Alonso: "Şampiyonluk Şansı %50"

yazar:

kategori:

Alonso: “Şampiyonluk mücadelesine tam olarak geri dönmemiz sadece iki yarış aldı”

“Sıralamada hâlâ arkada olduğumuz ve önde olmanın daha iyi olduğu doğru ama son sprintte -son 2-3 yarıştan bahsediyorum- zirvedekilere, şimdikinden daha yakın olacağız”

“Önemli olan, sakin ve konsantre kalmak ve iyimizi iyi yapmak. En güçlü rakibim kim olduğunu söylemek zor, neredeyse eşitiz.”

“Belki de şampiyonluk yaşamış Hamilton, Button ve ben, son dönemde daha sakin olacağız, benzer şeyleri tecrübe etmiştik. Yüzde olarak şans? %50 diyebilirim, ki normal bu”

Ferrari pilotu, Almanya’daki galibiyetinin ardından Macaristan’da ikinci olarak liderlerle olan farkı kapattı.

Alonso, son yarışlarda araçlarında yaptıkları gelişimlerle hem takımının hem de kendisinin güveninin arttığını belirtti.

Alonso: “Bazı nedenlerden dolayı kötü bir şekilde bir kaç şanssız yarışın ardından şimdi doğru yoldayız. Araç çok gelişti ve böylelikle daha iyimser olduk. Takımın kendine güveninin arttığı görülüyor.”

“Spa’da daha fazla şeyimiz olacak; bunların daha da gelişimmize yardım edeceğini umuyorum. Diğerleri de aynısını yapacak, bu da demek oluyor ki gelişim çalışmalarında onlardan daha hızlı ve daha iyi olmalıyız”

Dünya Motor Sporları Konseyi’nde FIA’ya hesap verecek olan Ferrari’nin İspanyol pilotu, olumlu bir sonucun çıkmasını umuyor.

Alonso: “Kararı kendimize güvenerek, olumlu bir sonuç umarak beklemeliyiz. Biz pilotlar ve mühendisler olarak araç ve çalışmalarımız üzerine odağımızı yitirmemeli, pistte sonuçlar almaya çalışmalıyız”


Yorumlar

  1. yaşarcım ramazan tebriğini geç gördüm kusura bakma:) bilmukabele…

  2. Fernando ALonso avatarı
    Fernando ALonso

    Haberde ALonso Geçince Herkes Akın Ediyor.Biz Sana Güveniyoruz ALonso.

  3. ferni_ enise avatarı

    ya şu yorumlardaki karakter sayıları kısıtlansa diyorum. haberden uzun yorum yapılıyo. aradan iki beğendiğimiz cümle çıkıcaksa da okumadan geçiyoruz. hem herkes söylemek istediğini kestirmeden söyleyemez mi? illa makale yazmak mı lazım kendini ifade etmek için..

  4. arkadaşlar hepinizin ramazanı mübarek olsun inşallah.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül s.a.
    Bu kadar uzun yazma gözlerim bozulacak okuyacağım derken.
    Çocukluk hikayeni okudum dramatik buldum.Ben de yorumlarından nasıl bir çocukluk geçirdiğini merak ediyordum.
    Alonso taraftarlarının her habere delikanlıca hata yapmıştır demesini bekleme.Alonso her gün hata mı yapıyor??Alonso nun her demeci hata mı??Mesela ''2 yarıştan 43 puan alıp doğru yoldayız '' demesine 15 adet yorum yazmak mı gerekir.Adam şansım yüzde 50 diyor ,eleştirelim mi? yada bunun neresini eleştirelim.Yarın da der ki ''Havada bulut yok''Ne diyelim de eleştirelim.Hadi ordan alonso sen ne bilirsin havayı bulutu mu diyelim.??
    Bizlerin eleştirisiyle uğraşacağına kendi kendine bir sor: De ki ben neden bu adamın her haberine birden fazla yorum yazıyorum de.Adam selam verse hakaret ediyorsunuz.Dolayısıyla ben de savunmak zorunda kalıyorum.

  6. Kimmppa merhaba…
    sağolsun Alkım ın yönlendirmesiyle baktım oraya haklısın çok güzel bereler var. ben mclaren-kimi dönemi ürünleri beğeniyorum daha çok. bakalım bulabilecekmiyim. biraz zor ama…:)

  7. Yaşarcım seni klonlamak lazım her vilayete her ülkeye her kıtaya serpiştirmek lazım:)
    schwartz derki…''iltifat bir fincan kahveye benzer, gönül alır.''

  8. Hakan abi Kimi'nin resmi sitesinde hem Ferrari hem de Red Bull ürünlerini satın alabilirsin.Ferrari ürünü alacaksan eğer Kimi'nin fan club'ına A katagorisine üye olursan imzalı Ferrari şapkası hediye ediliyor.

    Red Bull ürünleri ise oldukça güzel.Özellikle şapkalar ve bereleri tavsiye ederim =)

  9. Ben de bir Fernando hayranı olarak bişeyler yazayım.Çok sık yazmıyorum sadece okumakla yetiniyorum.Dikkatimi çeken nokta burada sadece Fernando haberlerinin ilgi çekmesidir.Birçok mclaren taraftarı özellikle Fernando haberi için burada geziniyor.F1 medyası da kime mikrofon uzatacağını iyi biliyor.Kimden iş çıkacağını iyi biliyor.Eski emekli pilotlar bile gündeme nasıl gelineceğini iyi biliyor.Fernando ile uğraşmayan F1 den değildir ve F1 den anlamaz mantığı var sanki.
    Gerçekte yaşanan olayların altında neler var kimler var tam olarak bilemiyoruz.Binlerce kilometre uzaktaki adamları yargısız infaz yapamazsınız.Bilmediğimiz onca şey var.
    Fernando'yu eleştirmek isterim fakat sizlerin yazdığı küfre dayalı yorumları okuduktan sonra eleştiri yapma gereğini duymuyorum.O da etten kemikten bir insandır hataları olabilir.F1 dünyasında öyle akla hayale gelmeyecek oyunlar oynanıyor ki bizim bilgimizi çoktan aşmış hayret verici durumlar olabiliyor.
    Fernando haberlerini okuyorum. İnsanlar adeta yarışa girmişler.Önce ben yazacağım diye,bazıları da isim yapma derdine düşmüş ve ard arda onlarca yorumu sıralayabiliyor.Alaycı, imalı,tahriksel,yalan dolu,bilinçsiz,hakaret içerikli,aşağılayıcı gibi yorumlarla eleştiri yapılmaz.Eleştiri yapmanın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını bilerek eleştirmek en güzelidir ve bu türlere saygım vardır.Güzelce eleştirin güzelce cevaplar alın.

  10. yahu olum yazma şunları şöyle utandırıyorsun beni elaleme karşı:)

  11. benide örnek alabilirsiniz müsaade ediyorum:)))

  12. desiderius erasmus derki…''bir milletin tek umudu gençlerin iyi yetişmesidir.''
    işte örnek insan yaşar koçyiğit…
    işte olgun insan yaşar koçyiğit..
    işte adam gibi adam yaşar koçyiğit…
    alonsocu genç arkadaşların örnek almasını temenni ederim bu arkadaşı:)))

  13. hakanım ben bir alonsocu olarak eleştirdiğim zamalarda olmuştur aşağdaki örnekler sadece bir kaçı:

    yaşar koçyiğit Tarih 29.05.2010 15:54:24

    bence senin hatan yüzünden.o hata olmasa belki bir hakkın daha olacak ve belki o hakkında daha iyi bir yerlerden başlayacaktın.sana pol al demiyoruz zaten.en azından renault ve mercedeslerin önünde olabilirdin.

    1

    yaşar koçyiğit Tarih 29.05.2010 15:09:59

    alonso ne ayksın sen ya.kardeşim ferrariye geçince yarışmayımı unuttun ne yaptın.bu kaçıncı hata.artık hataya tahammülümüz yok diyorsunuz hata üstüne hata yapıyorsunuz.bir toparlan koçum ya.sonra milletin ağzına sakız oluyoruz.

    3

    yaşar koçyiğit Tarih 29.05.2010 15:35:58

    tamam ferrari iyi olmayabilir ama alonsonun bu kaçıncı hatası.ferrarinin kötü olmadığı zamanlarda haybeden bıraktı puanları.hemde kendi hatasından.monaco da belki pol alacaktı ama kaza yaptı olmadı.malezyada takım hata yaptı yine ensondan başladı.çinde hatalı kalkış yaptı ceza aldı.yok arkadaş önce bu adamın toparlanması lazım yoksa ferraride çok fazla kalmayabilir.

    2

    yaşar koçyiğit Tarih 29.05.2010 15:26:52

    ya yarın kendini bir şekilde affettir yada türkiyeye bir daha gelme.bugün acayip derecede kızgınım sana.

    1

    yaşar koçyiğit Tarih 28.05.2010 09:43:51

    evet hata konusunda kesinlike haklısın.gerek senin gerekse takımın bazı hataları oldu ki bilhassa senden beklemediğim hatalar beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.şu ana kadar daha dikkatli olsan en azında renaulttaki kadar açık ara şampiyona lideriydin.ama sonuçta insansın makina değil illaki hatalar olacak ve bende bu hataların bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyorum.bu konudada sana güveniyoruz çocuk bizi utandırma.

    0

  14. Alkım… çok teşekkür ederim.

  15. Herkül, Formula 1 ürünlerini Formula 1 resmi sitesinden ulaşacağın internet mağazasından temin edebilirsin. McLaren ürünlerini de ayrıca McLaren resmi sitesinden temin etme imkanın var. Kimi Raikkönen ile ilgili aksesuar, ayakkabı, giyim malzemeleri de Kimi'nin resmi sitesinin mağaza kısmında satılıyordu önceden. Hala devam ediyor olmalı ama Formula 1 ile ilgili bir şey bulamayabilirsin.

    Bunlar dışında resmi satış mağazası yok sanırım Türkiye'de, ancak bazı markalar takımların ayakkabılarını vitrinde sergilemeseler dahi istek üzerine getiriyorlar, hatta sanırım polar, mont, t-shirt temini yapan markalar da var.

  16. arkadaşlar merhaba…
    f1 le alakalı tişört şapka vs. nereden alabilirim. daha açıkçası kimi ile alakalı eski mclaren ürünleri olursa tercihimdir.
    selamlar…

  17. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    demek alonso pilotlar şampiyonasında redbull pilotlarını rakip olarak görmüyor…ilginç adamların altında uçan bir araç varken diğer pilotların pek rahat olmamaları gerekir…demek ki asıl çekindiği Mclaren pilotlarıymış…:)

  18. ya ilginc. ona bakarsan her seyin olma ihtimali %50. "belki sampiyon olurum ama belki de olamam kim bilir" demekten farki yok bunun :)))

    bari %51 veya %49 falan deseydin be alonso :)))

    eksi sozluk'teki deyim ile kusuratli oran vereyim de inandirici olsun :))))

    bana sorarsaniz sampiyonluk sansi %36,27 :d

  19. sen konuş alonso hep konuş. sen konuşmadığında buradaki bazı arkadaşlar yorum yapacak haber falan bulamaz. canları sıkılır. kuşkusuz f1 in en popüler pilotusun. Schumi nin bile haberlerinin altında bu kadar yorum olmuyor. demek ki o dünyada en çok senin yıldızın parlıyor. e bu parlaklık bazılarınn gözünü kör edebiliyor. alışık olmadıklarından. o yüzden olmayan bişeyi varmış gibi görüp işin komiği milletide inandırmaya çalışıyolar. ne yapıyoruz gülüp geçiyoruz:)))

  20. Herkül dostum, bu siteden banlanma hususunda, altta şakayla karışık ironi içeren bir öneri getirdim. Destek mesajı yağdı. Bu tip antidemokratik hareketler, sitenin tarafsızlığına zarar verir. Düşünsene şu önerinin gerçek olduğunu. siteden ilk atılanlar sen, can bundy ve bir ihtimal ben olurduk. Eksileme-artılama olayına bakarak söylüyorum bunu. E peki eksi herşeyin göstergesi mi? Değil. Burada oylama fikire göre değil, isme göre yapılıyor. Adam herkülü görüyor, basıyor eksiyi. umrunda değil senin ne yazdığın. Ben şahsen oylama özelliğini çok az kullanan bir insanım. En son 5-6 gün önce arkadaşlara destek amacıyla kendime eksi basmıştım. Bunu kullanmamamın en büyük nedeni, sistemin kötüye kullanılıyor oluşu. hakkaten güzel bir yorum olursa basıyorum artıyı, hakaret içeren yorum varsa da şikayet et butonunu kullanıyorum. Herkes böyle yapsa, sorun kalmaz bence. O yüzden eksi-artıyı fazla dert etme yazmaya bak. Burası demokratik bir site, herkesin yazmaya hakkı var. Ya sev ya terketçiler için üzgünüm, ama gerçek bu.

  21. Alkım hanım merhaba…
    yazdılarınızı çok beğeniyorum. kimiyi sevmenizide aynı şekilde.
    biliyormusunuz kimi f1 den kazandığı ilk parayla annesinin babasının yaşadığı evi tadilat yaptırmış. çevresindeki insalara kimi bakıyormuş.
    türkiyede yayınlanmış(2001 de başlamış) bütün f1 racing dergileri bende mevcut bir iki sayı hariç arşivlerinde yokmuş alamadım. hepsini okudum. kiminin herhangi bir pilota veya takıma onları üzecek veya kızdıracak hiçbir kelime sarfetmemiş. ne enteresan değilmi? sanki başka bir dünya insanı. biliyormusunuz finliler ruslara milyonlarca insan feda ettikleri kurtuluş savaşları yapıp özgürlüklerine kavuşmuşlar. ve kökleri yüzyıllar evvel ortaasyadan gelen türkler olma ihtimali var. macarlar gibi. kimi kimidir özel biridir.
    devamlı burada aramızda olmanız temennisiyle:)
    iyi geceler…

  22. arkadaşlar iyi geceler…
    bir yemek yiyelim dedik az biraz uzak kaldık mekandan haketmediğim şeyler yazmışsınız yinede canınız sağolsun. hakaretamiz olmadığı sürece her düşünceye saygı duyarım. popüler olmak gibi bir derdim yok. eğer öyle bir düşüncem olsa bugün birçok yerli dizide ikinci sınıf roller ile kendimi popüler yapardım.
    şimdi benim anlayamadığım veya sizlerin anlayamadığı bir konu var. burada eleştirdiğim kişi defalarca söyledim samimi olarak söyledim f1 in şu an en dikkat çekici en popüler pilotu alonso. konu ne? buradaki haberler. bu haberler kimle alakalı alonso ile alakalı. yapılan yanlış kime menfaat sağlamış alonsoya sağlamış. başrolde kim var alonso var.
    çocukken kasımpaşada otururduk bırakın çocukları koca kadınların ve adamların ciddi kavgaları olurdu. babam gençlik yılları yine aynı yerlerde geçmiş kabadayı bir adamdı. işgüç sahibi olduktan sonra aile sahibi olduktan sonra kimseyle kavga ettiği görülmemiş fakat insanların çekindiği bir adamdı. birgün birçocukla kavga ettim. çocuğun dudaığını kanatıp kaçmıştım. sülale boyu belalı insanlardı. kapıya dayandılar. babam indi aşağı benide yanında indirdi. neticede ben suçluydum. babam sokağın ortasında bana bir temiz dayak attı. adamlarda şaşırdılar. beni dövmeye gelmiş adamlar bu sefer beni korumaya çalıştılar. olay orada kapandı. hatta o çocuğun abileri yolda görürler benim gönlümü almaya çalışırlardı. uzunca zaman anlayamadım babamın yaptıklarını. bana bir gün dediki ogün orada konuyu kapattım. yoksa sana zarar verirlerdi iş büyürdü.
    bunu niye anlattım. burada bir alonso taraftarı delikanlıca bir kere bile alonso hata yapmıştır dememiştir. bu kadar haber yapılıyor benmi yapıyorum bu haberleri benmi soruyorum bu soruları benmi karaktersiz diyorum o sütten çıkmış akkaşık pilotunuza. bunlar dünya f1 gündeminin altın harflerle 8 sütuna manşet yaptığı haberler. santander sponsor destekli diyorum zorunuza gidiyor. neden gidiyor bençok iyi biliyorum sizde biliyorsunuz.
    tartışmanın galibi olmaz. ne ben sizi ne siz beni ikna edemezsiniz. bu iddialar sitenin kafasına yatmasa pek haber olarak gündeme getirmezler kanaatindeyim.
    istiyorsunuzki kimse konuşmasın. yok öyle yağma…bakın bu sitede çok eski gerçek ferrari taraftarları var. çok konuşmuyorlar zira ucu çok sevdikleri ferrariye dokunacak. örnek m1chael. alonsonun geliş şeklini tasvip etmediği yorumlarını okudum. sorun bakalım o arkadaşa ne düşünüyor.ne düşünüyor takım emri olayıyla alakalı? kaç yılını vermiş ferrari taraftarlığına…
    arkadaşlar bir yorum yapıyorum ve sonunda bir tebessüm ifadesi varsa 🙂 bilinki bu şakadır. ben karadenizliyim. temel fıkralarını çok iyi bilirim çok iyi anlatırım çokda gülerim. biri anlatıyor diye asla kızmam. hangi temel fıkrasında bir karadenizliyi öven bir yan vardır? yoktur. eleştirilmeye tahammül ederim hoşumada gider. ama benim hatalarımı anlatan beni uyaran pek bulamam çevremde sizde bulamazsınız ama bir başkası içinde doğruyu gerçeği anlatan olmazsınız. kolay değil küser hemen bize anlattığımız veya uyardığımız insan.
    ben ne zaman az eleştiririm ne zaman konu uzamaz biliyormusunuz? yukardaki örnekte olduğu gibi pilotunuz bir hata yaparsa önce siz eleştireceksiniz. ama sizin yorumlarınız bizim gibilere yangın körük etkisi yaratıyor.
    siteden tekrar banlanmam için alttan alttan baskı yapıyorsunuz site yönetimine…bunu şık bulmuyorum. tam tersi tahrik edici buluyorum. pilotunuz yanlış yaptığı veya yapılan yanlışlardan menfaat sağladığı sürece ben burada yorum yapmaya devam edeceğim.
    son söz hepinizi seviyorum. sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz. lütfen kişisel hakaret olayına girmeyelim size yakıştıramıyorum. ben bir kişiyle yazışıyorum diye hep beni haksız görmeyin. abdullah çelik e geçen yazdım. yazmamı istemiyorsan söyle dedim. makul ve mantıklı gerekçelerle söylerse yazma diye yazarsam şerefsizim(onu biliyoruz başka bir şey söyle dediğinizi duyar gibiyim). ama mahalle baskısı ile banlanmaya devam edilirsem değil bir tanesi 40 tane abdullah çelik gelse beni buradan atamaz. yine gelirim yine gelirim.
    bu arada bakıyorumda ancak -15 oluyor hadi 5 tanede beni seven olsa edersiniz 20 kişi. bir bölük bile değil:))) bunca destek birde ferrari pilotluğu demekki alonsonun fan sayısı bu sitede 20 kişi…bizim kimi bu haliyle bile daha çok fana sahip bu sitede:))) merak etmeyin daha çok yazılacak malzeme verir alonso hazretleri hem size hem bize…daha devrilecek çok tabu var. bakın 8 eylülde neler olacak:)))
    kalın sağlıcakla…

  23. Zaten kastım o değildi, sadece sonucu vurguladım. Gerçi pist üzerinde McLaren'i salına salına geçmişliği de var Toro Rosso takımındayken Sebastian Vettel'in. Pek hoş bir anı değil aslında. Ayrıca Hamilton ve Raikkönen elenirken, Kovalainen 2. ,Massa 6. oldu sıralama sonucunda. Yani birer aracıyla son seansa kaldı iki takımda.

    Ama ben o olaya tesadüf yerine taktik hatası demek istiyorum, aynı olayın ikinci versiyonunu da bu sene Malezya'da gördük zaten. Daha beterini demek uygun olabilir belki.

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alkım objektif yazmışsın.Ama izninle bir düzeltme yapmak isterim.Ferrarinin evinde kazanılan o yarışta Ferrari dahil bütün büyük takımlar alt edilmemiştir.Sıralamalarda yağmura yakalanan büyük takımlar (hani hep geç çıkarlar ya piste) Q1 de elendiler.Durum böyle olunca birilerine yaradı.F1 de beklenmeyen tesadüfler hep vardır ve hep olmuştur.Bu da bir tesadüftür.Yoksa pist üzerinde ferrari ve mclareni geçerek alt etmiştir diyemeyiz.

  25. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    djarum, adam beni takmayın kalee almayın ,adam yerine koymayın diyor,sen de cevap veriyorsun.Şumiyi severim dedikten sonra alonsoya hakaretler yağdırarak ve yalan söyleyerek bizim de 7 dünya şampiyonu pilota sallayıp aynı şekilde cevap vermemizi ve ortalığın karışmasını isteyen bir provakatöre karşı dikkatli olalım.Saygılar.

  26. Formula 1 gibi en büyük özelliklerinden biri kesinlik barındırmaması olan bir spor ile ilgili "asla" kelimesini "kesinlikle" sözcüğünü içeren bir yorum yapmak ne kadar doğru acaba?

    Yani imkansız diye bir şey neredeyse yok bu sporda. Mesela kim 2010 Malezya Gp'de hem Ferrari hem de McLaren araçlarının ilk seansta eleneceğini söyleyebilirdi, kim Kanada Gp'de Sebastien Buemi'nin lider olarak bir tur bile gidebileceğini düşünürdü, kim yılların bahtsızı Honda takımının Brawn Gp olarak yedi yarışın altısını kazanıp, genç yetenek diye ortaya atılan Jenson Button 30 yaşına geldiğinde şampiyon olmasını sağlayacağını tahmin ederdi, kim "hurda yığını" diye tanımlanan Minardi'nin varisi Toro Rosso ile daha bıyıkları terlememiş bir çocuğun Ferrari'nin evi İtalya'da sadece Ferrari'yi değil bütün büyük takımları alt ederek birinci olabileceğini söylerdi hem de yağmurda? Binlerce örnek var bunun gibi. Belirsizlik bu sporun doğasında var.

    Sadece 1 dakika sonra kimin yarış dışı kalacağını, kimin damalı bayrağı ilk sırada göreceğini bile bilmezken nasıl ve hangi koşullar altında, iki kez Dünya Şampiyonu olmuş ve şu anda da Formula 1 dünyasının en prestijli, en bilinen, en popüler ve marka değeri en yüksek takımında yarışan üstelik de pistin en yetenekli pilotlarından biri olan adamın bir daha şampiyon olma ihtimali olmadığı söylenebilir?

    Ya da bir pilot ciddi başarılara imza atmışken tek yaptığının "onunla bununla atışmak" olduğunun iddia edilmesi haksızlık değil midir?

    Alonso'yu sevmiyorum ama haksız ve yersiz eleştiriye maruz kalmasına gerek yok. İnkar edilemeyecek başarılar vardır.

    Schumacher bir Formula 1 efsanesi mesela, ben onu haksızca eleştirsem, tek yaptığının "takım emirleriyle birinci olmak" olduğunu söylesem olaya çok eksik bir taraftan bakmış olmaz mıyım? Yedi şampiyonluğu, başka yüzlerce başarıyı, hırsı, yarış becerisini, yeteneği çöpe atmış olmaz mıyım? Taraflı olduğumu belli etmiş olmaz mıyım?

    Lütfen objektif olmayı beceremiyorsak bile en azından küçümseyici tavırlar takınmayalım.

    Her şeyden önce pistteki pilotların hepsi sporcu ve hepsi de saygıyı hak ediyorlar. Önce insan olarak, sonra sporcu olarak sonra da "gönülden bağlı olduğunuzu" söylediğiniz, severek takip ettiğiniz sporun parçası olarak.

    Her pilotu sevmezsiniz, beğenmezsiniz ama eleştiri denen şeyi doğru yapmak gerekiyor. Sitenin kuralları da bu çerçevede zaten.

    Bir de eğer bütün örnek verdiğim şeyleri önceden tahmin eden müneccim yapılı bir arkadaş varsa bir zahmet "İddaa" kuponu için yardımda bulunsun bize.

  27. piryandi bi yardımcı olsan,bizde uzun zamandır bir değişiklik düşünüyorduk ama bir türlü karar veremedik,allah rızası için bir yardım:)

  28. alonsocular siz beni takmayın ama içimden geleni söylemek istiyorum.o adam bir daha şampiyonluk yüzü göremez.şampiyonluğu artık rüyasında anca görür.görüp göreceği iki şampiyonluk.alonsonun yaptığı şeyler belli onla bunla atışmaktan başka bi şey değil.bence siz başka pilot seçin.adam gibi adam olsun.

  29. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    beyler takmayın, hem kim iyi niyetli kim kötü niyetli diye çokta düşünmeye gerek yok, her alonso yada ferrari haberine yorum yapan tip ler aynı,hep burdalar, hep aynı tas aynı hamam devam ediyor, 3-4 kişiler, benim bi tavsiyem olucak, bırakın şunları, onlar yokmuş gibi davranalım, okumayın bile yazdıklarını, hele cevap verme zahmetine girip onları ciddiye bile almayın, kendi kendilerine takılsınlar, tınnn tınnn tınnn, tamam…

  30. Al10so_4ever  avatarı

    @minardi çok haklısın böyle provakatörlere haber bile okutmayacaksın!

  31. burak böcek arkadaşımıza katılıyorum, keşke o kötü niyetli ve provakatör arkadaş bile diyemeyeceğim şahsiyetler siteden atılsa. Hatta bu atma yetkisi biz yorumcuların elinde olsa. Vereceğimiz oylar aylık olarak değerlendirilip bir performans şeması oluşturulsa, bu şemada belli bir limitin altında kalan provakatörler siteden uzaklaştırılsa, sitenin huzuru güvence altına alınsa ne güzel olurdu değil mi dostlarım? Bence tez zamanda harekete geçilmeli, site yönetimi camianın sesine kulak vermeli. Sitemizin bekası ve gelecek nesil yorumcuların ahlakını korumak için bu şart.

  32. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül her alonso haberine döktürdüğün gibi bunu da es geçmemişsin tebrikler.Ama geçen sefer ki habere 15 tane yorum yazmıştın bu sefer biraz performansın düşmüş.Birilerinin sana bişeyler söylemesinden zevk aldığın çok belli.
    Birçok kimi taraftarı 2005 yılında kimi fanlığını bıraktı, diğerleri de F1 de tutunamayıp wrc ye geçtiğinde bıraktılar.Tebrik ederim sen hala kimi raikkonen diyorsun.İşte taraftarlık böyle olmalı.tekrar tebrikler.
    Neymiş efendim ,massaya yenilmişmiş,neymiş efendim dondurma yemişmiş,neymiş efendim votka içermiş,neymiş efendim gazeteci dövermişmiş, bırakın Allah aşkına.Bu tür sebeblerden dolayı taraftarlık bırakılırmı??

    Senden bir ricam var: Gel unutalım şu 2005 yılını.Kan davalı gibi olmaya gerek yok.

  33. MagicAlonso avatarı

    herkül arkadaşın düşünce yapısını çok iyi anlayabiliyorum.o Alonsoya saldırarak(sistematik şekilde)sitede popüler olmak isteyen birisi ve bunda başarılı da olmuştur.Zaten popüler olmanız için ya çok bilgili olup(teknik anlamda) bunu sürekli dile getirmelisiniz yada bir pilota özellikle Alonso gibi bir pilota saldırarak onun üzerinden kendinize prim sağlayabilirsiniz.Herkes kendine uygun şekilde yorum yapar,bakış açısını yansıtır.Yalnız bir noktadan sonra bu tarz şeyler kabak tadı vermeye başlar.Onun için mümkün mertebe tahrikten uzak olabildiğince saygı kuralları çerçevesinde yorum yapmamız gerekir

  34. red bull pilotları şampiyonluğu alonsoya yedirtmez.inşallah 2011 de ise schumi şampiyonluğu kimseye yedirtmez.f1 pilotları arasında michael schumacher'i tek geçerim.kendisi f1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotu,efsane o.schumi f1'i bırakınca f1'in bir tadı olmaz artık ama vettel'i desteklerim.çünkü schumiyi andırıyor.

  35. burak bocek avatarı

    Herkül yine herkül yani bu arkdaşımız yada abimiz için ne söylesek boş ben onu böyle kabul ettim en azından diğer bir kaç arkadaş gibi kötü niyetli yada provakatör amaçlı değil.Bir şekilde Alonso ya ve Ferrariye sinir oluyor.Ancak bence Alonso burda tepki toplayacak anormal bir şey söylememiş.Gayet doğal son 2 yarışta 43 puan aldı ve araç oldukça gelişti.Redbulla bazı pistlerde fark gözle görülmekte zorlanıcak.Onları hız olarak yakalayamıcaz belki ancak puan olarak Alonso'nun şansı var.Sezon başından bu yana hatalar+şanssızlıklar bu sezon en çok Alonso zararlı çıkmıştır.Monako,Çin,Avustralya,Valenciayı söylemek bile istemiyorum ve İngiltere'de kaybedilen puanları bir düşünsene.Tamam herkes puan kaybetti kimse bu kadar çok kaybedip şampiyonluk potgasına bu kadar yakın olamadı

  36. siz size yakışanı biz bize yakışanı tutalım. djarum:)

  37. ve kimi yokken vetteli destekleyen kimici arkadaşlarada saygım büyüktür.onlar schumi-alonso gibi kiminin en büyük rakiplerini desteklememişlerdir.

    (vettelden pek hoşlamnasamda şu an için ne severim nede sevmem diyemem.o çok toy olduğundan bazı hatalar yapmaktadır.zamanla ve olgunlaştıkça vettelin bu hataları azalacaktır.alonsoda gençliğinde öyleydi.ancak alonso olgunlaştı.vettelinde olgunlaşmasını umuyorum.o zaman vettelde sevilmeyi hak eden bi pilot olacaktır.)

    ve alonsoculara da soruyorum tersi olsaydı alonso gridde olmasaydı onlar ne yapardı.benim gibi düşünürlermiydi.

  38. Şahsen raikonen severleri üzmek son istediğim şeydir ancak,ben hiç bir zaman raikoneni gönülden yarışırken göremedim,yakışıklı karizmatik ıceman olabilir ki(bu özelliklerde brad pitt'i tek geçerim,)ama bir yarışçı olamaz bence, haa sana göre olmayabilir ama özünde o gerçek bir yarışçı diyebilirsiniz,bir yarıştan sonra yarış dışı kaldığı halde hiç birşey olmamış gibi dolaptan kola dondurma sefası yapması size şirin gelebilir ama alonso tafatarına ters gelir,başka bir yarışta(barcelona)yine yarış dışı kaldığında yarış bitmeden uçağa atlayıp finlandiyaya gidip bilmem ne kriket maçını izlemesi aynı şekilde yarışçılıkla bağşamayacak ve takım çalışanlara yapılacak son hareketler olduğunu hatılrlatmak isterim

  39. şurada 1 yıllık yorum mazimde bu siteden 30 sefer kovulduysam bunun en az 29 seferi alonsoya olan kini kusmam ve akabinde alonso fanları ile yaptığım kavgalardandır. ben zaten duruşumla yeteri kadar cevap veriyorumdur jetman…ianıyorumki alonsocu arkadaşlar karşılarında baş belası olarak gördükleri fanları herkül ve diğerleri diye sıralıyordur. tek bir şey dahilinde alonsoyu tutarım buradanda herkese söz veriyorum. onun müslüman bir insan olarak inanması durumunda alonsoyu tutarım ikinci pilot olarak. birinci ve tek tuttuğum pilot kimi raikkonendir. o bitince benim f1 sempatim tarafsız bir f1 sever modunda olur bilemiyorum gaybı Allah bilir.

  40. raikkonen hiç bir zaman klasmandaki yerine razı olmadı.hep daha ileriye.2.iken 1.olmayı sonuncu kalkarken bile 1.olmayı hedeflemiş ve yükselebildiği kadar yükselmiş hiç bir zaman yerine razı olmamış taki 1.olana kadar son turda bile hep zorlamış gerçek yarış ruhuna sahip bi pilotdur.(gridde böyle bi pilot yok varsada bu özelliğini gösterememiştir.)
    ve f1 e geldiğinden beride gridin en hızlı pilotu olmuştur.
    ve şu anda gridde onun vasıflarına sahip bi pilot yoktur.
    bir raikkonen taraftarı ona tapar.ondan başkasınıda 1.pilotu olarak görmez.görmek istesede göremez.velhasıl rakkonen 1 numaradır.hiç bir oilot onun yerini dolduramaz.ancak ona yaklaşabilir.hepsi bu.
    raikkonen taraftarı onun ezeli rakiplerinden birinin taraftarı olmaz.
    herkül kardeşim ver dijarumun cevabını sende

  41. herkül,vazgeç bu inattan belli ki sende alonsoyu seviyorsun,iki sene önce yaptığım çağrıyı tekrarlıyorum,gel alonso taraftarı ol,(ilan et herkes bilsin)kendi f1 kariyerini raikonenin göbeğine bağlama,o adamdan sana hayır gelmez.

  42. MagicAlonso avatarı

    herkül seni dinleyince Alonsoyu tanımasam ne adammış kardeşim derdim bakış açına hayranım.diğer Alonso taraftarlarını bilmem ama ben 2003 macaristandan beri koyu Alonso taraftarıyım.yakın arkadaşlarımla(F1 den anlayan ve taraftar olanlarla)hep Alonso mutlaka şampiyon olacak bu çocuk çok iyi diye kavga ederdim.Bu yüzden yakın arkadaşımla 2005 senesinde aramız bile açılmıştı o kimiciydi.Ben o olmadan önceden çocukluğumdan beri sıkı bir F1 taraftarıydım fakat Alonso ile bu bağlılık daha da arttı.Umarım daha nice şampiyonluklar görürüz onunla.Özellikle ilk yıllardaki agresifliği hatırımdan gitmiyor tekrar tekrar o yarışları izlerim boş zamanlarımda,sıkıldığımda.

  43. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Şu rekabet ortamında da 2008 heyecanını yaşayamazsak artık

  44. Ferrari Alonso avatarı
    Ferrari Alonso

    herkül biz zaten alonsonun o hırsına aşığız bunu gösterdi diye onu neden bırakalım ayrıca ben şu 14.bitirdiği yarışta geriye düştükten sonra yaptığı agresiflikler sayesinde memnun bile oldum adam gerideyken muhteşem bir şekilde agresifleşiyor ve çokkeyif veriyor yani f1=alonso alonso olmadan keyfi olmaz bu sporun bana göre

  45. bu alonsoyu seven arkadaşları bir yönüyle çok taktir ediyorum. pilotlarına sonsuz bir tutku ile bağlılar. nicklerine bakıyorum. sürekli alonso ile alakalı birşey var. benim pilot böyle şeyler yapacak son derece ağır şeyler yazıp burada bıraktığımı ilan ederdim. ama bu arkadaşlar hakikaten kötü gün taraftarı(gerçi iyi gün göstermiyor bu pilot ama bilemiyorum)…tekrar tebrik ederim alonso sever leri. keşkem herkeş bunu böyle yapsa:))

  46. son iki yarışı vurguladım. bala şansa(vettel) çala çırpa(massa)birşeyler aldı diğerlerinden…kişisel görüşümdür. pek motoru kalmamış alonsonun. bitince massanınkini vereceklermiş:))

  47. evet baştakilerle farkı azlatmak için 2 normal yarış yetti. şimdi şanssız geçen yarışları düşünüp ah çekmek işe yaramaz ki alonso ve ferrari de bunun farkında. kafalarına kazanmaktan başka bişey sokmamalılar. şimdilik herşey pozitif. hadi bakalım size güveniyorum.

  48. MagicAlonso avatarı

    cezadan bahsediyorsan herkül bu sezon bu konuda en bu sezon en şansız pilot alonsodur.silverstone ve valenciadaki cezalar ve yaşanan olaylardan Alonso fazlasıyla zararlı çıkmıştır.yoksa şuan zirvede o yer alacaktı.bizim ağzımızı açtırma yoksa bu sene mclaren in aldığı şanslı birincilikleri(beleş demiyorum çünkü bu söylemeye kimsenin hakkı yoktur)nekadar çabuk unuttun.

  49. attığının kanaatindeyim…
    son iki yarış falan bunlar mclarenin geri de kalmsından dolayı. hamilton ve buttonun aracı yavaş olunca daha çok konuşmaya başladı…esas korktuğu çekindiği pilotlar bunlar…takım emri rakibin aldığı cezalar vs. 2 yarıştır biraz kendisininde tahmin etmediği puanlar alınca ayranı kabardı yürüyüşü değişti.
    Allah için konuşmayıda seviyor. hemde gülümsüyor:)
    bekle mclarenin tokadını alonso…yerini koru 5.lik iyidir iyiii….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir