Macaristan GP'deki Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Red Bull RB6 – Ön Kanat Tartışmaları

Televizyon görüntülerinin, hızlı bölümde Red Bull’un ön kanadının neredeyse yere değeceğini göstermesine rağmen kurallar, kanat durgun vaziyette iken yerden 75 mm yukarıda kalmasını istiyor. RB6, Cumartesi günü planka ve alt gövdeye 200kg uygulanarak gerçekleştirilen test de dahil olmak üzere bütün incelemerden geçti ve onay aldı.

Force India VJM03 – Egzoz Beslemeli Difüzör

Macaristan’da Force India, kırmızı okla da gösterildiği üzere kendi egzoz destekli difüzörünü üretti ama bunu sadece Sutil’in aracı için planlıyordu ama Cuma denemelerinin ardından takım, yarışta her iki aracında standart konfigürasyonla yer almasına karar verdi. Yeni egzoz donanımı, motor-egzoz düzeninin dinomometride testi, bütün rüzgâr tüneli testleri ve CFD progtramı yoplam 1,5 mnilyon dolara mâl olabilir.

Renault R30 – Düzenlenmiş Arka Kanat

Macaristan’da Renault yeni, yüksek yere basma kuvveti üreten bir arka kanat üretti. McLaren’in iki profilli halini temel alan bu kanatta boydan boya bir kanal var ve böylece kanadın üç yarıklı olması sağlanıyor. R30’daki fark ise, iki ayrı yarışa sahip ikiye bölünen flap

McLaren MP4-25 – Düzenlenmiş Arka Alt Gövde

Silverstone’de ilk defa egzoz destekli difüzörün üretilmesinden bu yana McLaren, kendi düzeninde bir çok değişiklik yaptı. Bu resimde kırmızı okla da gösterildiği üzere alt gövdenin yeniden şekillendirilmiş bölümünü görebilirsiniz. Ayrıca burada McLaren’in, Macaristan’da MP4-25 üzerinde kullandığı (mavi renkle öne çıkarılmış bölümde) daha farklı ve daha aşağıda yer alan egzozunu da görebilirsiniz.

Toro Rosso STR05 – Yeni Ön kanat

Toro Rosso, Macaristan’da yeni bir azami-yer basma kuvveti sağlayan ön kanat üretti. (1) ile gösterilen dikey bölüm, standart burunun yüsek şekli altında bir çeşit etek görevi yapıyor. Hockenheim’de üretilen yeni uç plakaya, ikinci bir yatay yarık (2) dahil edildi ve böylelikle havanın zemine kayışı daha iyi sağlanmaya çalışıldı.

Ferrari F10 – Düzenlenmiş Arka Difüzör

Macaristan’dan alınan bu resim, zeminden akan egzoz gazıyla başa çıkmak için arka lastiklerin hemen içindeki elemanın (2) ovalleştirilmesi ile Ferrari’nin difüzörünün nasıl düzenlendiğini gösteriyor. Difüzörün, şeklen daha dikey olması için kullanılan yan kanallar da (2) şimdi ovalleştirilmiş. Düzenlemeler, egzozdan gelen havanın daha etkili olması için tasarlandı.


Yorumlar

  1. Takımımı tebrik ediyorum busene her yarışa yeni bir güncelleme ile geldiler 2011 yılında inş güçlü bir dönüş yaparız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir