin diyen kişilerdir…

  3. birileri sana singapur rezaletinde rol almış gibi davranıyorlar farkında mısın felipe?? yazık doğrusu. kimseyi kandırmadığını biliyoruz. utanılcak bir durum yok ortada. o durumda alonso ya yol vermeseydin bu sefer de yerin dibine sokulacaktın alonso nun şampiyonluğunu sabote ettiğin için. yapman gerekeni yaptın. sakinliğini korudun ve sustun. fanların olarak çingenelik yapıp ortalığı ayağa kaldırmanı istemezdik şahsen. çünkü senin karakterinde ağırbaşlılık var. çirkeflik değil. bütün bu suçlamalara gereken cevabı vereceğini düşünüyoruz. bırak seni sevmeyenler seni eziklikle suçlasınlar. herkes zaten almanya'da neler olduğunu kimin ne renk olduğunu gördü…

  4. Massa çok korkak bu kadar savunmacı bir felsefe bundan ileri gidemez.zaten massa bu takımın gizli 2.pilotudur.mclarendeki button gibi.geçen yarış button tam hamiltona 1 saniye fark atıyordu pite çağırdılar sonra whitmars çıkıp biz takım emri uygulamıyoruz diyor.ne fark eder siz de tersten yapıyorsunuz.neyse bu f1 de herzaman olmuştur bazıları açık yapar bazıları sinsice

  5. Niye yol veriyorsun hadi yol verdin hiç değilse atak yapılabilecek bir virajda yol ver.Massa bir çok taraftarını hayal kırıklığına uğrattın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir