Brawn: "13. Takıma Çok da Gerek Yok"

yazar:

kategori:

FIA, geçen sene USF1 projesinin başarısız olmasının ardından 2011 için 13. takımı belirleme adına bir süreç başlatmıştı.

Bir kaç takım girme niyetlerini açıklamış, bunlardan inanılana göre GP2 takımı ART ve Amerikan Cypher Grup adaylıktan çıkmış ve geriye Stefan GP, Epsilon Euskadi ve Villeneuve/Durango birlikteliği kalmıştı.

Geçen ay sonunda bir kararın verilmesi bekleniyordu ama karar, Ağustos sonuna atıldı.

Brawn: “Şimdi mücadelenin çok yakın olduğunu düşünüyorum. Gelecek sene için arazımıza çalışmaya başladık. Açıkçası koyduğumuz kaynak ve çabanın miktar ileri derecede.”

“Takımların daha kısa sürede araçlarını oluşturacağını düşünüyorum, bunu bu sene yeni takımlar gösterdi. Ama bu çok zor. Gelecek sene için bir takımın oluşturulmasının oldukça marjinal olduğunu düşünüyorum.”

Brawn ayrıca takım sayısının arttırılmasında da emin değil.

Brawn: “Şu anda çok uygun bir gride sahip olduğumuz gerçeğine de bakmamız gerektiğini düşünüyorum. 24 araç oldukça iyi bir uzunluk”

“13. bir takımın gelmemesinin bir felaket olacağını düşünmüyorum. Yapmamız gereken, elimizdekileri tutmak. Gridin gerisindeki küçük takımların, ikinci araçlarıyla arayı kapatacaklarından eminim”

“Elimizdeki takımlarla gelecek sene ilginç bir grid olacağını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. arayı kapatacaklarsa sorun yok. ama sürekli böyle fark tur yemeler…hani aramızda bir maç yapmak isteriz biri çıkar çocuğunu getirir illa oynasın der. girsen giremezsin vursan vuramazsın. bunun gibi birşey. şu an sürekli öndekilere engel oluyorlar. anlamadığım berni test yasağını öndekilere yetişme adına bunlardan kaldırsaydı ne güzel olurdu. biranevvel öndekileri yakalamaya başlarlardı.
    bence brawn haklı. şimdilik bu olan yenileri bir hazmetmek lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir