FOM, Almanya GP Videosuyla Tartışmaları Tekrar Canlandırıyor

yazar:

kategori:

Alonso, yarışın bir bölümünde “Felipe’den çok daha hızlıyım.” diyor ve takım bunun üzerine “Mesajın alındı.” diyor.

Vidyoda geçen telsiz konuşmalarının ne zaman olduğu bilinmediği için, Massa’nın yol vermesi ile bu konuşma arasında ne kadar zaman geçtiği bilinmiyor.

Alonso’nun yaklaştığı zaman ise Rob Smedley Massa’ya “Çok yakın, seni geçecek, kendini savunman lazım.” diyor.

Daha sonra ise Smedley, Alonso’yu arkalarında tutmak için daha hızlı olması gerektiğini söylüyor.

Olayların sonunda ise Smedley’in Massa’ya yavaş olduğunu söylediğini ve ardından mesajın anlaşılıp anlaşılmadığını sormasının ardından Massa’nın yavaşlayıp Alonso’ya yol verdiğini biliyoruz.

Tüm bunların ardından damalı bayrağı takım arkadaşının arkasında 2. sırada gören Massa, yarışı tamamlarken “Daha ne diyebilirim ki? Takıma tebrikler.” diyor.

Ferrari, Almanya’da yaşananların ardındna takım emrini uyguladığı gerekçesiyle 100 bin dolar para cezası aldı ve bunun yanında konu Dünya Motor Sporları Konseyi’nde görüşülecek.

FOM, daha önce Türkiye yarışının ardından Mclaren Mercedes’in takım telsiz görüşmelerini açığa çıkararak ortalığın canlanmasını sağlamıştı.

Vidyo sayfası: http://www.formula1.com/video/?inptC=Germany&inptY=2010&inptT=Race%20Edit


Yorumlar

  1. alonsodan nefret eden arkadaşlar ve hakarete varan cümleler yazan arkadaşlar eminim her Alonso ile ilgili haber okuduğunuzda sinirleriniz tavan yapıyordur sakıncalı bir durum ileriye gitmeden önleminizi alın bir süre Alonso haberleri okumayın vede yorum yapmayın sakin günler geçirin biraz allah muhafaza tansiyonunuz çıkacak:)cidden ya nefret ediyosunuz ama her haberin altında alonsoculardan çok sizin yorumlarınız merak ediyorum kendi tuttuğunuz pilotlarada bu kadar yorum yapıyor musunuz veya Türkiyenin gündemi ile ilgili haber okuduğunuzda bu kadar yorum yapıp eleştiriyor musunuz.cidden kafayı alonsoyla bozmuşsunuz sonunuz hayrı alemet değil benden söylemesi kendinize başka hobiler edinin…lafım Alonso yu eleştirenlere değil tabi eleştiri olacak sadece hakaret boyutuna getirip hatta alonso taraftarlarına bile hakaret edenlere.şunu bilinki biz sadece bize yansıtılanları görüyoruz 2-3 yorumla kişilik bilinmez belki adamın gerçek hayatta çok yardımsever çok iyi kalpli nereden biliyorsun yahu spor ortamı çok farklıdır eminim stres heyecan hepsi var gördükleriniz sadece çok küçük bir kısmı bilemem gerçek hayatta belki senden benden iyidr belki başka bir pilot içten içe kinlidir bunların hiçbiri bizim bi kaç haber okuyup yarış izlenmekle bilinmez.şumide da bana sempatik gelmiyor tutmam ama neden nefret edeyim yahu nedir bu öfke hiçte yorum filan yapmam şumi hakkında ama şunu iyi biliyorum bu sporu yapan sayılı insanlardan bu sporcular ve bu sporu çok seviyorum orada yarışmakta herkesin harcı değil bu yüzden hepsine saygı duyuyorum çok ama çok zor bir iş yapıyorlar ne stresler yaşıyorlar herkes yapamaz onların yaptığını bana bu zevki yaşattıkları için hepsine saygı duyuyorum….

  2. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    "
    Looking at 'spy' comparison shots by rival team.@speed RBR frnt wing cntre 75mm,Ferrari 72mm off ground.Merc 94mm and McLarn 97mm.Nuff said!
    "

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yaşar koçyiğit, gönlümde senin yerin başkadır,sen öyle diyorsan itirazım olamaz.Hakan arkadaşımıza da gönlümüzde yer açarız olur biter.Tabi kendisi bizim gönlümüzde olmak isterse.Kızmazsanız bir kıssadan hisse paylaşmak isterim.
    Bir adam kötü yoldan para kazanip bununla kendisine bir inek alir. Neden sonra, yaptiklarindan pisman olur ve hic olmazsa iyi bir sey yapmis olmak icin bunu Haci Bektas Veli'nin dergâhina kurban olarak bagislamak ister. O zamanlar dergâhlar ayni zamanda asevi islevi goruyordu. Durumu Haci Bektas Veli'ye anlatir ve Haci Bektas Veli :

    – "Helal degildir" diye bu kurbani geri cevirir.

    Bunun uzerine adam Mevlevi dergâhina gider ve ayni durumu Mevlana'ya anlatir. Mevlana ise ; bu hediyeyi kabul eder.
    Adam ayni seyi Haci Bektas Veli'ye de anlattigini ama onun bunu kabul etmemis oldugunu soyler ve Mevlana'ya bunun sebebini sorar.
    Mevlana şöyle der:

    – "Biz bir karga isek Haci Bektas Veli bir sahin gibidir. Öyle her leşe konmaz. O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir. "

    Adam üşenmez kalkar Haci Bektas dergâhi'na gider ve Haci Bektas Veli'ye, Mevlana'nin kurbani kabul ettiğini soyleyip bunun sebebini bir de Haci Bektas Veli'ye sorar.
    Haci Bektas da soyle der:

    – "Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise Mevlana'nin gönlü okyanus gibidir. Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir ama onun engin gönlü kirlenmez. Bu sebepten dolayi o senin hediyeni kabul etmistir."

    Boylesi tevazu ve incelikle, birbirlerini yermek yerine yuceltebilmeyi becerebilen bir insan olmamiz dilegiyle..

  4. nebuchadnezzar…a.s.(nickiyle bana işkence eden arkadaş inan yanlış yazarsam ayıp olur diye kağıda not alıp öyle yazmaya başlıyorum:)))
    ne deseniz haklısınız. ateş olsam düştüğüm yeri yakarım. cürümüme göre hareket etmeye çalışıyorum. verdiğiniz örnekler çok haklısınız bu kadar dillendirlmedi uzatılmadı. ama neticede buna avamdan olan bizler karar vermiyoruz. f1 medyası karar veriyor. belki içinizden siteyide eleştiriyor olabilirsiniz. ama onlarda birileri ne yazıyorsa onu buraya haber olarak veriyorlar. neyse şunu diyeyim karşılıklı bir barış çubuğu tüttürmüş olalım. meyve veren ağaç taşlanır.

  5. Nebuchadnezzar kardeş (kardeş diyorum izninle yaşımızın aynı olduğunu varsayarak) hakanın göründüğü gibi daha doğrusu alonso karşıtı yazılarından yola çıkarak hakkında yanlış düşünenler olabilir.ama kesinlile öyle birisi değil. yani gayet iyi niyetli bir arkadaş ve dindar bir arkadaşt.ır

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül s.a.
    Dini bilgilerinin iyi olduğunu tahmin edebiliyorum dikkatimden kaçmadı ve belki de tek ortak noktamız alonso değil.
    Bu sitenin yorum sayısının fazlalığını sizin tavırlarınıza bağlamayalım.
    Diyorsun ki hangi pilot en ufak bir hata yaparsa basın onun üstüne gidiyor.Ben F1 basınının tarafsızlığına inanmıyorum.Onlarca örnek verebilirim.Mesela hamilton yalan söylediğinde medya ne yaptı?? .Alonsoya almanyada sorulan ahlaksız soruların hangisi soruldu.
    Raikkonen gazeteceyi yere çaldığında medya ne yaptı??
    heikki 2008 almanyada yol verince medya nerdeydi.
    Raikkonen yarış kazanmış gibi dondurma ve kola partisi verirken medya ne dedi.
    2007 de mclaren skandalında ne yaptı.
    FOM telsiz konuşması yayınlarken neden adil değil.Neden macaristanda sc varken redbullun telsiz konuşması yok.Daha aklıma gelmeyen onlarca olay var.

    Rahman 7-9 'Çıkarcı olma adil davran'
    Nisa 58' Karar verirken vicdanının sesini duymazlıktan gelme'

  7. nebuchadnezzar arkadaş:)

    http://www.youtube.com/watch?v=9Gg5VkiHiaI

    lütfen bu videoyu izlermisiniz? o kadar pilot geçiyor ben kime sesleniyorum. evet aradığım kimi ama o kadar pilotun arasında birde alonsoya sesleniyorum. buradaki birçok arkadaştan daha çok taktir ederim gönül dünyamda belkide daha çok severim. evet şu an en önemli şahıs dikkat çeken şahıs alonso. burada en önemli sıkıntı sizlerin talebi alonsoya herkoşulda en ufak bir negatif ifade kullanılmaması. bu doğrumu sizce? iddia ediyorum eğer hep böyle yorumlar olsa yani etliye sütlüye dokunmadan yorumlar yapılsa burada yapılan yorum sayısı ve burayı takip edenlerin sayısı azalır.
    anlayamadığımız ve düşünemediğimiz bir konu var. dikkat edin. hangi pilot en ufak bir hata yaparsa f1 basını o konunun üzerine gidiyor. maksatları sadece oradaki problemi ortaya çıkarıp tartışmaya açıp doğruyu buldurmakmı? kesinlikle hayır…esas amaçları insanların ilgisini bu tarafa çekmek. inanıyorumki bu tartışmalar şu an ilerki dönemdeki yarışların bilet satışlarını, dergi ve basın dökümanlarını, internet sitelerine girişi, tişört şapka vs. satışlarını artırıyordur. çocuklar bu tartışmalarla f1 ile ilgilenip tutkusu haline geliyordur.
    yani demem o ki bunlar flaş olaylar basına mükemmel malzemeler. farklı bir bakış açısından bakmanızı tavsiye ederim. şahsımı eleştiren kelimelerinize ve tahminlerinize saygı duyuyorum. ben şahsen ailemlede ilgilenirim yemeğede giderim maçta seyrederim arkadaşlarlada takılırım kimseye saldırmam ama eleştiririm espri yapmayı ve sevdiğim insanlarla uğraşmayı severim. gerçek hayatta çok konuşmam konuşmasınıda beceremem zaten. ama burada yazmayı seviyorum. burasının sayesinde birkaç arkadaşla tanışma fırsatı buldum. hiç yüzyüze görüşmeden sempati duyduğum birçok arkadaş edindim. olayı birde bu yönüyle değerlendirelim lütfen…evet buradaki yorumlarımdan dolayı hakaretede uğradım uğramayada devam ediyorum. çok önemli değil kötü söz sahibine aittir. eğer her söylenen kötü söz realize edilmiş olsaydı değil ülkemizde bütün dünyada anası babası bacısı kızı kundaktaki bebeği ve kendisi ellenmemiş ve kirletilmemiş insan kalmazdı. zaten bu yüzdendirki toplumun geneli kızdımı basar kalayı:) nasılsa palavra…ama bilmeliyizki ağzımından çıkan her söz biryere yazılıyor. mahkemei kübrada hepsi bize tek tek hatırlatılacak. o zamanki sıkıntıyı düşünemiyorum kendi adıma…eskiden maçlarda tribünden malum herkesin bildiği üzre karşı takımın taraftarının tamamına küfrederdik. bir gün bir abimiz bu konuyla alakalı bize bir nasihat etti. dediki sen bütün fenerlilerin tamamına küfrediyorsun. onların içinde anası babası evliya olanlar Allahın sevdiği toz kondurmayacağı kulları varsa ne yapacaksın öteki tarafta dedi. kafama dank etti oturdum ağladım ve tövbe ettim. ve o günden sonra o kadar maç seyrettim. yuh gibi masum birkaç kötü sözün dışında kimseye kötü bir ifade kullanmadım.

    :))) yine daldım gittim kusura bakmayın nebuchadnezzar:)))
    olaya bakabildiğimiz kadar geniş açıdan bakmak lazım. şahsi kınamalar eleştriler kötü sözler ve hakaretler düşündüğümüz kadar ucuz değil….
    hayırlı hafta sonları temenni ederim. güneşte fazla kalmayın:)

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    @oversteer-yaşar koçyiğit.
    Bir Alonsonun adının geçtiği habere 15 ONBEŞ adet yorum tek kişi tarafından yazılıyor ki gerisini varın siz düşünün.Alonso olmasa bu kimseler sitenin yüzüne bile bakmaz.
    Oversteer buradaki çoğu kişinin hukuk mezunu olduğunu bilmezmisin.Birine yazdınmı anında en az 3-5 kişiden hakaret alırsın.Kendisini ilgilendirsin veya ilgilendirmesin,o konuda bilgisi olsun veya olmasın hiç farketmez.Asıl amaç temel hedef şudur:Başlıkta veya yazı içinde alonso varmı eğer cevap var ise bu sefer bizden birine laf söylenmiş mi eğer o da evet ise vay o klavyelerin haline..Ha şunuda unutmayalım.Hele biri çıkarda bomba yorumunuz var aynen devam falan der de gazı verirse işte durum o zaman daha da vahim olur.Birlikte gezip birlikte avlanma meselesi.
    Herkesin bir eğlencesi vardır.Kimi adam gezmekten hoşlanır ,kimi adam tv izlemekten,kimisi ailesi ile vakit geçirmekten,kimisi yemek yemekten,kimisi saldırmaktan hoşlanır.Yani herkesin bir zevk aldığı bişeyler vardır.Hayattaki tek zevki ve tek yapabildiği alonsoya laf atmak olan kişileri mazur görün.

  9. yaşarcım:)
    ayı sevdiğini yerden yere vururmuş:) bizimkiside o hesap. aslında en çok ben seviyorum alonsoyu bu sitede:) ben düzgün bir insan olsun diye eleştiriyorum:) benim yazdıklarımı okusa tövbekar olurdu:)

  10. yahu hakan, kardeşim sen ne biçim bir insansın yav.tebessüm ettirdin yine beni.sistem malum bir sefer oy vermeye müsade ediyor.yoksa seni artılara boğarak bugüne kadar aldığın eksilerin kaybolmasına sebebiyet verirdim.duan içinde allah razı olsun.allah gönlüne göre versin.ylnız artık şu alonso nun yakasını bir bırak yav:)

  11. murat taştan avatarı
    murat taştan

    Arkadaşların anlamak istemediği olay pistin en iyi pilotunun Alonso olmasıdır.(Schuminin eski schumi oldugunu düşünmüyorum) Bunu f1 deki pilotlar bile sölüyorlar…Ha bu kadar takım emri falan sorun çıkmasının asıl nedeni Ferraridir…Kimi gibi bir pilot varken kazma Massa ile devam edersen oda gider duz yolda durur bas bas bagırır takım emri diye…Massa;Alonsodan lewisden schumiden kimiden 2-3 gomlek aşagı bi pilottur…Massa ilk basta q3 de lastik ısıtmayı ogrensin öle yarıs kazanmayı dusunsun…Bu arada Alonsonun santander tarafından desteklenmesinde ne var anlamadım…Keşke bizimde bi pilotumuz f1 de olsada bi şirketimiz tarafından desteklense…Su an f1 de ki her pilot öyle bi sponsor ister…

  12. çok eskiler anlatır…
    tribünlerde hiç kavga küfür olmazmış. insanlar yenilen takımı tutan sevdikleri bir arkadaşı olursa ince esprilerle kızdırmaya çalışırmış. cimbom yenildiğinde sarı kırmızı kovalarla gezenler olrumuş mahalle aralarında. fener yenildimi sarılacivert bir tabut önde sahte bir imam ve arkada cemaat gezer dururlarmış. beylerbeyinden insanlar vapura binerken önden sen buyur demekten vapur kalkamazmış. anlayış hoşgörü hakimmiş. 70 li yıllarla başlayan yanlışlar zinciri birçok yönüyle toplumumuzu derinden etkilemiştir. her tarafta kavga dövüş en ufak birşeyde karşı tarafı birhiç yerine koyma yoketme düşüncesi…maalesefki burada yazan arkadaşlar bu olumsuz dönemde yaşayan insanlarız. düşüncelere saygı pozitif yaklaşım dinimizin en önemli temel taşlarındandır. efendimiz s.a.v. gelen ilk vahiy okumanın yani eğitimin ve temizliğin önemiyle alakalıydı.
    biz duygusal bir toplumuz. atalarımız hep birçok dünya toplumlarına liderlik yapmışlar büyük işler başarmışlar. osmanlı devleti 22 milyon km2 toprakta 72.5 millete liderlik yapmıştır. gidin bir umreye orada bulunan iranlılar hariç hangi ülkeden olursa olsun bir insan senin türk olduğunu anladımı gelip elini sıkar halini hatırını sorar varsa birşey ikram eder. atalarımızın dedelerimizin kredisi hiç bitmemiş gönüllerde…tarihte 16 büyük türk devleti kurulmuş. hamdolsun kimse dışardan bizi yıkamamış. savaşmadan islamı kabul eden ender milletlerden birisiyiz. namık kemal bir şiirinde ''memleket bitti yine bitmedi sen ben, bize bu hal ile bizden büyük olmaz düşmen'' derken ne güzelde bu toplumun halini özetlemiş. birlik olmadan dirlik olmuyor.
    abdulah çelik ile fatih gülmez kavga ortamından kaçma adına huzurlu bir ortamda f1 i yaşama adına bu siteyi kurmuşlar. ama gel görki toplum ortalamamız gözünün üzerinde kaş var diyerek kavga aradığı için buradada bu arkadaşları rahat bırakmamış. bu toplumun fikri hiçbir zaman zikri olmamış. şimdi bana ağır cümleler yazan oversteer arkadaşımın çalıştığı veya okuduğu yerde ziyaret etsem veya onu teyit eden m1chael in yarasa girmiş evinin kapısını çalsam inanıyorum ki bu arkadaşlar beni ağırlama adına mutlu etme adına ellerinden ne gelirse yaparlar. sütten çıkmış akkaşık değilim. iyi bir insan olmadığımı ama iyi bir insan olma adına mücadele ettiğime inanıyorum.
    f1 bir spor. sporun her dalında rekabet var. ama rekabet tatlı olmalı. nba de seyredin taraftarlar içiçiçe maç seyrediyor. benchin hemen arkasında(ki en pahalı biletler bu sıralar için satılır)rakip taraftarlar oturmaktadır. asla maç esnasında bir tanesi kalkıpta önündeki rakip oyuncuya laf atmaz. o oyuncularda takımlarını destekleyen taraftara dönüp bir laf söylemez.
    yaklaşık 1 yıl oldu burada yorum yapıyorum. fatih gülmez normale dönmeni bekliyoruz demişti bana…normale dönmeye çalışıyorum. ilk zamanlar çok kavga dövüş tartışırdım. şimdi bana karşı ne türlü hakaret yapılırsa yapılsın sakince cevap vermeye çalışıyorum. samimi olduğum veya olduğuna inandığım arkadaşlara gönül koyma mahiyetinde yazılar yazabilirim(yaşar arkadaşım gibi). ama oversteer çok samimi olduğum bir arkadaş değil. verdiğim cevap o yönüyle mümkün olduğunca ciddi ve makul bir cevap oldu kanaatindeyim. en azından kaba bir ifade kullanmadım. her ne kadar birçok arkadaşla kavga ettimsede kimseye karşı kalıcı bir kırgınlığım olmamıştır gönül dünyamda…bir arkadaşı sevmediğimi onun dışında herkesi sevdiğimi belirttim. o arkadaşta m1chael di. bir arkadaşla tartışırken tartıştığım kişiye şöyle demişti.''musab the spa işte he deyiver gitsin''. ama artık m1chael i de seviyorum sildim gitti o eski nahoş şeyleri kalbimden.
    her ne kadar site yönetimi tasvip etmesede bence burada olmamıza vesile olan takımlar ve pilotlarıyla alakalı hakarete varmadan istenilen görüş ifade edilebilmeli. bir arkadaş sevdiğimiz pilota hoşumuza gitmeyen birşey yazdığı zaman o yazan arkadaşa hakareti doğru bulmuyorum.
    şimdi burada 2 haftadır takım emri ve bununla avantaj sağlayan alonso tartışılıyor ve eleştiriliyor. avrupa basını ne sorular sormuş Alkım arkadaşımızın yazdıklarından okuyunca bizim burada yaptığımız eleştirilerin ağır olmadığını düşünüyorum. ateş olmaya yerden duman çıkmıyor. çıkıyor eski bir duayen pilot karaktersiz diyor alonsoya. imam o… cemaat s… misali dikkat edin akabinde burada yorumlar yapılıyor. site yönetimide sansürsüz basın anlayışıyla her haberi yayınlıyor. yani demem o ki bu kadar habere bu kadar yorum olacak.
    ezcümle arkadaşlar biz birbirimize lazımız. bu toplumun barışa ihtiyacı var. burada birbirimizi kıra döke nereye varabilirizki? bu adamlar babamızın oğlu değil bırakın millet istediğini yazsın. zaten uygunsuz birşey varsa site yönetimi siliyor. sizde kırmızı nokta ya basarak uyarabiliyorsunuz.
    site yönetiminin son zamanlardaki anlayışınıda övmeden edemeyeceğim. demokratik tavırları ve yaklaşımları taktire şayan…yoksa tavırları saldım çayıra mevlam kayıra ulan o kadar uyardık halen birbirinizi yiyiyorsunuz ne haliniz varsa görün değildir umarım.
    Allah c.c.(şanı en yüce) buradaki bütün arkadaşları toplumda başarılı muvaffak olmuş basiretli çalışkan az konuşan çok iş yapan kul hakkı yemeyen izan sahibi onurlu haysiyetli gıybet etmeyen kendiyle barışık sabah erken kalkıp rızkını arayan büyüklerine hürmetkar küçüklerini seven koruyan topluma faydalı olmaya çalışan vatanına milletine hizmet eden ve mahkememi kübrada sorgusuz sualsiz cennetine koyacağı kullarından eylesin….
    herkese baki selam…sn.çelik sizede:)))

  13. minardi Tarih 04.08.2010 18:02:02
    Hoş bir tebessüm bıraktın cidden, var olasın. 🙂

    0versteer Tarih 04.08.2010 20:55:56
    Bak işte şimdi katıldım sana, haklısın.

    Alkım Tarih 04.08.2010 23:01:50
    Tebrik ederim gerçekten söylediğin gibi aklından yazdıysan bunları ne hafızaymış maşallah.:)

    Bana göre insanların Fanatizm oranıyla; Alonsocular=Kimiciler=Schumiciler=Mikacılar… Tabi burada Schumiciler ve Mikacıları
    bir çok yönüyle yine de ayrı tutuyorum. Fakat fanatikleri yönüyle Alonso fanatizmi ile Kimi fanatizmi (körü körüne …. ne eklerseniz ekleyin)
    arasında gerçekten ciddi bir fark görmüyorum. Geçen sene burada ve dünyada bir çok ortamda, kişide gördüğümü bu sene farklı bir kişiye
    yönelik bire bir görüyorum her ne kadar bunların oranı belli olsada. Geçen sene Kimi'ye veya başkalarına karşı çok rasyonel gördüğüm insanların
    bu sene bunu koruyamadıklarını kerelerce görüyorum. Ve korkuyorum Schumacher bir gün başa güreşebilecek pozisyona geldiğinde benzer fanatizmi
    fanatiklerinden görmekten, aynı tavrın sergilenmesi ihtimali, düşüncesi ciddi rahatsız ediyor aciz şahsımı. Diğer bir taraftan açık söylemek
    gerekirse bu oranda bir manyaklık 🙂 Lewis taraftarından en azından ekseriyetle göremiyorum. Geçen yıldan beri ve sayıca zaten az olan Jenson ve Lewis
    taraftarında aynı oranı göremediğimi söyleyebilirim. Bilemiyorum belki de şuan ki hislerim ve hatırladıklarım yüzündendir. Açıkçası bunca yıldır gördüklerim ve tespitlerime
    göre de öz Mclaren taraftarı için ismi ne kadar büyük olursa olsun pilot herşey demek değil. Ve Mclaren taraftarlarının sayısının yeni nesille birlikte
    ciddi artış gösterdiğini düşünüyorum. Belki tam karşılayamayacak bu ifadem ama, Mclaren'da pilot gider ama herkes yine yerinde kalır!. Açıkçası bu sitede
    Schumacher öncesi dönemden gelen bir Ferrari taraftarı göremedim o yüzden çok bir şey yazamayacağım. Bunlar biraz da yaşlı olmalılar zaten.:)
    Yine Mercedes fanatikliği dolayısıyla Mclaren taraftarı/taraftarlılığı olanları, gösterenleri salt Mclaren taraftarlarıyla hiç bir zaman bir tutamadım.
    (Çobanlar ayrıldı ama koyunlar yine yerli yerinde kaldı.(Tamam kızmayın, mecazi manada bu ifade. Kötü bir kasıt taşımıyorum.)

    He bu arada spor mu. F1, wrc felan spor mpor felan değil. Bu tanımların içinde sportiflik adına tek bir şey varsa oda pilotlardır. Yarışlar dünyasının
    önemli ama tek olmayan bu unsuru yüzünden, onların sportif çalışmaları yüzünden de işin tamamına spor demek benim içime pek sinmiyor. He millete öyle
    demişiz bazen o başka. 🙂

    Hayda yarasa girdi yaw odaya ben nasıl çıkarcam şimdi bu körü 😀

  14. evet katılıyorum,0versteer terbiyesiz saygısızın en önde gideni bence.yazmaması daha hayırlı olur.bizde eğlence olsun diye takılıyoruz buraya.en büyük eğlencemizde 0versteer ve bilimüm benzerleri.bu tarz adamlarla normal hayatta insan yanyana bile gelmemeli.belki özünde iyi bir insan ama burda klavyeden yazmaya başladında maşallah dersinki einstein mübarek,ama zora gelince o da kaşısındakıne hakaretin alasını yazmaktan kaçmaz.terbiye meselesi tabi.sanki kendisi hiç osurmuyormuş gibi kalkıp etrafındakılere ama sen zart ettin zurt ettin diye laf yetiştiren cinsten ..

  15. hayır olay burada fernando alonsonun ne halt yediği falan değil, takım emri falan hiç değil. burada bildiğin konuyla alakalı alakasız ve üstelik mantıksız, hakaretlere varan yorumların dönmesi. ben bundan rahatsız oluyorum. hakaret etmek kolay, bende ettim alttaki mesajlarımda, sizi tanıyan insanlar hakkınızda ne düşünüyor bilemem, iyi şeyler düşünüyor olabilirler, iyi bir insanda olabilirsiniz, fakat bunlar yaptığınız saçma sapan, provakatif yorumları meşru yapmaz. Fatih küskü beni terbiyesizlikle itham etmiş, kendi bileceği şeydir, terbiyemi fatih küskü veya başka bir fatihe ispatlama gibi bir düşüncem yok. istediğini söyleyebilir, beyin bedava sonuçta.

    herkül o kadar manidar şeylerden bahsedip sonrada alonso taraftarlarını defolu ve birbirine benzemekle itham etmen işte tam benm kastettiğim şey. burada kendini bilmez insanlar olabilir, fakat eğer sen burada yorum yazıyorsan, inan bana en kendini bilmezi gelse bile seninle yarışamaz…

    bunları niye yazdığıma gelince, tamamen eğlence olsun diye yazıyorum, bir şeyler değişeceğinden değil, adam kendine hedef belirlemiş, alonsoyu ve taraftarlarını her daim aşağılayacağım diye, hissettiği yaştan falan bahsetmiş, gençlik falan iyi güzelde, olgunluktan öncesine kaçmasaymış bu kendini genç hissetme olayı çok güzel olabilirmiş…

    yönetime de bir şey söyleyeyim bu mesaj ile, kendilerine üyeliğimi nasıl sileceğim hakkında mail attım haftalar önce, fakat bir cevap gelmedi… bu site artık bana kötü bir alışkanlık gibi… sigara ve alkol hakkında ne kadar kötü düşünüyorsam burası hakkında da o kadar kötü düşünüyorum. zaten olabildiğince de az giriyorum, en güzeli yabancı sitelerden f1 i takip etmek. oralarda olayı gs-fb muhabbetine döndürüp insanlar kin gütmüyor… en azından bu kadarını yapmıyorlar…

  16. burak bocek avatarı

    2008 de aynı yerde çok daha bariz şekilde yine telsizden Heikiye ne dendi?Haftalarca takım emri mi dendi.Kimse konuşmasın boşuna

  17. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Gercekten Turk milleti olarak beynimiz diger milletlere gore az gelismis. Bir seyden keyif almak falan bize gore degil. Biz ancak kavga ederiz. Holiganizm damarlarımıza kadar islemis. Fernando Alonso'nun tavrı cirkindi diyorum yorumum kotuleniyor. Kotuleyen arkadasların spora bakıs acısını cok merak ediyorum.

  18. çok ta tın.demekki bende seni çok kaale almamışımki hatırlayamadım.neyse şimdi bende mutlu oldum seni tanımamaktan.misilleme olayına gelirsek. hazmetmesini sidirmesini öğrendiğiniz gün misilemenin ne demek olduğunu anlayacaksın.evet yorum bölümünde sana aynen katılıyorum.birbirimzn yorumlarına yorum yapmamak.yaptığın anda senin bana önerdiğin gibi hatta benden daha ağır cevaplara muhatap olabilirsin.

  19. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    tanışmamış olmaktan mutluluk duyuyorum,3 yaşındaki çocuklar gibi misilleme derdine düşmüş birile birşeyler paylaşabilme imkanım 0 zaten..bak misillemni de yaptın rahatlamışsındır,bundan sonra benim yaptığım yorumlardan uzak durursan sevinirim,çünkü ben öyle yapacağım,aksi taktirde hoş olmayan yazılar çıkacak,gereği yok..

  20. yok gülmezden bahsetmedim. onunla tanışmak nasip olmadı. küsküden bahsediyorum trf1 karting şampiyonu…dün biraz feysbuku(aslında fecabook ama sn.çelik öyle yazmış o ne yazarsa doğrudur)karıştırdım. sn.çelik ile fatihin bir mütevazi kupa töreni resmine rastladım gerçekten çok hoşuma gitti. kendi küçük dünyalarında bu arkadaşlar meşru dairede bir takım uğraşlarla mutlu olmasını becerebilmişler. batınında muvaffakiyetinin altında bu yatıyor. halk tabakasında gelişmiş batı toplumları gerçekten çok dürüst ve samimi milletler. her konuda bu kadar ileri gitmelerinin altında yatan en önemli sebep. bu siteyi kuran arkadaşlar samimi düzgün duygularla başlamışlar ve birçok zorluğa rağmen mücadeleden vazgeçmemişler ve şu an bu site türkiyede en çok tıklanan ikinci site. her yönüyle birinci durumda ama şimdilik rating konusunda ikinci.
    geçen reklam konusunda bir yazı yazdım. sn. çelik in bir yorumu vardı haksız kazanç ile alakalı. hem çok hoşuma gitti hem kendime çok kızdım bunca sene din Allah kitap demişiz ama hak nedir haksızlık nedir haram nedir helal nedir öğrenememişiz.bu samimi duygular ve aralarındaki kopmaz bağ devam ettiği sürece bu siteyi inanıyorumki Rabbim hem madden hem manen çok önemli yerlere getirecektir.

    james dyson ingilterede yaşayan ingilterenin en zengin 50 insanından bir tanesidir. kendisi makine mühendisidir. piyasada özel bir teknoloji ile üretilen yaklaşık 1000 tl civarlarına satılan dyson süpürgelerinin sahibi…bu adam evinin arka tarafındaki atölyede bu süpürgede kullanılan teknoloji(anti siklon) ile alakalı yıllarca çalışmış. sonunda ortaya farklı bir iş çıkmış. o zaman üretim filan yok. adam gitmiş bu teknoloji ile alakalı kime satarım beraber iş yaparım diyerekten gitmiş dünyaca ünlü meşhur beyazeşya markası hoover'e(hani ho ho hoover süpürür döver her yeri temizleyen hoover hoover hoover diye bir reklam vardı gerçi çok eski reklam yeni nesil hatırlamaz)…oturmuşlar görüşmüşler çay kahve derken neticede anlaşamamışlar. bir zaman sonra bir bakmışki hoover bu adamın teknolojisini çalarak süpürge üretmeye başlamış(nedir kardeşim bu ingilizlerin teknoloji çalma becerileri Allahtan alonso gibi helal süt emmiş insanlar varda ihbar ediyorlar:))). dyson patent ile alakalı dava açmış ve çok yüklü bir tazminat kazanmış. eve gelmiş karısına demişki''bu parayla bundan sonra çalışmadan ölene kadar gayet rahat bir hayat yaşarız''. olmaz demiş eşi esas şimdi çalışma zamanı o süpürgeyi üreteceksin bütün dünyaya satacaksın(böyle eş dostlar başına). ve sonuçta şu an dyson bütün dünyada gerçekten farklı ürünlerle kendini tanıtmış çok elit bir dünya markası…bunu site yönetimi için yazdım. mücadeleden vazgeçmeyin. bu işi bir gençlik hevesiymiş yaşandı bitti olarak görmeyin(dün sn.çelik bundan sonra yatışa geçeceiğini söylediği bir yorumumunu okudum facebookta şaşırdım ). inanıyorumki Allah hem madden hem manen sizleri çok önemli yerlere getirecektir. çilesini çekmediğin senin değildir der hekimoğlu ismail müslüman ve para kitabında…daha yolun başındasınız arkadaşlar f1 güzel bir spor ve çok bakir durumda türkiyede daha yapılacak çok iş var.

  21. yok gülmezden bahsetmedim. onunla tanışmak nasip olmadı. küsküden bahsediyorum trf1 karting şampiyonu…dün biraz feysbuku(aslında fecabook ama sn.çelik öyle yazmış o ne yazarsa doğrudur)karıştırdım. sn.çelik ile fatihin bir mütevazi kupa töreni resmine rastladım gerçekten çok hoşuma gitti. kendi küçük dünyalarında bu arkadaşlar meşru dairede bir takım uğraşlarla mutlu olmasını becerebilmişler. batınında muvaffakiyetinin altında bu yatıyor. halk tabakasında gelişmiş batı toplumları gerçekten çok dürüst ve samimi milletler. her konuda bu kadar ileri gitmelerinin altında yatan en önemli sebep. bu siteyi kuran arkadaşlar samimi düzgün duygularla başlamışlar ve birçok zorluğa rağmen mücadeleden vazgeçmemişler ve şu an bu site türkiyede en çok tıklanan ikinci site. her yönüyle birinci durumda ama şimdilik rating konusunda ikinci.
    geçen reklam konusunda bir yazı yazdım. sn. çelik in bir yorumu vardı haksız kazanç ile alakalı. hem çok hoşuma gitti hem kendime çok kızdım bunca sene din Allah kitap demişiz ama hak nedir haksızlık nedir haram nedir helal nedir öğrenememişiz.bu samimi duygular ve aralarındaki kopmaz bağ devam ettiği sürece bu siteyi inanıyorumki Rabbim hem madden hem manen çok önemli yerlere getirecektir.

    james dyson ingilterede yaşayan ingilterenin en zengin 50 insanından bir tanesidir. kendisi makine mühendisidir. piyasada özel bir teknoloji ile üretilen yaklaşık 1000 tl civarlarına satılan dyson süpürgelerinin sahibi…bu adam evinin arka tarafındaki atölyede bu süpürgede kullanılan teknoloji(anti siklon) ile alakalı yıllarca çalışmış. sonunda ortaya farklı bir iş çıkmış. o zaman üretim filan yok. adam gitmiş bu teknoloji ile alakalı kime satarım beraber iş yaparım diyerekten gitmiş dünyaca ünlü meşhur beyazeşya markası hoover'e(hani ho ho hoover süpürür döver her yeri temizleyen hoover hoover hoover diye bir reklam vardı gerçi çok eski reklam yeni nesil hatırlamaz)…oturmuşlar görüşmüşler çay kahve derken neticede anlaşamamışlar. bir zaman sonra bir bakmışki hoover bu adamın teknolojisini çalarak süpürge üretmeye başlamış(nedir kardeşim bu ingilizlerin teknoloji çalma becerileri Allahtan alonso gibi helal süt emmiş insanlar varda ihbar ediyorlar:))). dyson patent ile alakalı dava açmış ve çok yüklü bir tazminat kazanmış. eve gelmiş karısına demişki''bu parayla bundan sonra çalışmadan ölene kadar gayet rahat bir hayat yaşarız''. olmaz demiş eşi esas şimdi çalışma zamanı o süpürgeyi üreteceksin bütün dünyaya satacaksın(böyle eş dostlar başına). ve sonuçta şu an dyson bütün dünyada gerçekten farklı ürünlerle kendini tanıtmış çok elit bir dünya markası…bunu site yönetimi için yazdım. mücadeleden vazgeçmeyin. bu işi bir gençlik hevesiymiş yaşandı bitti olarak görmeyin(dün sn.çelik bundan sonra yatışa geçeceiğini söylediği bir yorumumunu okudum facebookta şaşırdım ). inanıyorumki Allah hem madden hem manen sizleri çok önemli yerlere getirecektir. çilesini çekmediğin senin değildir der hekimoğlu ismail müslüman ve para kitabında…daha yolun başındasınız arkadaşlar f1 güzel bir spor ve çok bakir durumda türkiyede daha yapılacak çok iş var.

  22. fatih küsküyü diyorsan muhtemelen onunlada tanıştık ama tabi benim hafızam onun kadar güçlü olmadığı için çıkaramadım.celaliyedeki turnuvada oda vardı sanırım ama dediğim gibi daha çok yarışa odaklandığımız için dikkat etmemiş olabilirim.enes ve sakallı bir arkadaş daha vardı soyismi doğançaydı sanırım onlarla felan tanışmıştık.tabi haşır neşir olma durumu gibi birşeyde yoktu.

  23. fatih gülmezden bahsediyorsan onula tanışmıştım gerçekten efendi bir arkadaş.

  24. iyi o zaman çok sevindim. deminki yazdıklarım için senden özür dilerim.
    işin aslı burada sanal ortamda herkes gerçek hayattaki kimliğinin dışına çıkarak farklı bir karakter sergiliyor. ben bunu çocukluk yıllarımda çok yaşadım. yaşadığım yerde bir arkadaş grubumuz vardı. grubumuzun yarısı ermeniydi. mahalle maçlarında o arkadaşlarla beraber mücadele ederdik diğer takımlara karşı…yarımız cimbomlu yarımız fenerliydi. maça beraber giderdik. içeri girince ben hırant yeto alen cimbom tarafına yılmaz armenak cengiz hikmet fener tarafına geçerdi. ve karşılıklı sümük salya ana avrat birbirimize karşı küfreder dururduk:) maç bitiminde tekrar birleşip eve dönerdik. aramızda takım meselesinden dolayı kavga etmezdik. ama tribünde sanki karşı tarafta azılı can düşmanımız varmış gibi davranırdık.
    buradada genel manada böyle bir durum var. yoksa birçok arkadaş gerçek hayatta karşılaşsalar şaşırlacak kadar birbirlerini severler. bu genel itibariyle böyledir. ben bu menfezden bakmaya çalışıyorum ve son zamanlarda samimi olmadığım kişilerin hakkımda yazdığı menfi ifadelere çok aldırmıyorum. mesela espoir e özel bir saygım ve sevgim var ne yalan söyleyeyim. hiç sakin sakin karşılıklı yazıştığımı hatırlamıyorum. ama davasında samimi bir arkadaş.
    velhasıl burada yazan arkadaşlarla tartışmadan haberle alakalı takımlarla alakalı pilotlarla alakalı yorum yapmaya çalışıyorum. son zamanlarda dikkat edersen şahsıma çok ağır ifadeler kullanılmasına rağmen karşı cevapta kötü kelimeler kullanmıyorum. sen iyi bilirsin ilk başlarda kızınca çok kaba kelimeler kullandığımı…ama sağolsun admin arkadaşlar banlaya banlaya bu konuda bizi adam ettiler. daha adam olacağımız çok konu varya neyse…
    fatih tanıştığım görüştüğüm beraber yarış seyrettiğim bir arkadaş. f1 i çok seviyor ve çok iyi takip ediyor hafıza mükemmel(bu konu bana bir gömleğe mal oldu):)…tanısaydın fikrin değişirdi gerçekten.
    neyse yola devam…bu alonso hoplamaya zıplamaya devam ettiği sürece biz burada daha çok yeriz birbirimizi:)))

  25. hakanım senin yerin yine ayrı.sana yazılmış özel bir durum yok.seninle kavga eden en fazla bendim ama seninde dediğin gibi seninle özel görüşmemizden sonra senin ne kadar değerli biri olduğunu biliyorum.buradaki arkadaşlarımız bilemeybilir.oun için bu kadar agresifler sana karşı.ben fatihin her olayda müdahil olmasından muzdaribim.ona misillleme olması açısından yazdım.

  26. Yaşar bunu senmi yazdın gerçekten? gerçekten çok üzüldüm. alonsoyu tırnağına değişmem haa…vay be…denizliye uğradığımızda çayını kahvesini içebileceğimiz bizi seven bir arkadaşımız var zannederdim. meğer hayalmiş. sen çaya şeker yerine tuz koyar içirirmişsin bize. iyiki yolumuz düşmemiş. neyse…seni tanımış oldum. arkadaşlar alonsocular için hepsi aynı banttan çıkma defolu ürün derlerdi. ben derdim yaşar ayrı ona laf söyletmem…tüh sende kırık çıktın.

  27. Hamza Fayiz avatarı

    Felipe için gerçekten çok üzüntü verici bir durum.Ferrari takımı içinde çok birşey farketmez neticede duble yaptı.Fernanda içinde çok üzücü bir durum.Eğer siz takım arkadaşınızı takım emriyle geçebiliyorsanız sizin galibiyetinizin,şampiyonluğunuzun hiç bir anlamı yoktur bence..

  28. owersteer in yazdıkları sizinkinin yanında yünmüş (yani yıkanmış) arınmış kalır.terbiyesizlikle suçlamak için onun kadar terbiyeli olmanız lazım.

  29. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    oversteer; çok terbiyesiz bir adammışsın,harbiden bak..

  30. o yorumu ben yapmadım. benimkileri ona benzetiyorsanız hayal gücünüzün çok geniş olduğunu ve benide çok ilgilendirmediğini söylemeliyim.

  31. FerrAlonso . avatarı

    Herkül baya bi vermiş veriştirmişsin de yalnız şunu unutuyorsun sanırım. Her ne olursa olsun bu yorum köşesine yazdıgın gibi Pandanın panı a… …. die bir yorum yazılamaz.

  32. son olarak şunuda ekleyeyim oversteer…
    çakal gibi dostun olacağına aslan gibi düşmanın olsun…

  33. Alkım merhaba…
    bunlar hatırladıklarınızmı? çok yazık lütfen bir doktora gidin sizde hafıza kaybı başlamış:)))))

    daha ne olsun? serhan acar zaten bu kadar soruyuda canlı yayında söylemedi. siz bayağı birşey yazmışsınız. elinize sağlık…gerçeklerin su yüzüne çıkmasına yaptığınız katkılardan dolayı tekrar tekrar teşekkür ederim:)))

  34. oversteer…
    yorumunu okudum. burada yorum yapan bizler bir konuda mutabakat sağlamış 80 milyon ülkede çok az sayıda bir taraftar grubuyuz. elimden geldiğince kurallar dahilinde yorum yapmaya çalışıyorum. yukarıda da yazdığı gibi beğenilmeyen yorumları kırmızı ya tıklayarak şikayet edebiliyorsun.
    ben dikkat edersen burada f1 e mal olmuş pilotlar ve takımlar ile alakalı görüşlerimi bildiriyorum. burada yazan arkadaşlar ile alakalı görüş bildirmek aşağılamak yine kurallar gereği yanlış diye düşünüyorum. senin yorum bu şekilde olmuş. üstelik ailemide konuya dahil etmişsin.

    bu yaptığın yorumda kurallara uygun ki burada kalmış. neyse çok önemli değil canın sağolsun. seni affediyorum. bu siteden kovulma meselemin beni sevmeyenler tarafından sıkça gündeme getirilmesini şahsımla alakalı bir ihbar olarak değerlendiriyorum. fatih gülmezin bana yazdığı bir mailde''bir kere sabıkalısın tekrar engellemek için o kadar düşünmemize gerek yok'' lafını halen unutamıyorum.

    birde yaşıma değinmişsin. burada yorum yapmak konusunda bir yaş sınırı yok diye biliyorum. belli bir yaşa sahip olabilirim ama önemli olan kafadaki hissedilen yaştır. bu konuda gayet kendimi genç hissediyorum.

    alonso ve ferrari ile alakalı yaptığım yorumlar özellikle alonsoya gönül vermiş arkadaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. ama esas kızılan tiiye aldığım esprili yaklaşımlarım kanaatindeyim. son iki haftada takım emri ile alakalı kaç sefer haber yapıldı. bu haberleri benmi yapıyorum? bu suçlamalar ve iddialar neden ferrari ve alonsoya yapılıyor? gerçekten hiçmi suçları yok? takım emrini benmi verdim? ila ahir…

    geçen sene spa yarışından beri yorum yapıyorum. ne kadar banlanıp buradan atıldıysam genelinde alonso ile alakalı yorumlar ve o yorumların yansıması dahilinde yaptığım kavgalar vardır. peki bu dönem boyunca neler oldu? birçok şey oldu ve her ne oluyorsa bu alonsonun işine yaradı. işin aslı hamiltonuda sevmem. neticede rakip(kiminin)…ama şu f1de şaibeli ne kadar iş yapılıyorsa bu işin % 50 den fazlası 1 yıl boyunca yarışmış ve halen yarışmakta olan yaklaşık 40 pilottan 1 ine aitse kusura bakmayın bu adam diğer pilotlardan daha fazla eleştirilir ve yuhalanır.

    esas sebep bu…bu haberleri ben yapmıyorum. bende burada yorum yapan alelade insanlardan biriyim. alonsoyu tutmayan arkadaşlarla genelde aynı fikre sahibim. benim farkım yaptığım örneklemelerle çok dikkat çekiyor olmam. buradaki arkadaşların geneli akıl olarak beni cebinden 50 sefer çıkartır. ben hayat tecrübemi ve kültür birikimimi kullanarak avantaj sağlamaya çalışıyorum.

    ezcümle burada f1 de yapılan bir takım yanlışlar ve haksızlıklar var. haber yapıldığı sürece sanal canım bir tık kolaylığında elinde olan abdullah çelik ve diğer adminler tarafından alınmadığı sürece yorum yapmaya devam edeceğim. bir elime ayı bir elime güneşi verseniz ben yinede davamdan vazgeçmeyeceğim.

  35. Arkadaşlar basın toplantısında sorulan soruları istemişler, hatırladığım kadarıyla soru ve cevapları paylaşmaya çalışayım ben. Post-race press conference – German olarak Formula 1 resmi sitesinde de olması gerekiyor. Video olarak ekleme konusuna gelince düşünülebilir, ancak şımarık,arsız bir Alonso bekleyen kimsenin beklentisini karşılamayacağını belirtmek istiyorum. Bu aşağıdaki soru ve cevap Almanya Grand Prix sonrası birçok haberimizin içeriğinde yer aldı ancak kolayca ulaşılması açısından bu yorumuma ekliyorum.

    Ian Gordon

    Soru: Fernando Valensiya yarışından sonra yarışın Lewis'in lehine manipüle edildiğini söylemiştin. Şimdi bu sözlerin içi biraz boşalmış gibi. Bugün aldığın galibiyet nerede duracak, Singapur 2008'le birlikte, tepede mi?

    Alonso: Bugün Ferrari oldukça güçlü bir sonuç aldı, bir ve iki. Bütün hafta sonu çok güçlüydük. Ve eğer bu senin hafta sonu hakkındaki fikrinse bu belki bütün antrenmanları, sıralamaları ve yarışı izlemediğin için olabilir, belki de Ferrari'nin böyle güçlü bir şekilde döndüğünü görmen için erkendir.

    Soru: Takım emirleri Formula 1'de yasak. 2002'de yasakladılar, göstere göstere yapılmış bir şeydi.

    Alonso: Elbette.

    Soru: Eddie Jordan siz ikinizin yarıştan atılmanız gerektiğini söyledi.

    Alonso: Tekrar söylüyorum, eğer senin bu hafta sonu hakkındaki düşüncense ancak takımın ve aracın performansını görmemenle ilgilidir.

    Bu sorular en sert sorulardandı, arka arkaya aynı kişi tarafından ve çok saldırgan bir tavırla soruldu. Alonso oldukça zorlandı sakin cevap vermeye çalışırken.

    Yine benzer bir soru Byron Young'dan geldi.

    Soru: Gerçek şu ki, onu pistte yenemedin ve sonuçta takım bunu senin için yapmak zorunda kaldı.

    Alonso: Bu senin fikrin.

    Soru: Sana soruyorum, bu senin düşüncen değil mi yani?

    Alonso: Hayır.

    Soru: Bu galibiyeti sana vermek zorundaydı, değil mi Fernando?

    Alonso: Hayır.

    Diğer soruları soran basın mensuplarının isimlerini hatırlamıyorum, şu an resmi siteye bakma şansım da olmadığından sadece aklımda kaldığı kadarıyla soru ve cevapları yazayım.

    Soru: Fernando pit-stoptan sonra Felipe'nin arkasındayken bir telsiz mesajı duyduk, pek net değildi ama sanki takımdakilere "galibiyeti düşünün" diyormuşsun gibiydi. Bunu söyledin mi?

    Alonso: Hayır.

    Soru: Fernando ve Felipe, telsiz mesajına bakarak söylebiliriz ki bugün takım emirlerinin kullanılmasına tanıklık ettik.
    Fernando böyle bir galibiyet kazanmaktan ötürü utanıyor musun?
    Ve Felipe bugün bu şekilde galibiyetten vazgeçmiş olmaktan dolayı kızgın mısın?

    Massa: Kesin olan bir şey var ki daima kazanmak istersiniz. Bu her zaman yapmaya çalıştığımız şey. Bizde takım emri olmadığını söyleyebilirim, yani biz yarışımızı en iyi şekilde yarışmalıyız, eğer yapamadığımızı görürsek de takımı düşünmeliyiz. Bence bu en önemli şey.

    Alonso: Bence de. Önemli olan takımın aldığı sonuçlar, yani mutluyum.

    Soru: Fernando bu birincilik nedeniyle mutlu olduğunu söyledin ama açık olmak gerekirse podyumda ve burada basın toplantısında daha mutsuz gözüken bir pilot görmedim. Neden yalnızca bir defa bize karşı dürüst olup, bu birinciliğin sana gümüş tepside sunulduğunu kabul etmiyorsun?

    Vettel: Ben gidebilir miyim? (Ona hiç soru sorulmayınca kaçmak istedi haklı olarak.)

    Soru: Git tabii. Sebastian bizimle fikirlerini paylaşır mısın?

    Alonso: Umuyorum bir sonraki soru Sebastian için. Hayır, kal. Söylediğim gibi bence Cuma günü rekabetçiydik, ben oldukça rekabetçiydim. İlk sıradaydım. Sıralamalarda 12 cm ile ikinci oldum ve sanırım bugün de en hızlı zamanı yapmış olmalıyız, yani bu hafta sonu yavaş olduğumu düşünmüyorum.

    Soru: Fernando bence hepimiz 48. Turda ne olduğunu biliyoruz ve lastikler hakkında masallara ihtiyacımız yok. Sana sadece şunu sormak istiyorum çünkü 2006 Monza'dan sonra Formula 1'i artık spor olarak görmediğini söylemiştin. Ama sence bugün gördüklerimiz spor muydu?

    Alonso: Bence sadece kendi yarışımıza baktık, en iyisini yapmaya çalıştık. Biz profesyonel pilotlarız, bir takımda çalışıyoruz ve her gün en iyisini yapmaya çabalıyoruz. Sadece pistte değil, yarışlar arasında fabrikada da, yarışlara hazırlanıyoruz. Tekrar ediyorum, bence son birkaç yarıştır iyi işler yapıyorduk ve sonunda çok iyi sonuçlarla çok güçlü bir Pazar günü geçirdik.

    Soru: Fernando insanlar senin şampiyonada tekrar güçlü olmandan endişe duyuyormuş gibi hissediyor musun?

    Alonso: Biraz öyle gibi görünüyor, belki de..

    Soru: Felipe daha önce sert lastiklerde Fernando'ya karşı başarısız olduğunu söylemiştin. Peki nasıl oldu da geçildikten sonra aşağı yukarı onunla aynı tur zamanlarını yaptın, hatta iki defa daha hızlısını?

    Massa: Olabildiğince zorluyordum, ama belki de o yavaşlamıştır. Bilmiyorum. Sonuçta yarış hızını o kontrol ediyordu.

    Soru: Felipe bugünden sonra Ferrari'de ikinci pilot olduğunu düşünüyor musun?

    Massa: Açıkçası şampiyonada liderliğe oynadığımı söyleyemem. Çok fazla puan kaybettim, önemli puanlar ve tek söyleyebileceğim ne yapabileceğimi bildiğim, yarış kazanabilirim. Önemli olan bugün insanlar yarış kazanabileceğimi, rekabetçi olabileceğimi gördü. Tabii ki bugün orada olan bu sene birçok yarışta daha oldu, sert lastiklere geçtiğim zaman zorlanıyorum. Bu tam olarak bu yarışta da olan şey. Yumuşak lastiklerle oldukça güçlüydüm, iyi bir ilk bölüm çıkardım ve sert hamura geçtiğimizde yine sorun yaşadım, bu yeni bir şey değil. Bunun nedenini de biliyorum, bu sene kullandığımız lastikler oldukça sert. Bunun iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası çünkü stratejilerinizi anlamsız ve kullanılamaz hale getiriyor. Bu birçok yarışta yaşadığımız bir sorun.

    Soru: Felipe Fernando'nun geçmesine izin vermenin senin kararın olduğunu söyledin, bir yarış pilotu olarak neden böyle bir karar verdin? Ve ikincisi Rob Smedley'in neden senin için üzgün olduğunu söylediği konusunda bir fikrin var mı?

    Massa: Yok. Ve ilkine gelince söylediğim gibi sert lastiklerde iyi değildim ve takımı düşünmek zorundaydık.

    Soru: Felipe Rubens senin bugün yaptığını yaptığı zaman Brezilya'daki imajı oldukça zedelenmişti. Bugüne dek ülkenin desteğine sahiptin, şimdi Rubens'in yaptığını yaptıktan sonra ülkendeki imajının derinden sarsılmasından endişe etmiyor musun?

    Massa: Kesinlikle hayır. Ben oldukça profesyonelim ve bunu kariyerimde gösterdim. Sizler de profesyonelsiniz, bir şirket için çalışıyorsunuz. Eminim yapmanız gerekeni yaparsınız. Bir profesyonelim ve bugün ne kadar profesyonel olduğumu gösterdim.

    Hatırlayamadığım soruları yazmadım, dediğim gibi aklımda kaldığı kadarı bu.

    Sorular genel olarak bunlardı ve bana kalırsa iki tarafa da çok fazla yüklendiler. Hem Alonso hem de Massa sakinliklerini zorlukla da olsa korudular ve bence bu büyük bir başarı. Son derece saygısız sorularda geldi ve oldukça iyi cevaplarla geçiştirdiler. Ferrari ve pilotları eleştirilebilir ama basın toplantısında resmen mağdur edildiler bana kalırsa.

    Ve bir de Formula 1 spor mudur meselesine, evet spordur bana kalırsa. Ne kadsr büyük paralar dönerse dönsün için de o adamlar orada yarışırken kendilerini sporcu olarak gördüklerini dile getirdikleri sürece bence spor olmaya devam edecek.

  36. Arkadaşlar basın toplantısında sorulan soruları istemişler, hatırladığım kadarıyla soru ve cevapları paylaşmaya çalışayım ben. Post-race press conference – German olarak Formula 1 resmi sitesinde de olması gerekiyor. Video olarak ekleme konusuna gelince düşünülebilir, ancak şımarık,arsız bir Alonso bekleyen kimsenin beklentisini karşılamayacağını belirtmek istiyorum. Bu aşağıdaki soru ve cevap Almanya Grand Prix sonrası birçok haberimizin içeriğinde yer aldı ancak kolayca ulaşılması açısından bu yorumuma ekliyorum.

    Ian Gordon tarafından sorulanlar.

    Soru: Fernando Valensiya yarışından sonra yarışın Lewis'in lehine manipüle edildiğini söylemiştin. Şimdi bu sözlerin içi biraz boşalmış gibi. Bugün aldığın galibiyet nerede duracak, Singapur 2008'le birlikte, tepede mi?

    Alonso: Bugün Ferrari oldukça güçlü bir sonuç aldı, bir ve iki. Bütün hafta sonu çok güçlüydük. Ve eğer bu senin hafta sonu hakkındaki fikrinse bu belki bütün antrenmanları, sıralamaları ve yarışı izlemediğin için olabilir, belki de Ferrari'nin böyle güçlü bir şekilde döndüğünü görmen için erkendir.

    Soru: Takım emirleri Formula 1'de yasak. 2002'de yasakladılar, göstere göstere yapılmış bir şeydi.

    Alonso: Elbette.

    Soru: Eddie Jordan siz ikinizin yarıştan atılmanız gerektiğini söyledi.

    Alonso: Tekrar söylüyorum, eğer senin bu hafta sonu hakkındaki düşüncense ancak takımın ve aracın performansını görmemenle ilgilidir.

    Bu sorular en sert sorulardandı, arka arkaya aynı kişi tarafından ve çok saldırgan bir tavırla soruldu. Alonso oldukça zorlandı sakin cevap vermeye çalışırken.

    Yine benzer bir soru Byron Young'dan geldi.

    Soru: Gerçek şu ki, onu pistte yenemedin ve sonuçta takım bunu senin için yapmak zorunda kaldı.

    Alonso: Bu senin fikrin.

    Soru: Sana soruyorum, bu senin düşüncen değil mi yani?

    Alonso: Hayır.

    Soru: Bu galibiyeti sana vermek zorundaydı, değil mi Fernando?

    Alonso: Hayır.

    Diğer soruları soran basın mensuplarının isimlerini hatırlamıyorum, şu an resmi siteye bakma şansım da olmadığından sadece aklımda kaldığı kadarıyla soru ve cevapları yazayım.

    Soru: Fernando pit-stoptan sonra Felipe'nin arkasındayken bir telsiz mesajı duyduk, pek net değildi ama sanki takımdakilere "galibiyeti düşünün" diyormuşsun gibiydi. Bunu söyledin mi?

    Alonso: Hayır.

    Soru: Fernando ve Felipe, telsiz mesajına bakarak söylebiliriz ki bugün takım emirlerinin kullanılmasına tanıklık ettik.
    Fernando böyle bir galibiyet kazanmaktan ötürü utanıyor musun?
    Ve Felipe bugün bu şekilde galibiyetten vazgeçmiş olmaktan dolayı kızgın mısın?

    Massa: Kesin olan bir şey var ki daima kazanmak istersiniz. Bu her zaman yapmaya çalıştığımız şey. Bizde takım emri olmadığını söyleyebilirim, yani biz yarışımızı en iyi şekilde yarışmalıyız, eğer yapamadığımızı görürsek de takımı düşünmeliyiz. Bence bu en önemli şey.

    Alonso: Bence de. Önemli olan takımın aldığı sonuçlar, yani mutluyum.

    Soru: Fernando bu birincilik nedeniyle mutlu olduğunu söyledin ama açık olmak gerekirse podyumda ve burada basın toplantısında daha mutsuz gözüken bir pilot görmedim. Neden yalnızca bir defa bize karşı dürüst olup, bu birinciliğin sana gümüş tepside sunulduğunu kabul etmiyorsun?

    Vettel: Ben gidebilir miyim? (Ona hiç soru sorulmayınca kaçmak istedi haklı olarak.)

    Soru: Git tabii. Sebastian bizimle fikirlerini paylaşır mısın?

    Alonso: Umuyorum bir sonraki soru Sebastian için. Hayır, kal. Söylediğim gibi bence Cuma günü rekabetçiydik, ben oldukça rekabetçiydim. İlk sıradaydım. Sıralamalarda 12 cm ile ikinci oldum ve sanırım bugün de en hızlı zamanı yapmış olmalıyız, yani bu hafta sonu yavaş olduğumu düşünmüyorum.

    Soru: Fernando bence hepimiz 48. Turda ne olduğunu biliyoruz ve lastikler hakkında masallara ihtiyacımız yok. Sana sadece şunu sormak istiyorum çünkü 2006 Monza'dan sonra Formula 1'i artık spor olarak görmediğini söylemiştin. Ama sence bugün gördüklerimiz spor muydu?

    Alonso: Bence sadece kendi yarışımıza baktık, en iyisini yapmaya çalıştık. Biz profesyonel pilotlarız, bir takımda çalışıyoruz ve her gün en iyisini yapmaya çabalıyoruz. Sadece pistte değil, yarışlar arasında fabrikada da, yarışlara hazırlanıyoruz. Tekrar ediyorum, bence son birkaç yarıştır iyi işler yapıyorduk ve sonunda çok iyi sonuçlarla çok güçlü bir Pazar günü geçirdik.

    Soru: Fernando insanlar senin şampiyonada tekrar güçlü olmandan endişe duyuyormuş gibi hissediyor musun?

    Alonso: Biraz öyle gibi görünüyor, belki de..

    Soru: Felipe daha önce sert lastiklerde Fernando'ya karşı başarısız olduğunu söylemiştin. Peki nasıl oldu da geçildikten sonra aşağı yukarı onunla aynı tur zamanlarını yaptın, hatta iki defa daha hızlısını?

    Massa: Olabildiğince zorluyordum, ama belki de o yavaşlamıştır. Bilmiyorum. Sonuçta yarış hızını o kontrol ediyordu.

    Soru: Felipe bugünden sonra Ferrari'de ikinci pilot olduğunu düşünüyor musun?

    Massa: Açıkçası şampiyonada liderliğe oynadığımı söyleyemem. Çok fazla puan kaybettim, önemli puanlar ve tek söyleyebileceğim ne yapabileceğimi bildiğim, yarış kazanabilirim. Önemli olan bugün insanlar yarış kazanabileceğimi, rekabetçi olabileceğimi gördü. Tabii ki bugün orada olan bu sene birçok yarışta daha oldu, sert lastiklere geçtiğim zaman zorlanıyorum. Bu tam olarak bu yarışta da olan şey. Yumuşak lastiklerle oldukça güçlüydüm, iyi bir ilk bölüm çıkardım ve sert hamura geçtiğimizde yine sorun yaşadım, bu yeni bir şey değil. Bunun nedenini de biliyorum, bu sene kullandığımız lastikler oldukça sert. Bunun iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası çünkü stratejilerinizi anlamsız ve kullanılamaz hale getiriyor. Bu birçok yarışta yaşadığımız bir sorun.

    Soru: Felipe Fernando'nun geçmesine izin vermenin senin kararın olduğunu söyledin, bir yarış pilotu olarak neden böyle bir karar verdin? Ve ikincisi Rob Smedley'in neden senin için üzgün olduğunu söylediği konusunda bir fikrin var mı?

    Massa: Yok. Ve ilkine gelince söylediğim gibi sert lastiklerde iyi değildim ve takımı düşünmek zorundaydık.

    Soru: Felipe Rubens senin bugün yaptığını yaptığı zaman Brezilya'daki imajı oldukça zedelenmişti. Bugüne dek ülkenin desteğine sahiptin, şimdi Rubens'in yaptığını yaptıktan sonra ülkendeki imajının derinden sarsılmasından endişe etmiyor musun?

    Massa: Kesinlikle hayır. Ben oldukça profesyonelim ve bunu kariyerimde gösterdim. Sizler de profesyonelsiniz, bir şirket için çalışıyorsunuz. Eminim yapmanız gerekeni yaparsınız. Bir profesyonelim ve bugün ne kadar profesyonel olduğumu gösterdim.

    Hatırlayamadığım soruları yazmadım, dediğim gibi aklımda kaldığı kadarı bu.

    Sorular genel olarak bunlardı ve bana kalırsa iki tarafa da çok fazla yüklendiler. Hem Alonso hem de Massa sakinliklerini zorlukla da olsa korudular ve bence bu büyük bir başarı. Son derece saygısız sorularda geldi ve oldukça iyi cevaplarla geçiştirdiler. Ferrari ve pilotları eleştirilebilir ama basın toplantısında resmen mağdur edildiler bana kalırsa.

    Ve bir de Formula 1 spor mudur meselesine, evet spordur bana kalırsa. Ne kadar büyük paralar dönerse dönsün içinde o adamlar orada yarışırken kendilerini sporcu olarak gördüklerini dile getirdikleri sürece bence spor olmaya devam edecek.

    Bir de rejiyi cidden kutlamak lazım bugüne kadar Britanya Gp dışında bütün yarış videoları çok başarılıydı bence. Müzik seçimleri, ilginç telsiz mesajları, manzaralar ve yarışın en önemli anları. Genelde harika işler çıkartıyorlar.

  37. minardi…
    yazdıkların şaka değilmi? lütfen doğruyu söyle…

  38. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Türkiye'de takım Lewis'e
    -Lewis yakıt tasarrufu yapman lazım. 2 aracda(Mclaren'leri kastediyor) aynı seyi yapıyor.
    Bunun uzerine Lewis
    -Jenson bana yaklasıyor.
    -Anlasıldı Lewis.
    -Eger geride kalırsam Jenson beni gececek mi , gecmeyecek mi?
    -Hayır Lewis hayır

    Bu konusmaların akabinde once Jenson Lewis'i geciyor daha sonra da Lewis Jenson'ı.Lewis Jenson'ı gecer gecmez takım Jenson'a.
    -Jenson yakıt durumumuz kritik.Yakıt tasarrufu yapman gerek, diyor.

    Bir daha da Jenson Lewis'i zorlamıyor.

    Bana gore,

    Jenson Lewis'e gore daha az yakıt kullanıyor. Yani Jenson'ın Lewis'i gececek kadar yakıtı var ama takım araclarini riske atmak istemiyor(Sonucta Red-Bull'un kazasının tekrarlanmasını istemiyorlar-ki Mclaren pilotlarının birbirini gecisleri cok da temiz degildi.). Sanmıyorum ki takım Lewis'i on planda tutsun. Sonucta Turkiye'de Jenson pilotlar sıralamasında Lewis'in onundeydi.

    Ferrari'nin olayına gelince takım emirleri her zaman uygulandı. Burada sorun Alonso'nun tavrı. Sanki yarısı kendi bileginin hakkıyla kazanmıs gibi davranması. Michael'in Rubens'e yaptıgı jestin uzaktan yakından alakası olmayan cirkinlikte davrandı.

  39. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    "FOM, daha önce Türkiye yarışının ardından Mclaren Mercedes'in takım telsiz görüşmelerini açığa çıkararak ortalığın canlanmasını sağlamıştı."

    Neymiş şuu telsiz konuşmaları,hani türkiyedeki, arşivci arkadaşlar paylaşsınlar bizde öğrenelim….

  40. az sonra söyleyeceklerim tamamen kişisel görüşümdür.

    "ben daha iyi bir araç verdikleri düşüncesindeyim takımın alonsoya…muhtemelen aracı geliştirmek için harcanan yüksek bedelli harcamalar santander tarafından ödeniyor. bunun karşılığındada bütün yenilikler alonsoda uygulanıyor. massa kaza geçirse bile şu an eşit şartlar altında yarıştırılsa alonsoyu kahve içme rahatlığında geçer."

    bu sözleri söyledin ya herkül, bu bildiğin hazımsızlıktır. Keşke kimi kalsaydı bu sene, massayı sıralamalarda geçemiyordu kendisi, lastik ısıtamayıp, bu sene de massa lastikleri ısıtamıyor, artık kimi hiç süremezdi heralde. Alonso'da kendisine kavgada bile verilmeyecek her türlü ayarı verirdi. Sende üzüntüden Formula 1 izlemeyi bırakırdın, biz de rahatlar saçma sapan yorumlarını görmek zorunda kalmazdık . zaten hepsini okumuyorum, ki senin gibiler yüzünden bu siteye bile olabildiğince az giriyorum, o kadar antipatiksiniz. ayrıca şunuda belirteyim muhtemelen yaşınız başınızda var baya, fakat insanlara, öncelikle de kendinize saygınız yok. Hayır sanki santander takımı satın aldı anasını satayım, Ferrari gibi köklü bir takım, daha hızlı olan pilotunu yavaşlatıp, diğerine avantaj getirecek, böylece şampiyonluğu kaybedecek. niye? santander para ödüyormuş, kafan çalışmıyor mu senin hiç, kaçan şampiyonluk ile kaçacak para santander yerine başka bir sponsordan alacağın para farkını fazlasıyla kapatır. Alonso, sadrazamın sol şeyi mi ki Ferrari durup dururken üstelik massa hızlıyken ona avantaj sağlayacak. bu yorumu okuyunca acıdım haline, gerçekten bak, çoluğun çocuğunda var bildiğim kadarıyla, haddime değil ama onlara da acıdım o kadar söyliyim…

    senin seviyene inmek için oldukça uğraştım, o yüzden kimi raikkonen sempatizanları kızmasın bana, sonuçta hedefteki adam kimi değil… herkülmüdür nedir, 15235 kere siteden atıldı hala utanmadan gelip milleti birbirine katıyo. Bu adamı yemekteyiz, survivor gibi saçma salak programlara yollamak lazım, oralarıda karıştırır, dengesiz dengesiz konuşur, reytingler tavan yapar.

  41. FerrAlonso . avatarı

    Videoyu izledim ve şu karara vardım takım emri olabilir, uygulanabilir. Ben burada Felipe Massa'yı da kutluyorum. Olgunluk gösterip takıma bağlı olduğunu gösterdi.

    Fakat o Rob Smedley denen adama noluyor ?!!!

    Sanki yarış yönetiminin herşeyi apaçık anlaması için tane tane söylemişcesine net konuşuyor. Madem takım emri var adam gibi belli etmeden yakıt tasarrufu, motor haritası bilmem ne felan de. Hepsini geçtim Üzgünüm demek ne oluyor.

    Ben şimdiden söylüyorum Rob Smedley denen adam yıl sonunda Ferrari'de kalamaz !!!

  42. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    Kimse ferrari üzerine oyun oynamıyor oyun oynayan ferrarinin kendisi.

  43. takım emirleri kimsenin hoşuna gitmemekle birlikte, şampiyonluk potasında olan takımların şu ya da bu şekilde uyguladığı bir gerçek.

    herkes alonso ve santander e karşı bir cephe almış. peki bu işi gizli kapaklı yapanlara neden tepki gösterilmiyor. atıyorum hırsızlığı gizli yapınca doğru birşey mi yapmış oluruz.
    yanlış olan birşeyi ayırım yapmadan dile getirmeliyiz.

    bana göre olayın bir başka boyutuda; massanın sessizliğidir. madem massa bu olanlardan hoşlanmıyor, tavrını koyacak. bakın webber nasıl dişini gösteriyor. alonso ve ferrari den çok massa yı konuşmalıyız.

    her ne kadar alonso taraftarı olsamda olanları onaylamıyorum. her pilotun hataları vardır, alonsonun belki biraz daha fazla. ama taraftarlık bu, sevdiğin takım, pilot bir seferde silinip atılmıyor. keşke almanya yarışı hiç olmasaydı.

    son olarak f1 in spor olup olmadığı konusu hakkında birşeyler yazmak istiyorum. bana göre f1 hiç bir zaman spor olmadı. büyük bütçelerin yönetildiği, büyük bir pazar. f1 spor olsaydı, trulli treni diye birşey olmazdı. eskiden futbol da penaltı gol yapılmazmış centilmenlik icabı.:)

  44. Şuna kanaat getirdim ki Ferrari üzerinde oyunlar oynanıyor. Birileri Ferrari takımının huzurunu bozmak için elinden geleni yapıyor ama muvaffak olamayacaklar çünkü bizi birleştiren Alonsomuz var. Bu hain planları boşa gidecek, buna canıyürekten inanıyorum. lütfen plan yapanlara prim vermeyelim.

  45. Yaşarcım:) baktığın şeye bak taktığın şeye bak…ne panik yapacağım. panik yapan alonso gibi olsun…asıl siz santander destekli pilot olan alonso hayranları bence iki yarış bala şansa çala çırpa iyi puanlar alınca yürüyüşünüz değişti. ha yalan değil Hafizanallah alonso şampiyon olursa gerçekten üzülürüm. ama tebrikte ederim. hakikaten hak eden kazansın takım emriyle değil…

  46. alonso bu sene şampiyon olacağım dedi millet dalga geçti.
    şimdi fark apanmaya başladı panik yapmaya başladılar.
    acaba allah korusun birde şampiyon olursa (allah korusun diyorum çünkü alonso şampiyon olupta sizin kendinizi harcamanıza gönlüm razı olmaz özellikle hakan için)birde buradakiler herhalde cinnet geçirip önce bir kaç kişiyi sonra kendini harcar.

  47. schumi forewer…
    what we do we do well…:)

  48. umit isbilen avatarı

    2 yıl önce şampiyonluğu kıl payı kaçıran bir pilotu teni barichello yaptın ya ferrari; helal olsun sana…

  49. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    ''Herkül'' ''Can budy'' ve bi kaçtane daha yorumcu war bomba yorumlarınız var devam :))

  50. takım izin vermedi olayı çok mantıksız bu olaya bu sezon bile kaç kere şahit olduk ikinci olarakta bahsettiğiniz o sorulardan en cesur olanı zannımca ALONSO'ya

    -dürüst ol bikerecik olsun galibiyetin sana tepsiyle sunulduğunu kabul edemez misin? (programda böyle aktarıldı o an cevap hakkında bilgi verilmedi sonrasında verildiysede bilgim yok,zaten serhan abi soruları ardarda sıralıyordu)

  51. herkül aradığın video şu olsa gerek:

    http://www.youtube.com/watch?v=T0FxB01S4-E#t=45s

    ben hiç saygısız bi durum göremedim videoda.

  52. alonso "ben ondan daha hızlıyım" sözlerini ferrari nin massa yı geçmesine izin verilmediğinde söylemiş olabileceği konuşuluyor. ferrari kaza olur gerekçesiyle alonso nun massa yı geçişine izin vermemiş. alonso da ama bu saçmalık ben ondan hızlıyım demiş. işte asıl saçmalık ondan sonra başlıyor. alonso nun öne kazasız belasız geçişini sağlamaya çalışan pit duvarı işi berbat ediyor. bunlar burda defalarca konuşuldu. bakalım mahkeme ne diyecek.

  53. Al10so_4ever  avatarı

    herkül ve can bundy kendi halinizde eylenmeye devam hadi kolay gelsin avutun kendinizi :))) bakın herkes size böyle gülüyor.

  54. serhan acar son yarışı anlatırken alonsoya sorulan soruları sıraladı. imkan olsada site yönetimi o bölümün videosunu yayınlasa…hiç renk vermeden en ufak bir utanma belirtisi göstermeden hiçbirşey olmamış gibi soruları cevaplamış. kendini çok iyi yetiştirmiş alonso bu konularda…
    burada mevlananın müthiş bir sözü aklıma geliyor.
    sivrisinek bir idrar birkintisinin üstünde bir çalı parçasına konmuş ve başlamış konuşmaya…
    işte derya(deniz)…
    işte kalyon(gemi)…
    işte ben…
    meşhur bir kaptan oldum…
    tuttum bir dümen….

    bir daha ki alonso klasiklerinde görüşmek üzere…

    alonsoya sormuşlar…acaba sizce hangi şıktaki cevapla cevap vermiş…
    soru: en son kimiyi ne zaman geçtin
    cevap…
    a) hiçbir zaman
    b) elektirikler kesikti çalışamadım
    c) santander bilir
    d) genelde yarışta göremiyorum bilmiyorum
    e) geçen gece rüyamda geçtim
    f) o benden daha yakışıklı o yüzden geçemiyorum
    :)))))))))))))) şaka şaka…

  55. Serhan Acar: Bir diğer can sıkıcı noktada, podyumdan sonra ve TV demeçlerinde yapılan yapmacık hareketler. Profesyonellik bu olsa gerek: hiçbir şey olmamış gibi davranabilmek. İşin garip tarafı, işler istediği gibi gitmediğinde herkesi ve her şeyi suçlayan Alonso’nun (Monza 2006: F1’i artık spor olarak görmüyorum / McLaren’deki 2007 sezonu / Singapur 2008: Hiçbir şeyden haberim yoktu / Valensiya 2009: İnsanlar manipüle edilmiş bir yarış izledi) sanki gerçekten Massa’yı dişe diş bir mücadeleyle geçmiş gibi davranması. Keşke o ilk atakta Massa’yı geçip farkı açıp, yarışı gerçekten (!) kazansaydı. Valensiya’daki yarışa manipüle edilmiş diyen Alonso, bugünkü olay Button ile Hamilton’ın arasında yaşansaydı ne derdi acaba? Bundan daha ala manipüle edilmiş bir yarış olabilir mi diye sormak lazım?

  56. bu konuşmalara göre yukarıdan gelen takım üstü bir emir var. ben daha iyi bir araç verdikleri düşüncesindeyim takımın alonsoya…muhtemelen aracı geliştirmek için harcanan yüksek bedelli harcamalar santander tarafından ödeniyor. bunun karşılığındada bütün yenilikler alonsoda uygulanıyor. massa kaza geçirse bile şu an eşit şartlar altında yarıştırılsa alonsoyu kahve içme rahatlığında geçer. bu şahsi bir düşüncedir herkesin fikrine saygı duyarım. kulaklarım bayağı kızarıyor bu aralar yazdıkça artıyor:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir