Alonso: "Doğru Yoldayız"

yazar:

kategori:

Alonso, “Bu iki hafta içerisinde mental olarak her şeyi halletmem mümkün olmayacak; biraz rahatlamaya ve spor yapmaya çalışacağım ama günde bir kez, on dakikalığına da olsa kaçınılmaz olarak Belçika’daki sıradaki yarışı düşüneceğim. Sanırım bu herkes için aynı olacaktır ve bu tatilin zamanlaması bir fark yaratmaz.”

“Farklı nedenlerle bizim için kötü geçen birkaç talihsiz yarışın ardından şimdi doğru yoldayız. Otomobil gelişti ve bu bizleri daha iyimser yapıyor ve takımın kendine güveni geliyor. Spa’da birkaç yeni parça olacak ve umarım daha fazla gelişmemize faydası olur. Diğerleri de aynısını yapacak, bu yüzden onlardan daha iyisini yapmamız ve gelişim konusunda daha hızlı olmamız gerekiyor.” diyor.

Pilotlar şampiyonasındaki durum için de konuşan Alonso, “Şampiyona mücadelesine yeniden dönmemiz sadece iki normal yarışımızı aldı. Şampiyonada hâlâ geride olduğumuz doğru ve önde olmak her zaman daha iyidir ama son bölümde, son iki ya da üç yarışta, zirveye şu an olduğumuzdan daha yakın olacağımız konusunda güvenim tam. Önemli olan sakin kalıp, işimize konsantre olmak ve işimizi en iyi şekilde yapmak. En güçlü rakibimin kim olduğunu söylemek çok zor, neredeyse hepimiz eşitiz. Belki; Hamilton, Button ve ben, şampiyon pilotlar olarak, daha önce benzer bir deneyim yaşadığımızdan final bölümüne daha sakin gireceğiz. Yüzde olarak şans mı? Ben olayların normal akışı gibi, %50 derim.” diye konuşuyor.

Takımla geçirdiği ilk aylara göre Ferrari ile ilişkilerinin şu anda nasıl olduğunu sorulduğunda ise İspanyol pilot, “Ocak ayından bu yana çok şey değişmedi. Ben kendimi hemen çok rahat hissettim, bir aile içinde gibi. Wrooom şu anda daima harika ilişkilerimin olduğu yeni takım çalışanlarımla ve takım arkadaşımla ilişkilerim konusunda harika bir etkinlikti. Aramızda inanılmaz bir atmosfer var. Diğer herhangi bir takıma göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.Bir dahaki ocak ayında çok daha iyi hislerle buraya (Madonna di Campiglio) geri dönmeyi gerçekten çok istiyorum!

Gazeteciler kaçınılmaz olarak Dünya Motor Sporları Konseyi’nde görüşülecek olan takım emirleri konusunu da sordular Fernando Alonso’ya. İspanyol pilot, “Nihai sonucu güven içinde, olumlu bir sonuç çıkmasını umarak beklemek zorundayız. Biz pilotlar ve mühendisler otomobile ve kendi işimize odaklanıyoruz. Pist üzerinde iyi sonuçlar almaya çalşacağız.”dedi.


Yorumlar

  1. hiçbirşey belli olmaz daha uzun yarışlar var kiminin şampiyon oolduğu yıl son yarışta şampiyon olacak deselerdi gülerdim ama oldu diğerleri şansızlıklar yaşadı şans ondan yanaydı ki o son yarıştı ama şimdi uzun bi bölüm daha duruyor…

  2. @Sertac Gulersonmez

    http://img163.imageshack.us/i/61q230x.jpg/
    Fotoğraf bu boyutta. Daha büyüğü var mıdır bilemiyorum.

  3. Webber 24 puan farkı kapatıp öne geçebiliyorsa Alonsoda 20 puanlık farkı eritebilir. Şuan 5 isimde şampiyonluk potasında bu yıl şampiyonluk çok açık …

  4. Sertac Gulersonmez avatarı
    Sertac Gulersonmez

    haber fotosunun orjinal boyutunun linkini ekleyeblir misiniz?

  5. evet doğru yolda olduğumuz açık zaten. ama biraz daha hızlı olmalıyız. spa ya kapsamlı bir paketle gidilecek benim bildiğim. umarım red bull ları yakalamış oluruz.

  6. Alınacak daha çok puan var. Yarışılacak daha çok yarış var. 1 ay içinde bu kadar farklı sıralamalar oluşabiliyorsa "birileri hayallerde yaşıyor" demek fazla ağır kaçmaz mı? Veya bu farkın kapanma olasılığını hayal ile eş değer tutanlar, bu farkın bir yarışta bile kapanabileceğini hesaplayamayacak kadar kalplerine fanatiklik mührü mü sürmüşler?

    Ferrari'nin en azından gelişim yönünden doğru yolda olduğunu düşünüyorum.

  7. Gerçekten Webber iyi fark kapatıp öne geçmiş,buna dikkat etmemiştim minardi uyandırdın beni teşekkürler .:)

  8. Tarih: 27 haziran 2010

    1 Lewis Hamilton 127
    2 Jenson Button 121
    3 Sebastian Vettel 115
    4 Mark Webber 103
    5 Fernando Alonso 98

    Tarih: 01.08.10

    1. Webber 161
    2. Hamilton 157
    3. Vettel 151
    4. Button 147
    5. Alonso 141

    Bir ay öncesi ile şimdiki puan durumu. Farkı farkedemeyecek kadar kalpleri mühürlülere! Demek ki(buradaki ki ayrı yazılır) birileri hayallerde yaşıyor.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    11 temmuz 2010
    1-hamilton-145
    2-button- 133
    3-webber- 128
    4-vettel- 121
    5-alonso- 98

    tarih 01.08.2010
    1. Webber 161
    2. Hamilton 157
    3. Vettel 151
    4. Button 147
    5. Alonso 141

    20 gün öncesi ve bugünkü puan durumu .Farkı farkedebilenlere!!
    Demekki doğru yoldayız.

  10. tabu meselesi ile alakalı bilahare açıklamalar yaparım. pazar pazar üzmeyeyim sizi:))))

  11. 1. Webber 161
    2. Hamilton 157
    3. Vettel 151
    4. Button 147
    5. Alonso 141

  12. Nebuchadnezzar,bence sen bir daha oku,çünkü ben kendi yorumumu bir daha okudum sayende,ben alonsoyu onure ediyorum bazı cümleler yalnış anlamalara sebeiyet verebilir ama yorumun özünde alonsoya olan hayranlık var

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    djarum iftira atarken bile zorlanmıyorsun maşaallah.
    Nerde görülmüş ,ilk yıl öylesine takılayım, ikinci yıl şampiyonluğu düşünürüz diyebilecek pilot.
    F1 de hiçbişeyin garantisi yok.Bu yıl şampiyon olan araç gelecek yıl 2sn daha yavaş olabilir.ÖR: brawn gp& mercedes
    Almanyadan beri sorulan sorulardan haberin var mı senin.Resmen aşağılama ve hakaret etme amaçlı sorular.Peki cevaplar nasıldı.Biz pilotlar ve mühendisler otomobile ve kendi işimize odaklanıyoruz. Pist üzerinde iyi sonuçlar almaya çalşacağız."dedi.
    Lafını sakınmayan bir kişi böyle söyler mi hiç.
    Ben de isterdim her aklına geleni hiç sakınmadan söylemesini hele hele 2007 sonunda.

  14. Bazen düşünmeden edemiyorum,bu alonso niye bu kadar dobra niye her lafını sakınmadan ortaya atıyor diye,messela bir sürü gürültüden sonra ferrariye geldi,normal bir insan enazından ilk senesinde sesiz kalıp ikinci ve sonraki snelerde şampiyonluk düşünür değilmi?ama söz konusu alonso olunca hayır,ben en kısa zamanda şampiyon olmalıyım diye,önünde kendi çapında gitmeye çalışan massaya ya yol ver yada madara eder geçerim diye ultimatom verebiliyor,kim yapabilir böyle bir şeyi,alonso,çünkü biliyorki ondan hızlısı yok yani ferraride olsa takım arkadaşının gerisinde kalması düşünemiyorum düşünülümez,ve oda bunun farkında olduğu için her aklına geleni doğru bildiğini söylemekten sakınmıyor,alonso işte f1i bıraktıktan sonra ne yapacağız ben şimdiden kara kara düşünmeye başladım, herkül arkadaş gibi,ben zevk almıyorum bari ortalığı birbirine düşüreyim gibi bir isteğimde yok bakalım ne yapacağız:)

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hakan, F1 in tabuları (kutsal veya dokunulmaz olarak tanımlanmış oldukça güçlü sosyal yasaklar) nelerdir açıklarmısın.Ben de öğreneyim.F1 in tabularını ve hangilerinin değiştiğini????

  16. alonso f1 de birçok tabuları değiştirdi.

  17. Al10so_4ever  avatarı

    valla Nebuchadnezzar alonso biraz kimiden örnek almalı hiçbir şeyi takmayacaksın ya ittir geç gazeteciyi onlar sana hakarete varan sözler ediyor sende yık geç onları:)))

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hala takım emrinin peşinde koşan gazeteciler var.Tıpkı kanla beslenen sülük gibiler.Alonsoya da pes demekten kendimi alamıyorum.Bu nasıl bir sabırdır bu nasıl metanettir anlamadım.Ben olsam dayanamazdım ve elimden bir kaza çıkardı.F1 deki ilk takım emri bu mu? ya da F1 deki ilk tartışma bu mu?
    Alonsonun üstüne gittikleri kadar hangi pilotun üstüne gidebildiler.Bu dengesiz aşağılayıcı soruları hangi pilota ya da takıma sordular.2007 de mclarene bu kadar soru sorabildiler mi ,ya da 2009 melbournede hamiltona bu kadar soru soruldu mu.?
    Alonso böyle sakin ve metanetli davranacağına bir tanesini ittirip yere düşürse bi daha böyle soru soramazlar.

  19. ilk 5 te ki 3 pilot daha önce şampiyon olmuş. 2 si olmamış ama onlarında aracı diğerlerine göre hızlı…alonso 5 olsada farklı özellik ve desteklere sahip…bakalım ne olacak…haydi alonso göster kendini aslanım. f1 sayende görülmemiş şeyleri gördü(!) görmeyede devam edecek…

  20. Bu uzun tatil döneminde site yönetiminin ne yapıp edip bunun gibi yeni haberler bulması lazım,yoksa üç hafta nasıl geçer.

  21. can bundy yorum yazmadan yazmıcaktım:) ama nese doğru yoldayız alonso .:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir