Sutil: "Red Bull Diğer Takımlardan Daha Akıllı"

yazar:

kategori:

Sutil, REd Bull’un rakibi olan bir takımda yarışıyor olmasına rağmen, Red Bull’a olan hayranlığını gizlemedi.

Sutil “Elinizden geldiği kadar kuralları zorlamalısınız. Ve Red Bull herkesten daha akıllı.”

“Her nasıl oluyorsa her şeyi daha iyi yapmayı başarıyorlar.” dedi.

Sutil, Red Bull’un sadece harcamaların düşmesi sayesinde başarılı olduğunu düşünmüyor.

Sutil “Bay Newey’in  çok özel yeteneklere sahip olduğunu düşünüyorum.”

“Bana göre Red Bull’un aracı inanılmaz. Eğer testlerde bir şey çıkmadıysa o zaman yanlış bir şey yoktur. Bu sadece akıllılıktır.” dedi.


Yorumlar

  1. İki aracı birden iyi start aldı anlamında demedim, çok iyi startları olduğunu belirtmek istedim. Valencia yarışında Webber'in aracının kalkışta sorun yaşadığı şeklinde bir açıklama var.
    Britanya'da ise aslında Seb de neredeyse Mark kadar iyi start aldı ancak Mark'ın geldiğini görünce orayı kapatıp kapatmamak konusunda tereddüt edince yine çok iyi start alan Lewis'le yaşadıkları temas yüzünden dışa taştı. Debriyaj ayarlarının da sert olduğunu söylemişti zaten. Startlarda çok başarısız olmadıklarını belirtmek adına örnek verdim yine de pek iyi durumda olmadıklarını biliyorum tabii.

  2. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Alkım kardeş ispanya ile monaco start'ını hatırlayamadım ama sanırım ingilterede vettel pist dısına cıkmıstı valenciada ise webber cok kötü start almıstı tabi insllah baska yarıslarla karıstırmıyorumdur. güzel fikirlerini belitrmişsin dostum. saolasın.
    Ama ben start konusunda redbull'u beğenmiyorum zaten startlarda hep stresliler. Bunuda redbull'a bağlamıyorum renault motoruna bağlıyorum araçla ilgili olsaydı newey çözerdi zaten.

  3. Red Bull'un "takım" olarak akıllı olduğunu düşünmüyorum.

    Ve birçok kişinin aksine bunu pilotların yetersizliğine bağlamayacağım.

    Red Bull biri çok yetenekli ve genç, diğeri çok iyi ve tecrübeli iki pilota sahip. Şunu da belirteyim ki bunu bu sene altlarına verilen uçan arabalarla performanslarına bakarak söylemiyorum. Bu sene iki Red Bull pilotu da kendi seviyelerinin altında yarışlar çıkarıyor o araçla.

    Red Bull takımının asıl sorunu Seb ve Mark değil, Christian Horner ve Helmut Marko'dur bana kalırsa.

    Eğer Red Bull takımı iyi yönetilseydi, Malezya Grand Prix'den bu yana Kanada dışında bütün yarışları zorlanmadan kazanırlardı. Bunu bu kadar rahat söylüyorum. Ve bir pilot birinci olurken diğeri de en azından üçüncülük alırdı. Dayanıklılık sorunları yaşadıkları yarışlar dışında.

    Red Bull'un aracına bu yönetim kadrosu yerinde dururken kimi oturtursanız oturun bundan iyisi olmazdı. Ama alın bu aracı McLaren ya da Ferrari'ye verin şimdi her şey bitmişti.

    Ben pilotları suçlamakta anlam göremiyorum. Çünkü suçlu onlar değil. Bir takımın iç dengeleri bazen sarsılabilir, pilotlar birbiriyle rekabet edebilir ancak takım akıllıca davranırsa bu krizi bile lehine çevirebilir.

    Ama Red Bull akıllıca davranmıyor. Kimse bana pilotlarından herhangi birini, kişisel bir görüş belirterek basın önünde açıkça suçlayan bir takımın akıllıca işler yaptığını söyletemez.

    Mesela bir hafta kadar önce Dennis McLaren pilotlarını eleştirdi, hemen arkasından Martin çıkıp iki pilotunu birden savundu. Veya o kadar eleştirdiğim Ferrari, ne zaman çıkıp pilotunu suçladı ya da kötüledi? Hangi takım pilotuna "Seni biz buraya getirdik, biz indirmesini de biliriz." mesajını açıktan açığa basın yoluyla verdi? Hiçbiri. Hiçbiri bunları yapmaz.

    Çünkü takım içi krizler dışarı yansıdığında pilottan önce takımın zedeleneceğini bilirler. Bakın en yakın örneği ve uç noktası McLaren 2007.

    Kim kaybetti o zaman asıl? McLaren.

    Red Bull yönetimi bana kalırsa bunu görmekten aciz. İki hafta önce Webber'i şeytan ilan edip, işleri karıştırmakla, takıma karşı nankörlükle, kendini bilmezlikle suçlayan, her yaptığı işe kulp takarken Seb'i her koşul altında savunan takım şimdi Seb'in alacak yolu olduğunu, öğrenmesi gerektiğini, hata yaptığını, kendi hatası için başka şeyleri suçlamanın yanlış olduğunu söylüyor.

    Sonra da pilotlar dengesiz oluyor. Bu ortamda nasıl dengesiz olmasın bu adamlar? Sebastian ruhsal anlamda ciddi bir gelişim geçiriyor, takım bu konuda ona yardımcı olmalı. Ancak takım bunu yapmıyor bugüne kadar Red Bull takımı Seb'i destekledi evet, ama biçim olarak yanlış yaptılar bu işi. Sebastian'a verilen mesaj "Başarabilirsin ve başaramadığında da biz takım olarak buradayız." mesajı değildi. "Sen en iyisisin, Schumi'nin varisisin, senden iyisi yok." şeklindeydi. Zaten ağır bir sosyal beklentinin ardından, bu kadar genç bir pilota yüklenebilecek en ağır şeylerdi belki de bunlar. Seb şu an bocalıyorsa bu beklentilerin fazlalığının etkisi altında.

    Eğer McLaren ya da çok eleştirdiğim Ferrari'de yarışıyor olsaydı daha sakin ve kazanmaya odaklı olsa da, kaybettiği zaman mantık sınırları içinde kalabilen bir Sebastian görürdük.

    Bu hafta sonu Macaristan Grand Prix sırasında takım Webber'e sene başından beri verdiği en büyük desteği verdi ve ona ne kadar güvendiğini gösterdi. Bunu kasıtlı olarak mı yaptılar yoksa yanlış mı anlaşıldılar bilmiyorum. Ama onu pite almayıp, bitmiş lastiklerle fark açabileceğine inanmaları bir güven göstergesiydi. Ve buna ihtiyacı olan isim aslında Sebastian. Direkt olarak sergilenecek tavırlardan daha fazla olumlu geri dönüşe sebep olacağı kesin.

    Red Bull takımı iki pilotunun ikisine de güvendiğini kanıtladığı ve iki pilotuna da suçlamalarda bulunmayı bıraktığı zaman büyük bir adım atmış olacak.

    Ve işte o zaman sorunlar yavaş yavaş çözülecek ve belki o zaman pilotlar o aracı gerektiği gibi kullanacak. Ama şu an iki pilot da suçlanmayı hak etmiyor bence.

    Şu start meselesine gelince Valencia, Britanya, İspanya, Monaco yarışlarında çok iyi startlar aldılar ve bu hafta sonu da Seb çok kötü değildi açıkçası. Alonso ilk virajda ona yetişmiş olsa da bu bir sorun teşkil etmedi.

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    f2004 sezonunun kopyası ama redbull ferrarinin yaptıklarını yapamıyor. Buna neden olan şeyşer dayanıklılık,pilotlar

    ve en önemlisi redbull'lar iyi start alamıyorlar. Tabiki bu redbull'dan değil renault motorundan torgları cok yavas çeviriyor. Redbull startlarda cok kaybediyor. 1. iken neredeyse 3. olan alonso'ya geçilecekti. Alonso'dan startı izlediğimide gerçekten cok rahat yaklasıyordu redbull'a start düzlüğü biraz daha uzun olsaydı geçecekti. Aynu şekilde almanya'da kirli tarafdan kalkan Alonso bile daha iyi fırladı redbull'dan kirli tarafda olmasına ragmen vettel düz gitmeyi tercih etseydi alonso yine gececekti. Ben redbull'un iyi start aldığını hatırlamıyorum. Aynı şekilde redbull monza'da dökülecek. Monza'da pole mclarende olacak ve düzlük hızları iyi olan mclaren ve ferrari kapıasacaktır redbull büyük ihtimalle 7-8 olabilir monzada. Mclaren'de spa düzlük avantajından yararlanıp rekabetçi olacaktır.

  5. belki sıkça gündeme getirdim ama eğer mclaren veya ferrarideki pilotlar şu an redbull da olsaydı daha da önemlisi kimiyi kullansalardı Allahualem şu an redbull işi bitirmişti ve bizler formalite yarışları izliyor olabilirdik. benim kısa f1 mazimde gördüğüm en dominant araç…

  6. Bir de şu açıdan düşünmek lazım. Red Bull Newey'i aldığı için, ona iyi bir araç hazırlaması için gerekli imkanları sağladığı için ve onu elinde tutmayı başardığı için akıllı.

    Sadece biraz zamana ihtiyaçları var. Şampiyonluğa oynama tecrübeleri sadece 2 sene. McLaren, Ferrari ve Williams bu konuda epey tecrübeli.

  7. newey rbr ye hayat veren akılı olan o.
    rbr diğer takımlardan daha akıllı değil daha akıllı olsalardı açık ara liderlerdi şu anda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir