Webber: "Red Bull Her Yerde Güçlü"

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, Macaristan’da zafere ulaşmasının ardından liderliğe yükselmişti.

Red Bull pilotu, 7 yarış kala McLaren’den Lewis Hamilton’un 4 puan önünde.

Webber, takımı için artık zayıf kalacakları bir pist olmadığını ama sezon sonuna kadar istikrarlı olması gerektiğini söyledi.

Webber: “Aracın her pistte performans gösterdiğini bu sene gösterdik. Bu yüzden umuyoruz ki artık zayıf kaldığımız bir pist yok”

“Elbette Singapur iyi olmalı. Suzuka, Brezilya ve Abu Dhabi de. Monza gibi bazı diğer yerlerde uzun düzlüklerin nasıl olacağından biraz endişeliyiz.”

“Ama araç, pistlerin çoğunda çok güçlü. Bu yüzden herhangi bir pistte kim olursa olsun boy ölçüşmeye hazırız. Gelecek bütün yarışları dört gözle bekliyorum”

“Spa ve Suzuka’da kazanmak güzel olur, bir kaç zafer daha. Bunun yanında bazı özel şeyler de beraberinde gelir diye umuyorum. Önceden pek istikrarlı olmadığım bazı pistlerde istikrarlı olmak için odaklanmam gerek.”

“Bazı yerlerde ufak sorunlar oldu. Çünkü bu seviyede kazanmanız için mükemmel bir hafta sonu geçirmeniz gerekiyor. Elbette Sebastien ve ben birbirimizi çok sıkı bir şekilde zorluyoruz ve birbirimizi yenmeye çalışıyoruz. Her şeyi doğru yapmanız gerekiyor.”

Avustralyalı pilot, bu sene kalan bazı “özel” yarışları kazanmaktan memnuniyet duyacağını da ekledi.

Webber: “Bu sene hedeflerimden bazılarını şimdiden gerçekleştirdim, ki bu heyecan verici. Ama gelecekte bazı harika yarışlar olacak. Kazanmanın harika olacağı bazı özel yarışlar var.”

“Ama her yarış 25 puan veriyor ve her yerde performans göstermelisiniz. Eğer bunu yapabilirseniz, sene sonunda neler olabileceğini asla bilemezsiniz.”


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Ne yaptınız ya ilk 5e giremez falan uçmayın arkadaşlar.Monza en zayıf oldukları yer olabilir olmayadabilir.Neye dayanarak her yarış falcı gibi kesin yargılara varıyorsunuz anlamıyorum.Adamlar Kanada'da taktik gereği o kadar hızlı ve düzlükleri olan pistte lastik farkından pole alamadı ama galibiyeti kovaladılar.Monza'da düzlük var evet ama Redbull çok güçlü her ne kadar motor dezavantajları olsada bir pistte bu yüzden 1-2sn hızlı olan aracın rakiplerinden 2sn geriye düşeceğini sanmıyorum

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Webber Yoo Stop Team Enemy: Ferrari Size Dur diyecek merak etme sen bile şaşırcaksın!

  3. Umutbg
    Haklısın ben bunu kabulleniyorum ama tork olarak aynı ayrıca 2005-2006 yıllarında 845bg lik motor ile 945 bg lik motorlara nasıl kafa tuttuğumuzu unutmadık

  4. Sir Jack B.  avatarı

    Bence Red Bull Spa da galibiyet, monzada podyum mücadelesi verebilir. En zayıf olacakları pist belkide Monza olacak. Ama geçen sene ki kadar zayıf kalacaklarını düşünmüyorum. Bu sene sıralama turlarında ekstra bir hızları var. Monza da iyi bir yerde yarışa başlayabilirlerse orada finiş görebilirler. Tabii her yarışta bunu yapabilselerdi tablo şuan çok farklı olurdu. Geçen sene Spa'da zaten güçlülerdi. Sıralama tularında arkada kaldıkları için fazla tırmanamadılar. Bu sene daha güçlü olacaklarını tahmin ediyorum. Uzun hızlı virajlarda Red Bullun hızlı olduğunu biliyoruz.

  5. Hayalperestliğe gerek yok red bull monzadada ilk 3 girer

  6. Red bull evet peki renault

  7. kore gp deki işciler aynı bizim türkler gibi çalışıyorlar. yetkililer gelirken çalışıyorlar, diğer zamanlarda 10 dönüm bostan yan gel yat osman 🙂 daha sonra yamalı asfalt neden oluyor..

    kore gp yetişmez söyleyim ben.

  8. f kanallı red bull monza dahil kalan tüm pistlerde polü alır diye düşünüyorum. üstelik aracı sürekli geliştiriyorlar, kritik hatalar yapmazsalar iki şampiyonluk da gelir.

  9. R 30
    Güç diyorsan en az beygir gücünü Renault motoru üretiyor en fazla beygir gücünüde Ferrari motoru üretiyor biliyorum ben. Hatta bu yüzden fazla yakıt harcama durumları mevcuttu.

  10. herkesin aksine benim beklentim spa da güçlü olacaklardır.

  11. Spa ve monzadan sonra bu haber altında buluşalım geçensene renault o araba ile orda 4 olmuştu Renault motorunun mercedes kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum ama ferrariden aşşa değildir

  12. Abu Dhabi'de Red Bull geçen sene duble yaptı. Bu sene de zorlanacaklarını sanmıyorum.
    Spa hem Webber'in hem de geçen sene Vettel'in iyi sonuçlar aldığı bir pist. Renault motoru onları zorlasa da Spa'da da başarılı olabilirler.

    Brezilya yine Red Bull için kolay bir pist olacaktır. Geçen seneden daha iyi bir araç var ellerinde de.

    Bana kalırsa önlerinde zorlayıcı tek bir pist var o da Monza. Sebastian ilk birinciliğini orada kazandı gerçi ama o zaman Ferrari motoru vardı aracında. Monza'da kazanılacak puanlar çok önemli zaten eğer orada da Ferrari ve McLaren Red Bull'u yakalayamaz ya da üstünlük kuramazsa Mark ve Seb şampiyonluk için sevinmeye başlar sanırım. Malum geçen sene Monza'da Seb 8. oldu, Mark yarışı tamamlayamadı bile.

    Red Bull'un ihtiyacı olan Spa'da bir birincilik ve podyum. Bu onlar için gerçekten önemli. Monza'da da hasar azaltacaklar. Arkasından karekteristiğini tam olarak bilmediğimiz Kore dışında korkacakları bir pist yok gibi. Tabii yakalanmazlarsa.

    Merak ediyorum Red Bull bunu sonuca yansıtabilecek mi diye. Eğer bu sene beceremezlerse Chris beceriksiz olduğunu anlar ve bırakır belki bu işi.

  13. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    monzada redbull ilk 5e bile giremez. Spa ve abu dhabi de uzun düzlükler cok zorluyacak. Redbull'a macaristan ve ispanya gibi uyacak bir pist varsa şuanda suzuka kaldı acayip yavas ve kıvrımlı virajları var macaristan gibi. Brezilya'ya da cok fark yapacağını sanmıyorm pist kısa ve sadece orta sektör redbull'a göre insallah orası fazla uymaz redbull'a 🙂

  14. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    yusuf yorumun 10 numara başka bir söz söylemeye gerek yok:D

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    zaten spa ve monzayı kazanırlarsa geçmiş olsun.

    nefret ettiğim pistlerden biri olan suzuka'yı zaten güle oynaya kazanırlar, aynı şekilde interlagos'ta da şov yaparlar ancak monza spa ve hatta abu dhabi'de işleri pekte kolay olmaz.

    monza'da redbull ilk 5 e girerse ya o hafta inanılmaz şanslı demektir ya da adrian newey'e suikast düzenlemenin zamanı geldi demektir. 🙂

  16. bu takıma olan antipatim yüzünden red bull-votka'yı bıraktım arkadaş 😀

  17. Bazı özel yarışlar demekle İtalya, Belçika gibi mekanları ifade etmek istiyor olsa gerek Webber.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir