Whitmarsh Kızıştırdı: "Esnemeyen Kanatlılar İçinde En Hızlıyız"

yazar:

kategori:

Ön kanatlarının esnediğinden şikayet edilen Red Bull ve Ferrari sürücüleri bugün ilk 4 sırayı elde ederken, şampiyona lideri Lewis Hamilton ancak 5. olabildi.

FIA’nın bu kanatlara onay vermesine rağmen Whitmarsh, Red Bull ve Ferrari’nin bahsi geçen kanatlardan büyük avantaj elde ettiklerini düşünüyor.

Whitmarsh “Aslında bir kaç salise daha bulabilirdik. Massa’nın önüne geçebilsek hoş olurdu ve bu mümkündü.”

“Genel olarak kanatları esnemeyen araçlar içerisinde en hızlıyız… şu anda böyle hissediyoruz ancak bu konuda fazla zorlamıyorum ve ne olacağını görmemiz lazım.”

“Gerçek şu ki; her kanat esnektir ancak kurallar ön kanat kenarlarının zeminden 88 mm yukarıda olması gerektiğini söylüyor ancak onların kanatları yere değiyor. Belki de ne kadar izin verildiği konusuna açıklık getirmek lazım.” dedi.


Yorumlar

  1. Bir takım patronuna hele ki Whitmarsh'a yakışmayacak bir açıklama olmuş, çocaukça geldi bana. 2008'de McLaren'in ön kanadı esnerken başka herhangi bir takım çıkıp da biz esnemeyen kanatla en hızlıyız gibi saçlamadı. Gereksiz bir açıklama oldu.

  2. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    sayon admin veya sayın arkadaslar kuralı bilen yazsında bakalım bizde kural ne diyormuş. Bu esneme kurallara nasıl uygun yapılmış bizde fikir yürütelim. İçimizde dahi insanlar vardır belki 🙂

  3. red bull'un yaptığını yapmak zor değilde, o yüzden mi her takım en az 1 saniye fark yiyor? Adamların araçları kaç kere kontrol edildi. yok sürüş yüksekliği, yok difüzör, yok esneyen kanat vs… adamların araçları illegal olsa çıkardı ortaya… Red Bull'un yaptığı kolay olsaydı, hala takımlar egzos destekli difüzörü çalıştırmaya uğraşmazlar, direk çalıştırıyor olurlardı. Gelişimine her zaman hayran kaldığım mclaren dahil buna.

    yiğidi öldürün hakkını yemeyin, adamlar yapmış yahu.

  4. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    redbull un yaptığını yapmak zor değil. Hafızanızı biraz zorlarsanız esnek ön kanat mantığı zaten mclarende çıkmıştı bir şekilde yasaklandı o bile bunun kadar esnemiyor. Ama daha redbull yasakla karşılaşmış değil.

  5. mclaren bir şeyi yapmayı beceremeyince kuralları aykırımı olması gerekiyor?

  6. herkes kanada odaklanmış durumda, kanat kenarlarına yani, belki esneyen aracın kendisidir… olmayacak şey değil…

    ayrıca eğer Fia onayladıysa, üstüne şikayet edilmiş ve tekrar onay almışsa, hiç bir takım patronunun veya taraftarın çıkıp böyle bir şey söylemesini doğru bulmuyorum. Eğer yönetmeliklerde ki bir boşluktan yararlanılmışsa bile bu parçayı illegal yapmaz. F-kanal ve çift katmanlı difüzör buna en yakın örnekler… ki ben hala f-kanal'ın hareketli bir aerodinamik parça olduğunu iddia ediyorum, Fia izin veriyor, herkes kullanıyor. Eğer ön kanatlar esniyorsa Red Bull'un, esnetemeyen takımlar otursun ve bunu nasıl yaptıklarını bulsun, çıkıp medyaya söylenmesinler…

    uzun lafın kısası doğru söz şu olmalıydı."kanadını esnetemeyenler arasında en hızlı biziz"

  7. F1 de esnemeyen kanatlar katagorisi olmadığına göre sizde esnetseniz iyi olacak. Fark 2 saniyeye yakın.

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bu tarz kanatlar yere sürtüyor arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz 😀 belkide esneyen bizim gözlerimiz. sizce, özellikle redbulun ön kanadı yerden 88mm yukarıdamı?? bir kurala uyarken diğerine uymuyor.

  9. evet fıa legal buldu ama değil nerdeyse yere değmek yere resmen değiyor bence tartışmayalım biran önce bizde bunu güncelleyip mp4-25 imizi hızlandırmalıyız hem patron esnemeyen kanatlılar içinde en hızlısıyız diyosun ama esneyen kanatlılar bizden hızlıyken toparlayana kadar fazla puan kaybetmesek bari:)))

  10. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    biraz kendini avutmaya benzedi bu söz martin.. aynı f kanal , çift katmanlı difüzör olaylarında olduğu gibi onay alındı dileyen kopyalayabilir.. " bakın böyle esnetiyoruz kanatları " diye bir açıklama beklemiyosun heralde redbull dan dimi :)))

  11. McLaren-Mercedes 1:20.499

    Red Bull-Renault 1:18.773

  12. :))) herşey karşılık f-kanal. esneyen ön kanat:)))) biraz siz uğrasın bis önde redbulla kapısalm yada onları durdurmaya calısalım…

  13. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Martin Whitmarsh senin bu lafların karşısında sana emzik yakışır bence, unutma RedBull kanatlandırırrrrrrrr….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir