Boullier Kubica'yı Övdü, Alonso'yu "Adanmamışlıkla" Eleştirdi

yazar:

kategori:

Renault, geçen sene Fernando Alonso’nun varlığına rağmen ancak markalar klasmanın da 8. olabilmişti ancak bu sezon Mercedes ile 4.lük mücadelesi veriyor.

Boullier “Bu sene en güçlü yanımız insanların adanmışlığı. Rekabetçilik, adanmışlık ve takım ruhu, bunlar çok önemli çünkü bunlar olduğunda insanlardan en iyi sonucu alabilirsiniz.”

Benim için anahtar nokta sürücünün takımı kazanmak istediği için zorlaması. O kesinlikle elinden gelenin en iyisini yapmak istiyor. Bu senaryoyu tamamen değiştiriyor. Geçen sene takımın en zayıf yönü pilotların adanmış olmamasıydı.” ded.

Boullier, Renault’nun 2005 ve 2006 yıllarında art arda şampiyon olmasının ardından düşüşe geçmesine neden olarak ise eski yönetimi ve Fernando Alonso’yu suçladı.

Boullier “Kağıt üzerinde şampiyonluklar kazanabilecek yeteneğe sahip olabileceğimizi ve geçen sene 8. olabileceğimizi  biliyorduk. Biz takımı tekrar daha iyi konuma getirmek için nerelerde değişiklik yapmamız gerektiğini anlamayla başladık ve şu anda bunları yapıyoruz.”

“Yönetimde eksiklik, üst yönetimde rehberlik eskikliği ve açık hedef eksikliği vardı. Bazı şeyleri söylemek zor çünkü kimseyi eleştirmek istemiyorum. Ancak pilotlar açısından… Allonso Mclaren’in ardından Renault’ya döndü ve Ferrari ile anlaşma imzalamıştı… pilot takım içerisinde önemli bir isimdir ve eğer yeterince motive olamamış ve gideceğini biliyorsa takımı yeterince zorlayamıyor.”

“Bu benim için kilit noktaydı ve Kubica tam olarak bunu yaptı. Takıma çok fazla yenilik ve motivasyon getirdi. Sonuçlardaki eksiklik takımı aşağıya çekiyordu çünkü onlar oldukça adanmış insanlar ve iyi sonuç olmaması onların motivasyonunu bozuyordu. Takıma rehberlik eden yönetim yoktu ve çok fazla kibirli olan sürücülerle çalışmak kolay değildi ve takımı doğru yönde gelişim için zorlamıyordu. Bunlar yanlış olan iki şeydi.” dedi.

 

 

 

 

 

 


Yorumlar

  1. ******** ithaf edilen sıfatlar içinde adanmamışlığın lafı olmaz.
    sadece bununla kurtulduklarına sevinmeleri lazım.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kubica out olduktan sonra böyle bir gaz lazımdı.Gaz vermenin en etkili yolu ondan öncekini karalamaktır.
    Arkadaş aynı motoru kullanan rb6 dan hiç bahsetmiyor.
    Arkadaş motor dondurma kuralından ve bunun ihlallerinden bahsetmiyor.
    Arkadaş motor dondurma kuralına sadece biz uyduk diyemiyor.
    Arkadaş,Fia dan o kadar gelişim izni aldığımız halde bu seviyedeyiz diyemiyor.
    Son ve en önemlisi Bu arkadaş RENAULT F1 TAKIMI 2009 MAYIS AYINDA GELİŞİMİ DURDURMUŞ 2010 ARACINA YÖNLENMİŞTİR.diyemiyor.
    Ferrari takımı macaristan dan itibaren gelişimi durdurdu.Ama reno takımı 2009 un en erken gelişim durduran takımıdır.
    GELİŞİMİ SEZON BAŞINDAN HEMEN 2 AY SONRA DURDURULAN ARACIN PİLOTUNDAN BİŞEYLER BEKLEMEK A P T A L L I K T I R.

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    ben 2005 den beri f 1 takip ediyorum görebildiğim kadarıyla burada çok kendinden emin herşeye muhalefet ve her konuya hakim arkadaşlar mevcut.kendi gümüş renkli takımları ve pilotları ak ve pak tertemiz diğerleri ise her yönüyle berbatlar ve kirliler.

    neyse gelelim konuya 2005 ve 2006 yıllarında kimse bahsetmemiş veya bilmem kim sayfasının bilmem kaçıncı dergisinde yazmıyor sanırım..

    mıchelin lastikler ve kütle amortisör sistemiyle renolar oldukça hızlıydılar bu durumu fark eden fia ve şikayetler üzerine bu sistemi 2006 yılının 2 yarısı idi sanırım iptal etmişti..
    ve renonun avantajının bittiği dönem.
    lastikler değişip olay başka şekil alınca reno hepten gerilerde kaldı ve bugünlere gelindi.

    eksik bilgilerimi düzeltin veya idare edin sizler kadar bilmesekte.

  4. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    geçen seneki renonun aracı nerede bu senenin ki nerede sadece laf olsun diyemi yoksa kubica ya harici gaz verme amaçlımı yapılmış bir beyanat

  5. bence bu yorumu robert'e hırs ve moral vermek için yapmış.

  6. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Görecez adanmışlığı ahanda yazıyorum şuraya Kubicanın puanı Petrovdan daha az olacak… Siz adama adamakıllı araç verseydiniz görürüdünüz adanmışlığı. Sizin kağnı r29 la adam pol bile aldı. (Macaristanda) Ne oldu nerde kubica?

  7. Sir Jack B.  avatarı

    Açıkcası bu sene Renault'tan böyle bir performans beklemiyordum ben. Geçen sene olanlar, takımın spora devama edip etmeyeceği ve takımın bir bölümünün satılmasıyla bana Renault bitti gibi gelmişti. Belki önümüzde ki senelerde Renault ismi değişecek onuda bilemeyiz. Ama takım kararlılıkla yükselişe geçti ve markanın ayrılmak istemeyeceğini düşünüyorum.

    Peki 2006'dan sonra sürekli düşüşe geçen takım geleceği belirsizken hazırlanan araçla nasıl bu kadar iyi sonuçlar alabiliyor. Üstelik F1 tecrübesi olmayan bir yönetimle.

    Benim çıkardığım sonuç aslında Flavio'nun politika dışında hiç bir halttan anlamadığı. Yani iyi bir yönetici değildi. Teknik konularda fazla bilgisi olmadığını zaten biliyoruz.

    Aklımın ermediği ise bu takımın 2005 ve 2006 da nasıl şampiyon olduğu ?

  8. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Boullier, Renault'nun 2005 ve 2006 yıllarında art arda şampiyon olmasının ardından düşüşe geçmesine neden olarak ise eski yönetimi ve Fernando Alonso'yu suçladı

    Oldu canım o takım şampiyon olurken sen ne yapıyordun acaba, olurken iyi, olmayınca kötü, adama geçen sene verilen traktörle ne yapmasını bekliyordun…
    Bouli mi herneysen bi sen konuşmamıştın alonso hakkında sen de konuş….

  9. "Allonso Mclaren'in ardından Renault'ya döndü ve Ferrari ile anlaşma imzalamıştı… pilot takım içerisinde önemli bir isimdir ve eğer yeterince motive olamamış ve gideceğini biliyorsa takımı yeterince zorlayamıyor."

    Ana fikir olarak pek bir yanlışlık yok. Ancak Renault'un ilk hatası Alonso'Nun gitmesine izin vermekti, McLaren'a yani en büyük rakibine kaptırmaktı… Ancak bu hatalardan şimdiki Renault F1 yönetimi sorumlu değil. Bence bu olaylara ve geçmişte ne olmuşlara da fazla takılmasınlar. Renault'un gelişim momentumu epey güzel, önlerine bakmaları gerekir.

  10. Baak, Boul bilmemne, fitne fesat karıştırma işin içine akıllı ol alırız ayağımızın altına haa. Nankörlüğün de bu kadarına pes doğrusu. Bencil! Büstünü dikeceksiniz lan Alonso'nun anladın mı! Hem de paris'in ortasına..
    Densizlik etmeyin. Lütfen arkadaşlar birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde provakasyona izin vermeyelim.

  11. yaşar koçyiğit,ağzına sağlık yorum yazdıktan sonra sizin yorumu okudum, önceden fark etseydim belki öyle yazmazdım.

  12. Vah vah vah,bu durumlara düşecek takımmıydı renault,gerçi altın semer taksanda aynı,alonso sayesinde biraz gündemdeydi,alonso bıraktıktan sonra baktılar kimse onlardan bahsetmiyor,sponsorlarda reytingi düşük bir takıma eşek yüküyle para verip karşılığını alamayınca bu duruma bir çare bulması için ultimatom vemişlerdir,son çare olarak Boullier de bari alonsonun isminin geçtiği bir haberimiz çıksında herkes bizim hala f1de olduğumuzu görsün,ama allah var ben her reno haberine tıklıyorum sebebide bizim ilk aile arabasının 1974 renault TS olması bilen bilir teneke parçası ama ilk göz ağrısı işte sempatim var,dikkat ettim hiçbir reno haberin altına yorum yazan olmuyordu,ama alonsonun ismi geçtiya herkes burda,buda demek oluyor alonsonun popülitesi renununkinden fazla,bunu fırsat bile kadrolu alonso düşmanları hemen işe koyulup gereğini yapıyorlar,bende şunu diyorum hade hade hade,nankör kediler sizi.

  13. luca geçen senenin ortalarında bir demeçte alonso bir gün ferrariye mutlaka gelecek ama seneye değil demişti…sonrası malum alonso lucanın dediğinin tersine takımda yerini almıştı.
    araştırmacı kimliğimle uzun detaylı yorucu bir çalışmadan sonra luca nın bir dost meclisinde söylediği sözleri siz değerli yorumdaş arkadaşlarıma sunmaktan kıvanç duyarım:)
    ''yahu bu adamı aldık aleme madara olduk her hareketi bir olay eğer bu sene şampiyon filan olamazsa hemen yolcu ederiz. gerçi geçen yerel bir gazeteye bir demeç verdim. alonso bir gün ferrariden gidecek ama bu sene değil diye…alıştık dönmeye bir kere daha döneriz ne olmuş…''
    işte böyle bir durum var alonso severler…alonso giderken ben aşağıdaki şarkıyı bol bol dinleyeceğim. sizlerede tavsiye ederim.:)))(deminki yorumum dan kısa bir süre önce kafamı duvara vurmuştum kendimde değildim alonsoyu öven o yorumlar gerçek bana ait değilidir lütfen silinmesi rica olunur)

    http://www.youtube.com/watch?v=ykqgbuyKQgE&feature=related

  14. 2 şampiyonluk kazandıran pilot iki şampiyon olduğu takıma plastation takımı derse kulladığım araba f10 dersee yağ yakmak amaçlı 2009 sezonun 5 yarışı ferrari ferrari derse kusura bakma yetkili kişide bunu der

  15. alonso mclarene giderken takımını şampiyon yaptı elinden geleni yaptı aslanlar gibi gitti. ferrariye giderken hele gideceği sene işin aslı çok asılmadı. yetkili şahıs buna değiniyor. gerçi sana iki şampiyonluk kazandırmış bir pilotun arkasından böyle konuşmak caiz değil bence…alonso gibi pilotun olsun be…10 numara adam…her türlü centilmen her türlü beyefendi bir insan…cereyanı var insanı kendine çekiyor…gayet dikkatli araba kullanıyor inanılmaz gayretli daha ne diyeyim olmasa olmaz…

  16. nankör bi açıklama olmuş. kubica da renault'a geçince, geçen yıl bmw sauber'de elinden geleni yapmamakla suçlanmıştı takımdaki üst düzey birisi tarafından(kim olduğunu hatırlayamadım). yani takım başarısız olunca suç atılacak 'eski'ler mutlaka oluyor bi şekilde… alonso da mclaren'e geçince renault simülatörünü playstation'a benzetmişti gerçi 🙂 yeniyi övmek için illa eskiye taş atmak gerekiyor sanki :s

  17. alonso_ evet tam bende ou yazacaktım başlığın içinde ismi geçmesi bile yorum farkını ortaya koyuyor.

    içimden geçen aynen şu ferrarici arkadaşlarım kızmasınlar ama.alonsnun kullandığı ferrari hep en önde olsun ondan sonraki 2 ve 3 numaralı sıraları renaultun alması.

  18. başlığın içinde sadece alonso ismi geçmesi bile haberin kaç yorum almasına sebep olmuş. alonso mu adamamış kendisini? bir bakalım. şu kers için zayıflaması gerektiğinde günde bilmem kaç km pedal çevirip nerdeyse profesyonel bisikletçi olmak üzere olan alonso değil miydi? dediniz ki 2009 da herşey süper olacak adam bir deri bir kemik kaldı araca bindi. sonuç:hayal krıklığı. bi arkadaş daha söylemiş bahreyn de 1 puan için nelere katlandığını. o gün burda bir çok kişi ben olsam sağa çekerdim demişti. bu mu adanmamışlık? kubica sevdiğim pilotlardandır. renault ise gerçekten hala kazanmasını istediğim takımdır. dolayısıyla bu ikilinin ciddi başarılara imza atmasını istemişimdir.Ama alonso yu hiç olmadığı kişilikle suçlamak ayıp olmuş. beni üzdü ve Renault tan soğuttu.

  19. Gereksiz bir açıklama olmuş. Geçen yıl Renault'un devam edip etmeyeceği bile belli değilken kalkmış adanmışlıktan bahsetmiş. Aracın kapasitesi zaten belliydi, kendi gibi performansı da rezaletti, o aracın yapabilecekleri kısıtlıyken kalkıp pilottan imkansızı bekliyorsun.

    Ayrıca şu Santander konusu da kabak tadı vermeye başladı. Sponsor desteğiylei takıma getirdiği sponsorlarla yarışan pek çok pilot gördük geçmişte, Santander'in gelmesi neden bu kadar konu oldu anlamadım.

  20. Ajda Pekkan’ın dillere destan şarkısında olduğu gibi, kimler geldi, kimler geçti… Ne Schumacher’ler, ne Alonso’lar, Button’lar, Trulli’ler, Villeneuve’ler, ne Alain Prost’lar ve Damon Hill’ler!

    Hemen hepsi de tarih yazmış pilotlardı; 1992-2006 arasında Renault F1 Team’e sayısız şampiyonluklar kazandırdılar.

    Hele efsanevi pilot Michael Schumacher! Alman sürücü, ilk şampiyonluğunu Renault pilotuyken aldı. Yıl: 1995. Benetton ile F1 Dünya Markalar Şampiyonluğu’nu elde eden Renault o yıl tam 14 birincilik kazanmış; Michael Schumacher da Renault formasını giydiği etapların sonunda Dünya Pilotlar Şampiyonluğu’na uzanmıştı.

    Geçen senede gördük bir çok arkadaş yorum yaptı alonso giderse puan bile alamazsınız diye ama gördük neler yapabileceğimizi nankörlük yapana yapılır

  21. murat levent avatarı

    Resmen zırvalık, insan oğlu çiğ süt emmiş diye boşuna demiyorlar.

    Adamın 2 sene azına.. tınız. Ne pilotluğu kaldı ne bişey, körelttiğiniz yetmedi. Ondan sonra kalkmış adanmışlıkmış.

    Takımın %75 ini satmışınız, bu sene için ne olucağınız belli değil, kubica bile sezon başlamadan bir sürü tereddütünü dile getirdi. Burda suçlanacak tek adam alonso. Zaten 2009 un so 3-4 yarışında yapıldı ferrari anlaşması. Dolayısı ile en az 35 yarışa çıktı bu adam sizlen 2008-2009 olarak.

    Bu adam olmasaydı FİSİ ile olurdunuz dünya şampiyonu 2 sene üst üste.

    Nankör herifler.

  22. lastiklerierken bitirmesinin sebebi zaten erken pit yapacağından dolayı zorlayabildiği kadar zorladı ama ona rağmen fark açılmadı.

  23. Evet lastikleri erken bitirdiği için arayıı açamamıştı sonrasıda malum zaten sezon başında 2 sn mclarenin önünde başlamıştık ama bu ferrari filan işleri o 2 sn farkı kapattırdı adepte olamadık

  24. evet hakan boş depo ile pol aldı.ve bu adam aldı.ama araç o kadar kötüydüki o boş depoya rağmen arayı açamadı.herkesten önce pit yapmak zorunda kaldı.ve bu pitten dahi sağsalim piste yollayamadık lastiği çıktı gitti.

  25. O konuda haklı adam objektif olan alonso 2009 bir ferrari türküsü tutturdu gitti en kötü araba r29 dedi polü aldı macaristanda bumu yani

  26. Şu Santander adı da her Alonso haberinde geçmezse olmuyor. 🙂

    Alonso bir takıma sponsor getiren ilk pilot değil. Öylesine çığır açan bir adam değil yani.

    Zamanında Renault'ya da McLaren'e de İspanyol sponsorlar getirdi. Ferrari'ye getirmesi o kadar ilginç değil.

    ayrıca 2008'de bile Santander, hem McLaren'e hem de Hamilton'a sponsordu. ama tabi bu hareketlerinin altında Alonso'yu karlı çıkarmak için bir amaçları olduğuna eminim. :))

  27. magicalonso…
    arkadaşım sizinle aynı düşüncede değilim. bence futbol tam tersi takım başarısıyla ön plana çıkan bir spordur. sanırım sürçü lisan ettiniz.
    f1 den kim ne kadar ne anlıyor ne anlamak istiyor ne anlamak istiyor ne bekliyor…bunlar tartı ile ölçülüp hah şu kadardır denebilecek meseleler değil…siz teknik tarafını bilirsiniz ve ilgilenebilirsiniz ben fakir sporcuların karakterleriyle yarış stilleriyle aldığı puanlarla ve buna benzer bir takım istatistiki bilgilerle ilgilenebilirim. tamamiyle zevk meselesi. amacım bir takımda mühendis olmak değil. kendi halinde f1 sever olarak kalmak tek dileğimdir. bu sporu yapabilecek ne imkan ne vücut ne çeviklik ne yaş gibi şeylerinde hiçbirine sahip değilim. bildiklerim beni ziyadesiyle mutlu ediyor.
    tutma meselesine gelince ben kin tutmam ama kimi(raikkonen) tutarım:)

  28. birde alonsoyu adanmamışlıkla suçlamak bu adama hakarettir.bu adam değilmiydi bahreyn de suluğu arızalanıp bir puan için araçtan çıkınca bayılan.yani nasıl adanmamışlıkla suçlanıyor anlamak biraz güç.kardeşim kim ne derse desin bu adam kadar işine sadık pilot ne yazıkki az.onun için değerini bilmek lazım.

  29. evet eric(!)k gerçekten saçmalamışsın.bizim takımda alonso gibi adam varken haberlerimizin altları yorumarla dolup taşıyordu.herkes renaultu alonso olduğu için dikkate alıp takip ediyordu.2008 ve 2009 daki renault haberleri ile bu seneki renault haberlerine bir bak bakalım hangi sene daha çok okunmuş.araç muhabbetine hiçgirmeyin bile.geçen seneki aracın olmadığı başından belliydi.ben dahiilk aracı gördüğümde hayretler içinde kaldım.bu kadar kötü bir araç olurmu diye.alonsonun hakkıyla yarışmadığı bir yarış söylemek istersen bunu iki senelik zaman dilimine yayacak olursak sadec ve sadece abu duabi yarışını söyleyebilirimki zaten son yarış ve bariz belliydi istekli olmadığı.

  30. MagicAlonso avatarı

    herkül arkadaşım futbol gibi başarının sadece kişiye bağlı olduğu bir sporlar motorsporlarının zirvesi olan F1 de başarının birçok parametreye ile alakası olan bir sporda sadece pilota bağlı olarak takımı uçurmasını beklemek senin F1 den nekadar anladığının göstergesidir.Senin gibi insanlar hayatın her mecrasında var ve kafa yapıları aynı hepsi birbirine benziyor.Kin tutmaktan başka bişey bilmezler.

  31. george hagi(galatasarayla uefa kupasını kazanmış gelmiş geçmiş en iyi 100 futbolcudan biri)italyada brescia takımında futbol oynamaktadır. takım 2. lige düşer. meneceri derki hagiye ''seni isteyen birçok avrupa klubü var istersen transfer olabilirsin''…hagi ''bu takımda ben varken 2. lige düştü birinci lige çıkmadan asla olmaz'' der. ve o sene muhteşem bir top oynar ve brescia tekrar birinci lige çıkar hagi ondan sonra başka bir takıma gider.
    işte sporculuk anlayışı işte profesyonellik işte hagi…birde santander, takım emri, takım arkadaşı ve briatore destekli alonso…
    bence alonso iyigün dostudur. massaya yapılanlar…müthiş bir zatın müthiş bir sözü aklıma geliyor burada…''yükselmenin alçakçası zayıfların sırtına basarak yükselmektir''…go alonso go….

  32. Kubica 2011 de sezonun 5 yarışından sonra ferrariye yağ yakmaya başlasın oda gidici demektir :))

  33. Berbat bir araca sahip oldukları, takım patronunun ve baş mühendisin gönderildiği, sponsorları kaybettikleri, 2010'da yarışıp yarışmayacaklarının belli olmadığı, Grosjean ve Piquet gibi takıma doğru düzgün bir katkısı olmayan pilotlarla çalıştıkları bir yılda kendini takıma adayacak pilot bulurlarsa söylesinler. Fanı olacağım.

  34. MagicAlonso avatarı

    2012 de eğer kubica ferrariye geçerse bu seferde onun hakkında konuşacak.Seneye eğer reno rekabetçi bir otomobil yapamazsa kubicada gidecek.sonrada diyecek ki kubica da anlaşmıştı takıma eskisi gibi kendisini vermiyordu ondan böyle oldu.Geçen senede piquet yi yaşananlardan dolayı sevmesem de hem o hemde grosjean yarıştı ve her ikisi de eminim ki petrovdan daha iyi pilotlardı fakat o berbat araçla varlık dahi gösteremediler.Ama Alonso en azından bazı yarışlarda önemli puanlar kazanıyordu.

  35. Boullier büyük adamsın geleceğimiz açık ve parlak iyiki takımda bazı şeyler değişti bazı kişiler değişti bu çok iyi oldu.
    Alonso konusuna gelince haklısın ama R29 gibi bir araba ile bu kadar olurdu ama o takımdayken Ferrari diyip durdu bunda haklısın bir kişinin yarıştığı takına saygısı olmalı
    Kubica da süper bir pilot 2011 de R31 R25 gibi bir makina olursa şampiyon olması kaçınılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir