Vettel: "Benim İçin Şampiyonluktan Önemlisi Yok"

yazar:

kategori:

8 yaşında karting ile yarışlara başlayan Alman pilot, şu anda F1 Pilotlar Dünya Şampiyonası’nda 3. sırada ve lider takım arkadaşı Mark Webber’in 10 puan gerisinde.

Auto Bild’e konuşan Vettel: “Hayatta hiçbir şey, benim için dünya şampiyonluğu kadar anlamlı olamaz.”

23 yaşındaki pilot, daha küçük yaşlarında arkadaşları havuzlarda eğlenirken kendisinin yarışçı yeteneklerini geliştirmek için sıkça çalışması gerektiğini söyledi.

Vettel: “Orada olmayı ne kadar isterdim. Ama çalışmam ve antrenman yapmam gerekiyordu. Zaten hayatımdaki amacım için çalışıyordum.”

Şampiyonada liderle arasında çok fark olmayan Vettel, griddeki en hızlı araca sahip olmasına rağmen bundan azamisini elde edememişti.

Bu, en son olarak Macaristan’da oldu. Alman pilot, güvenlik aracı girdiğinde önündeki Webber ile arasına 10 araçtan uzun bir mesafe koyduğu için ceza aldı ve potansiyel bir galibiyetten oldu.

Macaristan öncesinde ise Vettel, Silverstone’de ilk sıradan kalkmasına rağmen lastiği patladığı için gerilere düşmüştü.

Ama akıllarda kalan en büyük olanı ise ülkemizde yapılan yarışta takım arkadaşı ile çarpışarak muhtemel bir 1-2 sonucunu McLaren’e hediye etmeleriydi.


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül.s.a.
    İçimden geçenleri yazmışsın.Fakat ben bunları dile getirirken biraz sert uslup kullanmış olmalıyım ki tepki aldım.f10 ve mp4 25 sürücüleri sahip olduğu araçların adeta suyunu sıkarak bu kadar verim almalarına karşılık,vettel rb6 ile neler yapabilmiş ki??.12 yarışın 11 tanesinde pole alabilmiş bir rb6 ile sadece
    3 kere en hızlı tura imza atabilmiş ve 2 adet zaferi var.Sıralamalarda takım arkadaşına 8-4 yapmış ama puan tablosunda onun gerisinde kalmış.
    Un var,su var,şeker de var ama ortada helva yok.

  2. hedefini net bir şekilde etrafa belirtmiş. ben gerçekten çok ümit vaadeden bir pilot olarak göremiyorum. istikrarlı bir performans yok. net bir şekilde şu şudur bu budur demek elbette mümkün değil ama içime bu adam çok başarılı olacak gelmiyor…o parmak işaretide bir yakını uyarsada yapmaktan vazgeçse. yakışmıyor.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    eğer Mclaren ve ferrari gelişimde redbullun çok gerisinde kalmaya devam ederse önümüzdeki spa ve monzada özellikle bu dahada önem kazanıyor , redbull pilotlarından biri bariz şampiyon olacaktır. ancak ben vettelin tecrübe yetersizliğinden dolayı webberi geride bırakacağını sanmıyorum. webber okadar sene şampiyonluğa değil ilk üçe bile girememişken şuan kendisi için çok büyük bir avantaj elde ettiği bir zamanda daha soğuk kanlı kalmayı başarabileceğini düşünüyorum… bu yüzden vetteli geride bırakabilmesi zor olmayacaktır…webber şampiyonlukta herkesten bir adım daha önde gibi gözüküyor…bu arada herkese hayırlı ramazanlar diliyorum…

  4. Newey her daim adından söz ettirdi nitekim içinde bulunduğumuz sezonun dehası da o oldu rb6 ile ama bunun seneye bir garantisi yok ha seneye yapamaz mı demek istiyorum hayır belkide daha iyisini yapabilirler ama 2009 un şampiyon takımı ve muhteşem dehasının bu sezon rekabetçi olamamasıda hepimizin gözleri önündeki su götürmez gerçek.Bende kim soğukkanlılığını korursa bahsi geçen 5 pilottan herhangi biri olabilir görüşünü paylaşıyorum yine geçen sezona değinip rüya gibi geçen bir ilk döneme rağmen soğukkanlılığını koruyamayıp büyük otoritelerce eleştirilen şampiyonu hatırlatmak istiyorum hepimizin bildiği gibi tüm sezon boyunca araç rekabetçiydi istanbul park tan sonra Button performansını kaybetmişti ayrıcada ben bu genç yeteneğin şansını psikolojik açıdanda yüksek buluyorum aşikar sebeplerle gündeme gelen ferrari pilotları ve bi türlü güncelleştirmelerden istediğini alamayan takımım mclaren karşısında
    bu arada yaşar senin ve tüm site ahalisinin ramazanı mübarek olsun=)

  5. sezonun sonuna yaklaştıkça gridde ki gerilim artacaktır.. ve sakinliğini koruyabilen pilotlar diğerlerine göre sonuca daha kolay ulaşacak.. burada öne çıkan pilotlar: Button,Alonso ve Hamilton.. Vettel hata yapmaya çok müsait bi pilot.. Webber de her ne kadar deneyimli olsada ön sıralara oynama konusunda pek deneyimli değil ve geriye düştüğü yarışlarda işi eline gözüne bulaştırma potansiyeli yüksek.. sezonun çoğunda yarış temposu bakımından takımların bariz fark yaratmadğını gördk bi kaç yarış dışında, yine böyle olacaktır bu.. sıralamalar şampiyonu belirleyecek..

  6. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Seb yada Hamilton'ın şampiyon olmasını isterim bu sene.Mclaren (bu konuda çok iyi oldukları halde) aracını geliştiremezse Hamilton isteğim sallantıya geçecek sanırım.Seb şampiyon olsun bari diyorum ama çok basit hatalar yapıyor.Daha olgun davranmadığı halde şampiyonluğu kaçırabilir.

  7. Piste çıkıp yarışan bütün pilotların hayali, isteği ve amacı budur. Bazıları bu amacı kovalayacak araca, mental ve fiziksel kapasiteye sahip olur, bazılarıysa altlarındaki aracın ve kendi yeteneklerinin elverdiği en yüksek noktayı kovalar.

    Ayrıca bütün Formula 1 pilotları hayatlarının erken bir döneminde fedakarlık yapmaya başlıyor. Bu da garip bir şey değil. Belki bir-ikisi 3-4 yaş geç, bir iki tanesi de 1-2 yaş erken başlamıştır ama hepsi bu yoldan geçiyor. Yarış pilotu ve şampiyon olmanın hayaliyle, kendi koydukları sınırlarla yaşayıp, iyi bir yere gelmek için mücadele ediyorlar.

    Şu an gridin en gerisindeki Sakon Yamamoto da, ilk sıradaki Mark Webber de şampiyon olmak istiyor. Birinin şansı var, diğeriyse kendine hedef olarak ancak gridin en altındaki yedi pilot arasında birinciliği seçebilir ve onun için çalışır.

    Gridin en hızlı aracına sahip olan takımın, şampiyonayı 3. sırada götüren pilotunun şampiyonluk isteğinden daha doğal bir şey yok. Üstelik bu onun için daha da anlamlı. Bu sene alacağı şampiyonluk onu 'En Genç Şampiyon' yapacak.

    Sebastian şampiyon olsun isterim. Hiçbir zaman başarısız olmasını istemediğim, yetenekli bir pilot kendisi. Geleceği en parlak olanlardan belki de.

    Ama bu sene onu değil Webber'i destekliyorum. Geçen sene karşısında şampiyon olmasını yıllardır beklediğim Jenson varken bile hep Seb şampiyon olsun istedim. Geçen sene şimdikinden çok daha iyi bir noktadaydı bana kalırsa.

    Kalpazan sözlerimizi "mantıksız"lıkla itham etmişsin, başkalarını bilemem ama ben kendi adıma 'neden bu sene değil?' sorusuna cevap vermek istiyorum. Bu biraz da suçluluk duygudu dolasıyla yapılmış bir açıklama olacak.

    Ben Seb bu sene şampiyon olmasın, nasıl olsa çok zamanı var, bir ara olur canım demiyorum.

    Şampiyon olmasını istemememin tek nedeni ruhsal ve fiziksel açıdan bu sene o şampiyonluğu kaldıracak yeterliliğe sahip olmadığına inanmam. Bu sene şampiyonluğu kaybederse eğer, seneye kimsenin beklemediği kadar iyi hazırlanmış her anlamda kendini geliştirmiş bir Sebastian göreceğimize inanıyorum. Red Bull bu sene şampiyon olursa eğer, seneye de Newey'in katkılarıyla inanılmaz bir araçla devam edeceklerine inanıyorum. Bu sayede Sebastian tamamen konsantre olarak başladığı bir sezonu, başarılı bir şekilde bitirebilir. Seb'in inanılmaz bir yeteneğe sahip olduğu kanısındayım ancak öğrenmesi gereken çok şey var. Hırsını, öfkesini, isteğini, yeteneğini aynı yöne kanalize etmeyi öğrendiği gün başarısı ve pilotluğu konusunda kimsenin edecek tek kelimesi olacağını sanmıyorum. Bir gün herkesin "Efsane" olarak andığı bir şampiyon olacağından hiç şüphem yok yani.

    Webber'in bu sene şampiyon olmasını isteme sebebimse "bir senesi var, emekli olup gidecek bari şampiyon olsun" değil. Yıllardır severek izlediğim, orta karar takımlarda harcandığına inandığım bir pilotun sonunda gerçekten başarılı olduğunu, şampiyon olduğunu, yıllarca emek harcadığı şeyi iyi bir araç ve istikrarlı bir sezon sayesinde hak ederek kazandığını görmek. Tek istediğim bu. Geçen sene belki de hayatının en zor sezonlarından birini geçirdi ve buna rağmen şampiyonayı en iyi yerde olmasa da iyi bir yerde noktaladı. Bu sene en iyisi olsun.

    Sezon sonunda kazanan kim olursa olsun son yarışa kadar her yarışta başarılı olarak, savaşarak kazansın istiyorum. Ve bu ister Seb olsun, ister Markus eminim ki öyle kazanacaklardır. Sadece bu sene kalbim birinin kazanmasını daha fazla istiyor.

    Sebastian bu sene şampiyon olmasın diyen diğerleri ne düşünüyor bilmiyorum ama benim düşüncelerim bunlar. Seb'e karşı bir kin ya da nefret söz konusu değil kesinlikle.

  8. Valla Vettel, ben onu bunu bilmem, şampiyon olacaksan bu sene ol ki 'en genç şampiyon' daha da gençleşsin. Sırf bu durumun gerçekleşmesi için takımımın pilotları şampiyon olmayacaksa senin olmanı isterim. Yoksa işaret parmağına aşık değilim.

  9. Hadi Seb mental olarak kendini toparlarlayabilirsen, altındaki araç ile şampiyon olman o kadar da zor olmayacak.Yeter ki sakinliğini korumayı öğren ve daha fazla konsantre ol.Umarım sene sonunda şampiyon sen olursun.

    "Dünyanın en genç F1 şampiyonu Sebastian Vettel!" kulağa çok hoş geliyor doğrusu =)

  10. arkadaşlar hepinizin ramazanı mübarek olsun inşallah.

  11. Vettel'in bu anlattıklarını bütün pilotlar yaşamışlardır zaten.Güle oynaya, her hafta halı sahada maç yapıp formula 1 pilotu olan bir insan görmedim ben.Fedakarlık dediğin diğer insanlardan farklı olarak sana özgü bir davranış biçimidir.Vettel'in bu havuz olayında diğer pilotlardan ayıran nedir merak ettim.Olumsuz birşey olarak söylemiyorum, sempati duyduğum bir pilottur, fakat bu demeci bana saçma geldi.

  12. Çok mantıklı ve zamanlaması doğru bir laf olmuş özellikle de eski nesilin bu sene webber şampiyon olsun vettel daha sonra şampiyon olur.gibisinden matıksız sözlerine cevap olmuş."2.cilerin(yenilenleri) kimse hatırlamaz" zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir