Almanya Rallisi'nde Zaferin Adı 8. Kez Sebastien Loeb !

yazar:

kategori:

Loeb :” 8. kez harika bir zafer. Bu inanılmaz! Gerçekten burada kendimi harika hissediyorum.Burada kimseye geçilmek istemiyorum ve bir kez daha işler benim için yolunda gitti.”

Liderin 51.3 saniye arkasında bitiren Dani Sordo ise ralliyi 2. sırada tamamladı.

Sebastien Ogier ise ralliyi 3. sırada tamamladı.

Günün ilk etaplarında üçüncülük mücadelesine geri dönen Jari-Matti Latvala daha sonra Ogier’in temposuna yaklaşamadı ve ralliyi 4. sırada bitirdi.

Latvala :” Ogier’in hızını yakalayamadım. Onu geçmek için hata yapmasını beklemem gerekiyordu. Bizim için iyi bir hafta sonuydu. Almanya’daki en iyi rallimdi. Artık asfalt zeminli rallilerde kendime daha fazla güveniyorum.”

Almanya Rallisi sorunlarla geçiren Petter Solberg ise 5. sırada ralliyi tamamladı.

Kimi Raikkonen ve Matthew Wilson 3. günde de 6.’lık için mücadele etmeye devam ettiler. Kimi Raikkonen 3. günün ilk etabında iki kez hata yapınca Matthew Wilson’a geçildi. Ancak Fin pilot özel seyirci etabını kazananan isim olmasına rağmen Wilson’a 3.8 saniye geçilerek Almanya Rallisi’ni 7. sırada tamamladı.

Raikkonen:” Ufak hatalar yaptık ve bu hatalar bize değerli zamanları kaybettirdi. Daha iyi bir yerde olmayı bekliyorduk.”

Ford Takımı ise 3. günde Mikko Hirvonen’in ve Ken Block’un sorunları ile uğraşmak zorunda kaldı.

Almanya Rallisi’nin 2. gününde transmisyon arızasından dolayı yarış dışı kalan, daha sonra süperralli kuralı ile 3. güne devam edebilen Mikko Hirvonen, bugün yapılan 2. etapta da vites kutusu sorunu yaşadı. Fin pilot birinci vitese takılı olarak kalan Ford WRC 09 aracını adeta sürünerek servis alanına ulaşmayı başardı.

Bu sezonun çaylaklarından biri olan Ken Block ise ilk asfalt zeminli rallisi olan Almanya Rallisi’nin 3. gününde yapılan ilk etapta alternatör sorunu yaşayarak ralliyi noktaladı.

Hayal kırıklığına uğradığını beliten Block ” Bu berbat ! Daha şehir dışına çıkmamıştık ama alternatör ışığı yandı ve bırakmak zorunda kaldık.”

“İstikrarlı gidiyorduk. 3. günde amacımız aracı finişe getirerek puan almaktı. Eğer her şey yolunda gitseydi çok memnun olurdum. Burası takvimdeki en zor asfalt zeminli ralliydi ve benim ilk asfalt deneyimimdi. Gerçekten Moral bozucu.” 

1.  Sebastien Loeb      Citroen  3h59m38.3s
2.  Dani Sordo          Citroen     + 51.3s
3.  Sebastien Ogier     Citroen   + 2m13.3s
4.  Jari-Matti Latvala  Ford      + 2m33.9s
5.  Petter Solberg      Citroen   + 6m47.7s
6.  Matthew Wilson      Ford      + 8m46.7s
7.  Kimi Raikkonen      Citroen   + 8m50.5s
8.  Khalid Al Qassimi   Ford     + 17m36.5s
9.  Mark van Eldik      Subaru   + 17m53.0s
10.  Patrik Sandell      Skoda    + 17m58


Yorumlar

  1. kimmppa lastikleri ısındırıyor. en azından birileri gibi lastikleri ısındırayıp derken pist dışına çıkmıyor. ne demek istediğimi anlamışsındır.
    kadın dediğin istanbul gibi olmalı fethi zor fatihi tek…
    pilot dediğin kimi gibi olmalı geçilmesi zor adamlığı tek…

  2. Umarım Alman polisi bu görüntüyü izlememiştir =) Kimi son etaba hazırlık yapıyor. Drive safely Kimi !

    http://www.youtube.com/watch?v=ADO5n8LqePU

  3. Kimi:" Tecrübenin bir kez daha ne kadar önemli olduğunu gördük.Bu seneki amacımızda tecrübe kazanarak bilgilerimizi arttırmak ve nasıl bir ralli pilotu olunması gerektiğini öğrenmek.Bazı insanlar Formula 1'den WRC'ye geçen birinin asfalt zeminli rallilerde yarışmanın kolay olduğunu düşünüyor ama özel seyirci etapları dışında birbirlerinden tamamiyle farklılar.Özel seyirci etapları adeta F1 pisti gibi! Yol notlarına ve değişen zeminlere alışılması zor olan etmenler.Genel olarak olumlu bir hafta sonu geçirdik ve özel seyirci etabını kazandığım içinde oldukça mutluyum."

    Kaj Lindstorm :" Kesinlikle doğru yoldayız.Her rallide daha çok gelişim kaydediyoruz bilgi seviyemizi yükseltiyoruz.Kimi yol notlarında oldukça iyiydi ne yazık ki 6.'lığı kaybetmemize neden olan birkaç hata yaptık ama bu da öğrenim sürecinin bir parçası.Almanya'da ilk seferimizde oldukça iyiydik.Kesinlikle mutlu olmalıyız ve etap birinciliğimizi kutlamalıyız.

    Kimi'nin ralliden sonra verdiği demeç http://www.motorsport.com/news/article.asp?ID=383169&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  4. Alkım harika bir değerlendirme yapmışsınız.Tebrik ederim =) Kimi'nin WRC'deki ilk senesinde yarış kazanmasını beklemek hayatında karting dahi yapmamış birini F1 aracına oturtup yarış kazanmasını hatta yarışı tamamlamasını beklemek kadar saçma olur.Kimi gelişiyor ve ihtiyacı olan tek şey tecrübe.Bunu kazandığında ise yeteneği ve sahip olduğu saf hızı ile ralli zaferleri ve hatta günün birinde Dünya şampiyonluğu bizi bekliyor olacak =) (Kimi'nin WRC'de kalmasını varsayarsak)

  5. Herkül, daha önce de size bu konudaki fikirlerimi söyledim. Kimi Formula 1 için çalıştı, bir şeyleri kanıtladı ve Sauber'e geldi. İlk yıllarında bu kadar iyi tanıdığı bir sporda bile şampiyonluğa oynamadı doğal olarak. Ama izlerken bize keyif verdi, ışığını gösterdi. Sonra McLaren'le yıllarca bizi hem sevindirdi hem üzdü. Son anda yarışlar kaybedildi, o kadar beklenen ve istenen şampiyonluk bir türlü gelmedi. Sonunda yılların karşılığını alıp şampiyon oldu. Tecrübe, emek, çalışma, yetenek. Şampiyonluk böyle geldi.

    Şimdi çaylak bir pilot olarak bakın ona, ve her adımda kendini geliştirdiğini görün. Her şeyden önce ne kadar mutlu olduğunu görün. Çok farklı bir disipline sahip bir spora adapte olmaya çalışıyor.

    Her şey skorda, istatistiklerde değil. Evet o etabı kazanması belki onu podyuma çıkarmadı ama bunun bir başarı olduğunu değiştirmez.

    Lütfen biraz inanın şu adama. Mutlu olduğu şeyi yapmasını bu kadar küçümsemeyin.

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşım adam mutlu mu? Gerisi önemli değil. Bu adamın ilk WRC sezonu. Saçmalamayın ya.

  7. özel seyirci etabını kazanana madalyamı takıyorlar. bu kimiyi tutanların bir çoğunun fiziki özelliklerinden dolayı tuttuğuna inanmaya başlayacağım neredeyse…pilotdaşlarım canlarım neden anlamak istemiyorsunuz yahu bu adam sürekli şampiyonluğa oynayan bir f1 pilotuydu. şu an hedefi yarışı tamamlamak. hedef farkına bakın. sizde aaa arabayı sürdü deyip seviniyorsunuz bu kadar basit şeylere…kimi kesin bıraktığında sanırım chandok gibi bir pilot tutmanızada bir engel yok:) her zaman en iyiye talip olmak lazım. kimiyi tutarken en iyiye taliptiniz tercihiniz doğruydu. adam gibi bir adam hızlımı hızlı her yönüyle on numara bir adam tercih ettik. tepki koyalım kalbimizdeki bu ortak düşünce onun manen hisslerine tesir eder ve geri döner inşaallah…

  8. Sebastien yine şaşırtmadı. Seviyorum bu adamın bu halini. 🙂 Kimi onunla kapışacak hale gelene kadar her ralliyi kazansa yine sıkılmam sanırım. Gerçi Hirvonen için üzüldüm yine de, oldukça talihsizdi..

    Ve sonunda Kimi asla olmaz diyen herkese bu işi adım adım ilerlettiğini gösterdi. Çifte mutluluk oldu benim için bu ralli. Tabii 6. olmasını isterdim ama gerçekten iyi mücadele etti. Hata yapsa da kolay kolay dağılmadı en azından.

    Artık bu işin olacağına daha da yürekten inanıyorum.. 🙂

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Fin pilot özel seyirci etabını kazananan isim "
    buyruuuuuuuuuuuun 🙂
    yavaş yavaş olacak bu işler, tecrübeyle..
    6.lık mücadelesini kazanamaması üzücü tabiki.Ama dediğim gibi yavaş yavaş olacak

    Loeb yeni şampiyonluğunu kutlamaya şimdiden başlasın bence.Bundan sonraki rallilerdede çok başarılı olacaktır zaten.

  10. Yine yeni yeniden Sebastien Loeb !

    Kimi ilk etap birinciliğini aldı =)) Hala gelişme yok bu adamda diyenlere mükemmel bir cevap verdi Kimi 😉

    Hirvonen hiç geri dönmese daha iyi olurdu.Vites sorunu yaşadıktan sonra acayip sinirliydi.Morali çok bozuktu.Yazık oldu Mikko'ya =(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir