Button Spa'da Gelişimden Umutlu

yazar:

kategori:

McLaren, Silverstone’de egzoz destekli difüzörünü üretmesinden bu yana sıkıntılar yaşıyor ve son üç yarışta rakipleri Red Bull ve Ferrari podyumun zirvesine çıkarken Woking kökenli takım sadece 1 podyuma alabildi.

Bu form durumu nedeniyle McLaren’in gelişmesi gerektiğinin farkında olan Button, önümüzdeki haftasonu iyi şeylerin olmasını umuyor.

Button: “Belçika’ya, yakalamak için yapmamız gerekenler olduğunu bilerek gidiyoruz. Macaristan’da güçlü bir yarış çıkarmadık ve bütün takım, mümkün olduğunca kısa sürede öndeki yerimize geri dönmek istiyor.”

“Karoser kurallarına açıklık getirilmesinin, üstteki takımlarla aradaki farkı kapatacağı konusunda iyimseriz; ayrıca Spa ve Monza, Macaristan’a göre aracımıza daha uygun olmalı. Sezon başındaki momentumumuzu tekrar kazanmamız hâlâ önemli”

“Bu iki Avrupa yarışının, şampiyonluk mücadelesinde hayati önem taşıdığını düşünmememle birlikte sezon sonu uzak yarışlarda araçlara yenilik eklemek daha zor olacaktır. Bu yüzden bütün takım adına her iki yarışta da iyi puanlar almak önemli.”

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, F1’deki yaz tatiline rağmen egzoz beslemeli difüzör sorunlarını çözmede takımının yeterli zamana sahip olduğunu belirtti.

Whitmarsh: “Hayal kırıklığı yaratan Macaristan GP’nin ardından, sezonun önceki dönemlerinde rakiplerimize göre sahip olduğumuz performansı tekrar kazanmak için zorluyoruz. Son yeniliklerimizin bize bir yere basma kuvveti gelişimi sağladığına inanırken, görünen o ki paket, henüz tam potansiyelini ortaya koyamıyor, özellikle de pilotlara istikrarlı, güven veren bir platform sağlaması açısından.”

“Macaristan’daki antrenmanlar sırasında bazı yararlı değerlendirmelerimiz oldu; böylece tecrübe açısından yararlı veriler ve yollar sağladı. Ve programı Spa’da ileri taşıyacağız, bize daha fazla bilgi vermesi için antrenmanlarda zemin tarağı kullanacağız.”

“Her zaman söylediğimiz gibi, araçta ve son yeniliklerde geniş alanda kilitli olan performans var ve sağlam mühendislik yaklaşımımızın, yakın zamanda bu kilidi açabileceğinden eminiz”

McLaren, yaz tatilinin bir kısmında, pist üzeri performansı ile rüzgâr tüneli bağını geliştirmek için sistemin bakımı üzerine de çalıştı.


Yorumlar

  1. Red Bull bu iki yarışta McLaren ve Ferrari'ye ilk 4ü bırakmadıkça şampiyonluğu sağlama alır bence.Tabi hata yapmazlarsa diğer yarışlarda.

  2. mclarenci mp4  avatarı

    spa'da değilde monzada f-duct sayesinde coşacaz. monza bizim zaten şüphem yok ferrariyle çekişecez monzada ama bizim f-duct daha iyi çalışıyor daha avantajlıyız sert frenlerde ferrariye yarıyor bakalım ne olacak. SPA da ferrariden çekiniyorum açıkçacı hem büyük güncellemelerle gelecekler hem düzlük hızları mükemmel hemde downforce seviyesi red bull'a en yakın olan takım 1. ve 3. sektorlerde en iyiler mclaren ve ferrari olacaktır, 2. sektordeki red bull'dan yenilen farkı diğer sektorlerde en cok kapatan en hızlı olur. monzada mclaren favori spa'da belli değil ama spa'yla ferrari nin bir bağımı var bilemiyorum 😀 her zaman hızlı oluyorlar SPA'da. Tabi en önemli olan yeni testlerde ferrari ve redbull'un ön kanatları illegal cıksında biz kazanalım 🙂

  3. Spa ve monza da Mclaren çoşacaktır.
    Ve sonrasında da şampiyonluğu kazanacaklar.
    Bunu yazın bi kenara.

  4. Adamlar hızlı diye hemen illegal lütfen nazar etmeyelim çalışalım bizimde olur:)

  5. McLaren bir şekilde kendine gelecektir. Spa'da olmasa bile Monza'da. Eğer Red Bull'un önüne geçmek istiyorlarsa Monza'da alacakları puanlar çok önemli. Red Bull'un önünde bitirme ihtimalleri en yüksek olan pist orası çünkü.

    Gelişimde Red Bull'un önüne geçme şansını açıkçası ne McLaren ne de Ferrari'de görmüyorum. Ama yakalayabilirler ve McLaren'e yakalamak bile yetebilir. Puan durumlarını göz önünde bulundurunca. Tabii hata yapılmaması lazım. Monaco'daki gibi bir olay son yedi yarış kalmışken her şeyi berbat edebilir.

    Yalnız Abuzer arkadaşım Fia her şeyin farkında. Ama gördükleri şeyi mevcut test-kontrol sistemiyle kanıtlamaları mümkün olmadı. Spa'da farklı bir test-kontrol deneyecekler. Oradan çıkan sonuçlara göre hareket edecekler. Zaten McLaren takımının da itirazları ve kaygısı bundan kaynaklanıyor. Video, fotoğraf analizlerine bakıyorlar. Ferrari ve Red Bull kanatları neredeyse yeri süpürüyor. Demek ki legal değil. Sonra yapılan testlerden çıkan sonuçlara bakıyorlar. O sonuçlar legal diyor. McLaren de doğal olarak iki gün sonra yasaklanması mümkün olan bir sisteme maddi ve mental yatırımda bulunmak istemiyor. Kaybedilecek zaman ve harcanacak para onlara eksi olarak döner çünkü.

    McLaren'i bu konuda eleştirmek çok doğru değil aslında, o konuda haklısın. Sonuçta işlerini sağlama almadan zaman öldürmeyi istemiyorlar. Olayı henüz tam olarak çözemedikleri düşünülürse normalden çok daha fazla zaman, para ve zihin meşguliyeti olacak bu Mclaren için.

    Umarım Spa'da tekrar eski gelişim tempolarını yakalamış olurlar. Valencia'da sezon başından 0.8, 0.9 saniye kadar daha ileridelerdi. Şimdi belki hala sezon başına göre öndeler ama diğer takımlar da önde. Red Bull boş durmuyor. Hızla başladığı sezona hızlı devam ediyor. Ferrari çok hızlı başlayıp sonra temposunu kaybetmişken şimdi o da tekrar yerine döndü. McLaren şampiyonluk yarışında kalmak için mutlaka yenilikçi adımlar atmalı.

  6. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    http://img8.imageshack.us/img8/6139/flexv.png

    bu illegal duruma(durumlara) çare bulunmadığı sürece kimse RBR geçemez. ferrarinin uyguladığı rakibini yenemiyorsan ona katıl taktiği daha yararlı olmuş. gözler yalan söylemesede Fia derin uykuda.uyanırmı bilinmez. ilginç yanı bu resmin farkında olanların ve ön kanadın zemine yakınlığı her 10mm de 0.3s fark koyduğunu çok iyi bilen insanlar bile hernasıl oluyorsa bunları uygulayanları değilde kuralların buna izin vermediğini söyleyen takım veya taraftarlarını,işlerine gelmediği için suçlamaya devam ediyorlar. malesef durum bu ve hiçbirzamanda sona ermez. tek yolu var oda Fia üretimi standart şasiler veya Fia üretimi değiştirilemez ön ve arka kanatlar.

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bu 2 pistte çekindiğim takımalrdan biride mclaren gelişip gelmişlerse zorlanıcaz spada ferrari üstün olabilirde monzada mclarene çok fayda sağlıcak f duck bu iki yarıştan ii puan çıkaran taraflar büyük itimal şampıyonlukta en güçlü aday olcaklar bekleytip görcez

  8. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    spa ve monzada da Mclaren bekleneni veremezse şampiyonluk şansa kalır artık…redbullun bu iki pistte muhakak geride bırakılması gerekir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir