Dünyanın İlk Ferrari Parkının Detayları

yazar:

kategori:

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de kurulacak ve dünyanın ilk Ferrari temalı parkı unvanını da alacak Ferrari World Abu Dabi, resmi açılışına 100 günden az kala açıklanan yeni özellikleriyle ilgi odağı olmaya devam ediyor

Ferrari markasının ve spor otomobillerinin temsil ettiği tutku, mükemmellik ve performansı simgeleyen ve global nitelikte çekim alanı olarak konumlandırılan dünyanın ilk Ferrari temalı parkının resmi açılışına 100 günden az bir süre kala yeni özellikleri gün ışığına çıkıyor. 

Dünyanın en önemli mimarlık firmalarından Benoy tarafından tasarlanan, Ferrari GT’nin gövdesinin klasik çift kıvrımlı profilinden ilham alınarak yükselecek olan Ferrari World Abu Dabi, 200 bin metrekarelik çatısının altında 20’den fazla farklı atraksiyon sunacak olmasıyla dikkat çekiyor. Dünyanın en yaratıcı ve eğlenceli lunapark unsurlarını da barındıracak olan Ferrari World Abu Dabi, İtalya’ya özgü özellikleriyle de fark yaratacak.

“Ferrari World Abu Dabi’nin açılışı, ziyaretçilerin ve bölgedeki insanların boş zamanlarını geçirme şekillerinde devrim yaratacaktır,” diyen işletmeden sorumlu Farah Leisure Parks Management Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Al Mubarak, ayrıca dünya standardında bir turizm yeri olarak bölgenin potansiyelinin ve Abu Dabi’nin büyük kapasitesinin mükemmel bir kanıtını oluşturduğunu vurguladı.

“Ferrari World Abu Dabi, aileler ve hayranlar da dâhil olmak üzere tüm kitlelere hitap edecek büyüleyici bir deneyim sunacak” diyen Ferrari World Abu Dabi Genel Müdürü Claus Frimand ise “Parkı halka açmak için sadece 100 günden az bir zaman kaldı ve tüm personelimiz, dünyanın en muhteşem eğlence mekânlarından birini hizmete açmak amacıyla kendilerini adamış durumdalar. 28 Ekim’de kapıları açmak ve misafirleri, Ferrari’nin eşsiz dünyasını keşfedecekleri bu eğlenceli deneyime davet etmek için sabırsızlanıyorum” açıklamasını yaptı.

Dünyanın en büyük Ferrari logosunu üstünde taşıyacak olan bu sıra dışı tavanının altında kurulacak Ferrari World Abu Dabi, 100 bin metrekarelik halka açık kapalı alana sahip olacak.

 

Ferrari World Abu Dabi Eğlence Unsurlarından Bazıları:

Formula Rossa – Saatte 240 km’lik hızlara çıkan dünyanın en hızlı roller coaster’ı

Speed of Magic (= Sihrin Hızı) – Daha önce hiçbir Ferrari’nin gitmediği, doğal ve olağanüstü yerlerden oluşan, sürekli değişen gerçek üstü bir ortamda seyahat eden bir gencin maceralarını takip eden 4 boyutlu fantezi bir yolculuk.

Made in Maranello – Maranello’daki ünlü Ferrari fabrikasının duvarlarının ardında gerçekleşen ve misafirlere dünyanın en rağbet gören otomobilinin karışık yapım sürecini izlettiren sanal bir gezi.

V12 – 12 silindirli motorun kalbine doğru giden ve su kanalında yapılan heyecan verici bir gezi.

G-Force (= G-Kuvveti) – Doğrudan Ferrari Enzo’dan esinlenen bir koltukta, heyecan arayanları kırmızı tavanın içinden 62 metrelik yüksekliğe çıkarıp tekrar yere geri indirerek bir Ferrari’nin gerçek G-kuvvetini deneyimlemelerine olanak veren, heyecan dolu bir (Yukarı-aşağı) kule binişi.

Viaggio in Italia – Bir Ferrari modelinin peşinden, İtalya’nın şehirlerinin, o şehirlerin belli başlı anıtlarının, dağlarının ve kıyılarının görülmesini sağlayan sanal ve havadan yapılan bir gezi.

Fiorano GT Challenge – Sıkı virajlardan kıvrılıp dolanarak giden ve bitiş çizgisine doğru depar atan Ferrari F430 Spider’larla yapılan eşsiz bir roller coaster düellosu.

Bell’Italia – Muhteşem manzaralı Portofino ve Amalfi Sahilinden Monza yarış pistine, Roma’daki Kolezyumdan Venedik’e ve Ferrari’nin vatanı ve merkezi olan Maranello’ya kadar İtalya’nın en ünlü yerlerinin minyatür bir rekreasyonu.

Junior Training Camp – Çocukların susuz otomobil yıkayabilecekleri, özel ‘ustalar’ hâline gelecekleri, şeref tribününe çıkacakları, uzaktan kumandalı otomobilleri yönetecekleri, kendi minyatür Ferrari’lerinin pazarlamasını yapacakları ve yumuşak, misafir dostu bir köpükten yapılan Formula 1 yarış otomobiliyle oynayacakları interaktif bir oyun alanı.

 

Kaynak: CNNTurk

Fotoğraflar: ferrariworldabudhabi.com 


Yorumlar

  1. Akla kara ancak bu kadar birbirine karıştırılır. Arkadaşım eğer düzgün bir Türkçe'n var ise lütfen yazdığımı önyargılarından 10 saniyeliğine kurtularak okur musun? Saçmalamışsın dediğim cümle ile nazar ayeti konusundaki yazılanlar arasında ne gibi bir bağ kurdun? O konu ayrı bir konu bu ayrı bir konu. Yani bu kadar olur. Biz herkül ile yazışırken Alonso konusunu ayrı tuttuk nazar konusunu ayrı tuttuk. Gelmiş burda acayip acayip cümleler kuruyorsun.Eksik biliyor olabilirim, her insan herşeyi tam olarak bilemez. Bilseydi zaten insan olmazdı. Ama lütfen bunun üzerinden prim yapmaya kalkma. Ayrıca ayeti de yazdım güzel arkadaşım. Bu konuda da çok alim dinledim. Senin gibi düşünenlerde var düşünmeyenlerde. Sırf kendi bildiklerini doğru kabul ederek bana da kabullendirmeye çalışmassan sevinirim.

    İlgine de şimdiden teşekkür ederim. İyi geceler.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül arkadaşım haklısın konuyu çok uzattık.Senden ricam bir daha bu konulara girmemendir.Eksik ve yanlış bilgiyi düzeltelim dedik,arkadaş saçmalamışsın dedi.Herkül Geçen günlerde hangi konuydu hatırlamıyorum ,yorumunun içinde bir hadis vardı ve 3 tane eksi almıştı.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bülent Şahin, ben hadis ve ayetten bahsediyorum sen saçmalamışsın diyorsun.Kuran da nazar ayeti yoktur dedin.Ben de ,alonsoyla uğraşmaktan dolayı bihaber olduğun bir konuda seni aydınlatmak istedim.Kötü mü yaptım yani.Sayemde kalem suresinin 51. ayetini öğrenmiş oldun.Dini bir konuda yanlış bilgi yazılmışsa müdahil olurum tabi.

  4. Nebuchadnezzar nickli arkadaşım. Saçmalamakta sınır tanımamışsın. Alonso muhabbeti benimle herkül arasında geçti, neden bu konuya bu kadar müdahil oldun anlamadım. Hadi müdahil oldun, konuştuğumuz konuya nasıl karıştırdın, o da ayrı bir konu tabi. Benim dinden uzaklaşıp uzaklaşmamamı sen mi belirleyeceksin. Vay o zaman bu insanlığın haline diyorum..

    "Ve inkâr edenler, zikri işittikleri zaman gerçekten seni, neredeyse gözleri ile devirirler. Ve: “Muhakkak ki o, gerçekten mecnundur."

    Buyur kalem suresi 51. ayet. Ayeti bütün halinde oku ve gözleri ile devirirler cümlesinden nazarı anla.

    Yani bu işi yapmak ne benim ne de senin işin ama pes diyorum artık sana.

  5. arkadaşlar bu konuyu kapatsak ha nedersiniz? yazdığıma pişman etmeyin beni. lütfen…:(

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Muavvizeteyn çifte koruyucu olarak felak ve nas surelerine verilen addır. Muavvizeteyn, Allah'a sığınmayı gösteren iki sûre demektir. Bu iki sûrede Allah, görünen ve görünmeyen, bilinen ve bilinmeyen bütün korkunç ve zararlı şeylerden kendisine sığınmamızı emretmiştir. Bu iki sûre devamlı okunursa cin ve şeytan kişiye zarar veremez, sihir, büyü tesir etmez. Mü'min her türlü zararlı ve şerli şeylerden korunmak için bu iki sûreyi okumalıdır. Allah'ın rasûlu öyle yaparlardı. Nitekim Ukbe (r.a) şöyle rivayet etmiştir: "Rasûlullah (s.a.s) ile beraber Cuhfe ile Ebvâ arasında yolculuk yapıyorduk. Birden bizi bir rüzgâr ve kesif bir karanlık kapladı. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.s) "Kul euzü birabbil-felâk" ve "Kul euzü birab'bin-nâs"ı okuyarak korunmaya başladı ve: "Ey Ukbe! Bu iki sûreyi okuyarak korun. Hiç bir korunan bu iki sûrenin benzeri ile korunmamıştır" buyurdu.

    Kur'an da nazar geçmez mi?????
    Kalem suresi 51.ayeti oku.

    Alonso düşmanlığı ruhunu o kadar sarmış ki antialonsocularla aynı safta kardeş gibi olmak uğruna dinden uzaklaşılmış..
    yazık.

  7. "umarım bu uyarınızı yaparken tuttuğum pilot veya eleştirdiğim pilotlar ve takımlar açısından yazmadınız" demişsin de sende Alonso karşıtısın bildiğim kadarı ile. Yani aynı saflardayız kardeşim 🙂

    Hayır ben sanki öyle algıladım da uyarmak gereği hissettim yoksa herkesin içi nasıl elveriyorsa ve neye inanmak istiyorsa eyvallah demekten başka diyecek bir şeyimiz yoktur. Evet nazar bir çok hadis kitabında yada diğer kitaplarda geçer ancak bildiğim kadarı ile Kur'an'da geçmez. Yine de bilgi sahibi olana karşı boynumuz kıldan incedir. Saygılarımla.

  8. Bülent Şahin…
    bahsettiğim surelerde nazar geçiyor demedimki…nazardan büyüden sihirden kazadan beladan korunma adına tesirli iki tane kısa suredir bu sureler…başka korunma yollarıda vardır elbet. ha bunları okuyupta % 100 koruncağız diye bir kaidede yok. doktora gidiyoruz. belli hastalıklar için belli ilaçlar vardır. ama her defasından o ilaçlar o hastalığı iyileştirmezler. kaldı ki bu meseleler batıni meseleler. birçok kitapta birçok hadiste geçer bu iki sure…
    niyet amelin önündedir. ben fakirin burada niyeti''emri bil maruf nehyi anil münker''. hatalıda olsam ki değilim Allah c.c. bana bir ceza yazmaz.

    http://www.islamiyet.gen.tr/nazar.php

    buyurun okuyun. koynumda varsa bir akrep olduğunu söyleyene rahmet demiş büyük bir zat. sizin gibi iyi niyetli arkadaşların uyarıları beni mutlu eder. umarım bu uyarınızı yaparken tuttuğum pilot veya eleştirdiğim pilotlar ve takımlar açısından yazmadınız. aman haa vebale girmeyin.
    cevap yazacaksanız isterseniz buradan yazmayın buyrun msnim(hakter55@hotmail.com) oradan görüşelim.
    baki selam:)

  9. Herkül bahsettiğin surelerde nazar ile ilgili tek bir söz geçmez. Lütfen bilmeden yada ordan burdan duyduğumuz şeylerle yorum yapmayalım. Daha sonra vebalini ödemek çok ağır olur. Bu işin üstadları var ve onlar bile bu konuda ayrılıklara düşerken bizlere bu konularda böylesine kesin yorumlar yapmak düşmez.

    Saygılar.

  10. Paylaştığın bilgiler için teşekkürler herkül fakat haberi okumayan birisi önce senin yorumunu okusa, Ferrari mescit ya da cami yaptırdı falan sanır 🙂

  11. muhteşem görünüyor. çok fazla turist çekeceği kesin.

  12. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    gitme fırsatımız olaydı keşke ahh ahh… 🙂
    herşeyiyle mükemmel biyer..

  13. şaka bir yana muhteşem bir tesis yapmışlar…kırmızı renk çok dikkat çekici durmuş. deliler ve bebeklerin en sevdiği renktir kırmızı…birçok firma logolarında kırmızı rengi kullanır. fakat çokta nazar çeker derler. Nebiler sultanı s.a.v. ''nazar vardır dağları yıkar, nazar deveyi kazana insanı mezara koyar'' demiştir. nazardan korunmanın en iyi yolu kuran daki son iki sure olan felak ve nas surelerini okumaktır. ve anne baba duası…annesi ve babasının rızasını almayan insan ya bu dünyada yada mahkemei kübrada bunun bedelini mutlaka ödeyecektir. kaçış yok…yaşlıyken onlara bakıp mutlu eden insan hem bu dünyasını hemde ahiretini kurtarır. huzurevine filan vermemek lazım baştan atmamak lazım. hain evlat ökkeş olmamak lazım:)

  14. lunapark yapmışlar ilk müşterileride alonso ile massa…alonso kesin massaya ödetmiştir hesabı:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir