Kubica, Renault'a Güveniyor

yazar:

kategori:

Kubica, geçtiğimiz günlerde yağtığı açıklamada Renault’nun Monaco’daki güçlü performansını Macaristan’da yineleyemeyeceğini söylemişti.

Yapı olarak Hungaroring pisti Monaco’ya benziyor ve Renault aracının özelliklerine daha uygun. Antrenmanlarda alınan sonuçlarla bu biraz da olsa kanıtlanmış oldu.

Kubica “Monaco çok önceydi. F1’de her şey çok çabuk değişiyor. En iyi örnek, geçen hafta sonu bir anda şaşırtıcı şekilde rekabetçi olan Ferrari’ydi. Bu yüzden F1’de işlerin çabuk değiştiğini söyleyebilirim.”

“Monaco’da daha iyiydik ve rakiplerimize göre daha iyi durumdaydık. Ancak şu anda bir çok takım yakalamış gibi ve daha rekabetçi görünüyor. Ve Hungaroring, tam olarak Monaco gibi değil.” dedi.

Kubica, sezonun başındayken Renault’nun bu kadar gelişeceğini düşünmediğini ve uzun vadede takımın gerçek potansiyeline ulaşacağını söyledi.

Kubica “Bu kadar hızlı gelişimin devam etmesinin neredeyse imkansız ve çok zor olduğunu söyleyebilirim. Ve iniş ve çıkışların olması, bir takım için bu normal. Bazen fazla potansiyel buluyorsunuz ya da beklediğinizden daha fazla kazanıyorsunuz.”

“Bazen ise beklediğinizden daha az alabiliyorsunuz ancak önemli olan uzun vadeli baktığınızda neler kazandığınız. Her zaman, yeni bir pakete ya da parçalara sahip olduğunuzda, rakiplerinize göre nerede olduğunuzu kesin olarak söylemek için 2-3 yarış geçmesi gerektiğini söylüyorum.”

“Gelişim açısından farklı noktalarda olabilirsiniz ve bu yüzde burada Monaco’yu tekrarlamak zor olacak. Bunun neredeyse imkansız olduğunu söyleyebilirim ancak bu pist bize Silverstone’dan daha fazla uyuyor.” dedi.

Kubica ayrıca, Renault’nun sonunda egzoz beslemeli difüzörü Macaristan’da iyi bir şekilde çalıştırdığını söyledi.

Kubica “Takım bunu geliştirmek için çok zaman harcadı ve en iyi haline getirmek için çok çabaladı bu yüzden piste çıkardığımızda hazır olduğunu hissettik.”

“Bize avantaj getireceğinden emindik ancak bu çok karışık bir şey. Sezon içerisinde sistemi ilk kez tanıtıyorsanız o zaman bizim gibi sorun yaşayabilirsiniz.”

“Bu yüzden adım adım, % 100 çalıştırabilmek için dezavantajları yok etmeye çalıştık. Burada makul seviyede gelişim gösterdik ve Valencia’daki egzoz beslemeli difüzöre göre büyük adım attık. Son yarışlardan daha iyi avantaj sağlayacağını düşünüyorum.”

Renault’nun F-kanal sistemini de Belçika’da kullanması bekleniyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir