Red Bull, Spa'nın Uzun Düzlüklerinden Endişeli

yazar:

kategori:

Çoğu pistte üstün performans sergileyen RB6’nın, uzun düzlüklere sahip olan Belçike ve İtalya’daki pistlerde, geride kalabileceğinden endişe ediliyor.  

Alman Auto Motor und Sport gazetesi Red Bull’un özellikle yüksek yere basma kuvveti gerektiren pistlerde güçlü olduğunu yazdı. 

Spa’da ise orta seviyede yere basma kuvveti gerekiyor. 

Horner, “İkinci sektörde zaman kazanmak zorundayız. Eau Rouge’da ve uzun düzlükte ve finiş bölümünde zaman kaybedebiliriz.” dedi.

Macaristan’ın galibi Webber de “Hepsinden aynı puanı alıyorsunuz ama takıma ve otomobillere farklı mücadeleler sunuyorlar.” dedi. Webber Red Bull’un en büyük dezavantajının, düşük yere basma gücü gerektiren pistlerde Renault motoru olduğunu söyledi: “En güçlü motora sahip olmadığımızın farkındayız.”
 
 


Yorumlar

  1. rbr spadada galip gelir ama monzada rbr podyuma bile çıkamaz.
    rbr şampiyonluğun en büyük adayı ama bana göre şampiyonluk ortada.özellikle fren konusunda büyük problemleri var geçen yıldan beri hala çözemediler.bu rakipleri için avantaj.ve hamilton ve alonso faktörleri var.ayrıca 4 haftalık arada mclaren ve ferrari ilerleme kaydetmiş olmalı.ve sezon sonuna yaklaştıkça webber ve vettelde baskı iyice artacak bu pilotlar liderlik ve şampiyonluk baskısı yaşamadılar daha önce ve hata yapma ihtimalleri var.yani rbr favori görünüyor ama şamnpiyonluk ortada

  2. mclarenci mp4 Kızdığım nokta şu kardeşim özürlü Renault motoru bune demek yaw özürlü desenki yavaş renault motoru ile birlikte işleri dahada zorlaşacakdır anlarım ama böylede olmuyorki zorumuza gidiyor bir fan olarak ha sen bana ne karışırsın dersen özür dilerim.Gelelim asıl konuya ben hiç bir pistde cosmorth motorunun renault motorundan hızlı olduğunu görmedim düzlük hızları eğer bu sporda sırf düzlük hızı önemli ise hatırlarımki Renault un eksik olduğu nokta bu ben bu sporda gömleğimi asar bırakırım bu sporu.Tamam diğer takımlar düzlüklerde 5-6 km hızlı olabilirler ama Redbulub belli bir gücü var gerek mekanik yol tutuşu gerekse çekiş gücü bunlar daha önemlidir genel olarak.Pistin bir kısmında iyi olmaktansa bütün sektörlerde en iyiye yakın olmak yada en iyi olmak daha önemlidir.Hayal plavı yemeye devam Nevay şimdi çalışıyordur canını dişinetakıp diğer taımlar ne kadar gelişirse gelişsin redbullda gelişecekdir.Renault ise bu yarışta f duct sistemi 3-4 yeni güncellenmiş yeni parça getirecek.Hepinize iyi akşamlar

  3. Eşeğin büyüğü daha ilerde

  4. ve bence ferrari kesnlikle f.duct konusunda spa için bişielr yapmıstr yani güncelleme olabilr daha ii calısması için

  5. spada. mcalren almanya ve macaristana oranla daha yakın olcktr. ferrari yeni bikac parcayla gelckmiş heralde. motor konusunda spada redbulldn öndeys ama 2. sektr herşeyi belirleyeck. mclaren düzlkte cok ii ve bu 1,3, sektörlerde onlar için ii habar ama hatırlayın 2009 yılında basta mclaren reno orta sektorde yok olmustu adeta yani orta sektör mcalren için belirleyici yer olcktr ama ben mclarenin rekabetci olmasını bekliyorum
    gelelim motor konusuna renault malesef o 2005,2006daki motora sahip deil üzgünüm ama bu doğru. spa ya ferrari mercedes motoru gider:)

  6. mclarenci mp4  avatarı

    r30 kardeş niye kızdın anlamadım gerçek olanı söyledik diyemi cosworth motoru bile neredeyse daha iyi düzlükte. 🙂 webber bile söylemiş sen hala motoru savunuyorsun burada adamlara o kadar gelişim izni verdiler yine bir numara yok. bizim motor deyip durma o motorlar bizim değil mercedesin. 2005-2006 daki tamam 2005deyken v10 motorlarda motor gelişiminin olduğu zamanlarda ferrarinin düzlük hızlı cok iyiydi ve beygir gücü en cok olandı ve en güçlü motor deniliyordu. Motor dondurma kuralı geldiği sene mercedes en iyisini üretti ferrariyle ufak tefek farklar var. Ama renault motorunu savunmayın burda gerçekten komik oluyor gelişim izni verdiler geliştiremediler redbull bile söylüyor siz hala ne ala ne memleket diyorsunuz.

  7. Mclarenci arkadaş senin özürlü dediğin motor nasıl olur biliyormusun 2005-2006 yılında sizin arbaların üzerinde takılı olan motorlara özürlü motor denir

  8. Spa ve monzadan sonra Burda bu haber altında buluşmak isterim geçen seneden bahseden arkadaşlar olmuş Hami geçen sene polü aldı ama nasıll aldı buyrun
    1. Hamilton McLaren-Mercedes 653.5 kg
    2. Sutil Force India-Mercede 655.0 kg
    3. Raikkonen Ferrari 662.0 kg
    4. Kovalainen McLaren-M. 683.0 kg
    Sonuç ne oldu orası tartışılır.Geçen sene alonso r 29 gibi bir şase ile 5 olmayı başarmıştı birde geçen sene redbulun çok acemice hataları oldu be kez onu tekrarlayacaklarını sanmıyorum unutulmasınki 2009 motorunun üzerine 2010 başında güncellemede yapılmıştır kime ne olacağı belli olmaz mclaren saolsun f duct sistemininde çok faydası olacadır.

  9. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    horner doğru düşünüyor , ancak spa ve monzada da geçilmezlerse iki yarıştan sonra her iki şampiyonluğu ilan edebilirler…

  10. mclarenci mp4  avatarı

    mclaren burada rekabetci olacaktır diğer pistlerden daha iyi olacaktır ama yine şüpheliyim Ferrari'nin buraya büyük güncellemelerle gelecek ve zaten downforce seviyesini arttırdılar bizden iyi downforce olarak. Downforceun önemli olduğu orta sektörde onlara avantaj sağlayacak ve ferrari düzlükdede hızlı bu yüzden ferrari güncellemelerde beraber rekabetçi olacağı kesin. Redbull un avantajı uzun düzlüklerde özürlü renault motoruyla en aza inecektir. Takımımızda düzlüklerde en avantajlı takım ama zaten downforce seviyemiz berbat. 1 haftada ne kadar geliştirebiliriz bilemem ama düzlükler sayesinde spada rekabetci olacağız inşallah avantaj daha fazladır.

    Monza'da ise pole kesin bizde ferrari ile çekişiriz orada ferrari frenleri cok iyi çünkü sert fren yapılan pistlerde ferrari cok avantajlı. Redbull spa'da geride kalacak mı bilmem ama monzada ilk 5e bile zor girecektir. Geçen sene monzada ilk 10 daki son 2 sırada renault motoru var yani ilk 8e bile girememiş 😀 renault motoru acaip düzlük özürlü bir motor.

  11. şu açıdan endişeliler. 1 saniye belkide daha fazla olan avantajları azbiraz azalabilir. yoksa yine önde olurlar. ammavelakin bu halde bile kılpayı önde olunca eşit şartlarda geçileceklerini biliyorlar. zira pilotları iyi değil…

  12. Şu ana kadar birçok pistte RB6 ya uymaz spekülasyonu yapıldı ama RB6 bütün pistlerden alnının akıyla çıktı tabi Spa'da süpriz olabilir ancak RB6 Spadada güçlü olabilir…

  13. Kanada yeniden koşulsaydı RB6 polü kimseye bırakmazdı bence, çünkü oradan itibaren epey mesafe katetti otomobil mclarenin aksine. Spa'da da polü alırlar ama ferrari yakasında olur diye düşünüyorum.

  14. Red bull düzlüklerden endişelenmekte haklı da olsa yarışı kaybetmelerine sebep olacağını sanmıyorum. tabi burası için ferrari ve mc laren nin nasıl hazırlandığına da bağlı. Ferrari nin spa için kapsamlı bir paket hazırladığını biliyorum. mc laren ise iki gündür fabrikada test pilotuyla similasyon çalışması yapıyomuş. tabii ki red bull da boş durmuyordur. bakalım ferrari ve mc laren farkı kapayabilmişler mi? bide tartışmalı ön kanatlar var. bakalım onlarda bi değişiklik olacak mı? eğer red bull burayıda alırsa onlara yetişmek korkarım zor olacak.

  15. tifosi_sercan  avatarı

    Sadece düzlük hızıyla RB6 ya kafa tutulacağını zannetmiyorum, gerek ferrari gerek mclaren açısından.. Arkadaki takımlar kayda değer bir gelişim göstermezse Redbull yarışa ilk çizgiden başlar büyük ihtimal.. Fakat yarış içerisinde bilhassa ilk turda ve bilhassa Mclaren tarafından ataklar gelebilir f-kanal sayesinde…
    Geçen seneki yarışa benzer bir tablo oluştu.. Kers sayesinde düzlükte iyi orta sektörde kötüydü ferrari ve mclaren..
    Bakalım gelişim şart ne olursa olsun…

  16. Redbulun Spa ve Monzodada hızlı olacaklarını düşünüyorum bu pistler bizim pistimize çok benziyor diyebiliriz uzun ir start finiş düzlüğü ve arkaa taraf uzun düzlük redbulun buralarda da sıkıntı çekeceğini söyleyenler olmuştu ama tam tersi oldu adrain nevey bu işinde bir çaresini bulacakdır vasat Renault motorunuda bu kadar yerin dinine batırıp geri çıkarmanında bir manası yok 2005 2006 yıllarında 845 bg lik renault motorunun 945 bg lik honda motoruna karşı neler yapabiliceğini gördük ayrıca F duct sistemininde etkisini görecektir redbull ha diğer takımlarda yokmu var ama redbulun aerodinamik yapısı bu farkı kapatacakdır rüzgara direnmee etkisi en fazla oln takım redbull.

  17. "daha az drag etkisimi? (downforce kaybı)"

    Drag: Rüzgar direnci

    demek istediğim daha az sürtünme için daha az rüzgar direncini tercih ettiğimizde, bunun sonucu downforce üretecek parçaların kullanabileceği havadan da feragat edeceğimizdir.

    monza gibi bir pistte drag etkisinden kaçmak için kanatları kağıt haline getirdiğimizde olan şey. ortada downforce kalmıyor. fren mesafeleri uzuyor, viraj hızları düşüyor.

  18. can bundy drah etkisi downforce kaybısı yaşatmaz.En azından böyle bir yargıya varılamaz.türkçesi sürtünme olan drah sonucunda son hız kaybı yaşanır(ayrıca hızlanmada).Redbull blöf yapıyor.Her nekadar macaristan gibi güçlü olacağı beklenmese de yine en hızlı olacaklar.2. sektörde 0.7-0.8 sn ye varan oranda zaman kazanacaklardır.Buda onlara düzlük kaybını azalatma şansı tanıyor.Şimdiye kadar hiçbir yarışta düzlük hızından dolayı bir sektörde 0.3-0.4 sn den fazla fark yemediler.Tabi ferrari ve mclarenin gelişimi doğrultusunda rekabetçi bir yarış izleyebiliriz.

  19. son yarışta son hızları ort 12-14 km daha yavaştı.
    ama tur başına 1 sn.den fazla fark attılar.

    son hız mı? (daha düşük viraj hızı)
    yüksek viraj hızımı? (daha düşük düzlük hızı)
    daha fazla downforce mu? (aşırı fazlası katlanılamayan drag etkisi)
    daha az drag etkisimi? (downforce kaybı)

    tabi bu sorulara net cevap verilemez. bu sorulara en dengede cevap veren (RB6) rakiplerine tur başına 1 sn.den fazla fark atıyor.

    demek istediğim son hızlarının düşük olmasında ne kadar reno motoru kabahatli ne kadar difüzörün ürettiği downforce kabahatli bilemiyorum.

    Umarım Adrian düzlükte difüzörü devre dışı bırakacak bir sistem geliştirip bu soruna da bir çözüm bulmaz.

  20. mclaren de buna bel bagliyordur zaten. yoksa s2'de rb6 tum takimlarin gozunu korkutuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir