Macaristan'da Kazanan Webber Şampiyona Lideri!

yazar:

kategori:

Yarışa 2. sıradan başlayan ancak startın ardından 3.lüğe gerileyen Webber, güvenlik aracı periyodunda pite girmeyerek liderliği ele geçirmesi ve ardından attığı hızlı turlar ile damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Bu galibiyet ile Webber bu sezon 4. kez kazanmayı başarırken pilotlar klasmanında da liderliği ele geçirerek yaz tatiline büyük avantajla girmeyi başardı.

Fernando Alonso, yarışın başında elde ettiği ikinciliği yarışın sonuna kadar koruyarak Macaristan’da podyumun ikinci basamağını elde etti.

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Red Bull sürücüsü Sebastian Vettel, ilk bölümünde fırtına gibi gittiği Macaristan’da güvenlik aracı arkasında yavaş gittiği nedeniyle pitten geçme cezası aldı ve 3.lüğe geriledi. Alonso’yu geçemeyen Vettel 3.lük ile yetinmek zorunda kaldı.

Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa 4. olurken, Renault sürücüsü Vitaly Petrov 5. oldu ve Formula 1’deki en iyi sonucunu elde etti.

Williams pilotu Nico Hulkenberg de çok iyi bir yarış çıkardı ve 6. oldu ve kendisi gibi çaylak olan Petrov’la birlikte en iyi derecesini kazandı.

Sauber, Macaristan’da beklediğinden daha iyi performans gösterdi ve takımın sürücüleri Pedro De la Rosa 7., Kamui Kobayashi 9. oldu.

Yarışa 11. sıradan başlayan Mclaren Mercedes sürücüsü Jenson Button, ilk bölümde gerilere düşmesine rağmen güvenlik aracı periyodunda yükselmeyi başardı ve 9. oldu.

Yarışta son puan ise, yarışın uzun bölümünü sert lastiklerle giden, yarışın son bölümünde ise Michael Schumacher’i geçerken çok tehlikeli anlar yaşayan Williams pilotu Rubens Barrichello kazandı.

Yarışa 14. sıradan başlayan Michael Schumacher, geçişin zaten zor olduğu Hungaroring’de yavaş kaldı ve 11. sırada damalı bayrağı gördü.

Yarışın en kritik anlarından birisi ise yarışı Alonso’nun arkasında götüren şampiyona lideri Lewis Hamilton’un mekanik sorun yaşayarak yarışa erken veda etmesi oldu.

Yarışın direk kritik anı ise güvenlik aracının girmesiyle pit alanının kalabalıklaşması sırasında yaşandı. Önce Nico Rosberg’in aracının sol arka lastiğinin iyi takılmaması ve lastiğin yerinden çıkması Alman pilotu yarış dışı bıraktı. Rosberg’in aracından fırlayan lastiğin bir Williams mekanikerine vurduğu söyleniyor. Ardından Renault pilotu Robert Kubica’ya lolipop adamın Adrian Sutil gelirken çıkmasını işaret etmesiyle iki sürücü pit alanında çarptılar ve kilitlendiler. Kazanın ardından yarışa devam eden Kubica önce 10 sn dur-kalk cezası aldı ve ardından yarışı bıraktı.

Macaristan’dan alınan sonuçlarla birlikte Mark Webber pilotlar klasmanında liderliğe yükselirken Lewis Hamilton 2. sıraya geriledi. Sebastian Vettel ise Button’u geride bırakarak 3. sıraya yükseldi.  Şampiyona lideri Webber ile 5. sıradaki Fernando Alonso arasındaki ise 20’ye düştü.

Takımlar klasmanında ise Red Bull, almış olduğu büyük puanlar ile Mclaren Mercedes’i 4 puan ile geride bırakarak liderliği ele geçirdi.

Poz.  Pilot        Takım                       Süre
1. Webber Red Bull-Renault 1sa41:05.571
2. Alonso Ferrari + 17.821
3. Vettel Red Bull-Renault + 19.252
4. Massa Ferrari + 27.474
5. Petrov Renault + 1:13.100
6. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1:16.700
7. De la Rosa Sauber-Ferrari + 1 lap
8. Button McLaren-Mercedes + 1 lap
9. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 lap
10. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap
11. Schumacher Mercedes + 1 lap
12. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
13. Liuzzi Force India-Mercedes + 1 lap
14. Kovalainen Lotus-Cosworth + 3 laps
15. Trulli Lotus-Cosworth + 3 laps
16. Glock Virgin-Cosworth + 3 laps
17. Senna HRT-Cosworth + 3 laps
18. Di Grassi Virgin-Cosworth + 4 laps
19. Yamamoto HRT-Cosworth + 4 laps
Hızlı Tur: Vettel, 1:22.362

Yarış dışı:

Pilot Takım Tur

Hamilton McLaren-Mercedes 25
Kubica Renault 25
Rosberg Mercedes 17
Sutil Force India-Mercedes 17
Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 2


Puan Durumu:

Pilotlar: Takımlar:

1. Webber 161 1. Red Bull-Renault 312
2. Hamilton 157 2. McLaren-Mercedes 304
3. Vettel 151 3. Ferrari 238
4. Button 147 4. Mercedes 132
5. Alonso 141 5. Renault 106
6. Massa 97 6. Force India-Mercedes 47
7. Rosberg 94 7. Williams-Cosworth 40
8. Kubica 89 8. Sauber-Ferrari 23
9. Schumacher 38 9. Toro Rosso-Ferrari 10
10. Sutil 35
11. Barrichello 30
12. Petrov 17
13. Kobayashi 17
14. Liuzzi 12
15. Hulkenberg 10
16. Buemi 7
17. De la Rosa 6
18. Alguersuari 3


Yorumlar

  1. eyvallah alperdunga…aslında bu yazıma kızarken pilotunun hoşuna gitmeyen bir durumu ile alakalı düşünceni ele vermiş oldun. ayrıca benim gözümde alonso aynı zamanda singapur ve almanya kahramanıdır:) kimi the king of spa:)

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    alperdunga, Alonso Santander desteklidir. Bunu inkar etmen saçma olur bence.

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Nebuchadnezzar, Alonso'yu yavaşlatması fark etmez. O an zaten herkes yavaş gidiyor ve konvoy oluştuğunda zaten farklar tamamen kapanacak. Bir şey hakkında iddialı yorum yapacaksanız, o şeyi enine boyuna inceleyip yorum yapın.

  4. Vay anam neler dönmüş serhat ya. Sağolsun trt sayesinde muhteşem bir f1 şöleni yaşadım. Ekran biraz karanlıktı, ses de gelmiyordu ama sağolsun devletimiz bize en iyi hizmeti veriyor. Yarış bittikten 10 dakika sonra yayın geri geldi. Vallahi gözlerim yaşardı. sağolun varolun.

    Neyse şunu anladım ki, bu red bull pilot seçiminde hata yapmış. Bunlarında yerinde sennayla yamamoto olsa şimdiye şampiyonlardı.

  5. Sir Jack B.  avatarı

    Webber harikaydı tebrik ediyorum. Galibiyet farkını 2 ye çıkardı bu farkı daha da artırabilir. Ama sıralama turlarında biraz kendini geliştirmesi lazım. Kaza yapmadan önce sıralama turlarında da iyiydi belki şasinin etkisi vardır.

    Aşağıda bir top seed muhabbeti olmuş. Red Bull sıralama turlarına odaklandığı için okadar yavaş kalıyor. maksimum hız kanat açılarına bağlı ve downforce ile ters orantılı. İsteselerdi burada 300 km hıza çıkıp pol pozisyonnuda alırlardı. Yarışta muhtemel geri düşüşlerin ardından geçiş yapma fırsatları olurdu. Ama Red Bull bu sezon hep max hızı düşük tutup sıralamaya yoğunlaşıyor. İyi start alıp geriye düşmeseler onlar için hiç sorun olmayacak ama gördüğümüz üzere hep bişeyler oluyor ve tırmanmakta zorlanıyorlar. Aynı motoru kullanan Renault f-duct kullanmamasına rağmen mclarene yakın hızlar yapabiliyor. Bu son derece garip demekki araç yeteri kadar downforce üretebiliyor. Cosworthunde çekişte önemli sorunu var. Yeni bir motor olmasına rağmen yeterince iyi değil.

  6. Bazıları döktürmüş gene.Siz gelişiminizi
    Avrupa da yapmaya başlamıştınız.Ama her şeye rağmen hem Avrupa hem de İngiltere de Mclaren Ferrariyi geçmişti.Dünkü yarıştada arada açık hız farkı olmasına rağmen Hami bi tane ferrarinin önüne geçti ama gel gör ki sorun yaşandı.Bu arada bal kelimesi tescillenmiştir biz istemiyoruz bu tescilli kelimeyi sizin pilotunuz onu kabullendi .Biz alınteri ile dış güçlerin eli olmadan galibiyetler istiyoruz.

  7. İyide Burak seni daha sakin biri sanıyordum..İçindeki bütün Maclaren kinini dökmüşsün tebrikler..Kendi takımını veya yarış kazanan Redbull hakkında da yorum yapsaydın!!!!!Mclaren bala galibiyetler almış mış tabi tabi..senin değerli pilotunun geçen hafta nasıl kazandığını cümle alem gördü…Garip yakıştıramadım sana…

  8. burak bocek avatarı

    Gelişim rekortmeni Mclaren kayıpları oynuyor,Redbull uçuyor,Ferrari takibini sürdüyor.Puan farkı gıdım gıdım iniyor ama takımlarda iş zor.Fakat alonso 1-2 yarış daha böyle geçirirse iyice ortak olucak ama bana göre sezon sonunda Redbullardan birisi ki güçlü ihtimal Webber kazanıcak.Mclaren şansa bala aldığı galibiyetlerle buraya kadar geldi.Şimdi milletin aracında ne var ne yok itiraza başladılar.Tabi klasiktir f1de hızlı olan illegaldir,kendileri yapamıyor millete şurası esniyor bursaı oynuyor diye komik itirazlarda bulunuyorlar.Horneri sevmem ama doğru demiş ; yakında aracın rengine itiraz edicekler diye.Bence Mclaren gelişim politikasını gözden geçirsin.Ferrari 4 yarış update etmedi son yarışlarda 0.6sn geriden şimdi Mclarenin önünde son 3 yarıştır.Gerçekten gelişim şampiyonu Mclaren'in bundan sonra işi çok daha zor.Bala mala gelmedi Alonso 2.liğe zaten beklendiği gibi temiz taraftan iyi kalktı geçti.Startları kötü Redbulların ve pist geçişi imkansız kılıyor.Alonso 1-2 yarış daha kazansın Mclarenlerde yerinde syamaya devam.Birkaç yarış evvel dalga geçilip yemediğimiz laf kalmamıştı.Hani nerde dünya şampiyonu Button,Hamilton.Adamlar bala galibiyetler alıyor herkes görüyor bunları bırakın siz Alonsoya ballı diyorsunuz şu Button en son ne zaman kazandı yada galibiyete oynadı,adam sıralamada kayıpları oynuyor elenmemek için piste çıkıyor artık Mclaren komik gerçekten.Redbullun daha çok tozunu yutacaklar gibi

  9. AlKIM bunu böyle ayrınıtıdan ziyade genel bakıyorum örneğin spa monza interlagos gibi motorları zorlayan pistlerde ferrari ve mersedes motoru daha iyi bir performan çıkarıyor.ama mersedesin çok güçlü olduğu konusunda herhalde hemfikiriz.ama yinede belki ferce india anlaşmayı iptal ederse bekli mersedes motorunu kullana bilir red bull.(anladın sen onu)ama yinede ferrari renaultdan daha iyidir ondan ziyade onun yanıda ferrari maranelli kersi kullanıyor iyi bir uyum da sağlana bilir.zaten geçenlerde horner kersi muhtemelen maranelliden alıcağız demişti.bir de benim delice bir fikrim daha var bmw motoru.neden olmasın gayet iyi bir motor ayrıca bmw ayrıldığından beri güncelleme de yapılmadı

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    @quva
    geçen hafta horner adam gibi yarış kazanmaktan bahsetmedi mi.Şimdi yaptığı nedir.Ben de zaten farklı bişey söylemiyorum.Vettel de çıkıp uyudum falan hikayeleri anlatıyor.Resmen vettele söylediler.Sen inanıyormusun buna.Webbere biraz zaman lazım dediler o da alonsoyu tuttu. 5 saniye olmasaydı webber kazanacakmıydı.lastik artık bitmişti.Ha üçkağıt ha dalavere ha sahtekarlık, değişen ne varki.

  11. WEBBER'E DE TEBRİKLER. İyi pilotlar olan Alonso Hamilton ve Vettel'den eksiği yaşı bence 🙁

  12. Ya Herkül müsün nesin nasıl bir tanımlama bu Alonso için? Santander destekli Alonsoymuş. Hadi oradan senin kadar küçülüp cahilleşip Mclaren'in çocuğu Hamilton yazabilirdim. Ama öyle olduğunu düşünmüyorum. 2 kez dünya şampiyonundan bahsediyoruz unutma..!
    HAZMET BİRAZ!

  13. Kalpazan öyle ha deyip de motoru değiştiremiyorlar.

    Geçenlerde Martin bir demeç vermişti Mercedes'in onlara motor vermemesi için elimizden geleni yapacağız diye. Öyle de yapacaklardır. Mercedes Gp ve McLaren kesinlikle bunu istemez.

    Ferrari motoru ise Red Bull araçları için pek iyi bir seçenek olmaz bana kalırsa. Düzlük hızı ve azami sürat olarak bakarsak Ferrari motoruyla Reanult arasında Mercedes'te olduğu gibi dağlar yok.

    Mesela bu yarışta Liuzzi 293, Button 292 yapmış Mercedes motoruyla. Petrov Renault ile 287 ve Massa Ferrari ile 286.

    Bence oldukça açık tablo. Renault motoru bazı pistlerde Red Bull'u sınırlayacaktır tabii ki ama kenara atılması gerekecek kadar da kötü değil sonuçta.

  14. kerim şişman hoşgeldin.
    tebrikler webber.alonso iyiydi.vettel alonsoyu geçemedi bu rbr ile kalıbının adamı değilmiş.abartmaya devam edin.
    ve schumi barrichellooyu öldürecekti.yazıklar olsun sana schumi siyah bayrakda çekilmeliydi sana yarışta.
    button atak yapamadı oda kötü idi istikrar deuip duruyor derdi puan almak atak yapmak değil.
    ve rosberg yarış dışı kaldık ama kubicada yarış dışı kubica ile mücadelemiz devam ediyor.to be continued.

  15. Red bull acilen gelicek sene renaultun dandik motorundan kurtulsun.ya ferrari ya da mersedes.maranelli kers de takdınmı

  16. Sayın Nebuchadnezzar, Bugünkü olaya takım emri demeyelim de dalavere diyelim istersen.En az webber kadar horneri de tebrik etmek lazım diye düşünüyorum.Çok kısa bir sürede kumar niteliğinde bir karara imza atmıştır.SC periyodunda webberi içeri almak mantıksızdı çünkü Fernando nun arkasında pite girip yine arkasında çıkacaktı yani değişen bişey yoktu.Fernandonun da dediği gibi bugün ancak 3.olabilirdik.SC girmeseydi webber bizden sonra pite girerek önümüze geçecekti.Sadece 2 tur bizden geç girmesi bile yeterdi.SC girince işin rengi değişti.Webberi Fernando nun arkasından kurtarmak için önü açık ve liderken atacağı turlara bel bağladılar.Bu iş için webbere 20 saniye civarı zaman lazımdı.Soft lastikler buna ne kadar izin verirdi belli olmazdı. Vettel, Fernando ile webberin arasını SC periyodunda biraz açarak (yaklaşık 5-6 sn)Webbere yardımcı olmuştur.Talimat mı aldı yoksa uyudu mu bilmem günahı boynuna.Eğer hakemler ceza vermeseydi vettel Fernandonun önünde devam ederek webberle farkı açmayacaktı.Yani webberin 20 saniye gerisine düşmeyecekti bunu yapabilecek kadar hızlıydı.Webber içeri girince ,vettel tekrar lider olacaktı.Böylece duble gelecekti.Ama 10 araçlık farkı hesap edemediler.

    Kirve teşekkür ederim geldim artık buralardayım.

  17. quva merhaba iyi akşamlar,nerelerdesin sen yaa özlettin kendini )

  18. Renault motoru azami sürat açısından gerçekten ciddi anlamda geride ama özellikle Red Bull için konuşursak o aracın ihtiyacı olanı verebilen bir motor şimdilik. Çekiş avantajı da gerçekten var ayrıca, viraj çıkışlarında Red Bull'lar apexi kaçırmış olsalar dahi çok rahat çizgiye oturarak atak yapabiliyorlar. Bu da arabanın yapısı kadar motorun sağladığı çekiş avantajına da bağlı.

    Ancak Mercedes motorlu bir Red Bull sanırım bu pistte inanılmaz işler yapardı. Red Bull azami sürat farkı nedeniyle Mercedes motorlu araçların arkasında çok zor atağa kalkıyor bunu Silverstone'da gördük. Ona da bir çözüm bulacaklarını söylediler bakalım neler olacak.

    Cosworth ise tabii ki iyi bir motor değil ancak şu anda takımlar onunla en iyisini çıkarmaya çalışmaktan başka bir şey yapamaz.

    Bu arada yarıştan sonra yine Seb ve Mark hayranları ile Red Bull severlerin atışması başlamış. Biri de Vettel'in kötü geçirdiği yarışlarda pistin en hızlı turu atmasına göndermede bulunarak ''Böyle devam bebeğim, harika gidiyorsun. Sene sonunda Mark ya da Lewis sürücüler şampiyonasını kazandığında sen de en hızlı turu atma şampiyonu olacaksın'' demiş. Bence güzel bir noktaya değindiği için paylaşmak istedim, Seb'in hırsının bir kanıtı belki bu attığı hızlı turlar ama hem Almanya'da hem burada geçemeyeceğini anladığı anda farkın açılmasına izin verip sonra da en hızlı turu atmasına anlam veremiyorum. Biri bana açıklarsa da memnun olabilirim.

  19. Herkese iyi akşamlar

  20. Aklıma gelmişken renault ve coswors motrlu f1 pilotlarına allah sabır versin.renault motorunun çekişi iyiymiş in de yalan olduğu ortaya çıktı renault motoru aşırı dandik.coswors bir şey demiyorum allah onlara sabır versin

  21. bende onu dıyorum,nedense olaylara tarafsız bakanlar genelde sizin tarafınız oluyor.kendi tarafınada zaman zaman bu şekilde hitap etsen,kime ne anlatıyorumki desen sorun olmaz.hiç bir sıkıntım yok allaha şukur anlatma sıkıntısı sende varki hem anlatıyosun hemde kime ne anlatıyorum ki diyede sersenişde bulunuyosun.anlamayan varsa kendini zorlama.

    ne zaman istersen yüzyüze gelebiliriz.istanbuldayım ben buyur gel misafirim ol yüzüme anlat,yada ben sana misafir olurum eğer istanbuldaysan.artık hangisi sana uygunsa.

  22. varsa görüşüme karşı bir sıkıntın açıkça söyle kirve. yoksa boş boş konuşmaktan öteye geçmiyorsun demektir. ben anlamak isteyene saatlercede anlatırım. bunun zekayla veya anlayışsızlılıkla alakası yok. sadece olaylara bir miktar tarafsız bakacak mantalite yok bazı insanlarda, kırk yılda anlatsan anlamazlar.

    ayrıca şöyle keşke yüzyüze gelebilsek seninle, yüzüne karşı okurum masalı, klavye kesmez seni

  23. ha işte sen git çocuklara masal oku,kime anlatıyosunki..

    Webberi tebrik ediyorum gerçekten çok iyi bir yarış çıkarttı özelikle sc dan sonra.lastiklerini değiştirdkten sonra yanılmıyorsam 1.23,600 lü bir hızlı turla mor yaptı zaman ekranlarını ve farkı açmaya devam etti.Alonso startta güzel kalktı hatta viraja girmeden vetteli az biraz geçti ama devamını getiremedi.çokda güzel savunma yaptı tıpkı imola 2005 deydi yanlış anımsamıyorsam aynısını schumıye yapmıştı.vettele verilen cezayı tam anlayamadım yayın yaklaşık 5 dakika gitti,açtığımda sc cıkmıştı ve yarış başlamıştı ama biraz ağır bir ceza gibi geldi bana ki vettelde çok sinirliydi..hamilton bu aracıyla yapabileceği en iyi şeyi yaptı ve 4. sıraya oturdu ama işte bir arıza liderliğimizi şimdilik rb ye götürdü.elin atına binen çabuk iner diyelim bakalım el kim olacak sene sonunda:) buttona ne diyebilirim bilemiyorum,daha iyi yarışlar çıkaracaktır diye umuyorum.schumının yaptığının hiç savunulur bir yanı yok.ben bu kadar bir aracın duvarana itildiği anı anımsamıyorum.tamam geçmek için risk alsınlar demiş ama senden hızlı olduğunu görüyorsun,bir noktadan sonra duraksaman lazım …vettel son turda hızlı turu atmasa tahmin yarışmasında webberle bir kaç puan alacaktım onada o turu attıkdan sonra epey bir saydırdım 🙂

  24. Hamilton yarış dışı sen odaklan dendi vettel'e. Biraz morallensin diye. Vettel Hamilton nerede diye sormadı, çünkü Vettel'in rakibi bu yarışta Webberdi, hatta o bile değil kendisiydi starttan sonra…

    Alonso'nun hamilton'ı sormasına laf edenler bu işte hiç anlamıyor demektir. Herkes pistte rakipleriyle alakalı bilgi alır, bazılarına direk bugün olduğu gibi mühendisi söyler, bazıları ise kendi ilgilenir sorar öğrenir. Bunda büyütülecek ne var ki hala bu konu gündeme geliyor, anlamıyorum? Ayrıca o yarışta özel bir durumda vardı, Hamilton Alonso'nun gözünün önünde güvenlik aracını geçmişti… gerçi kime anlatıyorumki…

  25. Barcelona v.2

    Webber'in ileri görüşüne bravo diyorum öncelikle. Sonra da onu yarış için tebrik ediyorum, inanılmazdı, güvenlik aracı girdikten sonra kusursuzdu ve hak ederek kazandı. Mükemmel bir işti. Dün sıralamalardan sonra onu yine bir 'kanguru' kadar mutlu, birincilik kürsüsünde zıplarken görmek istiyorum demiştim ve o bugün oraya çıkarak çok şey kanıtladı.

    Birileri onun Vettel'den çok daha kalitesiz olduğunu, bu işin adamı olmadığını söylüyordu bu yarış yeterli bir cevaptı. Çok açık olarak söyleyebilirim aynı durumda Seb olsa o lastikler asla o kadar dayanmazdı. Çok harika bir kontroldü Webber'den gerçekten tebrik ediyorum. Ve yüzümü kara çıkarmadığı için de ayrıca mutluyum. Dün bu yarış Mark'ın dediğimde gülenler olmuştu, şimdi de ben gülüyorum. Harikaydı.

    Ve ilk defa bir yarışın ardından Red Bull pit duvarı tebriği hak etti. Harika bir kriz yönetimiydi Seb'le olan hataları dışında ve Mark'a aşıladıkları güven çok çok önemliydi bana kalırsa.

    Diğer isimlere geçeyim şimdi. Seb oldukça iyi bir start aldı ve güvenlik aracına kadar hatasızdı, pite nasıl can havliyle girdiğini görmek hoştu. Ona verilen cezanın ağır olduğunu düşünüyorum, yarıştan sonra 5 sn cezası işlemek daha doğru bir karar olabilirdi. Ayrıca Red Bull pit duvarından Seb'e Alonso'yu tut, Mark arayı açacak şeklinde bir mesaj verilmesi çok çok küçük bir ihtimal. Evet bu Mark'ın işine yaradı ama Red Bull bunu yapmaz, takım emirleri yasak olduğu için değil Seb'in galibiyeti tehlikeye gireceği için.

    Fernando harika bir start aldı ama sonrasında Red Bull'un hızıyla başa çıkamadı. Yalnız Mark ya da Seb tarafından atak yememesinin sebebi azami süratleri arasındaki yakınlık ve de pistin elverişsizliği. Red Bull Mercedes motoruyla yarışıyor olsa geçilmese bile ciddi ataklar yiyeceği kesin.

    Rosberg, Kubica ve Hamilton için çok talihsiz bir yarış oldu. Üçüne de ciddi anlamda üzüldüm.

    Bir alkış da Petrov'a! Harikaydı, startta Rosberg ile bir kapışma yaşamasını beklerken Lewis'i bile geçmiş olması harika. Sonrasında iyi savunma yapamadı belki ama bu hafta sonu tebrikleri en çok hak eden adamlardan biriydi.

    Jenson tam bir hayal kırıklığıydı. Önünde olan pilotlardan üçü yarış dışı kaldı ve 11. başladığı yarışı tur yiyerek 8. tamamladı. Bunu başarı olarak görmek imkansız, gerçekten çok çok kötü bir gündü. Pit stratejisi çok iyi olmasına rağmen berbat bir gün geçirdi. Kesinlikle bahanesi yok. Silkelen ve kendine gel diyorum ona.

    Massa ile ilgili yorum yapmayacağım, çok tehlikeli bir durum o düşüncelerim tartışmalara yol açabilir üstelik insanlara 2. pilot yakıştırması yapmaktan da hoşlanmıyorum.

    Kobayashi yine çok iyi iş çıkardı.

    Schumacher'in yaptığı hareket üzerine şok geçirdim diyebilirim yıllardır biliyoruz çok deli savunma yaptığını ama o savunma değil duvara gömme idi resmen. Orada Rubens yerine tecrübesiz bir pilot olsa kesinlikle kaza olurdu.

    Force India ve Adrian Sutil üst üste iki yarıştır sorun yaşıyor. Umarım aradan sonra toparlanır.

    Toro Rosso iki yarıştır tek araçla finiş görebiliyor sadece. Geçen yarışta Sebastien, bu yarışta Jaime ile hayal kırıklığı yaşadılar. Puan için savaşacaklarını söylemişlerdi ama olmadı.

    Lotuslar yine yarışı diğerlerinin önünde tamamladı. Umarım seneye yalnızca onlar devam eder.

    Şu telsizden yapılan 'Hamilton yarış dışı' mesajı yanlış anlaşılmış. Seb telsizden 'Neden ceza aldım' diye sordu ve ona 'Güvenlik aracı ile aranda çok fazla mesafe bıraktın. Odaklan, Hamilton yarış dışı. Hamilton yarış dışı, yarışına odaklan!' dediler. Bu garip değil, şampiyona lideri olarak yarış dışı kalması tabii ki önemli ve bunun Seb'e zorlamak için hırs kazandıracağı düşüncesine sahip takım.

    Bu yarış Seb'in hakkı mıydı sorusuna ise güvenlik aracı çıktıktan sonra Mark o lastiklerle her turda farkı açmasaydı Sebastian için üzülürdüm, hakkının yendiğine inanırdım ama hayır bu yarışı kazanmak Webber'in hakkıydı ve kazandı.

    Bu yarışta alınan puanlar, ve sonuçlar özellikle Red Bull takımı ve pilotları için çok önemliydi. Duble yapamasalar da çok çok önemli puanlar aldılar. Ve sezon arası boyunca herkesin onların takım içindeki sorunlarını konuşmasını engellediler.

    Yarışın psikolojik olarak en karlı isimleri Webber ve Alonso, kaybedenleri ise Vettel, Button ve Massa bana kalırsa. Özellikle Seb bunu sezonun geri kalanına nasıl yansıtır merak ediyorum.

    Beklenenin tam aksi şekilde geçti yarış. Red Bull yarışta bu tempoyu tutturamaz deniyordu ve tur başına neredeyse 1 saniyeydi Red Bull Ferrari farkı. Mark yeni lastiklere geçtikten sonra bir turda 2 saniye civarı oldu hatta fark.

    Ne diyebilirim ki 2006 yılından sonra ilk defa izlemeye bu kadar değen bir yarış oldu bu. Teşekkürler bunu sağlayan pilotlara.

  26. mert merter avatarı

    SAYIN SITE YÖNETIMI NEDEN YORUMLARIMIN DEVRE DISI BRAKILDIGINI BANA YAZARSANIZ BENDE ANLIYACAGIM ???????

  27. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Vettel Hamilton'ı sormadı.Ceza hakkında birşey sordu ama telsizden ona Hamilton'ın yarış dışı kaldığı söylendi yani yarışına odaklan demek istendi.

  28. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bedava galibiyetlere alışmış bir arkadaş yine böyle bir galibiyeti engellediği için red bull yönetimiyle ferrarinin aynı şeyi yaptığını söylemiş,artık bu kadarı da şaka ötesi:D
    yarışı kazanmayı hakeden vettel di ama işte bir şekilde başına bunlar geldi ve hayatımda gördüğüm en saçma cezayı aldı,saçma derken;ceza haklı olabilir ama yani böyle bir cezayı almak için ancak uğraşmak gerekir,tebrik ederim vettel i,uyumuş meğersem:D
    yarışın en zevkli anının 24. tur olduğunu söyleyen insanların bu sporu neden izlediğini merak ediyorum sadece,en azından kendi beceriksizlikleriyle değil,aracı yüzünden puanlar kaybediyor lewis,bu da bir erdemdir,tabii bunu da anlayabilmek için biraz feraset lazım..
    webber i,kobayashiyi petrovu ve mükemmel geçiş için rubensi tebrik etmek lazım..
    ferrariler de sadece sürdüler ve en iyi sonucu almayı bildiler,öndekilerin yaşadıkları sorunlarla beraber bu haftasonu da mutlu olmaları için yeterince sebep var..şampiyonanın bundna sonrası için işler bizim açımızdan pek iyi görünmüyor,tek güvenebileceğimiz unsur hamilton,bunu bugun bir kere daha anladık,öndeki 2 takımdan yavaş olan otomobilini bir şekilde önde tutmayı başarıyor,böyle mekanik arızaların da başımıza gelmesyiel beraber,zaten yavaş olan aracın şansı gittikçe azalıyor,red bull,saçmalık oranını biraz azaltırsa şampiyonluk için oldukça şanslı..

  29. massa yat kalk dua et hamilton yarışdışı. 3. pilottan tek farkın yarışıyor olman.

  30. Hala geçen yarışdaki takım emriyle bunu kıyaslayanlar var. Yani Ferrari nin takım emrine sezon boyunca bazıları kılıf uydurmaya çalışacak herhalde. Aha bakın şu takımda aynı şeyi yaptı mesajlarına alışmamız gerekecek. Takım emrine katılıyor olabilirsiniz bu kurala saygı duymasam da sizin görüşünüze saygı duyarım ama kabul edin bu takım emriyle geçen haftaki kesinlikle aynı şey değil.
    "FAster Inside" mesajını tam anlayamadım ama Hockenheim ile bu pisti kıyaslayamazsın. Hockenheim da pilot geçiş yapamıyorsa bir sorunu var demektir. Araç yavaştır, pilot yavaştır cesaret yoktur ya da yetenek yoktur. Yani bunlardan biri eksiktir. Ama Hungaroring de geçemiyorsan durum farklı. Bu berbat pisttin geçiş istatistiğini bu sitede yayınladılar. Bu pistin yağmurdaki geçiş sayısı bile İstanbul parkın kuru yarıştaki geçiş sayısından sadece 2 geçiş fazla. Düşün artık.
    Bu arada Vettel yanlış duymadıysam Lewis i sormadı neden ceza aldım dedi takım da Lewis yarış dışı dedi.

  31. murat levent avatarı

    Hamilton alonso ile dalga geçmişti ya sauber e geçildi uyuyor diye, herhalde bugün de button o moddaymış. 70 tur atmak için atmış yani. En ufak bir aksiyon dahi yok. Alonso da lastik durumu ile orantılı kendilerine hiç uymayan bir pistte bile haftanın en hızlı arabasına çok güzel savunma yaptı.

    Neyse gün olur devran döner demişler, 2 yarış önce hayal ve rüya tabiri yapan arkadaşlara gitsin bu puan farkı.

    Weber de basın toplantısında lafı koydu yine. "Daha evvel hiç hediye almamıştım dolayısı ile kabul ediyorum"

    SPA ve Monza, Alonso alır diyorum başka da bişey demiyorum.

  32. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Beklediğim gibi sıkıcı geçmedi.Ama Vettel'in kazanması mı sıkıcı bir yarış mı denirse Vettel'in kazanmasını tercih ederim.Polede başladığı halde kazanamadığı yarışlara her seferinde bir yenisini daha eklediği için acıyorum kendisine.Çok sinirimi bozdu yani.Hangi pilot onun gibi bir sebepten dolayı ceza alır ki.Almaz.Çünkü kimse öyle bi hata yapmaz.

    Hamilton aracı kenara çektiğinde hiçbişey söyleyemedim.Pitten sonra Massa'nın önünde çıktı ve şimdi hızlanacak heyecan başlıyor derken birde baktım kenarda.Üzücüydü…
    Mclaren acil birşeyler yapmalı bu tatilde!

    Yumuşak lastiklerle uzun süre dayanan Webber'i tebrik etmek lazım.Güvenlik aracını gören çoğu pilot pite girince durum Webber'in işine yaradı ve uzun süre çok iyi turlarla yarışı kazandı.RedBull'un hızını izlemek de ayrı bir keyifti aslında.

  33. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Bu pistti kaldırmaları lazım pc oyununda bile geçiş yapamıyorum bu pilotlar nasıl geçiş yapsın 🙂

  34. AĞA İLE MARABA

    Ağa bir gün marabasını yanına alıp kasabaya alış verişe gidecekmiş. Maraba ile ağa faytona atlayıp yola koyulmuşlar. Bindikleri faytonda ağanın faytonu. Çok değerli atlardan ve el yapımı bir fayton bir o kadar da pahalıymış. Yolda giderken ağa dışarıyı seyrediyor ve yolun kenarında ineğin bokunu görüyor ve aklına bir cinlik gelmiş hem birazda eğlenirim deyip marabasına faytonu durdurmasını söylemiş. Sonrada marabasına “Eğer sen bu boku yersen bu faytonu sana veririm” demiş. Marabada düşünmüş; Zaten bu dünyada hiç bir şeyim yok bunu yersem en azından faytonum olur demiş ve atlamış bokun yarısını yemiş. Ağa da “Tamam artık fayton senin” demiş ve tekrar yola koyulmuşlar. Yolda giderken ağa düşünüyor; “Ulan eşşek kafa bir eğlence yüzünden milyarlık faytonu adama verdin ahh aklıma sıçayım” diye.

    Marabada düşünüyor tabi: “Ulan dünya malı yüzünden ineğin bokunu yedim. Köye varınca ailem ve çocuklarım duyarsa ben nasıl çocuklarımın yüzüne bakarım” demiş. Neyse köye gidip alış veriş yapmışlar geri dönerken ineğin bokunun olduğu yerde maraba faytonu durdurup ağaya:
    Maraba: Ağam eğer bu geri kalan boku sen yersen faytonu geri veririm demiş.

    Ağa duyduğu gibi hemen atlamış geri kalanı yemiş. Maraba faytonu geri vermiş ve yola koyulmuşlar tekrar. Uzaktan köy yavaş yavaş görünürken maraba ağaya sormuş:

    “Ağam biz köyden çıkarken fayton kimindi?

    Ağa: Benim

    Maraba: “Peki şimdi biz köye geri dönerken fayton kimin” demiş

    Ağa: “Yine benim” demiş

    Maraba: “Madem köyden çıkarken fayton senin, köye geri dönerken fayton yine senin o zaman biz bu boku neden yedik…”

    BU GÜNÜN RED BULL İÇİN ÖZETİ

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Button 4 puan alarak mclarenin eli boş gitmesine izin vermedi ve yapabileceğinin en iyisini yaptı.Yarış içinde sızlanıp şikayette bulunan buttonu,şuminin freni bozuldu diyerek teselli ve motive ettiler.Kubica rosberg hamilton out olunca 4 puan geldi.Tur yiyerek de olsa 4 puan hiç de fena değil.Tadını çıkarın.

  36. Senin mantıksızlığınla benim mantığım arasında fark var.Neden ceza aldım dediğinde mühendisin cevabının tamamını yazayım istiyorsan.Güvenlik aracı çıkmadan önce aradaki mesafenin 10 araç boyunu aşması nedeni ile.Hamilton yarış dışı yarışına odaklan dedi.Puan farkını kapatabiliriz anlamında söyledi yani.ama tabi anlayana 😀

  37. Yavuz Balcı avatarı

    Webber hakettiği yarışı kazandı. yalnız tebrik etmemin nedeni bu asla değil.zaten en hızlı araç. 43 tur hemde hızından kaybetmeden üstüste en hızlı turlarla süper yumuşak lastikleri kullanmasıydı. izlerken içimden bu lastikler gümlerse yazık olur bu adama dedim açıkcası.

    lewis yine 2. büyük şanssızlığını yaşadı. barcelona ve buradaki yarışta toplam 30 puan kaybetti. ama olsun ben sonuna kadar güveniyorum. ve şampiyonluğun her şeye rağmen webber ve lewis arasında geçeceğini düşünüyorum. ayrıca lewis e sallamaya meraklı o kadar hazır bir grup varki burada hepsine sadece tebessümlerimi yolluyorum.

    monza ve spada güncelleme olmadan bile McLaren iyi iş çıkartacaktır. yalnız diğer yarışlar için mutlaka gelişmeliyiz.

    herkese mutlu hafta sonları..

  38. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül yazdığımı iyi oku lütfen.Soruyu soran vettel.
    Aynı şey valensiyada olmadı mı.Sc krizinden sonra hamiltonun yerini soran alonsoya ateş püskürmediniz mi.Hamiltondan başka soracak kimse yokmuydu demediler mi.
    Furkan güldürme adamı.Neden ceza aldım sorusuna hamilton yarış denir mi lütfen mantıklı ol.

  39. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    beyler parmak çocuk parmak yaptı mı acaba ?

  40. aLonsoKenan  avatarı

    Harikaydın adamım…Rebdull'ların arasına girdin yine..Kaldı 20 puan.

    VetteL neden ceza aldığını bilmiyorsun demek :D:D:D:D

    Tebrikler webber..

  41. Bence horner vettele araya fark koy dedi.yüzlerine gözlerine bulaşrırdılar zaten telsizden bunu daha sonra konuşucağız dediler.aynısını webbere yapsalar ne olurdu bilmiyorum

  42. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @ Nebuchadnezzar, bu yarışta o yeri göğü inletenlerde çok dersler var anladılarsa, almanyada zır zır zırlayanlar, noldu, vettel kanatlanıp uçuyordu, 1.2 sn hızlıydı, demekki neymiş ne kadar hzılı olursan ol, önündeki araç kadar hızlısın geçemiyorsan, bahane bulmasınlar boşuna tam 30 tur bu…

  43. nebu nick nedzar kardeşim…anlamadığın birşey var. adam alonsoyu sormuyor hamiltonu soruyor dikkatini çekerim. bu arada şaka yaptım nickini yazarken:) fakat lütfen daha kolay bir nick olsa ne güzel olur zulmediyorsun bize:) yineden senin tercihin…

  44. Alonso harika bir start aldı. temiz tarafta olmasının avantajını iyi kullandı. nerdeyse vettel ide geçiyodu ama olmadı. sonra SC periyodunda malum sebeplerden dolayı biraz korktum ama neyseki bu kez o kadar şanssız değildik. Red bull o an yapabileceği en mantıklı stratejiyi yaptı. Alonso yine zararlı çıkacaktı ama Vettel pekte anlam veremediğim bi ceza aldı. ben alonso o kadar hız farkına dayanamaz ve 3. bitirir diyodum ama iyi kafa tuttu. yumuşak lastikler bu kadar dayanmasaydı belki 1. bile olabilirdik. tebrikler alonso. gerçekten suyunu çıkarıyo dedikleri bu olsa gerek.
    gelelim yarış liderine. mükemmeldi. galibiyeti sonuna kadar hak etti. eğer alonso şampiyon olamazsa şampiyon olmasını istediğim tek isim mark webber. bravo gerçekten. bu arada pit olayları tam jeneriklik oldu. özellikle Rosberg in olayı baya ilginçti. beklediğim kadar sıkıcı geçmedi.

  45. Lanetli adam VETTEL

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pitten geçerken yarış hakemlerine el kol hareketi çeken vettel şampiyonluğu haketmiyor.vettel eline koluna parmağına hakim olmalı.

  47. Yarıştan önce alkım'da değinmişti burası webber'in stiline uyan bir pist diye, o yüzden favorilerden biri olabilir diye.Webber'in yarışı kazanabileceğini söylerken bana eksi basan arkadaşları şimdi alınlarından öpüyorum.44 tur yumuşak lastiklerle kapak gibi cevap buyrun.Red Bull'un sürekli sorun yaşamasını ümit edenler için ise teselliden başka yapabilecek birşey yok 🙂 Webber bu motivasyonla önümüzdeki belçika yarışının en büyük favorilerinden biri halinde geldi.Sadece bu galibiyete dayanarak değil webber'in geçmişine bakıp jaguar'la burda aldığı 7.liğide göz önüne alarak bunları söylüyorum.O jaguar aracıyla ilk 10'a girmek şuanki lotus'un ilk 10'a girmesi durumuna benziyordu.Flying Webber !

  48. Vettelin Hamiltonu fln sorduğu yok nasıl yarış izliyorsunuz anlamıyorum.Neden ceza aldım diye sordu.Mühendiside Hamilton yarış dışı yarışına odaklan dedi.Alıştınız tabi savunma moduna geçmeye 😀

  49. kerim sisman avatarı

    webere tbrikler. takım emirlerini destekleyen biri olarak desteklemeyenlere bugunku redbullun takım emrini nasil yorumlyacaklarını bekliorum. bunlar bana gore normal. vettelde gerizekalı taklidi yapmaya devam etsin

  50. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettel telsizden hamiltonu soruyor.Cevap ise :O yarış dışı kaldı sen yarışına odaklan diyorlar.
    Bunu alonso sorduğunda yeri göğü inletenler nerdeler şimdi.
    Telsizden rakibinin konumunu sormayı eleştirenler vetteli izlesinler.

  51. tahminim redbull takımlar şampiyonluğunu alır. ama pilotlar şampiyonluğunu bu avil pilotlarla zor alır. hayırlısı…

  52. mert merter avatarı

    FAster Inside
    senin acilen tedavi olman lazim buralari karistirmakta üzerine yok bir iki kisi daha var onlara cok aciyorum isleri gücleri ortami germek F1 adina bi yorum yok sadece dedi kodu kavga,

    drawbackmc kusura bakma senin ismini yazmiycaktim özür kardes,:)

  53. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Vettel bu cezayı fazlasıyla haketti,sc iceri girmeden nerden baksan webberle arasına 4-5 saniye fark koydu.

  54. Red Bull'lar inanılmaz hızlıydı yarıştada. Webber resmen o lastiklerle öldürdü bizi 🙂 Sc cezası olmasa 3. sıradan öteye gidemezdik. Vettel'in yapmaya çalıştığını anlamayan yoktur heralde sc varken. Belki biraz ağır bir cezaydı, yavaşladıktan sonra tekrar hızlandı mı görmek gerekiyor ben göremedim fakat…

    Hamilton'ın sorun yaşaması sürpriz oldu. Button ortalıkta gözükmedi. Petrov muhteşemdi, Alonso'nun sonucundan sonra en çok petrova sevindim 🙂

    2 yarış önce 47 puanlık farktan bahsediliyordu, kapanır mı deniyordu… dalga geçenler vardı, onlar kendilerini biliyor. Şimdi bu sonuç onlara gelsin. Şuan fark 20 puan. Sene sonunda şampiyon oluruz veya olamayız bunu kimse bilemez, ama zorlamaya devam ediyoruz. Bizi görmemezden gelenler korkuya düşmüştü geçen yarışta, şimdi iyice telaşlanmışlardır, onlarada sabır diliyorum… Tabi en büyük avantaj Red Bull'da hala…

  55. mert merter avatarı

    drawbackmc
    senin aciulen tedavi olman lazim sacma sapan yorumlar yapip burayi geriyorsun,

    Weberi cani gönülden kutlarim süper bir is cikardi vettel cakaliginin bedelini ödedi,duva etsin Lewis yaris disi kaldi yoksa 5. bile olabilirdi yarisi hak eden kazandi tebrikler bu ara bütün F1 camiasina iyi gelecek cocuklar az dinlensin denize falan girsinler .

  56. şu pisti takvimden kaldırsınlar
    bıktım artık şu aptal gereksiz pistten. kıvrımlı geçişsiz, sıkıcı bir pist. neden hala diretilir anlamıyorum. gerçi pistin tamamı doluyor, bay e nin işine geliyor olmasın …

  57. şu pisti takvimden kaldırsınsan.
    bıktım artık şu aptal gereksiz pistten. kıvrımlı geçişsiz, sıkıcı bir pist. neden hala diretilir anlamıyorum. gerçi pistin tamamı doluyor, bay e nin işine geliyor olmasın …

  58. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bi albüm yapmak lazım, ctesi basın toplantılarındaki vettel ile pazar basın toplasındaki vettel suratları, eminimki webber nefret ediyor, zaten başınada ne geliyorsa bu fesatlıktan geliyor….

  59. vettel'e verilen ceza bence haksizdi. bir benzerini hatta aynisini/daha beterini button cin gp'sinde yapmis, sondan 2. virajda bircok arac birbirine girmisti neredeyse ama hic ceza almamisti. gercekten ilginc. vettel'e uzuldum.

  60. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pole den başlayıp kazanamadığı yarışlara bir tane daha ekledi.Parmak gören oldu mu???:):)

  61. yazık oldu Vettele ve Hamiltona…Webber ve santander destekli ferrari pilotu alonso şanslıydı. hayat bu bazen öyle bazen böyle…

  62. "Nebuchadnezzar" Almanyadaki takım emriyle bu aynı değil. Vettel'in hamlesi Fernando'yla Mark ın aransının açılması içindi. Yani Vettel e : Web senden daha hızlı deyip yer vermesini söylemediler. Zaten bu hamle yüzünden değil ceza aldığı için takım arkadaşına ve Fernando ya yerini kaybetti. Ama bu hareketi yapmasaydı ceza almızdı doğru ama ceza olayını akıl mı edemediler yoksa takımın böyle bir emri yok muydu bilmiyorum tabiki bunlar ortaya çıkacak.
    Yeni takımların hiçbirinin yarış dışı kalmaması güzeldi. 14 sırada Lotus var 🙂
    Lewis e çok yazık oldu Hulkenberg ve Petrov harikaydı birer tebrik te onlara.

  63. Tebrikler Webber Tebrikler Petrov bu macaristanda bir uğursuzluk var bir kez daha gördük bunu Renault makinikerleri hata yaptı ve Kubicanın yarışını hahvettiler.Ayrıca 2009 macaristanda boş alando renault mekanikerleri lastiği iyi sıkmadığı için fırlamış gitmiş çok büyük cezalarla karşı karşıya kalmıştık şuanda peki Mercedes gp tekerinin bijonunu takmadan yolluyor rosbergi pit yoluna ve okadar kişinin içinde lastik havalar da uçuyor kimsenin sesi çıkmıyor anlamadım ben bu işi.

  64. mert merter avatarı

    Zevkli bir hafta sonuydu hernekadar McLaren icin iyi olmasada az bi zararla atlatdik Weber i cani gönülden tebrik etmek lazim Vettel de cakaliginin bedelini 3 , lükle ödedi LeWis yaris disi kalmasa vettel 4. olurdu veya Masa nin bile arklasina düse bilirdi Summi geri döndü hizli deyil ama böyle seyler hep yapiyor olmamasi gerekli iyi bir ceza verilmeli summi ye,Button icinde bir seyler yazmak istiyorum11. den basladi ilk 5 de olmasini beklerdim ama nerdeyse hic birsey yapmadi Lewis den birseyler ögrenmesi lazim diye düsünüyorum, son esnek kanatli takimlar ile esnek olmayan takimlar arasindaki 1,2 s farkin 4 haftalik aradan sonra kapanacagini düsünüyorum.F1 siz 4 hafta ne zevksiz gececek.

  65. Diyecek fazla laf yok.Güvenlik aracı girdiği halde,7.ye kadar tur bindirdiler birde girmediğini düşünün.Schumi ne yaptı yine öyle,sırf o mücadeleyi yaşamak için yavaş gitmiştir:)

  66. Bu adamı seviyorum tebrikker Webber harika iş yaptı gerçekten.Massa da umarım bigün bu şekilde geri döner.

  67. Mark Winner! Bu yarışlık adı bu olsun 🙂
    O lastiklerle yarışın yarısından fazlasını o kadar hızlı turlar atarak geçmesi hakkaten şaşırtıcıydı. Bence haklı bir galibiyetti. Vettel in cezası ilginçi bir ara güvenlik aracıyla ara baya açılmıştı ama sonra ne yaptı bu arayı hemen kapattı mı bilmiyoruz.
    Schumi çok agrasifti bu huyunu seviyorum ama Rubensi az kalsın öldürecekti. Duvarı sıyırarak geçti. Büyük ihtimalle ceza alacak ama zaten puan da alamadı.
    Bu pisten nefret ettiğimi de her sezon oldu gibi yine söylemek istiyorum.

  68. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Horner takım emri vermedi mi şimdi.Webberin yumuşak lastikle fark açıp alonsonun önüne geçmesi vettel sayesinde oldu.Vettel sc içerdeyken webberle olan aranın açılması için yavaşladı ve tabi ki de alonsoyu da yavaşlattı.Yani webber sc çıkar çıkmaz zaten 4-5 saniye farkla yarışa başladı.Takım emrine kızan horner,vettele yarış sonunda bu işi sonra konuşuruz diye niye söyledi????

  69. bi yerlere button yazmayı unutmuşum :))

  70. güvenlik aracı sen yine neler yaptın bu arada alınan 8. rağmen günün en şanslı ismi sensin tam pit stop ın ardından güvenlik aracı girmesi nedeniyle bu arada weber taktiğiniz kesinlikle aldığınız puanlarla beraber tebriklerimizi hak ediyor hamilton ın teknik problemi tamda güvenlik aracı sonrasındaki sevincimizi kursağımızda bıraktı ne diyelim çok çalışlaım kaybettiğimizi geri almak için elimizden geleni yapalım bu arada hem mark adına hem seb adına neden bu araçlar lider olmadıklarında atak yapma beklentilerimizi karşılayamıyor neyse hayırlı olsun diyelim

  71. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Evettttt.Heralde bi atasözüyle başlamak en anlamlı olanı;
    Alma mazlumun ahını çıkan aheste aheste, yarışın 24 cü turu en zevkli anıydı,
    ilahi adalet elbet teceeli ecedek arada bir :))
    webber e yakıştı doğrusu zafer,webber in kanatları çok iyi yere basıyor, webber büyüksünnn, kıskananlar çatlasın (yada parmakları sallanmasın :)) ),
    bu arada bazı arkadaşlara almanya sonrası bu yarış ders niteliğinde oldu,
    dile kolay az buz değil tam 30 tur, demekki arkadaki araç öndekinden 1.2 sn bile hızlı olsa yavaş bi aracı geçmek öle kolay olmuyormuş,
    vettel de çok hızlıydı geçseydi yaa,ee bekara boşanmak kolay dememişler boşuna,massaa ve button her zamanki gibi etliye sütlüye karışmayarak takımlarındaki 2 ci pilot koltuklarını tescillediler ,
    vee shumi, aynı eski shumi, hiç bişey değişmemiş,lütfen webber e laf etmeyin artık,
    shumi adam öldürmeye teşebbüsten yargılamak lazım seni, ohaa…
    yalnız şu cezalar konusu artık sıkmaya başladı; ne yani bu cezalar adamına göre değişiyormu,
    hamilton yapınca kınama yada pitten geçme cezası vermek için bayaa bi düşünülüyor, vettel olunca hemen karar verildi maşallah,
    yada kubica yapınca 10 sn durkalk, pitten geçirmek kesmedi veya 5 sn gibi komik cezalar çabuk unutuldu, neyseki kaderde ne varsa o oluyor….
    Sıkıcı olması beklenen yarış ancak bu kadar zevkli olabilirdi, müthiş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir