Dennis, Araçlarından Memnun Olmayan Pilotlarını Eleştirdi

yazar:

kategori:

Autosport’a konuşan Dennis, Mclaren’in bu seneki stratejisinin sıralamalarda tek turda hızlı olmaktan çok tüm pistlere uyumlu bir araç hazırlamak olduğunu söyledi.

Dennis, bu sayede kazandıkları tek pol pozisyonuna rağmen şampiyonada lider olduklarını düşünüyor.

Dennis “Rakiplerimizin bazıları, dayanıklılıktan ödün vererek sıralamalarda hızlı oluyorlar ve aynı zamanda onların harika stratejileri yok.”

“Mevcut kurallar altında aracı geliştirmenin iki yolu var. Yarışlarda 200 kg ekstrat yakıt yükü olacağını ve tüm yarışı bununla geçireceğimizi biliyorduk. Yarış içerisinde yakıt seviyesiyle birlikte lastik aşınması da azalıyor.”

“Aracın lastikler üzerinde büyük etkiye sahip olması üzerine odaklandık ve böylece lastikler yarış boyunca iyi şekilde kalabiliyor. Eğer bunu yaparsanız sıralamalarda lastiklerden maksimumu çıkarma konusunda biraz ödün vermeniz gerekiyor.”

“Aracımızı sıralamalar için optimize etmediğimiz konusunda şüphe yok. Ancak çok iyi bir yarış aracımız var. Ve sonunda yarışlar kazandık ve şampiyonalarda lideriz. Her iki sürücümüz sürücüler klasmanında ilk 2 sırada yer alıyor.”

“Bu yüzden onların şikayetlerini anlayamıyorum ve düşüncelerimi söyledim. Pilotlarım çıkıp ‘Keşke ön sırada olabilseydim’ dediğinde medyada onlara yarış kazanamayacakları, daha zayıf bir araç verdiğimiz algısı oluyor. Böyle olduğunda ben de ‘Her ikiniz 4 yarış kazandınız ve şampiyonada lider değil misiniz?’ diyorum. Pilotların doğası böyle.” dedi.

Hamilton’un son zamanlarda sürekli olarak en hızlı 3. araca sahip olduklarını ve puanlar klasmanındaki pozisynlarını korumanın zor olacağını söylemesi karşısında Dennis, şampiyon olabileceklerini söyledi.

Dennis “Gerçek şu ki, sıralamalarda en hızlı araca sahip değiliz ancak araçlarımızın gelişim süreci aralıksız devam ediyor. Asla pes etmeyiz.”

“Formula 1’de sıkı sık takımların ‘Tüm kaynaklarımızı gelecek seneki araca yönlendiriyoruz.’ dediğini duyarz. Bunu duyduğunuz anda ‘Aynen öyle devam et!’ dersiniz. Eğer takımımız hiç yarış kazanmayıp son yarışı kazanmış olsaydı o zaman tüm harcanan paranın sadece son yarışı kazanmak için olduğu söylenebilirdi.”

“Sezon başında rekabetten uzak olan ve olması gerekenden 2 sn daha yavaş olan araçlarımız oldu. Ve bu aracımız sezon sonunda en güçlü araç oldu. Eğer sezona rekabetçi başlarsak, yenilmemiz zor olur. Gelişim performansımız çok hızlı ve bazen, Silverstone’da olduğu gibi kendimizi bile geçiyoruz. Ancak hızlı gelişimin bedeli bu.”

“Bizim üstümüze iddiaya giren zor bir iddiaya girmiş olur. Ancak daha çok uzun yol var. Hiç puana sahip olmamaktansa bu şekilde ortalama puanlar almayı tercih ederim.”

“Aracımızın belli pistlerde özellikle iyi olduğuna şüphe yok. Kanada’da baskındık. Kimse aracımızdan memnun olmadığını söylemedi. Araçlarımız sıralamalarda göründüklerinden daha rekabetçi.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    şimdi desem ki senin bunu anlayamaman anormal değil diye;'' sen yine'' bir kere de hakaret etmeden yazı yaz'' diyeceksin biliyorum,o yüzden de böyle birşey söylemek istemiyorum.
    kime ve neden yazdığım gayet açık,biraz aşağıda,bu yazıya konu olan cümleleri görmemek için sadece uykudan yeni kalmış olmak gerekmiyor,ve de isim vererek yazı yazmak gibi bir zorunluluk olduğunu da bilmiyordum,herşeyi doğru düzgün okuyabilen biri,kime ve neye cevap verdiğimi anlamakta sıkıntı yaşamaz diye düşünüyorum..
    yine de açıklayayım ama uykun da geçmiştir ne de olsa;
    lewis,için bir arkadaş demiş ki,''bazen hayatının en hızlı turunu attığını söylüyor,bazen de aracı güçsüz görüp 3. araç diye nitelendiriyor,insanoğlu çiğ süt emmiş'' diyor..şimdi değerlendir bakalım,benim aşağıda yazdığım şey de anlaşılmayacak birşey varmıymış ve böyle önemli cümleleri kullanırken biraz daha akıllı olmamız gerekmiyor mu?
    çiğ süt emmek diye birşey söylememiz için birine,çok acaip bir ahlaksızlık filan yapılması gerekliyor bildiğim kadarıyla,en azındna ben böyle öğrendim..

  2. :)bir yorum yazmışsın üç defa okudum bişey anlamadım,kime yazdığın kimi eleştirdiğin neyi savunduğun belli değil,(uykudan yeni kalktım ondan olabilir:))

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    aracın kapasitesi dahilinde hayatının en hızlı turunu attığını söylemek ve en hızlı 3. araç olduklarını söylemek,nasıl oluyor da bir insanın çiğ süt emdiğini gösteriyor sayın profesör biraz açar mısınız.
    ona bakarsan alonso da sezon başında hayatının en hızlı aracını kullandığını söyleyip,daha sonra şu son 1 ay öncesine kadar,aracımız söyle aracımız böyle demiyor muydu,ee hadi bakalım çık işin içinden de sana artı vereyim,ama yan çizmeden çıkman lazım,dolanmadan..

    sevgili ron a katılmıyorum,şampiyonada lider olmak çok bir şey ifade etmğiyor,o ivmeyi sezon sonuna kadar sürdüremediğiniz takdirde,ve bu ivmeyi sürdürecek gibi görünmüyoruz,açıkcası ne bariz bir pilotaj hatası ne de çok kötü bir strateji kaybı olmaması dolayısıyla olduğumuz yerdeyiz,2 aydır bu böyle,araca borçlu olunan birşey yok bana kalırsa ve durumun değişmesi için çok da bir plan yok anladığım kadarıyla,çünkü sürekli'' diğerlerinin neden hızlı olduğunun iyi anlayamıyoruz'' tarzında açıklamalar geliyor ve o yarışta iyi olduğunu düşündüğünüz arac bizi pek kurtaramıyak gibi görünüyor,umarım ben yanlırım..

  4. Yavuz Balcı avatarı

    ah ron birde motor işini halletsende şöyle safkan bir MCLAREN F1 takımını izlesek. hiç kimse bu takımdan üstün değil. giden istediği yere gider. daha öncede oldu şimdiden sonra olabilir. takımı beğenmeyen defolup gitsin. buna lewiste dahil.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    ron amcamda bunamış

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eğer bunu domenicalli söyleseydi en az 5 tane singapur yorumu olurdu.button 2009 un 2.yarısında da aracından memnun değildi.Ama bu yıl söylediği lafları da etmemişti.Sürülemeyecek kadar kötü bir araç,14.lükten tek kişi bile geçmeden podyumun kenarına gelebiliyor.demekki konuşarak 10 sıra kazanılıyormuş.Button buna alışırsa iyi olmaz.
    Diğeri ise işine geldiği zaman hayatının en iyi turunu atıyor ,işine gelmedi mi biz en iyi üçüncü takımız diyor.
    insanoğlu işte çiğ süt emmiş.

  7. Raikkonen'i kısa f1 kariyerinde iyi takip etmiş birisi olarak onun uyguladığı" Sus ve Sür" prensibi pilota duyulan saygıyı diğer boyutlarda da maksimize ediyor.

    Hiç bir f1 aracı bugüne kadar konuşmayla hızlanmadı. Ama galiba çene kasları çok kuvvetli olan biri bunu iddia etmişti. neyse buna hep beraber gülmüştük zaten.

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    lewis daha iyi en azından araçtan maksimumu çıkartıyor her zaman zorluyor.

  9. Seni görmeyi ne çok özlemişim haberi okurken eskilere gittim daha doğrusu 2005 yılına gittim…

  10. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Lewis yada Button o potansiyeli çıkartamıyacakta kim çıkartıcak :))

  11. Ron denisin başında olmadığı bir mc lareni yenmenin hiç bir anlamı yok:)

    Araçlarımız sıralamalarda göründüklerinden daha rekabetçi demesi pilotların aracın potansiyelini kulanamadığınımı kast ediyor acaba.

  12. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Pilotlar geçici…
    Mclaren ise bakidir….
    Şikayet edeceklerine ellerinden geleni yapmaya devam etsinler..
    Gidip 2'nci pilot olmak istiyorlarsa kendileri bilir!…
    Ayrıca bu açıklamanın sadece pilotlar için değil takımın son zamanlarda yaptığı ''kanatları anlayamadık!!'',''difüzör konusunda ilerideler!!'' gibi realist ama hedefler konusunda gidişata hiçte yardımcı olmayan konuşmalara bir uyarı niteliği taşıdığını düşünüyorum.
    Hey kendinize gelin!…
    En hızlı biz gelişiriz demekle gelişim devam etmiyor,
    gibi!

  13. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ron başkan herzaman gerçekleri söyler vede çok gerçekçi biridir. takımın bu sıralar sirkilmesi gerek…

  14. ron dennis'i özlediğimi farkettim okurken.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir