Pirelli: "Ferrari Bir Avantaj Kazanmış Değil"

yazar:

kategori:

Hembery, “Ferrari’nin tek avantajı iki tarafın da İtalyanca konuşuyor olması ve makarnayı çok sevmesi.” dedi ve Pirelli’ye önümüzdeki yıl 1-1.5 milyon Avro ödeyen her takımın kasım ayında Abu Dabi’deki testler için 10 set lastik alacağını belirtti.

Öte yandan Hembery Formula 1’de kötü bir üne sahip oldukları konusundaki söylemleri önemsemediklerini söyledi.

Pirelli en son 1991 yılında Formula 1’de bir yarış kazanmış olsa da, sporun içinden bazı isimler o dönemde şirketin lastik tedariği konusunda istikrarsız olduğundan şikayet etti. 

Hmebery, Auto Bild’e yaptığı açıklamalarda, “Bazı insanlar geçmişte yaşamayı seviyor.  Elbette böyle bir problem yaşadık ama oldukça agresif bir sıralama lastiği geliştirdik. Son 20 yılda, kurallar ve teknoloji çok fazla gelişti.”

“Avrupa’daki birçok pistin karakteristiğini GP3’ten doğru biliyoruz. Deniz aşırı pistler ise bizim için birer bilinmeyen olarak duruyor. Bu yüzden bu pistlerde lastik seçimi için geleneksel bir tutumumuz olacak.” dedi.

 
 


Yorumlar

  1. pofffffff… bizde inandık. ortada fol yumurta yokken boyle bir açıklama yapılması bariz ayrımcılık yapılacağının belgesidir… f1 de eski rekabet gitgide çirkefliğe dönüşüyor:(((((((

  2. kalpazan…
    yılda max 1000 lastik diyorsun. sanırım çok düşünmeden yazdın. lütfen iyice hesap et. bir takım bir yarışta 3 gün boyunca kaç set lastik kullanıyor. net şudur diyemem ama sanırım en az bir araç için 10 set lastik getiriliyor. böyle bir hesapla 24 araç*10*4=960 lastik yapar. yani dediğin bir yarışta kullanılıyor olabilir. ayrıca haberde 10 set lastik için 1-1.5 milyon euro dan bahsediliyor. elbette rakam bu olmayacak ama bunlar ufak hesaplar değil. damlaya damlaya göl olur. bunun reklamı bile bize yeter. burada üretilme meselesi daha evvel bir haberde yer aldı dedim. bu haberde demedim. yani…

  3. mclarenci mp4  avatarı

    bu açıklamalar tamamiyle formalitedir. Pirelli'nin italyan yetkilileri mühendisleri milliyetçi duygularıyla ferrari'ye avantaj sağlyacaklardır hemde büyük avantaj. Herkes kendi ülkesindekileri kendi milletinden olanları kayırır bunda şüphe yok. Lastikler test edilecek olsada o test edilen lastiklerden elde edilecek veriler doğrultusunda daha cok geliştirilecektir. Ve elde edilen verilerde %100 lük bir veri olmayacağı kesindir mercedes'e burdan avantaj sağlayacağını sanmıyorum. Çünkü renault ve bazı takımlar bridgestone lastiğini bir senede bile çözememişti araca uyduramamıştı. Burada ferrari çözermi çözmez mi bilemem ama istedikleri her türlü veriyi ve bilgiyi italyan arkadaşlarından alacaklardır.

    Buna en iyi örnek Renault michelin birlikteliğidir. Renault'un aracı mı cok iyiydi yoksa michelin lastikler mi cok iyidi belli değildi. Renault 2006 daki hızlı araca bridgestone lastik takmıştı ve 2006'daki çok kötü ve yavaş mclaren aracına'da bridgestone takılmıştı ve mclaren'den hızlı olan renault , mclarenin gerisine düşmüştü.
    Burada lastik firmasının acıklaması sadece formalitedir. Milliyetçi duygular her zaman öne cıkar. Ferrari'nin diğer takımların elinde olmayan bircok veriye ulaşacağı kesindir ve Pirelli ile diğer takımlara göre cok büyük bir avantajı vardır.

  4. Eğer heidfeld test edecekse bence asıl mercedese faydası olur.

  5. Milliyetçilik yapmaya gerek yok özetinde üstünde pirelli izmit falan yazdığığı da yok. yılda max.1000 f1 lastiğiyle izmit zengin de olmayacak

  6. arkadaşlar…
    inşaallah uzun süreli bir birliktelik olur. sanırım burada bir haberde lastikler izmitteki fabrikadan üretilip yollanacakmış. izmit şimdide öylemidir bilmiyorum ama kişi başına düşen gelir itibariyle birinci ilimizdir. bunun sebebide pirelli gibi fabrikalardır. işte gerçek yabancı yatırım budur.

  7. F1 in politikasına edindiği tecrübelerle inanan biri olarak söylüyorum büyük bir yalan.buna inanmayanlar bir de gelicek seneyi beklesin

  8. sanırım pirelli yetkilileri beni duydu ha ne dersiniz:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir