"Force India Spa'da 2009'u Tekrarlayamayacak"

yazar:

kategori:

2009 yılında Giancarlo Fisichella Force India ile cumartesi günü  ilk sırayı  elde ederken yarışı da ikinci sırada tamamlamıştı. Ardından Monza’da Sutil gridde ilk çizgide kendine yer bulmuş yarışta da dördüncü olmuştu. Ayrıca yarışın en hızlı turuna imza atmıştı.
 
27 yaşındaki Alman pilot, sıradaki Spa ve Monza yarışları için güvende olduklarını ama 2009’un tekrarını beklemediklerini söylüyor.

“Geçen sene orada inanılmaz bir araca sahiptik, bu çok büyük bir avantajdı. Artık o avantajımız yok. Yine de, önümüzdeki yarışlarda çok fazla puan toplayabilmeliyiz. Spa ve Monza’da da şansımız yüksek.”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yaşar bir de ben anlatayım belki unutanlar vardır:2009 spa nın en hafif aracı sırayla rubens ve fisi idi.Button ile kimi arasında 40 kg kadar fark vardı.Aynı şekilde hamilton da kimi den 38 kg daha ağırdı.Fisi ile kimi arasında 7 kg vardı.Fisi tüm sıralama seanslarını lider tamamladı.
    Muhtemelen kazanacağı bir yarışta button ve hamiltonun daha ilk turda acemiler tarafından biçilmesi kimiye büyük şans sağlamıştır.Kimi nin şansı bununla da kalmayıp önündeki rubensin (en hafif araç) startı alamaması ile devam etti.Kimi nin şansı bununla da kalmayıp ,2.başlayan trullinin temas sonucu 14.lüğe düşmesi ile devam etti.
    Spa ilk virajındaki kaçış alanının çok büyük olması kimiye avantaj sağlamıştır.Tüm pilotlar kaosun içinde kalırken ,kimi pist dışından rakiplerini geçerek bir anda 2.olmuştur.Kers avantajlı kimi nin önündekiler startta sorun yaşadı ,diğer rakipler de kaza sonucu out oldu ve meydan boş kaldı.
    Bu sırada badoer Ferrarinin yüz karası olmaya devam etmekteydi ve bu pilotun yerine italyan olan fisinin getirilmesi düşünülüyordu.Fisi de bunu karşılıksız bırakmadı ve kimiye adeta yol verdi.Halbuki mercedes motorlu force india ferrariden hızlıydı.Sc çıkışında bu iki pilot arasında hiç fark yoktu.Kimi adeta fisinin vites kutusunda ilerliyor ve fisi de buna da izin veriyordu.Benim bildiğim, Sc ışıkları söndürdükten sonra tempoyu lider olan araç ayarlar.Ama Fisi bunu yapmadı.Sc çıkarken birbirine yapışık olan bu iki aracın biri kersli idi.Artık sonucu tahmin etmek zor olmasa gerek.Bu yarış sonrası herkes istediğini aldı.Fisi ferrariye geçti.Kimi de sezonun ilk galibiyetine bu şekilde uzandı.Alan da satan da memnundu.
    Kimi nin böyle bir galibiyete şiddetle ihtiyacı vardı.Massa nın gölgesinde kalmaktan kurtulmuştu.Ayrıca hamiltonla 2008 yılından itibaren ne zaman arka arkaya gelseler hep geçiliyordu.Bu zafer moral oldu.

  2. amatör armatör küçük eniştem eminin tavsiyesiyle seyrettiğim f1 de kalbime kimi ısındırıldığından dolayı son derece mutluyum ve şanslıyım. alnımıza kara leke sürecek hiçbir iş yapmadı hamdolsun…
    kadın dediğin istanbul gibi olmalı fethi zor fatihi tek…
    pilot dediğin kimi gibi olmalı geçmesi zor adamlığı tek…

  3. http://www.youtube.com/watch?v=G9N4B3FfbTU

    bana alonsonun yaptığı böyle bir geçiş gösterebilirmisin? bu sene ilk 8 deki pilotlardan sadece massayı geçebildi. o da santander emri pardon takım emri ile…

  4. en azından temiz bir galibiyetti:) hem kimi ihbarda etmez:)

  5. yahu geçen sene kimini kazanması fisinin zaten nadiren olsada aldığı bir pole pozisyonu ve arkasından güvenlik aracında kimiye geçilerek ve riskli bir atak yapıp olası ikincilikten olmamak için cesaret gösterip atak yapamamasıdır.yoksa yarışı hepimiz izledik fisi kiminin kanadından neredeyse ayrılmadı bile.ki belki pite bir tur sonra girse kimiyi çok rahat geçecekti.tabi bu kimiyi kesinlikle kötü pilot yapmıyor.ama verilerin bile yarışı kazanamayacağını söylerken kimi kazandı gibi laflar çokta gerçeği yansıtmamaktadır diye düşünüyorum.

  6. sponsorsuzlar:)(yukarıdaki resimdeki pilotlar içindir bu ifadem)

  7. sponsorsuzlar:)(yukarıdaki resimdeki pilotlar içindir bu ifadem)

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Ben birşey diyeceğim ama yinede umarım Ferrari kazanabilir. Alonso ve Massa Spa karneleri çok iyi değil. Şimdi Raikkonen yarışmış olsaydı kesinlikle birincilik cepteydi. Geçen sezonki Ferrari F60'ın verileri yarışı kazanmayacak durumda gösteriyordu ama bu pistte otomobilden çok pilota daha çok iş düşüyor çok teknik bir pist.

    aklıma Hakkinen'in sözü geldi şimdi. ''Usta pilotlar zor pistlerde belli olur.ve büyük bir pilot bazen küçük bi hareket yaparak kendini gösterir.Tıpkı benim spa da les combes tepesinde yaptığım gibi'' (2000 SPA yarışındaki geçişi)

  9. The Spa mı? İngilizcen yoksa konuşmaya çalışma.

  10. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    yinede iddalı olabilirler.sutil iyi bir iş çıkarabilir…

  11. Şimdi spa'da raikkonen'i görmek vardı :S King Of The Spa !

  12. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    geçen sezonki force india aracı düşük downforce'da harika çalışıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir