Irvine: "Schumacher Aptalca Bir Manevra Yaptı"

yazar:

kategori:

Bu hareketinin ardından 10 sıra grid cezası alan ve yarış sonrasındaki yorumlarının aksine ertesi gün özür dileyen Schumacher’in bir yarıştan ihraç edilmesi gerektiğini düşünüyor Irvine. 

TalkSport’a konuşan Irvine, “O bir aptal. Fazlasıyla tehlikeli olan aptalca bir manevra yaptı. İnanılmazdı. Neler olacağını düşünmüyordu ve bir pilotu pit duvarına sürükleyebileceğini düşünecek kadar bencilceydi.”

“Ceza aldı ama yeterli cezayı aldığını düşünmüyorum. Bir yarışa çıkamama cezası almalıydı çünkü bu hayatımda gördüğüm en kötü manevralardan biriydi.” dedi.

Schumacher’in Formual 1’e geri dönüş macerasının sadece bir yıl süreceğini düşünenlerin aksine Irvine alman pilotun devam etmesi gerektiğini düşüyor.

“Bırakmaesı gerektiğini düşünmüyorum. O daima böyle şeyler yapmıştır ve uzun zamandır insanların gözünü korkutur ama bunlar yanına kâr kalır çünkü o Michael Schumacher’dir.”

“O Michael Schumacher’di ama bu Michael Schumacher paçayı kurtaramıyor.”


Yorumlar

  1. thrillercd thrillercd o zamanlardada mclarenin başında ron vardı değilmi.eğer öyleyse bırak on seneyi on ay sonra ya şumi yada hakinen takımı bırakır giderdi olay bu kadar basit.

  2. Adam iç tarafı bıraktıktan sonra savunma yapmaya çalışıyor. Sonra beni geçmek için uğraşmalısınız diyor.

    R B yi emekli edicekti az daha. Amatör denmeyi haketti en sonunda.

  3. schumi_senna schumi_senna avatarı
    schumi_senna schumi_senna

    Bi kere Schumacher' i sevmeyenlerin ona şu yönden saygı duyması lağzım, 2 defa şampiyon oldu riski göze aldı Ferrari' ye gitti. Ferrari' yi zirveye taşıdı, şampiyonluklar yaşattı. Ve tekrar riski göze aldı Mercedes' e gitti, Brawn GP zamanında sezonun yarıdan sonrası çöküştü zaten dipte sayılır. Bakın arka arkaya zirveden aşağılara inip uğraş içine giriyo. İşin kolayına kaçamazmıydı. Adamın tek aradığı mücadele.
    Pistte yaptıklarınıda tek o yapabilir zaten başka cesaret edebilecek insan yok, ki onu o yapan da bu özellikleri.
    Bi örnek gösterin bana Schumacher gibi yarışmaya aşık başka bi adam, yok….

  4. mehmet ceviz avatarı

    mustafa ünlü sistem 1 tane+ vermeye müsade ediyor.ama enaz 20 tane daha + benden sana

    ırwıne 2001 spayı başkası yapmış zannediyor galiba

  5. schumi_senna schumi_senna avatarı
    schumi_senna schumi_senna

    alla alla, nedense herkes ben çok biliyorum havalarında, biz bilmiyoruz ya hakkinen' le schumi' nin arasını schumacher' in en çok sevdiği saygı duyduğu adamların başında Hakkinen var zaten. hatta bi sözü var schumi' nin beni en çok korkutan hakkinen olmuştur hep die. bırakın ahkam kesmeyi bu şekilde yürümez işler. büyük abimiz geldi son noktayı koydu. bak aferini de kaptın, göğsünü kabarta kabarta dolaşırsın sokaklarda..ne mutlu sana.

  6. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    jetman provakatörlük yapma. Git rosberginle ne yapıosan yap .

  7. cocukca mahalle arasında misket oynarken yasanılan kavgalar gibi düşünmeden incelemeden yapılan yorumlar . schumiye laf söylemek kimsenin haddine değil adam ferrariye gelmeden ferrarinin son 20 yıllık tarihini okusun önce herkes kaç yarış ve şampiyonluk kazanmış bu takım sonra gelip burda ahkam kessin herkes ayrıca hakinenide bu sacma ve anlamsız muhabbetinize alet etmeyin schumi bile hakinenin ne kadar iyi bir pilot oldugunu onaylayan birisi yorum yazarken biraz okuyun önce ….

  8. schumi_senna schumi_senna avatarı
    schumi_senna schumi_senna

    Ama bide şu var tamam Hakkinen mükemmel orası kesin, ama schumacher' le birlikte en iyi teknik kadroda transfer edildi. Hakkinen' i alsalardı o teknik ekip gelicekmiydi. belki gelirdi ama biliyorsunuz Ferrari berbattı o dönem 98-99-2000 senelerinde en hızlı araba McLAren di. Schumacher Mclaren de 3 şampiyonluk alamazmıydı bence alırdı tamam olmasaydı da en azında 5 şampiyonluğu olurdu Schumacher' in yani bi çok senaryo yazarız…

  9. soruma 1 kişi cevap verdi.
    bende kendi cevabımı veriyim o tarihlerde ferrari koltuğunda hakkinen olsaydı oda rekorlar kırardı.şampiyonluklar alırdı.schuminin mclarende olmasıda bişeyi değiştirmezdi.aynı arızalar aynı talihsizlikler schumininde başına gelirdi.(zira o zamanların en iyi 2 pilotu hakkinen ve sxhumi idi)

  10. Sinan Bozok Tarih 04.08.2010 17:10:46

    "Bide bırakın artık şu ferrariye yarış kazandırdı muhabbetini, ferrari altına şimdiki mersedes gibi bir araç vereydi de kazanaydı göreydik"
    Budala ile başa çıkmak, katille, hırsızla başa çıkmaktan daha zordur .
    Charles Vildrac

    sinan budur kardeşim:D:D

  11. schumi_senna schumi_senna avatarı
    schumi_senna schumi_senna

    schumacherin Ferrari' ye gelmeden önceki takımı zaten en iyi takımdı nerdeyse 2. şampiyonluğunun üzerine eklerdi büyük ihtimalle. Normalde McLaren' in de Michael'i hep transfer etmek istediğinide biliyoruz daha nolsun. McLaren de yarışıyor olucaktı. Büyük ihtimalle para yüzünden gelmişti Ferrari' ye 30 milyon dolar azımsanıcak bi para deil yani herkes gider.

  12. peki 1997-2006 arasında ferraride schumi yerine başka bi pilot olsaydı.örneğin mika hakkinen.schumide başka takımda olsaydı ne olurdu(dikkat edin schumi ile ilgili eleştirim yok soru sordum hemde net bi soru)

  13. Şimdi Scumacher'in tüm tecrübesini zaferlerini,rekorlarını bir yana bırakalım öylemi gerçeği ve yeteneği nasıl görmemezlikten gelebiliriz, bunu ifade eden o kadar çok atasözü var ki buraya sığmaz.. en güzelide güneş balçıkla sıvanmaz,kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş v.s ne yani adam o yaşta hırslı diye kazanma arzusu var diye asalım mı?Shumacher bu, biz onu olduğu gibi kabul ediyor ve seviyoruz daha da ötesi yok.

  14. schumi_senna schumi_senna avatarı
    schumi_senna schumi_senna

    pardon o yok yol olucak

  15. schumi_senna schumi_senna avatarı
    schumi_senna schumi_senna

    len irvine bu adam sana Hakkinen' le şampiyonluk mücadelesi verirken yok vermedimi, insafsız. neyse…
    schumi her seferinde biz burda niçin varız diyip duruyor, yarışmak için, mücadele etmek için. elbette bu tarz durumlar olucak. ama günümüz pilotları korkak ve bize bunu unutturdu.

  16. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    schumi kötü giden sezonda üzerine düşenin en iyisini yapmak istiyor , zaten araç kötü , kendiside uyum problemi yaşıyor , tüm bunların yanında birisi tarafından geçilmek söz konusu olduğunda elinden gelen herşeyi yapıyor.schumide yaptığının yanlış olduğunu sonradan izlediğinde farkına varmış… ve amacının kesinlikle rubense zarar vermek olmadığını belirtmiştir. ancak eski düşmanları birbir çıkıp yorum yapıyorlar. eğer şuan puan tablosunda ilk üçte olsaydı böyle yorumlar asla yapılamazdı…

  17. öncelikle aptal yada aptalca çok ağır olmuş
    tamam kuyruk acısı diyorsunuzda eleştiri yapan herkeste kuyruk acısımı var.yani kimse eleştiri yapmasınmı yapan herkesin yarasımı var gocunuyor.herkesin bi fikri var söylüyor.illa kuyruk acısı aramamak gerek.

  18. "Bide bırakın artık şu ferrariye yarış kazandırdı muhabbetini, ferrari altına şimdiki mersedes gibi bir araç vereydi de kazanaydı göreydik"
    Budala ile başa çıkmak, katille, hırsızla başa çıkmaktan daha zordur .
    Charles Vildrac

  19. murat levent avatarı

    Ekran başından sadece yarışırken gördüğünüz bir adamı ne kadar yüceltmişiniz.

    Şu adam hakkında eski arkadaşlarından bir tek iyi bişey söyleyen yok ve nerdeyse aynı şeyleri söylüyorlar.

    Ama hep onlar yalancı, siz 10000 km den canlı bile görmediğiniz birne bukadar nasıl inanıyosunuz onu çözemiyorum.

    Kuyruk acısı lafını dolamışınız ağzınıza, demekki gerçekten bu adamlara kötülüğü dokunmuş ki şimdi ellerine fırsat geçince saydırıyorlar.

    Bide bırakın artık şu ferrariye yarış kazandırdı muhabbetini, ferrari altına şimdiki mersedes gibi bir araç vereydi de kazanaydı göreydik.

  20. oscar dela hoya tipi surat şekli sn.abdullah çelike benzer bu arada…

  21. thrillercd…
    1999 senesiydi. pazar sabahına karşı cine 5 te orta siklette wbc ıbf dünya şampiyonluğu için iki nağmağlup boksör karşılaşıyordu. pay per wiew kanalına 50 dolar yatırıp bu maçı seyreden 1.750.000 insan vardı. bir tarafta ''the golden boy'' oscar dela hoya diğer tarafta felix ''tito'' trinidad vardı. anlatan orhan ayhan şunları söylemişti. bugün iki kristal vazodan biri kırılacak demişti.
    neden bunları yazdım. eğer şumi ile mika aynı takımda yarışsaydı ki ikiside kristal bir vazodur benim kalbimde birisi mutlaka kırılırdı…luca raikkonen ile alonsoyu aynı takımda yarıştırmak takıma ciddi zarar verir derken bunu anlatmaya çalışmıştı…

  22. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    Adam daha ne yapsın ferrariye yarış kazanmayı hatırlattı takımlarda zirveye cıkardı . Arkadaşın dediği gibi Mclaren i tercih edip mika ile yarişsaydı ne olucaktı ?

  23. Hamza Fayiz, arkadaşım bir de tersinden bir düşün 1996 da eğer Schumi Mclarenin teklifini kabul etseydi ve Mika ile takım arkadaşı olsayı 10 yıl boyunca onları kim durduracaktı? Belki de şimdi Ferrarinin esamesi bile okunmazdı.

  24. Hamza Fayiz avatarı

    Efsane gerçekten son yarışta yaptığı hiç hoş değildi..Efsanenin neden bu kadar zayıf kaldığını anlamakta sorun yaşıyorum.Ya gerçekten sorunlar yaşıyor yada gerçekten artık eskisi gibi değil..Bazen şölede düşünüyorum Efsaneyi efsane yapan gerçekten demekki Ferrari idi yoksa M.S de çok büyük bir hikmet yok heralde..Ama umarım seneye F1 gerçekten dönüş yapar,gidişi güzel oldy fakat dönüşü berbat…:(

  25. _bianconera_  avatarı

    Aptal dediğin adam sayesinde şampiyonluk hayali kuruyordun..Gerçi ona rağmen odun gibi pilot oldugun için şampiyon olamamıştın ya neyse..

  26. bırakın havlasınlaaarr:D:D:D hırslarından kendi kendilerini yesinler arkadaşlar bırakın.yemin ederim ben schumi nin bunlara gülüp geçtiğini düşünüyorum.bu kendini bilmez adi adamada yardım etmişti schumi 99 da biliyosunuz dimi? yok usta yok.vallahi formula 1 de schumi den başka adam gibi adam yok bence.

  27. aptalmış.sen akıllısında ne oluyor?adam aptal haliyle efsane oldu he.allah sizleri nasıl biliyorsa öyle yapsın.

  28. yeter artık ya.şeytan diyor ki otur sabah akşam bunların 7 sülalesine oku(belki düzelirler).

  29. Mustafa UNLU avatarı

    Belçika 2001…

    Luciano Burti Formula 1 in en büyük kazalarından birini yaptı.

    "His Prost car hit a wall of rubber after shooting off the circuit following a collision with former Jaguar Racing team-mate Eddie Irvine"

    Youtube dan videolarını izleyelim ve Eddie yi bir daha "sevgiyle" analım 🙂

  30. Kuyruk acısı olanların kervanı bu. Bir sen eksiktin Shumi ne büyük adamsın, ne yapsan olay oluyor…

  31. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    …. çıktı artık ! bi sen eksiktin tam oldu .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir