Haug: "Mercedes Tekrar Kazanacaktır"

yazar:

kategori:

Mercedes, geçen sene şampiyon olan Brawn GP’yi devraldı ama bu sezon şimdiye kadar alınan sonuçlar hiç de beklendiği gibi olmadı.

Nico Rosberg, üç defa üçüncü olarak takımın en iyi sonuçlarına imza atarken Mercedes GP, lider Red Bull’un 180 puan gerisinde bulunuyor.

Brawn GP olarak geçen sene şampiyon olmalarının ardından bu seneki sonuçlar umulanın aksine oldu ama Haug, tekrar öne çıkmak için gerekli olanların bu takımda bulunduğunu düşünüyor.

Haug: “Her zaman açıkladığımız gibi elbette istediğimiz yerde değiliz. Ama bir şekilde bu, Formula 1’deki oyunun adı. Uzun süredir buralardayım ve Ross (Brawn) daha uzun süredir var ama zamanınızın çoğunu gelişmek ve diğerlerini kovalamakla geçiyor.”

“Ve bu takım uzmanlığa sahip; geçen sene şampiyonluğu kazandı. Şu anda yeteri kadar iyi değiliz, bu açık. Ama gerçekten gelişmek ve durumdan en iyisini çıkarmak için kesinlikle zamana ihtiyacımız olduğuna inanıyorum”

“Hepimiz pistte sadece numaraları temsil etmek yerine kazanmak istiyoruz, bunda şüphe yok. Ama Formula 1’in yeni döneminde ilk zaferimizden bu yana tarihimize bakarsanız şimdiye kadar neredeyse üç yarıştan birini kazandığımızı göreceksiniz ve bu düzene geri döneceğiz, eminim”

“Ross ve takım, ne hakkında konuştuklarını biliyorlar. Geçen sene dünya şampiyonu oldukları çok açık ve buna çok yoğunlaşıyorlar, yine de kötü bir aracımız yok ama her şey daima %100 birbirine uyum sağlamıyor. Bu benim görüşüm. Bazen daha iyi olur bazen hedeflerinize ulaşamazsınız”

“Hâlâ yeteri kadar iyi değil. Liderlerle olamamak bizim için tatmin edici değil ama önceden oralarda olmuştuk. Malzemeye sahibiz, takımımız var; yoğunlaşmalı, odaklanmalıyız. Bir takım olarak birbirimize bağlanıyoruz. Ve eğer bunu yapmazsanız kısa zamanda tarih olursunuz”

Haug, tatmin edici sonuçlar alınamasa da takımın, Formula 1’i bir yatırım olarak gören Mercedes tarafından tam destek gördüğünü yineledi.

Haug: “Bütçemizi çarpıcı bir şekilde düşürdük. Bazı diğer üreticiler artık yokken biz Hâlâ Formula 1’deyiz. Bu yüzden buranın hâlâ harika bir platform olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden işler olumlu, sonuçlar olumlu değil.”

“Bazen Silverstone’de gibi bir yerde alınan üçüncülük küçük bir teselli olur, kazanmak isterken değil elbette. Ama herşeyi hesaba kattığınızda görevi yerine getirebiliriz.”

Mercedes patronu ayrıca takımın, Alman otomobil üreticisinin son krizden çıkış şeklinden esinlenebileceğini de belirtti.

Ama Haug, gelecekte başarı gelmemesi halinde takımın değişime ihtiyacı olacağını da kabul etti.

Haug: “Eğer bir süre sonra görev yerine getirilmezse insanları değiştirirsiniz. Herkes için oyunun adı bu. Şu zamanda şirketimizin tekrar ne kadar iyi olduğa bakın.”

“Otomobil sanayisinde bir kriz vardı ve bu krizden çıktık. Rekor satışlar elde ettik, hiç olmadığı kadar iyi ürünler ürettik ve bana göre bu iyi bir örnek”

“Geri dönüş için bunu kullanabiliriz: daha iyi bir yolda, daha güçlü bir şekilde gelişmek. Ve takım içindeki çocuklar işin görevin nasıl yerine getirileceğini biliyorlar ve bunun önemli olduğunu düşünüyorum”

“Nasıl yapılacağını bilmeden önce şampiyonluk ve yarışlar kazanmışsanız, en önemli şey birbirinize bağlı kalmaktır. Şu anda da biz bunu yapıyoruz”


Yorumlar

  1. nurettin düşmanlık yok hiç bir takım arasındada olmamalı.ama haug un kalıpta mclaren kazandı yani mercedes kazandı demesi yersiz.mclaren in şasisi ve aerosu farklı mercedes gp nin farklı.o mantıkla o zaman force india da kazansa mercedes kazandımı demek gerek.2010 da itibaren bu iki takım farklı.artık geçmiş geçmişte kalmış.hani var ya öümüzdeki maçlara bakacaz diyorlar.(mağlupların meşhur sözü)buda öyle bi şey.

  2. ya jet man herhalde biliyor herkes mclaren mercedesi kastettiğini.Motor eskiden şimdikinden çok daha kıymetliydi.98,99 ve 2000 yılındaki hız mercedes motorundan kaynaklanıyordu.Elbetteki mercedes şimdi ayrı bir takım ama Haug daha önce demişti biz kazanamıyorsak Mclaren kazanmalı.Yani düşman değiliz Mclaren ile.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    2011 i kastediyor heralde :))

  4. Bu adamların senelerdir F1 camiasında olduğu açık…Mercedesin de senelerdir F1 de olduğu açık,takım olarak yeni olmaları onları tecrübesiz ve kariyersiz göstermez,söyledikleri tamamen doğru,kastettiği de bu zaten,gayet açık…

  5. tekrar kazanacaktır bundan bende %100 eminim ama ne zaman kazanacaktır orasını allah bilir :)…

  6. Önce ilk yarışını kazan Mercedes GP olarak ondan sonra tekrar kazanmaya başlarsın sayın Haug. 😀

  7. 3 yarıştan birini kazandık.burda bi yanılgı var.o takımın adı mclarenmercedes idi bu takımın adı mercedes iki takım şu anda farklı iki ayrı takım var.iki farkı mercedes var.mclareni mercedes olarak saymamması gerek o mclaren. esas mercedes takımı artık mercedes gp.ve bu takımlar birbirine rakip bunuda tüm mercedes camiasının kabullenmesi gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir