Virgin 10. Olmak İçin Zorlamaya Devam Edecek

yazar:

kategori:

Virgin, diğer yeni takımlar Lotus ve HRT’nin ardında şampiyonayı 12. sırada götürüyor ve şu ana kadar en iyi yarış derecesini Malezya’da Lucas di Grassi ile 14. olarak elde ettiler.

Puan alamayan takımların en iyi yarış bitiriş derecelerine göre sıralandığını şampiyonada Lotus, Kovalainen ile Avustralya’da aldığı 13.lük ile yenilerin en iyisi konumunda.

HRT’nin de en iyi derecesi Virgin gibi 14.lük ama Chandhok, Hispania Racing’e 2 defa 14.lük getirdiği için öne çıkıyor.

Wirth: “(yarışlarda) Bu 12.liğe ihtiyacımız var çünkü rakiplerimiz, bu sezon başlarında şartlardan faydalandı ve bazı sonuçlar aldı”

“Araca performans eklemeye devam etmeliyiz. Çünkü böylece tekrar bir fırsat ortaya çıktığında bunu değerlendirebiliriz. Sonuna kadar zorlayıp neler olacağını göreceğiz”

Wirth, Macaristan’da sıralamada Glock ile yeni takımların en hızlısı olmasının ardından artık Virgin’in öne geçtiğini düşünüyor.

Lotus Teknik Sorumlusu Mike Gascoyne daha önceki açıklamalarında artık 2011 aracı üzerine yoğunlaşacaklarını belirtmişti. Yani bu durumda Virgin’in aracına performans eklemesi ile belki de öne çıkma şansı doğacak.

Wirth: “Düşük hızlı virajlarıyla Hungaroring tipindeki pistler, Lotus’a kıyasla bize uygun değil. Bu yüzden oradaki performansımız, gerçekleştirdiğimizin ilerlemenin altını çiziyor.”

“Sezonun ikinci yarısında odağımızı (dayanıklılık yerine) gelişime çevirdik ve öğrenme sürecine devam etmemiz gerekiyor.”

“Lotus’un gelişimi durdurup durdurmayacağını göreceğiz. Bizim kendi planımız var ve pit yolundaki aşağı yukarı bütün takımlar sıkı şekilde çalışıyor. Şu anda devam eden kanat tartışmaları ile insanların, gelecek senenin ikinci yarısındaki araçları üzerine yapacaklarını yenilediğinden eminim”


Yorumlar

  1. eğer bu takımın sahibi olan beyaz saçlı adam iş dünyasındaki gibi bir iddiayla bu işe soyunmuşsa ilerleyen dönemde bir redbull bekleyin. şimdi bir mercedes için f1 de olmak ile olmamanın arasındaki fark ile bu adamın burada olmak isteme isteği arasında büyük fark var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir