Raikkonen Almanya Rallisi'ni Tamamlamayı İstiyor

yazar:

kategori:

Fin pilot yarıştığı ilk asfalt ralli olan Bulgaristan Rallisi’nde etkileyici bir çıkış yakalayıp ralliye 5. sırada devam ediyorken kaza yapmış, ralliyi 11. sırada tamamlamıştı.

Almanya Rallisi Citroen sürücüsü için yeni bir meydan okuma olmasına rağmen, Raikkonen öğrenme sürecini ilerletmekte istekli olduğunu belirtti.

2007 F1 Dünya Şampiyonu amacının her rallide olduğu gibi ralliyi bitirmek olduğunu söyledi.

“Tam olarak Almanya Rallisi’nde ki etapların nasıl olduğunu bilmiyorum, bildiğim tek şey etapların Bulgaristan Rallisi’nden farklı olduğu.”

“F1’de her yarışta zemin büyük ölçüde birbirinden farklı değildir, sadece ufak değişiklikler vardır. Rallide ise her yarışta farklı bir zemin üzerindesiniz.”

“Rallide değişkenler çok fazladır: Her kilometre her viraj birbirinden farklı. İşte bu yüzden tecrübe bu sporda bu kadar önemli.”  

“Bu yüzden tecrübe kazanmaya devam etmeliyim. Almanya Rallisi’nde en iyi yarışımızı çıkarmaya çalışacağız ama temkinli olup ralliyi tamamlayarak bu rallinin tamamını öğrenmek istediğimden de eminim.”

“Herkes bana etapların karmaşık olduğunu söylüyor. Dolayısıyla dikkatli olmak zorundayız. Özellikle de yağmur yağarsa.”

Almanya Rallisi’nde daha önce iki kez yarışan Raikkonen’in co-pilotu Kaj Lindstorm ise rallinin kendileri için zorlayıcı olacağını düşünüyor.

“Almanya Rallisi, Kimi’nin Citroen C4 WRC aracı ile asfalt zeminli 2. , katıldığı 9. WRC rallisi olacak.”

“Almanya bizim için kolay olmayacak ama Bulgaristan’da çok iyiydik ve Finlandiya Rallisi’nde de gelişim kaydettik. Kimi’nin bu kadar kısa zamanda gösterdiği gelişimden çok memnunum. Bu kadar az tecrübe ile onun seviyesinde yarışan başka biri yok. Bu büyük bir başarı.”

“Almanya Rallisi’nde öğrenmeye devam etmeliyiz. Yol notlarımıza daha çok çalışmalı ve sağlam bir sonuç almalıyız. Kimi’nin söylediği gibi daha fazla tecrübe kazanmalıyız.”

 


Yorumlar

  1. kiminin artık eskisi gibi cok fanı yok.rallye gectıkten sonra ben bıle soğudum kimi den zaten f1 bıle ızlemıyorum onun sayesınde.ama artık gerı donmesı cok zor.o kendını orada kabullenmis

  2. kiminin artık eskisi gibi cok fanı yok.rallye gectıkten sonra ben bıle soğudum kimi den zaten f1 bıle ızlemıyorum onun sayesınde.ama artık gerı donmesı cok zor.o kendını orada kabullenmis.

  3. Alkım merhaba…
    birincisi kiminin yaşı 30 17 ekimde nasipse 31 ine girecek. yaşınız kaç bilmiyorum ama 30 yaş ile 20 li yaşları geçiren ben inanılmaz farklar olduğunu söyleyebilirim. bırakın fiziksel farkı kafa olarakta yaşlanıyorsunuz hırs gayret istek yaş ilerledikçe azalıyor. yani demem o ki 30 undan sonra f1 den daha karmaşık olan bir wrc yi öğrenmek zorunda. wrcden f1 e gelseydi daha farklı bakabilirdim. pisti öğrenme adına f1 e adapte olmak daha kolay. şu an wrc de son şampiyon loeb ile aynı ayar araçta yarışıyor. belkide o yüzden orayı tercih etti. inşaallah seneye redbullda f1 e döner. ben orada şampiyon olabileceğine bu yaştan sonra inanmıyorum.

  4. nasıl oldu bende anlamadım kelimeler karıştı:)))
    lütfen silermisiniz? son yorumumu…

  5. kiminin yaşı 30 17 ekimde nasipse 31 ine girecek. yaşınız kaç Alkım merhaba…
    birincisi bilmiyorum ama 30 yaş ile 20 li yaşları geçiren ben inanılmaz farklar olduğunu söyleyebilirim. bırakın fiziksel farkı kafa olarakta yaşlanıyorsunuz hırs gayret istek yaş ilerledikçe azalıyor. yani demem o ki 30 undan sonra f1 den daha karmaşık olan bir wrc yi öğrenmek zorunda. wrcden f1 e gelseydi daha farklı bakabilirdim. pisti öğrenme adına f1 e adapte olmak daha kolay. şu an wrc de son şampiyon loeb ile aynı ayar araçta yarışıyor. belkide o yüzden orayı tercih etti. inşaallah seneye redbullda f1 e döner. ben orada şampiyon olabileceğine bu yaştan sonra inanmıyorum.

  6. Formula 1'deki ilk sezonunu düşünüp, mutlu olduğu yerde kalsın, sonunda zaten başarılı olacak diyorum ben.

    Bu işi yıllardır yapan insanlardan daha iyisini bilemeyiz sanırım. Ve hepsi burada devam ederse başarılı olacağını söylüyor.

    Ve ralliyle Formula 1 karşılaştırmak zaten çok zor. Ciddi deneyim kazanması lazım burada başarılı olabilmek için. Formula 1'de stabil şartlarda, antrenmanlarda her bir köşesini ezberlediğiniz bir pistte yarışıyorsunuz. Ralli bundan çok farklı. Bırakın, ilk senesi alışma senesi olsun Kimi'nin.

    Herkül, bu kadar seviyorsanız onu, başarılı olacağına inanabilirsiniz bence. Çok iyi anlıyorum sizi, onu başarısızlıklarla boğuşurken görmek hoşunuza gitmiyor. Onun bu sene alışmaya çalıştığını düşünün ve sakin olun. Tabii ki beklentilerinizin yüksek olması çok güzel. Ama tepeye çıkan yolda her basamak önemlidir. Önce sorunsuz bir yarış tamamlanacak, sonra ilk ona girilecek, sonra ilk beşe derken bir gün yarış da kazanacak. Sonunda en tepeye çıkıp, şampiyon olabilirse çok güzel olmayacak mı peki?

    Sadece biraz zaman. O henüz gelişme göstermesi gereken yeni bir pilot.

  7. yapma jetman ya…yapma yaa…mutlumu ediyor seni kiminin başarıları. yerim övgüyü…kaç para eder övgü? puanmı veriyorlar övgü alana? sen ve kimmppa kimiyle alakalı bukadar mı düşük hedef koydunuz? bu sene rallyede çok yakın puan farklarıyla ilk 3 e girseydi hadi eh derdim. ama adam puan alamadı daha 10.sıralar için cırmalıyor. böylede gider nu uzar ne kısalır? birşey değil f1 becerileri şu an törpüleniyor farkında değilsiniz. geri dönerse kaza sonrası massa gibi bir adam olarak dönebilir. sen o zaman gör milllet bizimle nasıl dalga geçiyor. velhasıl bir an evvel başına bir iş gelmeden önümümüzdeki sene dönsün f1 e. yoksa bir sonraki sene dönerse unut eski kimiyi…

  8. bu ne acımasızca eleştiridir.kiminin çaylak olduğunu unutmayalım.buna rağmen rally çevrelerinden övgü aldığını ve gelecek vaad ettiğini göz önüne alalım.ve birazda sabırlı olalım.f1 defterinide kapatmadı seneye yada evvelki sene dönebilir.

  9. Yarışı bitirmek… Hmmm. Ne kadar da çok araba parçaladı rai 🙂 Bence f1 tarihinin gelmiş geçmiş en iyi pilotlarından ama ralli yi hobi olarak araba parçalamak olarak algılaması yanlış olmuş 😛

  10. steffi grafın tenis dünyasında yer almasını sağlayan meşhur bir tenis hocasını ted tenis klubü türkiyeye getirmiş. yaklaşık 500 civarı çocuğu seyrettirmişler bu hocaya…adam demişki bunların hiçbirinden dünya yıldızı olmaz. millet yıkılmış. neden demişler. bunların eli yanlış alışmış artık düzelmeninde imkanı yok…bunu o 500 çocuğun içinde evladı olan biri anlattı bana…
    kimmppa burada bir türk pilottan bahsetmiyoruz. kimiden bahsediyoruz. bırak bu iyimser açıklamaları. tuttuğumuz pilot bize göre dünyanın f1 deki en iyi pilotu…ne işi var oralarda ne olacak sonunda? hiçbirşey olamaz. neyse çok konuşmayalım. Allahualem seneye f1 de:)

  11. Kaj Lindstrorm: "Kimi'nin bu kadar kısa zamanda gösterdiği gelişimden çok memnunum. Bu kadar az tecrübe ile onun seviyesinde yarışan başka biri yok. Bu büyük bir başarı."

    Makinen: "Bulgaristan'da oldukça iyiydi.Asfalt zeminli ralliler de aynı performansı göstereceğinden eminim. Podyum Almnyada çok zor görünüyor ama her şey yolunda giderse asla bilemezsiniz, mümkün gözüküyor."

    Keke Rosberg: " Kimi rallide şaşırtıcı şekilde iyi gidiyor. Farklı bir disipline alışmaya çalışıyor, yol notlarını kullanmayı öğreniyor ve tecrübe kazanıyor. Büyük çocukların yanında ilk senesine göre iyi bir iş çıkarıyor."

    Ogier'in ilk sezonu ile şimdiki performansı arasındaki farkı göze alınca bu kadar insan Kimi için boşuna konuşmuyordur heralde.

  12. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Gerilerde mücadele etmekten sıkılmadı mı acaba? Ben onu gerilerde görmekten çok sıkıldım.Bulgaristan'da ne güzel beşinciydi.ilk sıralara yaklaştığını düşünüyordum.Sonra da çaylaklığını gösterdi.Ama ne olursa olsun Kimi hayranları onu yanlız bırakmaz.Bu şüphe duyulması gereken bi konu değil.Kendiside bundan şüphe duymuyodur zaten.

  13. hedefe bak…yazıklar olsun:( odunla döveceksin…yok gelişim yok öğreniyoruz…hergeçen gün populariteni kaybediyorsun. sen oralarda orta halli takılmaya devam et. bakalım seneye istediğin parayı alabilecekmisin…benim gibi tekne kazıntısı birkaç kişi haricinde fanında kalmayacak:(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir