Webber, Power'ın Rüyalarını Gerçekleştirmesine Yardım Etmiş

yazar:

kategori:

2004 yılında Minardi ile bir teste çıkan 29 yaşındaki Power o sene kariyerinin neredeyse bitme aşamasındaymış. Sponsorluk gelirleri olmadığından Britanya F3 serisindeki koltuğunu da kaybeden Power Silverstone’da Jaguar sürücüsü Webber ile tanıştıktan sonra motor sporları kariyerine devam etme yolunda büyük destek almış.
 
Canadian Globe ve Mail gazetelerinde yer alan habere göre Webber konuyla ilgili şunları söylüyor: “Onun için tamam ya da devam noktasıydı. Ama ben onun ne kadar kararlı olduğunu ve her şeyi bırakıp eve dönmeyeceğini görebilmiştim. Dünyadaki tüm yeteneklere sahip olabilirsiniz ama önemli olan bunu kanıtlayabilecek bir pozisyona gelebilmek ve insanların dikkatini çekmek zorunda olduğunuzdur.”

“Ben, doğru zamanda, David Campese gibi, doğru insanlar beni destekleyebildiği, rüyalarımı gerçekleştirmeme yardımcı olduğu için yeterince şanslıydım. 

Webber de kariyerinin ilk yıllarında 1990’larda F3 serisinde yarışırken maddi sıkıntılar yaşamış ve Avustralyalı rugby sporcusu David Campese’den alınan $100,000’lık kredi ile yoluna devam edebilmiş.

2004 yılında Power Minardi’den Paul Stoddart ile tanıştırılmış ve Webber 2005 Renault World Series için Power’ın bütçesine katkıda bulunmuş. Power İngiltere’de bir süre Webber ile birlikte yaşamış ve kız arkadaşı da şu an hâlâ Webber’in idari ofisinde çalışıyormuş. Daha sonrasında Champ Car serisine adım atan Power şu anda Indy Car’da şampiyonaya liderlik ediyor.

Power, “Bana neden yardım ettiğini size tam olarak açıklayamam ama buna değeceğini düşünmeseydi yapmazdı. Ben de kendimi kanıtlayıp finansal açıdan güçlü bir duruma geldiğimde birilerine yardım etmeyi çok isterim” diyor.


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bravo webber kendine yakışanı yapmışsın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir