Massa: "Red Bull'u Yakalamak Zor Olacak"

yazar:

kategori:

Macaristan yarışının ardından girilecek olan yaz tatili arasında takımların iki hafta fabrikalarını kapatacak olması gelişim umutlarını da bitiriyor.

Massa, “Bu tür pistlerde en endişelerimiz oluyor ve elbette onları yakalamak kolay değil. Her hafta otomobili biraz daha geliştirmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu sezon geride kalan bu kadar yarışın ardından, buraya geldiğinizde onların sıralamalarda bir saniyeden daha hızlı olduğunu görüyorsunuz ve hangi pistte olursa olsun çok güçlü bir araca sahip olduklarını bir kez daha anlıyorsunuz.”

“Her daim ilk sıra için mücadele verebiliyorlar. Ama bu sezon bazı yarışlarda sorunlar yaşadıklarını gördük ve eğer bu sorunları çözemezlerse, bizim de yukarıda olma ihtimalimiz var ve böylece büyük puan farkını azaltabiliriz.” diyor.

Brezilyalı pilot, Red Bull’un bu pistte sahip olduğu hız avantajına şaşırdığını ancak bu farkın pistin karakteristiğinden kaynaklandığını belirtiyor.

“Sıralamalardaki farka bakarsanız elbette bu büyük bir sürpriz. Ama pisti biliyoruz, onların çok fazla yön değişikliği, frenleme noktası ve yanal güce sahip olan pistlerde aerodinamik avantajları olduğunu da biliyoruz.”

“Bizim de çok güçlü olduğumuz bazı pistler var. Şikan ya da virajlara sahip olan uzun düzlük ve frenleme noktalarında olduğu gibi. Hockenheim’da durum böyleydi. Bahreyn’de de. Ama onlar bu tarz bir pistte gerçekten çok iyiler ve yenilmezler.”

Massa Ferrari’nin yarış temposu olarak Red Bull’a yaklaşacağını düşünse de ne kadar yaklaşabileceklerini kestiremiyor.”

“Elbette sıralamalarda olduğundan daha yakın olacağız. Ne kadar yakın olacağını ise bekleyip göreceğiz. Ama şu kesin ki biz daima yarış içinde sıralamalarda olduğumuzdan daha iyiyiz.”

 


Yorumlar

  1. Bu yarış için söylemiyor bunu zaten. Sonrası için konuşmuş. Ancak sayın Felipe, öncelikle F Alonso'yu gerek tek turda gerekse yarış içerisinde yakalaman gerekiyor. 2. pilotluktan kurtulmaya çalışmalısın ve öncelikli konun bu olmalı. Daha sonra RedBull'u düşünürsün.

  2. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    sen startta hamiltona geçilmemeye bak bu yarışta 6 cılıktan daha iyi bir derece alabilecegini düşünmüyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir