Eddie Jordan'ın Şampiyon Adayı Webber

yazar:

kategori:

BBC Sport’un taraftar soruları bölümündeki soruları yanıtlayan Jordan, “Bunu söylemek zor ama aslında ben dünya şampiyonu olmamış bir pilotun kazanmasını isterim. Böylece 2011’de gridde bir şampiyonumuz daha olur.” diyor. Şu anda gridde Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton ve Jenson Button olmak üzere dört şampiyon pilot mücadele ediyor.

Jordan, “Bu da Mark Webber ya da Sebastian Vettel anlamına geliyor. Size bir Red Bull taraftarı gibi görünebilirim şu an ama hiç değilim! Vettel’in gelecekte birçok kez şampiyon olabileceğine eminim ama Webber dünya şampiyonu olursa çok memnun olurum. Bu Webber’i favori gördüğüm anlamına gelmiyor. Sadece o şampiyon olursa çok mutlu olurum diyorum. Formula 1’e girmesinde Webber’e çok yardımcı olmuştum ve uzun zamandır arkadaşız.” diye devam ediyor.

Eddie Jordan, Ferrari’nin takım emirleri uygulaması konusundaki bir soruya ise şöyle cevap verdi: “Takım emirlerinin öyle ya da böyle Ferrari’nin DNA’sında her zaman yer aldığını unutmamalıyız. Ferrari, Almanya’da Massa’nın yerine Alonso’yu alarak bir 1-2 zafer elde etti ve Massa da bunun bir daha olmayacağını söyledi. Eğer Massa yarışta lider durumdayken Alonso da üçüncü olsaydı, takım hiçbir şekilde bunu yapamazdı. Almanya’da olanlar Ferrari’nin tam olarak kolayca yerleri değiştirerek pozisyonları manipule etmesinden ibaretti.”
 
 “Elbette,bu olay mücadele ateşine engel oldu ama insanlar çabuk unutur. Her takımda favori pilot anlayışı vardır. Bu Ferrari’de Alonso ya da Red Bull’da Vettel olsun, fark etmez.”

“Ama bu sezonun normal bir sezon olmadığını da hatırlamak gerekir çünkü takımlar içinde çok yakın bir mücadele oluyor; Vettel ve Webber, Hamilton ve Button, Alonso ve Massa.”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül-Hakan S.A.
    Lütfen cevap yazma dedin ama affola.
    Yaşar koçyiğit'in senin hakkında bana söylediklerini unutmadım.
    Hakkım helaldir sana.
    Özürdilenecek bir durum yok.
    Farklı düşüncelere sahip olsak bile bi şekilde bu sitede buluşuyoruz ve farkında olmadan arkadaşlık ediyoruz.Önemli olan çizgiyi iyi tesbit edebilmektir ve senin bunu yapabileceğini tahmin ediyorum.
    Ben gerçekten yeniyim.Bunu bana yaklaşık 1 ay önce birisi daha sordu.Sıkı bir tartışma sonucunda ,senin yazdığın şeyleri yazdı.Demek ki bu sitede yeniysen F1 i az biliyorsun ve tartışmaya giremezsin.Ben alonsoyu 2003 den beri takip ederim.Ama benim F1 seyrim mika hakkinenle başladı.İnsanlarla tartışırken bu 10 yıllık bilgilerimi kullanınca senin eski nickin nedir diye soruyorlar.Rahatsızlığım bu yüzdendir.

  2. nebuchadnezzar…
    seninle olan yazışmalarım beni rahatsız etti. yazdıklarımı anladığın düşünceler çerçevesinde yazmamıştım. ben sadece tahiminimi yazdım. yazdıklarından burada beni eski tanıyan benimle daha evvel tartışmış bir arkadaş izlenimi uyandırdı. buna iftira denilebilmesi için kötü bir şey söylemiş olmam lazım senle alakalı. eski bir yorumcu olduğunu tahmin ediyorsam ve bu kötü bir özellikse senin için senden özür dilerim. ve bu konuyu bir daha şahsınla alakalı tartışmama adına kapatıyorum ve tekrar özür diliyorum. hakkını helal et. lütfen cevap yazma sen haklısın ve özür dilerim.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül her konuya ve herkese anında cevap veriyorsun.Ben kırıcı ve alıngan değilim.Sen alonsonun f1 tabusunu yıktığını yazdın ben de nedir bunlar söyle dedim.sonrada benim burada yeni olmadığımı iddia ettin.Ben de bu iftirayı haketmediğimi ve seni Allah'a havale ettiğimi yazdım.Ortaya attığın iddiayı ispatlamanı istemek asabilik mi oldu.Özel statü listesi gafı için üzgünüm.hayattaki yapacağım en son şeydir.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    kalpazan biraz ağır ol bakalım.Haddini bil ağzından çıkanı kulağın duysun.
    Hayat bilgilerini kendine sakla.
    Sen burada alonso hakkında yazılan yorumları okuyormusun?? En çok yorum hangi habere yapılıyuor bilirmisin??En çok hakaret kime yapılıyor biliyormusun.Bir alonso haberinde sadece 1 kişi tarafından yazılmış 15 adet yorum var biliyormusun??Senin gibi saldırganlara cevap vermenin adı yalakalık mı oluyor??

  5. alonso hamilton button vs için "dengesiz" bir dünya lakap takılırken acaba kaç vettel seveni bunun için gereksiz hakaret edici konuşmayalım dedi merak konusu!?

  6. BU YORUMUMU KOPYALAYIN SEZON SONU BANA HATIRLATIRSINIZ.BU SENE ŞAPİYON VETTEL OLACAK.BURDA ZAMAN GEÇİRMEK İÇİN BOŞUNA TARTIŞIYORUZ İŞTE.
    imza:Kalpazan

  7. efendimayin  avatarı

    Vettel daha favori bence. Vettel bundan sonra eminim daha iyi yarışacak.

  8. halil yılmaz avatarı
    halil yılmaz

    Öncelikle Vettel-Webber arasındaki olay hakkındaki yorumlarınız için teşekkür ederim.Benim o konuda kastettiğim şey sadece Webber in en azından (takım arkadaşı olduğu için) bu kadar sert bir savunma yapmamasını düşünmemdendir.(Belki de duygusal bir düşünce)Tabii ki o şekilde savunma yapmak hakkıdır.

    Bunun dışında 'dengesiz' kelimesi bence hakaret içeren bir kelime.En azından sizin durumu ifade etme şekliniz daha doğru ve anlayışlı görünüyor.

  9. Alkım senin yorumlarını uzun zamandır takip ediyorum ve objektif ve samimi bulduğumu söylemeliyim.Çok güzel bir noktaya değinmişsin, benimde fikrim aynı bu konuda.Eğer vettel'in üstüne takım bu kadar titremese o zaten bildiğimiz vettel.Onun pohpohlanmayı değil, takım arkadaşıyla şampiyonluk mücadelesi vererek tecrübe kazanmaya ihtiyacı var.Takım bunun tam tersini yaparak ona direk balığı veriyor, tutma işini webber'e yaptırıyorlar.Webber-Vettel ikilisi eşit şartlarda yarıştığında özellikle vettel'in tecrübe açısından çok büyük deneyimler kazanacağına eminim.Bu sene ki tek arzum webber'in şampiyon olması.Yıllarca onu destekledim, podyuma çıkacakken, hadi onu geçtim ebedi yarış bitirme numarası 11'in önünde puan almak üzereyken sürekli yola kalmasında her sezon sinir bozukluğu yaşardım.Kariyerinde bu tür o kadar çok olay var ki, bakarsanız hepsi sezonun hızlı fakat dayanıksız araçlarıdır.Buna rağmen malezya olması lazım jaguar ile 2. sırada kalkış yapmış bir pilottur.Bu sene onun için herşey yolunda ve ben onun kazanacağına inanıyorum.Yılların getirdiği şansızlığa inat hadi webber göster kendini !

  10. Halil Yılmaz öncelikle siteye hoş geldiniz.

    Sanırım arkadaşımız Çin Gp startında Vettel'in 1. sıradan 3. sıraya düşmesinden bahsediyor. Tabii bunun sebeplerinden biri Fernando Alonso'nun o yarışta erken start almış olmasıydı. Startta iki Red Bull aracını birden geçmişti, hemen ardından da Webber Vettel'i geçmişti. Sanırım bundan bahsediyor. Yanlışsam düzeltsin.

    Vettel'e yapılan dengesiz ithamına gelince anlatmaya çalıştığı şeyin o olmadığını düşünüyorum. Seb duygularını kontrol etme konusunda henüz yeterli noktaya ulaşmadığı için tepkileri aşırı noktalarda oluyor. Bunu anlatmaya çalıştığına inanıyorum. Diğer türlü olmadığını düşünme inceliği gösterelim biz.

    Yalnız bir konuda fikrimi belirtmek istiyorum. Seb'in Türkiye yarışında yaptığı atakta yanlışlık yoktu, ancak atağı yaptıktan sonra kazanın olmasına neden olan hareketi o yaptı. Öncelikle yarıştan sonra kaza anının farklı açılardan birden fazla videosunu izlediğimi, yıllardır bu işi takip edenlerden hatta ulaşabildiğim eski yarışçılardan fikir aldığımı söyleyeyim.

    Şimdi Webber Vettel kendisine iyice yaklaştığında natural apex dediğimiz yarış çizgisinin soluna kayarak kapıyı kapatmaya çalıştı, bunda bir yanlışlık yok sert olsa dahi kurallar dahilinde bir savunma zaten birincisi Vettel, Webber apexi bırakıp sola kaydığında hala yön seçimi yapabilecek durumdaydı. Yani ideal yarış çizgisine yakın olan sağ taraftan atak yapma şansı vardı, Webber bu sırada yön değiştiremeyeceği için önüne geçmek daha kolay olurdu. Ancak atağı sola yaptı ve buradan da ikinci şeye geçiyoruz. Webber Vettel'in aracını geçirebileceği kadar yer bıraktı. Sadece kaza anından önceki 2-3 sn kadar süren bölümde Vettel'in sol arka tekeri dışa taşmış olabilir. Şimdi burada asıl soruna geliyoruz. Çünkü bu noktaya kadar sorun yok. İki pilot da ciddi bir hata yapmıyor. Ancak Seb aracın burnu ileri çıktığı anda direksiyonu sağa kırıyor. Hata burada. Tamamen geçmeden önce hamle yapmasıyla beraber kaza gerçekleşiyor. Dediğim gibi bu noktaya kadar iki pilotun da hatası yok ancak bu hamleyle Vettel ciddi bir hata yapmış oluyor. Webber'in virajdan önceki frenleme noktasına kadar çizgisini koruma hakkı var bir kere, yani Vettel burun farkıyla öne geçti diye yer açma zorunluğu yok. Hiçbir pilotun böyle bir zorunluluğu yok. Ayrıca Vettel araç tamamen öne geçene kadar beklese ve ilk virajı dıştan dönse bile sonraki virajda Webber'in önüne geçecekti. Bunu düşünüp sakin olması gerekiyordu ama sık sık bahsettiğim heyecan, hırs ve yarış yönetimindeki yetersizliği nedeniyle bekleyemedi. Vettel'in hamlesi dışında hatası varsa o da Webber'in en sert savunma yapanlardan biri olmasını unutması ve kazanın ardından da "deli" anlamına gelen bir el hareketi kullanması oldu. İki takım arkadaşı arasında saygı çok önemlidir ve ne yazık ki bu Red Bull pilotları için eskisi gibi değil.
    Kazanın olmasına asıl sebebiyet vereninse Red Bull pit duvarı olduğunu düşünüyorum. Durumu daha iyi yöneterek bir geçiş ortamı yaratabilirlerdi ve kim hak ediyorsa o önde bitirirdi. Ama onlar gelen tehlikeyi görmedi ve pistin en agresif pilotlarından ikisi birbirine girdi. Burada hazırlanacak ortamdan kastım da takım emri vererek Vettel'in durdurulması ya da Webber'in yol vermesi değl kesinlikle.

    Benim kaza hakkında uzun araştırmalar sonucu fikirlerim bu şekilde, belirtmek istedim.

    Ayrıca daha önce de söyledim o araçla şimdiden büyük bir puan farkı oluşmamasının sebebi ne Mark'ın ne de Seb'in iyi ya da kötü pilot olmasıyla alakalı değil bence. Red Bull takımının yönetimdeki başarısızlığıyla alakalı.
    Şu an Red Bull'da Kral Schumacher de yarışsa, Buz Adam Kimi de, hatta Mika geri dönse ve o yarışsa bundan en fazla 10 puan fazlaları olurdu. Aynı şey şu an aktif yarışan en iyi pilot olarak tanımlanan Alonso ve son yılların çılgın yeteneği Hamilton için de geçerli. Bu aracı McLaren ya da Ferrari'ye verirseniz işler değişir ama. Ben böyle düşünüyorum.
    Yani altında en iyi araba var beceriksiz bunlar diye Webber ve Vettel'e saldırmanın anlamı yok. Biri çok yetenekli diğeri de çok iyi iki hırslı, agresif pilottan alabildiği maksimum verim bu lan takımda arayalım suçu.

    Tekrar hoş geldiniz.

  11. halil yılmaz avatarı
    halil yılmaz

    Bu siteyi yakın bir zamandan beri takip ediyorum.Sadece okur olmayı düşünüyordum ama bazı yazıları gördükten sonra dayanamadım üyelik aldım.

    Öncelikle Vettel taraftarı olduğumu söylemek istiyorum.Ama diğer başarılı pilotlara da saygım sonsuz.

    Nebuchadnezzar, tamam bir pilottan nefret edebilirsin anlarım ama senin nefretin öyle bir noktaya varıyor ki bazı bilgileri bile yanlış bir şekilde dile getiriyorsun.Yanlış hatırlamıyorsam geçen hafta macaristan gp si öncesindeki tahminlerde birçok kişi Vettel in startta geçileceğini söylüyordu.Sen de bunu dile getirirken istanbul gp yi örnek vermiştin ve orda Vettel kirli taraftaki Hamilton a bile geçildi demiştin.İşin ilginç tarafı o yarışa Vettel 3. olarak Hamilton 2. olarak başlıyordu.Hatta startta Vettel, Hamilton ı geçmişti,fakat 2-3 viraj sonra yerini tekrar almıştı Hamilton.Bunun dışında almanya gp si konusunda haklı olabilirsin ama çin de nasıl bir yanlış yaptığını hiç anlamadım.Ayrıca istanbul gp de kaybedilen puanların tek suçlusunun Vettel olması çok ağır bir yargı bence.Orada Webber in uzun bir süre yarış çizgisi dışında seyredip,Vettel i sıkıştırmasını gözardı edemezsiniz.Vettel in dengesiz olduğunu hiç sanmıyorum ama tecrübesiz olduğu nispeten doğru.Zaten şampiyonluğu kaybederse bu tecrübesizliğinden kaynaklanacak.

    Ben de mesela Hamilton dan pek hoşlanmam ama pilotojına saygı duyuyorum adam gerçekten işini iyi yapıyor.

    Son olarak şampiyonluk konusuna gelince umarım Vettel kazanır.Bunu istememdeki en büyük gerekçe Hamilton ın birçok rekorunu kırdığı gibi 'en genç şampiyon' olma rekorunu kırmasını istememdendir.Umarım Vettel bundan sonra sıralamalardaki başarısını yarışlarda da gösterek şampiyon olur.

  12. faster inside…
    yaptığın sadece iş olsun diye yorum yapmak ve eleştirmek. kalpazan ne yazmış bilmiyorum. ama benim yazdıklarımı ne için yazmışım önünü arkasını bilmeden işkembei kübradan salla…nasılsa karşı tarafta alonsoyu sevmeyenler var onlar ne yazarsa yanlıştır düşüncesi ile hemen kınamaca…seni esefle kınıyorum.:(

  13. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Kalpazan ve herkül
    dinime söven müslüman olsa diye bi laf bilirsiniz…
    herkez kendi işine bakıcak, burda Nebuchadnezzar veya bi başkasına en son laf edecek kişiler sizlersiniz..
    haybeye germeyin gene ortamı
    bakın işinize…

  14. Webber tecrübesi sakinliği ve istikrarıyla Seb'in bir adım önünde şampiyonluk yarışında.

    Belki yetenek anlamında Seb'le ancak Lewis boy ölçüşebilir ama Mark Seb'le aynı(!) donanım ve araca sahip ve bunları kullanma konusunda da daha becerikli. En azından bu sene. Seb için henüz çok erken. Seneye Red Bull bu tempoyu devam ettirirse Seb şampiyon olur rahatlıkla ama bu sene için Mark Seb'den daha avantajlı bir konumda. Önümüzde de çok sevdiği bir sürü pist var. Monza ve Kore dışında zorlanacağı bir pist bile yok neredeyse.

    Umarım bu sene Mark şampiyon olur. Bizim şirin velet için daha zaman var. Sonunda o da hırs ve duygusallığını kontrol etmeyi başaracak ve o zaman tepeden onu indirebilecek pek isim yok. Lewis ve Fernando formlarını korursa şansları olur belki. Seb'in sorununun yeteneksizlik olduğunu düşünmüyorum sadece çok genç ve herkesin ondan beklentisi çok yüksek. 23 yaşındaki bir çocuğa 'Bebek Schumi' derseniz tabii ki egosu yükselir ve bir süre sonra da yeteneğini yönlendirmede sorun yaşar. Takımın onun lehine oynadığı oyunlardan hiç bahsetmiyorum bile. Eğer Red Bull daha doğrusu Chris' ve Helmut ellerini Sebastian'ın üzerinden çekerse çok daha başarılı olacağına inanıyorum ben.

    Sene sonunda Mark'ı şampiyon olarak görmek istediğim için taraflı bakıyor olabilirim belki ama aynı sevgiyi şampiyonanın tepesindeki beş pilottan dördüne beslediğime göre sanırım adam kayırmıyorumdur.

    Ayrıca Eddie en başından beri Mark'a en çok destek veren isimlerden biri ve böyle düşünmesi de ayrı olarak çok güzel..

  15. Nebuchadnezzar@
    takma kafana doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış.. seninki de o hesap olmuş 😉

  16. nebuchadnezzar
    ama sen çok alıngansın ve kırıcısın…neden şimdi Allaha havale ediyorum diyorsun durup dururken bana? neyse arkadaş anlaşılan anlaşamıyoruz biraz asabi biraz alıngan bir arkadaşa benziyorsun. seni özel statüdeki arkadaşlar listesine alamam kusura bakma…:)

  17. Nebuchadnezza
    İşi gücü her lafta alonso yalakalığı yapmak.devamlı negatif herkese sataşan biri.kraldan çok kralcılık yapma.jet man ve sen kendi pilotlarınız hariç heriç herkesi kötülüyorlar.farklı olma çabaına girmek için adalet meleği olub webberi bile savunuyorlar.geçen webberin kanat olayında sayfa sayfa entelektüel yorum yazanlar massanın alonsoya yol verdiğinde bir şey demediler.Nebuchadnezza sana hayat hakkında bildiğim bir şey söyleyim insanlar korktukları kişilere karşı bu tür saldırgan tutum segiler yani kötülemen aslında ne kadar çok koktuğunu gösterir

  18. Boşuna hayal kurmayın vettel bu zene şampiyon olur kalan her şey ayrıntıdır

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hakan s.a.
    Ben daha önce ne burada ne de başka yerde olmadım.Kendi çapında F1 izleyen takip eden biriyim.Msn ni ekleyeceğim seninle daha fazla konuşmak isterim.Bu yazdıkların ve hakkımda düşündüklerinden dolayı seni Allah'a havale ediyorum.
    Ben sadece tabu yu ve hangisinin yıkıldığını merak ettim .Yazmak bu kadar mı zor.F1 le ilgili olan herşeyi bilmek isterim.Malum bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır.
    Burada yeniyim ama bu F1 bilmiyorum anlamına gelmesin.Az çok kendi çapında bişeyler öğrenmeye çalışıyorum.

  20. nebuchadnezzar merhaba…
    yenimisiniz buralarda pek öyle durmuyorsunuz eski nickiniz neydi?

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    thrillercd, Ben alonso taraftarıyım.Benim fanı olduğum pilota yazılan çizilenin yüzde 10 u nu yazmıyorum bile.
    vettel konusuna gelince ,her pilot hata yapabilir şanssız olabilir ama vettelin yaptıkları su götürmez oldu.İstanbulda 43 puanın sorumlusudur.Çin ve almanya startlarında adam gibi kalkıp işine gücüne bakmaması,macaristanda sc varken uyudum ayağına yatması ve ceza aldıktan sonra kol sallaması gibi dengesiz ve gereksiz hareketler oldu.Başka biri olsa o muhteşem araçla şimdiden şampiyonluğu ilan etmişti bile.

  22. Nebuchadnezzar, Vettele bir küfür etmediğin kalmış. Birisi tuttuğun pilota böyle eleştiri yapsaydı herhalde burada kıyamet kopardı.
    Bence hala en büyük favori Vettel. Bazen şansızlık yaşasa da şampiyonlukta hala iyi durumda. Bu sene şampiyonun Vettel olmasını, eğer o olamazsa Webberin olmasını o da olamazsa Karun Chandhok'un olmasını istiyorum bence çok sempatik bir pilot 🙂

  23. Webber'i eski yarıştığı gt serilerinden beri takip eden bir fanı olarak eddie jordan ve jack brabham'ın buralara gelmesinde özellikle maddi anlamda çok katkıları olmuştur.Açıklamaya gelince bunun tek açıklaması var, webber şuan ki şampiyonada daha soğuk kanlı ve aklı başında hareket eden isim olduğu için otoriteler tarafından favori olarak görülüyor.Soğuk kanlı dedim de iceman 🙁

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    vettelin tecrübesizliği ve dengesiz hareketleri, webbere fayda getirebilir.
    Erken yaşta gelen 1.pilotluk ünvanı altında ezilen ve bunu kaldıracak kapasitede ve tecrübede olmayan vettelin işi daha zor gibi.

  25. burak bocek avatarı

    Bencede en güçlü aday Webber sonra kendimce Alonso ve Vettel diyorum.Geri kalanları pek ciddi olarak görmüyorum.Artık sadece ceza ve sorunlara bakan bir takımın pilotlarının şampiyonluk için çok şansa ihtiyacı olacağını düşünüyorum.Artık dubleye gidenler kaza falanda yapmıyor:) Vettel yarışlarda bir şekilde hata yapıp ceza alıyor,Redbullar startta kötü ancak yinede bence en güçlü aday çok formda olan Webber bir ihtimal Alonso ve Vettel de zorlayacaktır.İnşallah Alonso kazanır tabi:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir