BMW, WTCC ile GT Arasında Seçim Yapmak Zorunda

yazar:

kategori:

Markanın motor sporları sorumlusu Mario Theissen, Autosport’a verdiği demeçte firmanın üç dalda birden çalışmayı sürdüremeyeceğini ve öncelikleri konusunda karar vermesi gerektiğini kabul etti.

BMW şu anda WTCC’de mücadele ediyor ve Gt projesi de devam ediyor. 

Ralli ve binek otomobil şampiyonalarında kullanılacak olan yeni S2000 yönetmelikleriyle ilgili turbo şarjlı motor konusunda çalışan BMW’de Theissen bu projenin markanın WTCC’de yarışmaya devam edeceğinin işareti olmadığını belirtti. Mini WRC otomobillerinde de kullanılacak olan yeni güç ünitesi BMW’nin müşteri motoru olarak geçerli olabilir.

BMW bu sezon Le Mans Intercontinental Cup’ta üç ayaya da katılacak. Schnitzer, Silverstone ve Zhuhai’de M3’ün koltuğunda otururken, Rahal Letterman da Petit Le Mans’da yarışacak.


Yorumlar

  1. "M1CHAEL" belli ki GT yi seviyorsun ama DTM bildiğin gibi Alman Binek Otomobilleri Şampiyonası ve BMW de Alman markası olduğu için DTM düşündüğünden çok daha önemli bir seri haline geliyor. Aslında BMW milli bir görevi yerine getiriyor da denebilir. Yıllardır DTM i kaçırmadan izliyorum Almanya da mesela hockenheim da F1 den daha fazla seyirci çektiği bile söyleniyordu. Yani müthiş bir ilgi var DTM e. Almanlar çok fazla sahipleniyor ve dünya genelinde de ilgi çeken bir seri. BMW nin araçları da binek otomobil serilerine daha uygun görünüyor. Yani bu serilerde boy göstermek BMW için daha isabetli tercih olur. Bu benim görüşüm.

  2. bmw başarılı ürünleri olan bir alman markasıdır. f1 den çekilmeleri bence satışlarını olumsuz etkilemiştir. ve bu yönüyle imaj kaybetmiştir f1 i takip edenler arasında…kendi halinde takımlardan ziyade(özellikle yenilerden bahsediyorum)böyle araba üreticilerinin olması daha iyidir düşüncesindeyim.

  3. Bence DTM için diğerlerinden çekilmemeli değmez de zaten.
    DTM, GT'ye zaten alternatif değil hadi WTCC neyse denir belki de o bile bence değil. DTM için GT bırakılmaz asla. DTM kim WTCC, GT kim.
    Olmuyor böyle Mr. BMW aaa 🙂

  4. Eurosport'un spikeri Yiğit Top'a merak edip mail atmıştım BMW, DTM e geçince WTCC yi bırakır mı diye. BMW nin planının iki seride de devam etmek olduğunu söylemişti. Yani GT den çekilmesi yüksek ihtimal gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir