Resmi: Rossi Ducati ile İki Yıllığına Anlaştı

yazar:

kategori:

MotoGP çevreleri tarafından kesin gözüyle bakılan bu transferin açıklanmasıyla diğer pilotların seçenekleri de yavaş yavaş belli olmaya başlayacak.

Ducati – Rossi anlaşması bugün Brno’da yapılan yarışın ardından duyuruldu. Yamaha takımı bir bildiri yayımlayarak İtalyan sürücü ile yollarını ayırdığını duyurdu. Rossi, Yamaha takımında 4 şampiyonluk ve 45 yarış kazanmıştı. 

Ducati başkanı Gabriele Del Torchio, efsanevi İtalyan sürücü ile anlaşmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirtirken, ekibin sportif patronu Filippo Preziosi da anlaşmanın kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini ama takımın 2010 sezonu içerisinde Rossi’ye karşı mücadeleye devam edeceğini ekledi.

Bu geçişin ardından Nicky Hayden’ın Rossi’nin takım arkadaşı olarak takımda kalması bekleniyor zira Casey Stoner, Honda’ya geçeceğini açıklamıştı.


Yorumlar

  1. Rossi Lorenzo dan çekindiği falan yok.
    Lorenzo'yu iki yıl üst üste geçti.Lorenzo bu iki yılda o kadar çok düştü ki şansına takımda Rossi vardı ve Yamaha yı sırtladı.

    Lorenzo Rossi'nin ilk kazasında benim baskım yüzünden düşmüş olabilir diye bir açıklama yapmıştı.Bu kadar ukala bir tip.
    Kendisi yerden kalkamasken kimse bir şey demiyordu..

    Bu sene Rossi düşüne kadar omuz sakatlığından çok çekti bence…

  2. mclarenci mp4  avatarı

    rbencede rossi artık sıkıldı motogpden yeni heyecanlar arıyor lorenzoyu zaten gecen sene ağlattı. lorenzo ağlayıp duruyodu gecen sene rossiyle başa cıkamadı stresten hep düştü. kendini bi halt sanıyor.
    önemli olan başkasının geliştirdiği en hızlı motoru kullanıp yarış kazanmak değil , önemli olan yavaş takıma gidip motoru kendin geliştirmektir. Rossi en hızlı hondayı bırakıp yamahayı adam etti ama sıkıldı artık yeni heyecan için kendi ülkesinin takımına gidiyor umarım onun için heyecan yaratırda bizde zevk alırız. Ducati rossi için bu seneyi çoktan bırakıp motor hazılamayı başlamış zaten bakalım neler olacak.

  3. rossi yi eleştirenlere diyorumki rossi moto gp ye göre artık biraz yaşlandı motogp araba yerışlarına benzemez bütün vücudunuz sürekli çalışır.iki eliniz iki ayağınız hatta bacaklarınız baldırlarınız karın kaslarınız sürekli çalışır.motoru yatırdığınızda tüm vücut çalışır.aşırı efor gerektirir.diğer motor sporlarına göre ve çelik gibi refleks gerektirir.0,1 sn lik hatayı bile affetmez.rossinin rakipleri ondan çok genç.Ducatiye geçmekle kendine göre doğru yaptı.lorenzo ile rakip olmaktan çekindi konusu tartışılır.ama rossi nin açısından durum bu

  4. bence ducati hata yaptı.

  5. Daha önce yeni rekabetler için takım değiştirdiğinde kabul edilebilir bir neden olarak görülüyordu fakar bu kez Lorenzo ile aynı takımda olmaktan dolayı Ducati'ye gitti ve 8 kez şampiyon olan Rossi için utanç verici bir davranış oldu. Bence en azından bir sene daha kalıp Lorenzo ile aynı takımda neler yapıyor görmeliydik. Kusura bakma Doc. ama korkakça bir hamle oldu bu sefer. Kolay yolu seçtin..

  6. Bence yanlış yaptı..
    Mekanikeri Jeremy Birdys'i yanına mutlaka almalı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir