Alonso Renault'un Gelişim Göstereceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Renault’un R28 aracında gelişim göstereceğine emin olduğunu söyledi.

Alonso Avustralya’da 4. olmasına rağmen Renault’un mevcut performansı hakkında gerçekçi olduğunu söyledi.

Alonso "Açıkçası sonuç iyiydi ancak yine de bu durum için şanslıydık. Eğer Heikki güvenlik aracı girdiğinde bizden 1 dk önde olmasaydı bu gerçek bir durum olurdu."

"Yarış içerisinde Ferrari ve Mclaren araçları ile lastik lastiğe mücadele istiyorum. Bu sene amacımız bu ancak Melbourne’de çok gerideydik."

"Hâlâ önemli sonuçlara yakın olmadığımızı biliyoruz ve Mclaren, Ferrari ve BMW’nin çok gerisindeyiz. Red Bull, Williams ve Toyota’nın bulunduğu gruptayız ve bazen pistten piste ya da strateji farkılıklarına göre önde ya da arkada olabiliriz." dedi.

Alonso şu an için Renault’un öncelikli hedefinin aracı geliştirmek olduğunu söyledi ve çoktan buna başlandığını söyledi.

Alonso "İyimserim. Henüz şampiyonanın ilk yarışı geride kaldı ve sezonun bu günlerinde hep iyimser olmak zorundasınız. Daha bir çok yarış ve zaman var ve gerçekten aracı çok fazla geliştirebileceğimize ve farkı kapatabileceğimize inanıyorum."

"Ancak F1’de hiç bir şey % 100 garanti olmaz. Biz gelişim göstereceğiz ancak diğerleri de gösterecek. Ancak biz gelişim göstermeliyiz."

"Aracın aerodinamiklerinden başlayarak her şeyi geliştirmeliyiz. Hızlı olabilmek için aracın etkililiğini ve normal şeyleri -daha fazla downforce- geliştirmeliyiz. Motor bakımından iyi olup olmadığımızı bilmiyorum ancak yapabileceğimiz bir şey yok. Motorlar donduruldu."

"Süspansiyonları ve onların Bridgestone lastikler ile çalışmasını geliştirmeyi deam ettirmeliyiz. Hâlâ lastiklerden % 100 verim alamadık."

"Fabrikada aerodinamikler ve aynı zamanda süspansiyonlarda gelişim gösteriyorlar. Umuyorum en kısa zamanda bunları tanıtacağız ve pist üzerinde de çalıştıracağız. Eğer 1.5 sn yavaşsanız 1. sektörde 0.7 sn, 2. sektörde 0.6 sn ve 3. sektörde 0. sn kaybediyorsunuz, kısacası her virajda zaman kaybediyorsunuz." dedi.

Alonso ayrıca önlerde mücadele edememesine rağmen Renault’u tekrar canlandırmak için gösterdiği mücadeleden keyif aldığını söyledi.

Alonso "2003 ve 2004’e benziyor biraz. Mücadele etmek ve farkı kapatmak zorundasınız ve yarışlar daha ilginç oluyor çünkü sürekli orta gruptasınız. Ve aynı zamanda start ve ilk turdan itibaren yapacak daha fazla şey var."

"Bir çok şey oluyordu ve bu sezonun böyle olacağını bekliyorum. Bu yeni mücadeleden keyif alıyorum. Ancak yapacak çok şey var ve mümkün olduğu kadar kısa sürede farkı kapatmalıyız." dedi.


Yorumlar

  1. erdal çoban avatarı

    McLarenin mükemmel teknolojisini gördükten sonra,Alonso degil,kim gelirse gelsin öyle derdi :))Ama bence R28 bu kadarda yavaş olamaz.Bence potansiyel var araçta,ve önümüzdeki yarışlarda bu ortaya çıkar.Ama tabiki ilk 2,hatta 3e giremezler.Belki BMW nin hemen arkasında olabilir.Bilmiyorum neden,ama sanki bu R28 bayagı bir hızlı olabilir gibi.

  2. ogun savaş avatarı

    Alo nun bi lafı vardı geçen sene bu zamanlarda renonun similasyonu f1 oyunu gibi die orda geliştirir arabayıı artık 😀

  3. bence siz o gruptada değilsiniz torro-roso bile sizden hızlı…

  4. alonso bu sezon yukseklerden uçmuyor.ayakları yere basıyorr artık.reno için sevındırıcı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir