Button, Son Eleştirilerinin Olumlu Olduğunu Düşünüyor

yazar:

kategori:

İngiliz takımın Grup Başkanı Ron Dennis, MP4-25’in zayıflığına işaret etmeleri yüzünden Jenson Button ve Lewis Hamilton’u eleştirmişti.

Ama Macaristan’da iki saniye geride kaldığı sıralamanın ve şampiyona liderliklerini kaybettikleri yarışın ardından Button, şu sıralar söylediklerinin sadece gerçekler olduğunu belirtti.

Button: “Şu anda Red Bull’lar kadar hızlı değiliz. Bunu pistte görebilirsiniz. Bu, olumlu bir eleştiri.”

Button, takımı eleştirmediğini, aracı tekrar önlere taşımak için McLaren’i teşvik ettiğini ifade etti.

Button: “Şu an, şunu yapın diye emir verecek durumda değiliz. Aracımız diğer araç kadar hızlı değil derken, o kadar hızlı olmadığını kastediyorum”

“Ama bu bir takım çabası. Birlikte kazanır ve kaybederiz. Bu, aracı geliştirmek için benim mümkün olduğunca fazla geri dönüş yapmam kadar fabrikadaki adamların da aracı daha hızlı hale getirmesi ile ilgili.”

“Bu, benim pistte hata yaptığımı söylemem gibi bir şey. O benim hatamdır. Bu yüzden aracın yeteri kadar hızlı olmadığını söylüyorum. Yeteri kadar hızlı değil ama daha hızlı hale gelmesi için elimden geleni yapacağım”

2009 şampiyonu, McLaren’in gelişeceğine de inanıyor.

Button: “Formula 1’de şampiyonluk seviyesinde mücadele ederken inişler ve çıkışlar yaşarsınız”

“Şu anda inişte değiliz ama Red Bull’lar kadar da güçlü değiliz.”

“Ama bu takım bir şeyler ortaya çıkaramazsa şaşırırım. Yapacaklarına da inanıyorum”


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    geçen sene difizör bu senede öndekilerin beceriksizliği ve yağmurlu yarışlardaki kumarlarda hep kazandı ama nereye kadar galiba yolun sonu gözüküyor buraya kadar,bundan sonrasına bakmak lazım button nerede ve takım arkadaşının neresinde…

  2. schumacher'in yawaş olma sebebi aracının Button'a göre ayarlanması deniliyor.. peki jenson'un kullandığı mp4-25'in jenson'a ne kadr uygun oldğu tartışılır.. önümzdeki sezon çok çok daha başarılı olacğını tahmn edyorum.. hamilton'dan hızlı olmadğnı bnde kabl ediyorum ama sadece sıralamalarda bu durum , yarış içinde aynı tempodalar

  3. edkun veda…
    haklısınız. gerçekten çok az hata yapıyor. yarış zekası diye son zamanlarda dillendirilen özellikte gerçekten bu pilotta üst seviyede…fakat hamiltondan yavaş düşüncesindeyim. gerçi şuda var. hamilton kaç yıldır aynı takımda aynı araçta…huyunu suyunu biliyor. bu yönüyle bakarsak kısa sürede toparlar inşaallah…

  4. yarış zekası sayesinde her zaman maksimumu topladı.. çok nadirdir bireysel hata yapıp puan ve sıra kaybettiği.. vettel önde giderken red bull fanatkleri yarış sonuna kadr kalp krizi geçirme tehlikesyle izliolar yarışı :)) ama jenson öndeyken gönül rahatlığıyla birinciliği kutlayablirsin daha yarşın ortasında.. sıfır hata – soğuk kanlılık – tecrübe..

  5. Hamza Fayiz avatarı

    Jensonu neden bu kadar eleştiriyorsunuz anlamadım adamın tek sorunu sıralama performansı onun dışında bence hiç bir sorunu yok.Evet Button eski pilotlar arasında Prost a çok benziyor sürüş zekası olarak…Lütfen Jensonu bir yarış için değil bütün yapılan yarışlar için değerlendirelim bu sadece jenson içinde değil bütün pilotlar için böle yapalım bence arkadaşlar..

  6. adam ballı mı tecrübeleriyle mi birşeyler yapıyor anlamadım şans yanında bu da bir gerçek

  7. sen önce takım arkadaşın kadar hızlan da sonra konuş…hep dört ayak üstüne düşüyorsun çok güzel puanlar topluyorsun. bu böyle devam etmez…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir