Alonso: "Ancak Üçüncü Olabilmeyi Bekliyorduk"

yazar:

kategori:

Red Bull’un inanılmaz hızına rağmen Vettel’in cezasıyla bugün ikinciliği elde eden Alonso yarışın ardından, “Açıkça görüldü ki bu hafta sonu ikisinden yavaştık. Yarışta da sürpriz olmadı. Bugün onlarla karşılaştırdığımızda kendimizi çok yavaş hissettik ama çok şükür ki pist yüzeyi ve geçişe izin vermeyen doğası gereği istikrarı koruyup ikici sırada tamamlayabildik.”

“Bizim için iyi oldu ama yarış temposu ve sıralama temposu açısından hızlanmamız gerektiğini biliyoruz. Burada Red Bull ile mücadele edebilecek kadar hızlı değildik. Bu yüzden yapabildiklerimiz konusunda gerçekçi olmalıyız.”

“Pazar günü alınan sonuç harika ama genel olarak zorlamaya devam etmeli ve otomobili geliştirmeliyiz.” dedi.

İspanyol pilot yarış öncesinden üçüncülükten daha yukarısının mümkün olmadığını düşündüğünü açıkladı.

“Hak ettiğimiz yer üçüncülüktü. Antrenmanlarda, Sıralamaların tüm seanslarında, hep üçüncüydük.  Bu yüzden yarışta da üçüncü olmayı bekliyorduk. Bugün otomobil harika bir start aldı. Nerdeyse iki Red Bull’u da geçebilecektim. Ama bu mümkün olmadı. Ancak ikinciliğe yükselebildim.”

“İkinciliği korumaya çalıştım. Mark harika bir ilk bölüm geçirdi. Yumuşak lastikle 40 tur atıp sorun yaşamaması bizi şaşırttı. Bizse stratejimizi çalıştıracak kadar hızlı değildik. Eğer Red Bull gibi hız avantajınız varsa stratejiniz o zaman işe yarıyor.”

Yarışın ikinci bölümünden Vettel’in arkasından uyguladığı baskı konusunda ise Alonso, “Vettel arkamızdayken 40 tur geçirdik. Bizden bir ya da iki saniye hızlıydı. Bugün pistin karakteristiğinin çok yardımı oldu. Normal bir pistte ikinciliği korumak imkansız olabilirdi”

 


Yorumlar

  1. Antrenman ve sıralamalardan sonra buradaki en iyi sonuç 3.lüktü.Harika bir startla redbullu geçmiş olsak da bu avantajı pitstopta kaybedecektik.Webber Fernando dan 1 saniye daha hızlıydı.Sadece 2 tur geç girse ,çıkışta önümüzde olurdu.
    Buna da şükür edelim.Azı beğenmeyen çoğu bulamazmış.Her yarış podyumda olmamız şampiyonluk için yeterli gelecektir diye düşünüyorum.

  2. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    2. lik bugün redbull araçlarının hızına baktığımızda çok çok iyi bir sonuç.. Zaten start dışında geçme gibi bir şansımız olmayacaktı. Bu şansı iyi değerlendirdi Alonso da… Hockenheim dan 1 hafta sonra bu kadar farkı pistin karakteristiğine bağlıyorum… Lewis in de yarış dışı kalması şampiyonayı daha heyecanlı kıldı.. Umarım spa da redbull lara kafa tutabiliriz… :/

  3. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    herkül arkadasım bir mclarenci olark cok itici göryürum seni. 2.liğe seviniyor diyorsun tabi sevinecek bizim button da 8. liğe seviniyor ne var bunda 😀

  4. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    her sene ayrı bir trend..

    geçen sene difizör ve brawn idi..

    bu sene daha keşfedilemeyenlerle redbul..

    bakalım seneye ne olacak.

    eğer redbul bu kadar açık ara hızlı bir araçla şampiyon olamaz ise
    dönüp kendilerine bir bakmaları lazım..

    yada öylece oldukları pozisyonda kalıverirler.

    sayın vettelin bu günkü durumu gibi.

  5. evet 2008 de dünya şampiyonuydu. ama 2009 da olamadı. macaristandan sonra 2010 a hazırlandı. bu kadar hazırlık şu ana kadarki netice malum. sence ferrariye yakışan neticelerse bunlar bence zaten sorun yok:)

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    herkül 2008 de 2009 da ferrari dünya şampiyonu olmuştur.O iki yılda toplam 30 tane zafer kazandılar.Hele 2009 da ilk 3 yarış sıfır çekip tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapacaklardı ki monte fırçayı atınca 4.yarıştan puan aldılar.

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yaw bi hamilton vardı, mclaren pilotu kaçıncı oldu bugün, kaç puan toplad, bende vettel gibi bi ara uyumuşum, sonra bi baktım yarış bitiyor…

  8. gerçekten alınabilecek en iyi sonuçtu. tebrikler nando. liderle fark 20 puan. ve liderin webber olması vettel ya da hamilton olmasından daha iyi gibi görünüyor webber-redbull durumunu düşününce 🙂 rekabet kızıştı

  9. ferrari ne hale geldi…ikinciliğe seviniyorlar. hey gidi kimi. aslanı kediye boğdurdular. böyle şerefli ikinciliklere sevinir oldular. ferrariye yakışan bir pilot alonso.

  10. gerçekten harika bir start aldın. alabileceğimiz en iyi sonuçtu ve o yüzden yarışı kazanmışcasına sevindik. tebrikler..

  11. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    hızlı bir araca göre yaptığın savunma gerçekten takdire şayandı.

    dediğin gibi pist de buna yardımcı oldu ama startı izleyemedim.

    ve anlatılana göre araç da bugün pek rekabetçi değilmiş.

    2 numara güzel bir sonuç.

  12. Alonso için mutlu bir gün. Taraftarları için de…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir