Hamilton, FIA Desteğini Yalanladı

yazar:

kategori:

Özellikle Almanya’da yaşananların ardından Ferrari tarafının eleştirilmesi, bazı kesimlerde Lewis Hamilton’un FIA tarafından gerekli cezaları almadığı iddialarının ortaya atılmasına neden oldu.

Böyle düşünen kişiler, Hamilton’un en son Valencia’da güvenlik aracını geçmesi nedeniyle durumu çok iyi kurtardığını ve bunun yanında bir çok konuda Hamilton’un desteklendiğini iddia ettiler.

Bu konunun gündeme getirilmesi üzerine Hamilton “Ben öyle olduğunu düşünmüyorum.”

“FIA’nın görevi zor ve bu sene sporun son yıllardaki en iyi gösterisini sunmamızda bize yardımcı oluyorlar. Kesinlikle bu sporu izlemeye başladığımdan beri bu sene en heyecanlı sezon oluyor.”

“Bu sene en heyecanlı ve görsel yıllardan birisi ve onlar buna yardımcı oluyorlar.”

“Bu yüzden desteklendiğimi düşünmüyorum. Ben de cezalar aldım ve bunlara uymak zorunda kaldım.” dedi.

2 sene önce Hockenheim’da benzer olay Mclaren pilotları arasında olmuş ve Hamilton, takım arkadaşı Heikki Kovalainen’i rahat bir şekilde geçmişti.

Ancak Hamilton, o süreç içerisinde takımın kendilerine telsizden bağlanmadığını ve pilotlar arasındaki anlayışın bu durumu ortaya çıkardığını söyledi.

Hamilton “Hatırladığım kadarıyla o hafta sonu en hızlı isimdim. Pol pozisyonunu kazandım, yarışı lider götürdüm ancak ardından takım pitlerde doğru çağrıda bulunmadı.”

“Güvenlik aracının ardından 5.liğe geriledim ancak diğerlerine göre inanılmaz hızlıydım ve herkesi geçtim.”

“Yarışın ardından Heikki’ye centilmenliğinden dolayı teşekkür ettim ve bu onun takımda olmasından ve aramızda iyi bir anlayış olmasından kaynaklanıyordu.”

“Her zaman mümkün olması halinde 1-2 yapmak istedik ve Jenson’la da durum aynı.”

“Birbirimizin yarış dışı kalmasına sebep olmayacağız ancak zor anlar yaşatacağız.”

“O gün Heikki’den 1 sn hızlıydım ve o bunu görebildi ve yarışımızı karmaşaya götürecek tehlikeli bir şey yapmak istemedi.” dedi.


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    eee ne oldu şimsi dennis in heiki ye söyledikle smedley in massa ya dedikleri tıpatıp uyuşuyor, konu ferrari olunca çarmıh hemen kuruluyor nedense…

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ancak Hamilton, o süreç içerisinde takımın kendilerine TELSİZDEN BAĞLANMADIĞINI ve pilotlar arasındaki anlayışın bu durumu ortaya çıkardığını söyledi.
    BUNA İNANAN VARMI ACABA
    Bakınız dennis neler söylemiş:
    Almanya GP'de, güvenlik aracı periyodunun ardından pite girdiği için liderlik avantajını yitiren Lewis Hamilton, pistte döndükten sonra, Kovalainen'in kendisine yol vermesiyle takım arkadaşını geçmişti.

    Hamilton ve Dennis, yarış sonrasında anlayışından dolayı Kovalainen'e teşekkür etmişti. Ancak yarış sırasında Alman seyircilerden bazıları olaydan duydukları memnuniyetsizliği ıslık çalarak protesto etmişti.

    Ancak Dennis, bunun bir takım emri olmadığını belirterek, "Bizim yaptığmız tek şey, pilotlarımıza birbirlerinin hızlarına saygı gösterme tavsiyesi olmuştur" dedi.

    2002'de Avusturya'da dönemin Ferrari takım patronu Jean Todt'un Rubens Barrichello'ya, Michael Schumacher'e izin vermesi yönündeki talimatının ardından yasaklanan takım emri kuralının ihlal edilmediğini belirten Dennis, "Buna karar verecek olanlar pilotlar" diye konuştu.

    Dennis, "Lewis yaklaşık olarak bir saniye daha hızlıydık. KENDİSİNE SADECE LEWİSİN DAHA HIZLI OLDUĞUNU SÖYLEDİK. O da, Lewis'in geçişine izin verdi. Bu sportif açıdan çok büyük bir jest" ifadelerini kullandı.

    Kovalainen'e işaret eden Dennis ayrıca,"Bunun en iyi yol olduğunu biliyordu. Bu, yarış takımının yapacağı birşeydir. Tüm gerçek takım arkadaşları da aynı şeyi yapar" dedi.
    Bir kere yalan söyledin mi arkası bu şekilde geliyor.

  3. belki kimse direk seni desteklemiyor, hakemler, Fia vs. fakat verilen kararlar bir şekilde seni koruyor, şans meleklerin yanında hamilton, bunu değerlendirebilirsen senin açından iyi olur 🙂

  4. Yalan söyleyen bir insanın bu iddiaları yalanlaması çok ilginç.FİA bu sene açıkça kolluyor mclaren ve hamiltomu,bunu inkar etmek için mclarenci olmaya gerek varmı bilmiyorum.

  5. 01McLaren01  avatarı

    alonso gibisi varmı, singapurda olanlardan haberim yok diyecek kadar saf, massanın kendisine yol vermesi için takıma ağlamayacak kadar düzgün karakterli, her gittiği takımı karıştırmayacak kadar temiz kalpli,geçiş yapamayacak kadar olağanüstü yetenekli. diğerleri kimki alonso hazretleri piste çıktığın zaman herkes ona yol vermeli. o geçiş yapmaya çalışırken arkada pilot varsa onun geçmesini beklemeli. kanarya gibi özgürsün gönlünce yaşa :))

  6. burdan durum pek öyle görülmüyo. FIA sadece senin "yarışmana" izin veriyor çünkü. cezalar almışmış. pek caydırıcı cezalardı onlar yaaa. ceza dediğin alonso nunki gibi olur. normalde 3 sıra kaybedecekken birden konvoy oluşmuş olur ve sen sona geçersin.

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hepsine inandık zaten, senin kadar saf, temiz kalpli, düzgün, karakterli bi pilot zaten f1 tarihinde hiç görülmesi, ayrıca ihtiyacın filan yok fia tarafından kollanmaya, olağanüstü yeteneklerin sayesinde zaten her şartta başarılı olabilicek bi pilotsun, takım emri nedir bilmezsin, tekım neymişki, sen piste çıktığında kafana göre dilediğince sürüşünü yaparsın, bırak takımı yeri geldiğinde kuralları bile umursamazsın, kuşlar gibi özgürsün, yaşa gönlünce, yakışır sana….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir