"Yeni Testler Çoğu Takımı Etkileyebilir"

yazar:

kategori:

Son yarışlarda Red Bull ve Ferrari’nin ön kanatlarının görüntüleri, bu kanatların gereğinden fazla esnediği yönünde şüpheler uyandırmıştı ama FIA, yaptığı incelemelerde bir yanlışlık bulmamış, daha sonrasında ise statik yük testlerinin düzenleneceğini belirtmişti.

Daha öncesinde, uç plakalara yüklenen 50 kg ağırlıkla kanatların 10 mm’den fazla esnememesi gerekiyordu ama Spa’dan itibaren ağırlık 100 kg., esneme payı da 20mm’ye çıkarıldı.

Öne atılan iddialara göre Red Bull ve Ferrari, çok daha büyük yükler altında kanatlarının esnemesini sağlıyordu. Buna benzer bir durum 2007 sezonu başında Ferrari’nin esnek zemin tartışmalarında yaşanmış ve o zamanda da statik testteki yük arttırılarak çözüm sağlanmaya çalışılmıştı.

İtalyan La Stampa, yeni testleri geçmek için neredeyse bütün takımların şu anki tasarımlarını değiştirmek için muazzam kaynaklar harcayacaklarını belirtti.

Ferrari’den bir kaynak ise “Uyum sağlayacağız ama rekabetçiliğimizi etkilemeyecek” dedi

La Stampa ise Fernando Alonso’nun Salı gününü simulatörde geçirdiğini ve yeni bir aerodinamik paket üzerine çalıştığını yazdı.

İspanyol basına konuşan Alonso: “Kalan 7 yarışta kim 6 veya 7 podyum alırsa o şampiyon olacak.”


Yorumlar

  1. f1ilyo bu kuralları çiğneyen kimse çıkmadı sezon başı bütün araçlar bu testlere göre dizayn edildi asıl şuan yaptıkları saçmalık sadece mc gibi takımların baskıları yüzünden sezon ortası test sistemi değişiyor ve bu 15 yıldır ilk defa görüyorum

  2. ilk önce bir kural koyuyorsunuz, daha sonra bu kuralı çiğneyip yarış kazananlar çıkıyor ve siz onlara ceza vericeğinize yeni kural getiriyorsunuz onların yaptıklarını doğru kabul etmek için.

    Ne güzel dünya!

  3. bakalım bu yeni testler ne getirecek.kim bilir bundan şikayet edenler de etkilenebilir ama inşallah bu farklar azalırda daha keyifli yarışlar izleriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir