Finlandiya Rallisi'nin Galibi Jari-Matti Latvala!

yazar:

kategori:

Mikko Hirvonen’in kazasından sonra Latvala’nın yarışı mutlaka kazanması gerektiğini ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Ford Takımı, Latvala’nın harika performansı ile gelen zaferi kutluyor.

Latvala ise muhteşem zaferini “Çocukluğumdan beri bunun hayalini kuruyordum. Bu inanılmaz.” sözüyle özetledi. 

Sebastien Ogier ise aldığı ikincilikten çok mutlu olduğunu belirtti. Ogier: “Harika bir hafta sonuydu. Açıkçası aldığım ikincilik beklediğimden çok daha iyi bir sonuç. Jari-Matti çok hızlıydı. Alabileceğim en iyi sonuç ikincilikti.” 

Sebastien Loeb ise takım arkadaşının gerisinde kalarak Finlandiya Rallisi’ni 3. sırada bitirerek podyuma çıktı.

Loeb:”3.’lük tercih ettiğimiz sıralama değildi ancak buraya kazanmak için geldiğimi de söylememiştim. Elimden geldiğince puan almam lazımdı çünkü burasının kazanabileceğim bir ralli olmadığını biliyorum. Her zaman iyi sonuçlar alabiliriz ama Finlandiya Rallisi benim için zorlayıcı bir ralli. Aldığımız 3.’lük şampiyona için iyi bir sonuç.”

Petter Solberg ise ralliyi 4. sırada bitirdi. Citroen Junior Takımı için yarışan Dani Sordo ise 5. sırada ralliyi noktaladı.

8 yıl aradan sonra geri dönen efsane pilot Juha Kankkunen ise Finlandiya Rallisi’ni muhteşem bir performans ile 8. sırada tamamladı.

Eski Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen ise günün ilk etabında yolun dışına çıkarak 10 dakika kaybetmişti. Fin pilot ralliyi 25. olarak tamamladı.

1.  Jari-Matti Latvala  Ford     2h31m29.6s
2.  Sebastien Ogier     Citroen     + 10.1s
3.  Sebastien Loeb      Citroen     + 26.0s
4.  Petter Solberg      Citroen     + 30.7s
5.  Dani Sordo          Citroen   + 1m45.0s
6.  Matthew Wilson      Ford      + 5m43.7s
7.  Mads Ostberg        Subaru    + 5m50.8s
8.  Juha Kankkunen      Ford      + 7m49.0s
9.  Juho Hanninen       Skoda     + 9m05.0s
10.  P-G Andersson       Skoda    + 10m15.7s
   


Yorumlar

  1. kimi gitmiyor kimi…halen özlemle bekliyoruz seni…

  2. Juha Kankkunen….Helal olsun 8 yıl aradan sonra…muhteşem…gerçek şampiyon…51 yaşında bu sporda bu hız…şapka çıkarıyorum…

  3. Bir Fin pilotun kazanmasını istemiştim.Favorim Hirvonen'di ama Latvala'yı da severim.Keşke Kimi'de puan alsaydı.Kısmet ne yapalım =)

  4. latvalayı özellikle ilk senesinde severdim ancak son 2 sene de pek dikkatimi çekmiyor. umarım daha iyi bir seviyeye gelir. ayrıca kolay bir ralli değildi tebrik ederim. keşke solberg de 2. olsaydı

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    8.likten 25.lik!! off 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir