Yabancı Basın Yine Schumacher'e Yüklendi

yazar:

kategori:

İngiliz Daily Telegraph gazetesi üç yıl aranın ardından Mercedes ile yarışlara geri dönen Alman pilot için ‘Formula 1’deki haddini bilmezliği artık daha fazla tolere edilemez’ yorumunu yaptı.

İtalyan La Gazzetta dello Sport da Alman pilotun onunculuk için verdiği bu mücadele çok ileriye gittiğini yazdı.: “Haddini bilmez Schumacher her zamanki gibi hiç pişman görünmüyordu. Asla onun hatası değildi. Yaptığı manevranın kötü bir şekilde sonlanmaması neredeyse bir mucize.” İtalyan gazete Schumacher’in FIA’nın yol gücenliği konusundaki kampanyasında elçilik görevi üstlendiğine de dikkat çekti: “Tatillerine yeni başlayanlara ufak bir tavsiye; eğer biri sizi geçmeye çalışırsa lütfen eski şampiyonun Macaristan’da yaptığının tam tersini yapın.”

La Repubblica ve Corriere dello Sport gazeteleri de Schumacher’in manevrasını, ‘çılgınca’ diye niteledi. Tuttosport da ‘tehlikeli’ kelimesini kullandı. Haberde, “Barrichello duvara çarpıp kendini hastanede bulmaktan ucuz kurtuldu. denildi.

Corriere della Sera’nın yorumu da şöyleydi: “Cani Schumacher. Her zaman olduğu gibi.”

İspanyol Marca gazetesi ise, “Schumacher’in Formula 1’e dönüşü spor tarihindeki en karanlık bölümlerden birisi oldu.” dedi.


Yorumlar

  1. bu italyan basını neden çuvaldızı kendilerine batırmıyorlar önce anlam veremedim.
    önce shuminin bu takıma ne durumda ne şartlarda geldigine bakacaksın sonra
    bu takımdan ne şekilde ne sebeple gönderildigine bakacaksın . montezemelo denilen
    beton beyinli darbeli sıgır ın nasıl bir politika ile takımı yönettigine bakacaksın.
    italyan basını daha dünki olaya göre deilde shuminin tarihine göre yargılayacak
    bırak yargılamayı bunlar infaz etmiş !! adama hadelen ordan derler …
    shumi en güzel dersi mercedes e gelerek montezemeloya vermiştir.bunu hazmedemeyen italyanlar
    gazatelerinde istedikleri kadar yersinler gersinler maranellodaki fabrikada
    kaldırdıkları posterlerin shumi resimlerinin zaferlerin ruhları o fabrikada onlara daha çok acı çektirecek

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    italyan basını zamanında yere göğe sığdıramadığı adamı şuan her fırsatta yerin dibine koymayı fırsat belliyorlar.tamam anladık adam f1 e ferraride dönmemiş olabilir ancak , onlara düşen yapıcı eleştşrmekti. sanki tüm italyan basını sistemli olarak schumiyi f1 den olabildiğince hızlı soğutmaya çalışıyor gibiler…

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yuhh be kardeşim,bunlar nasıl gazete,tamam hatası var zaten bunu kabul ediyor herkes ama yok'' en karanlık anlar yok cani,yok katil'' bu kadarı da terbiyesizlik bence..

  4. mustafa ula avatarı

    suminin reklama ihtiyacı yok. Bu işi para için de yapmıyor. İşte diğer takımlar suminin en çok bu yönünden çekiniyorlar.

  5. Şumi manşet olmak mı istiyor….Komik :)))

    Mercedes şu aracı bir düzeltemediki bu gibi basına konuşma fırsatı doğuyor..

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şumi reklam peşinde.Kendinden söz ettirmek istiyor.Medyanın hep kendisinden bahsetmesini istiyor.Kötü performansını bu şekilde örtbas etmek istiyor.Çoluk çocuktan tur yiyerek manşet olmaktansa ,Alonsoya monakoda yaptığı hareketle,massaya kanada da yaptığı hareketle ve son olarak da rubense macaristanda yaptığı hareketlerle manşet olmayı istiyor.Aklınca ne kadar hırslı olduğunu mücadele ruhunu kaybetmediğini falan göstermeye çalışıyor ama karizmayı da çiziyor.

  7. FAster Inside aslında ben alonsonun schumiyi alt ettiğini düşünmüyorum.çünkü 2005'te ferrari çok kötüydü.2006 da schumi istediği aracı altına aldı. aslında çokta iyi başlamadı sezona ama sezonun yarısından sonra müthişti 25 puanlık farkı kapattı.ama çokta şanslı değildi.5 yıl aradan sonra ferrari ilk defa motor patlattı suzuka da.işin doğrusu 2005 ve 2006 da alonso çok şanslıydı.ayrıca unutmayalım ki takuma sato schuminin püsküllü belasıydı.tipik japon.

  8. FAster Inside aslında ben alonsonun schumiyi alt ettiğini düşünmüyorum.çünkü 2005'te ferrari çok kötüydü.2006 da schumi istediği aracı altına aldı. aslında çokta iyi başlamadı sezona ama sezonun yarısından sonra müthişti 25 puanlık farkı kapattı.ama çokta şanslı değildi.5 yıl aradan sonra ferrari ilk defa motor patlattı suzuka da.işin doğrusu 2005 ve 2006 da alonso çok şanslıydı.ayrıca unutmayalım ki takuma sato schuminin püsküllü belasıydı.tipik japon.

  9. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    italyanlara haddini bildirmek lazım .. Schumi de zidane gibi kafami atsa italyan gazetecilere : )))

  10. mustafa ula avatarı

    Schumacherde değişen birşey yok, sadece araç kötü, dolayısıyla lastikleri de çalıştıramıyor, seneye bu sorunları aşabilirlerse sumiyi zor durdururlar.

  11. mustafa ula avatarı

    ferraiye karşı yarışıyor ya, italyanlar ateş püskürüyor 🙂

  12. aman italyan basını netmiş öyle .. iyiki bi ferrariye yapmamış aboov

  13. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Gökhan kardeşim kuyruk acısı diyorum. çünkü bu manevrayı yapan başka bir pilot olsa bu kadar üzerinde durmazdınız bu kadar basit işte. kinini nefretini kustu herkes resmen. hatasını kabul etmemekle ilgisi yok ben en başından kabul ettim. zaten kafama taktığım o değil. cezasını diğer yarışa verilmesi. yeri gelincede eleştiririm. tuttuğum ferrari'yi de bu son haftalarda iyi eleştirdim. admaların kuyruk acısı varki işte uzatıyorlar konuyu. tamam cezasını aldı işte susun artık!

  14. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Gökhan kardeşim kuyruk acısı diyorum. çünkü bu manevrayı yapan başka bir pilot olsa bu kadar üzerinde durmazdınız bu kadar basit işte. kinini nefretini kustu herkes resmen. hatasını kabul etmemekle ilgisi yok ben en başından kabul ettim. zaten kafama taktığım o değil. cezasını diğer yarışa verilmesi. yeri gelincede eleştiririm. tuttuğum ferrari'yi de bu son haftalarda iyi eleştirdim. admaların kuyruk acısı varki işte uzatıyorlar konuyu. tamam cezasını aldı işte susun artık!

  15. Bu gazeteleri tuvalet kağıdı olarak kullanmak bile bence onlara hakketiğinden fazla değer vermektir. Hadi İngiliz basınını anlarım peki bu İtalyan basınan ne demeli,nankörler. Eleştirecekseniz adam gibi eleştirin.

  16. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    artık formula1 sıkıcı oldu gerçekten bu olayları çok abartıyorlar. eskiden mücadelelerde bu manevraların kralı oluyordu. aslında şimdi birinin çıkıp alonso'nun ''f1 artık spor olmaktan çıktı'' sözünü söylemeli. bir kere verilen cezalar tutarsız. o eski mücadeleleride göremiyoruz.

  17. gokhan cinar avatarı

    ne kuyruk acısı arkadas ya yine kendinizi kandırıyorsunuz shumi bile hatasını kabul etti siz onun hatasını kabul edemediniz :)).hata yapamaz mı yani birkere de eleştirin şu adamı objektif olun birkere. bazı taraftarlar peygamber falan sanıyorlar galiba shumiyi :))

  18. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ''haddini bilmez'' dedikleri adamın kendisi hakkında yazdıkları ne böyle şimdi. "Cani Schumacher. Her zaman olduğu gibi." bu cümlede 'haddini bilmez' basına çok güzel yakıştı. yazılacak şeymi bu şimdi. adam sanki birini öldürdü. allah belanızı versin başka birşey demiyorum. iğrenç yaratıklar.ya bunların çok fena kuyruk acıları var ferrari zamanından daha ne diyeyimki. italyan basınınada diyecek bişey yok schumi o manevrayı altında bir ferrari ile yapsaydı yine eleştirirlermiydi acaba?

  19. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Çok abartıldı bu konu, bi benzerini yanlış hatırlamıyorsam 2006 brezilya da raikonen shumi ye yapmıştı,shumi muthiş bi atakla geçmişti rai yi, ama bu kadar hızlı değillerdi, genede bu gibi görüntüler izleyiciler açısından hoş…

    @pinyardi kuyruk acıları konusunda haklı olabilirsin yalnız tekbir istisna var, sende biliyorsun, alonso şuan yarışan pilotlat içinde shumi alt edebilen tek pilot, hemde 2 kez, bu yüzde ben pek alonsonun kuyruk acısı olduğunu düşünmüyorum, hatta keşke shumi biraz daha hızlı bi araca sahip olsada, tekrar agresif mücadeler izlesek ikisi arasında, youtube da "alonso vs schumacher" yazınca çok müthiş kapışma videoları var,pist üstünde tabii,mesela imola 2005, japonya 2005 vs bi çok, biz bunları görmek istiyoruz….

  20. Bizimklerin biti kanlanmış yine, nedir bu kuyruk acısını anlamadım gitti. 21 yıl şampiyon olduklarında Schumacher 'kral'dı, yere göğe sığdıramıyorlardı ama ne zaman ki Mercedes ile geri döndü vatan haini ilan ettiler. İtalyan basını kadar yanar göner başka basın görmedim. Haberin başlığını yabancı basın değil de İtalyan basını yine Schumacher'e yüklendi ile değiştirmek daha mantıklı olur. Bu hareketi Rubens değil de Ferrari pilotuna yapsaydı herhalde F1'den afarozunu isterlerdi.

  21. schumi_senna schumi_senna avatarı
    schumi_senna schumi_senna

    ferrari' deyken farklımıydı ki Schumacher o zaman bu italyan medyası yere göre sığdıramıyordu schumacher' i. şimdi değişen ne? die sorarlar adama. ilerde olmaz ya tekrar Ferrari' ye geçerse ne diyecekler merak konusu…

  22. gelelim asıl konuya.ingiliz basını mclaren'i,italyan basını ferrariyi ve ispanyol basını da alonsoyu tutuyor.biliyosunuz ki bunların hepsinin bi kuyruk acısı var. normal bir mücadeleyi abarttılar da abarttılar.schumiyi günah keçisi yaparlar artık.devam schumi ben seni böyle seviyorum.hep agresif,mücadeleci ve hızlısın.ayrıca da çok yeteneklisin.sen bir efsanesin ya.

  23. bencede cezaya bile gerek yoktu.sonuçta bütün f1 pilotları yarışırken çok agresif ve bencil oluyorlar,en iyi olmak için çok sıkı kapışıyorlar.herkes böyle mücadeleleri genç pilotlardan beklerken bunları schumi'nin yapması hala başarıya aç olduğunu ve kolay lokma olmadığını gösteriyor.schumi imkanlar dahilinde aracı en iyi şekilde kullanıyor.ne kadarda da schumi savaşçı,atak yapan,zorlayan bir pilot olsada savunma yapmayıda çok iyi biliyor.schumi'nin reflekslerinin zayıfladığını kim söyleyebilirki güçlü olmayan aracıyla bile bu yaşında mükemmel startlar alabiliyor.

  24. bencede cezaya bile gerek yoktu.sonuçta bütün f1 pilotları yarışırken çok agresif ve bencil oluyorlar,en iyi olmak için çok sıkı kapışıyorlar.herkes böyle mücadeleleri genç pilotlardan beklerken bunları schumi'nin yapması hala başarıya aç olduğunu ve kolay lokma olmadığını gösteriyor.schumi imkanlar dahilinde aracı en iyi şekilde kullanıyor.ne kadarda da schumi savaşçı,atak yapan,zorlayan bir pilot olsada savunma yapmayıda çok iyi biliyor.schumi'nin reflekslerinin zayıfladığını kim söyleyebilirki güçlü olmayan aracıyla bile bu yaşında mükemmel startlar alabiliyor.

  25. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    yav herkesi anlarım da bu italyan medyasının her schumi olayında zalimce eleştirmesini anlayamıyorum.. adam yıllarca ferrari de yarıştı şampiyonluklar yaşadınız, senelerce dünyaya italyan marşını ezberletti bu adam.. biraz daha insaflı olsanız ne kaybedersiniz..
    "olmamalıydı" "fazla sertti" " "gereksizce bir hamleydi" demek çok mu zor…

  26. abartmışlar yahu, olur böyle şeyler, bana göre cezaya bile gerek yoktu, sonuçta ufak bi temas bile olmadı.

  27. bu kadarda olmaz.Bunların kuyruk acısı var belli.zamanında az cekmediler schumiden.Yarısın en heyecanlı bölümü schuminin savunmasıydı.Geri kalan bölümlerde sıkıldım yarısı izlerken.Schumi varsa heyecan var o yoksa f1'in anlamı yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir