Mosley: "Ferrari'nin Ciddi Bir Ceza Alması Gerek"

yazar:

kategori:

Dünya Konseyi’nden ceza çıkması gerektiğini söyleyen Niki Lauda’ya Ferrari’nin ateş püskürmesinin ardından bu sefer Max Mosley, Welt am Sonntag ile yaptığı söyleşide para cezasının yetersiz olduğunu belirtti.

Almanya’da lider Massa, takım arkadaşı Alonso’ya yerini vermiş ve yarışı da İspanyol pilot kazanmıştı. Bunun üzerine yarışın ardından İtalyan takıma para cezası verilmişti.

Mosley’e göre takım ve pilotlar tarafından kazanılan puanların da iptal edilmesi gerekiyor.

Mosley: “Herhangi bir tavsiyede bulunmayacağım ama şu anki duruma göre bazı sportif yaptırımlar olmalı, sadece para cezası değil.”

Mosley, birçok takımın bu takım emirleri yasağı kuralını kaldırmak isteyebileceğini ama kuralların, milyonlarca taraftarın ihtiyacını karşılama amacıyla hazırlandığını söyledi.

Mosley: “(takım emirlerinin) işin içine girdiği bir yarışta ciddi bir ceza uygulamalıyız.”


Yorumlar

“Mosley: "Ferrari'nin Ciddi Bir Ceza Alması Gerek"” için 28 yanıt

  1. mclarenci mp4  avatarı

    her ne kadar bende ceza istesemde , takımımız casusluk yaptığı halde pilot puanları silinmediyse daha basit bir olay olan takım emri için rekabeti etkileyecek karar veremezler skandal olur her tarafdan acıklamalar ard arda gelir rekabete comak sokuldu diye. zaten ecclstone bir cezaya izin vermeyecektir ferrariye gelecek bir darbe f1i doğrudan etkileyeceği için ecclestone durduracaktır. Mclaren 2007 de ihraç edildiği açıklanmıştı ve ecclestone hemen mudahale edip geri çekildi ve sadce takım puanları ve 100 milyon ceza kesildi. burada da o kadar büyük bir olay yok bircok takım gizliden yapıyorlar zaten ecclstone da takım emirlerini desteklediğine göre ferrarinin şuanki durumuda göz önüna alınırsa bu rekabete müdahale etmeye yürekleri yetmez. zaten konseydekilerin çoğunun ferrari destekçisi olacağının şüphesi yok FIA içindeki birçok kişi ferrari taraftarı eskiden beri boyle.

  2. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    kendi kendime bahis yaptım. bu haberde herkül ve dengi olanlar acaba anormal yorumlar yaptımı yapmadımı diye ama ne yazıkki kaybetmedim:)

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Mosley: "Herhangi bir tavsiyede bulunmayacağım ama şu anki duruma göre bazı sportif yaptırımlar olmalı, sadece para cezası değil."
    F1 de birtek ferrari yarışmıyor… alonsocu ferrari taraftarlarının hoşuna gitsede almanyadaki takım emri , gerçek ferrari taraftarları ve diğer f1 taraftarları bu olaydan hoşnut olmadılar. dolayısıyla diğer bütün taraftarlara yapılan saygısızlığın bir cezası olmalı. geçmişte fıa birçok kez ceza yağdırdı bu seferde üzerine düşeni yapmalı…

  4. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    alonso dewam kardeşim şampıyonluğa doğru dewam santanderdende al paranı otur milletin zoruna gidio şampıyn olman çekilmek yok yarışlardan sonuna kadar zorlucan senn raıkkoneni koltuğundan etmen baya bi dokunmuş arkadaşlara helal sana:D

  5. ah be massa…o yarışta kendi adına tarihi bir fırsatı kaçırdın. dinlemeyecektin takımı yarışı kazanacaktın. ve yarış sonrası basına diyecektinki'' kargalar yüz yıl kelebekler iki gün yaşar. eğer adaletin buysa ferrari ben bu işte yokum''. gönüller kahramanı olacaktın. iyilerin kazanacağı günü kötülere kazandırdın.

  6. santanderin adamına malzeme vermemek lazım. puanı silerler şimdi yatar mevzunun üzerine derki işte şampiyonluk bu yüzden gitti. mazeret çook. oynamayacak gelin yerim dar dermiş yer verirsin yenim dar dermiş:) yarışlarda ferrari garajlarına padocklarına ve italyadaki tesislere dikkat alonso var yazacaklarmış:) bu varlıktan korkulur:)

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kirve halen kimi diosun ya uyan uyan kimi tarihe gömüldü f1 de artık wrc de o bırka bu işleri 😀

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ya anlamadığım neden puanları siliniyo kimi ne ilgilendirir takım içindeki bi olay şikayetçi olma hakkı tek bi kişinin oda massa onun yarışı elinden alındı diğerlerini ne ilgilendirir massada sesini çıkarmadığına göre neden bahsedio bunlar ben anlamıyorum ki

  9. Sakin olup düşünmek lazım. Ferrari'ye gelecek ceza yüzde doksan almanya puanlarının silinmesi olacaktır. Para cezası da verildi zaten, artı Alonso ile takım emrini bağdaştırmaları zor, hele ki Massa 180 derece dönüp takım emrini reddettikten sonra.

  10. o dumanı koklaya koklaya sevindiniz zaten baska bır beceriniz yoktu burak böcek..kiminin aracının duman atmalarıyla sevince boğulan 2005 yılında formula 1 izlemeye başlayan elit bir kesimsiniz. dumandan medet uman bir sürücü ve onun sahte yüzleri:)

  11. O duman zamanında sıkça sizden çıktı kirve12 o yüzden tecrübenizle sabittir.Biz daha çok duman attıran tarafız zerre kadar da korkum yok cezadan öyle bir şey olmayacağını bildiğim için.Az feryat figan ettirmedi zamanında size Mosley:)

  12. dünde işe yaramayan adamdı şimdide aynı adam aksini söyleyen namertir,ferrariyi kolladığı zamanlarda kımsenın gıkı çıkmazdı,bu gün adam doğru bir şey söylemiş bozuk saatte olsa.bir tek ferrarici çikıpda adam yanlış söylüyor demiyecektir diye düşünüyorum ama gel görki devşirme ferrariciler koyu renk bir duman atıyorlar 🙂

  13. adamlar yeni telsiz konuşması ve deliller var diye haber atmadı mı?fia neden suç kesin ceza sabitse bu mahkemeye gerek duyuyor?hayır bilmiyosan anlamıyorsan o zaman komik diye alay etme.%100 takım emridir diye ispat etmek amacıyla açılmış bir dava.herkes savunacak kendini yani biz.eğer mahkemedeki deliller takım emrini kesinleştirirse ceza artar.yoksa yolumuza devam ederiz nesini anlamıyorsunuz.2007 de casusluk ayan beyan ortadayken ferrari temyize gidip yeni delillerle gelmedi mi?eee buda böyle varsa kesin delil dinlenicek bunca sene f1 izledik herhalde olayların akışını az çok görüyoruz sen anlamıyorsan dediklerimizi biraz daha piş bence öyle gel

  14. Yahu anlamıyorum ceza gelmeyecek, kanıt yok olayını. Yarıştan sonra verilen para cezası suçu sabitlemiştir. Para cezasının ardından olayın konseye bırakılmasının anlamı da açıktır. Bir suç işlediniz, kurallara aykırı hareket ettiniz, bu olayı hemen inceleme altına alıp ağır bir ceza vermiyoruz, ama suçlu olduğunuza kanaat getirdiğimiz için para cezası veriyoruz, asıl cezayı da konsey kesecek. Verilecek ceza az ya da çok olur onu bilmiyorum ama, kimsenin takım emri olayından şüphesi yok.

    Onun dışında da Ferrari kalkıp Mosley'e ne dese haklı olacaktır, gerçi açıkça söylerler mi bilmiyorum. Kendisi oradayken her şeyi görmezden gelen bir adamın şimdi kuralların böyle ateşli savunucusu kesilmesi komik sadece.

    Umarım yalnızca takıma bir ceza gelir. Ellerindeki kanıtları bilmediğim için, Alonso'nun bu olayda doğrudan suçlu olmadığını düşünüyorum. Bu yarışta aldığı 25 puanı silmek biraz fazla ağır olur. Ferrari'ye takım bazında uygulanacak yaptırımlar daha adil olur gibi geliyor şahsıma.

    Ayrıca Djarum, McLaren ve Hamilton'la ilgili yorumunuz gerçekten anlamlı olmuş, tebrikler.

  15. Tabi söz konusu Ferrari'nin ceza almasıysa yani işinize gelen bir açıklama olucna katılrısınız arkadaşlar doğaldır.Daha dün adama demediğiniz küfür kalmıyordu bırakın Allah aşkına en fazla kınama yada para cezası bir diğer ihtimal tekrarı halinde puan cezası olur tıpkı yalan skandalındaki gibi.Casuslukta bile pilotlar puanı silinmedi bu kadar uçmaya gereken yok artı arkadaş haklı takım emri oslada %100 delil yok telsiz konuşmasında ispatlayamacakları ortada yani.Saygılar

  16. beyler tecrübeyle sabittir.

    herkes ceza alır, yasaklanır, ama başroldeki alonsoya hiç bir şey olmaz.

    pederi bunu nasıl kutsamış helal olsun diyeceğim ama kendisi tanrıya inanmadığı için bunuda diyemiyorum, kutsamadan başka bir dümeni var bu adamın. acaba p serisi bi mason locası mı destek veriyor nedir.

  17. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca ellerinde takım emri olduğuna dair maddi bi net delil yok ispatlasınlar versinler cezayı bu akdar basit:D

  18. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ya neymiş bu alonsonun size çektirdikleri:Dsöz konuşup 5 yıl sonra emekli ettircem o zaman rahatlarsınız:Pşu anda fia başkanı todt bence ceza fln gelmez :Dalonsonunda daha çok alcaaa şampıyonluk var canınızı sıktım ama maalesef acı gerçekler:D

  19. herkül,eğer sizin tarafınızı,(gerçi bertaraf olmuşsun rainin olmayışından dolayı)bilmeseydim,çok şakacı olduğunuzu sanırdım….ben alonso taraftarıyım,hamiltonu ve mc lareni sevmiyorum,bir an düşündüm,ikisi olmazsa ben alonsonun şampiyonluğunu ne eylim,ikisi olmazsa bir tane mc laren ve hamilton taraftarı burda kalırmı,ben çok fanatik galatasaraylıydım,bir gün floryaya gittim sevdiğim takımın antremanlarını izlemek için,kimsenin bizi misafir olarak ağırlamasını beklemiyordum ama joplarla kovalanmayıda hak edecek birşey yapmamıştık,ziya şengülden nefret ediyordum,taa ki bir gün spor yazarlar derneğinde görene kadar, yani demek istediğim biz bu insanların nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu bilmiyoruz,…….yani ben hamiltonu sevmiyorsam bu yok olmasını istediğim anlamına gelmez,pist üzerinde yarışarak alonsunun hamiltona karşı kaznmasını isterim,hamilton bir kaza yapsa yada fia ceza verse onun yada mc larenin olmadığı bir yarışı emin olun izlemem.

  20. herkül alonsonun ömrü uzun değil zaten heheheheeh

    djarum schumayerde birazdan kırmızı at arabı ile yarışacak arenada yanlış anımsamıyorsam …

  21. İlk defa mosleyin açıklamasına hak veriyorum.

  22. Çok enteresan bişey oldu şu anda asteriks olimpiyat oyunları filmine gözüm ilişti,birde ne göreyim jean todt,bu adam filmdemi oynamış benmi yalnış gördüm.

  23. bencede ceza alması lazım. ferrari bir yıl yarışmama alonsoya ömürboyu f1 den men gibi…:)

  24. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    almanyada aldıkları takım ve sürücü puanları silinmeli daha fazlasına gerek yok. zaten en azından bu olmayacaksa hiç ceza vermesinler daha iyi.

  25. djarum zaten cümleme başlarken koltuktan indiği için bunları söylüyor derken olması gerekeni koltukta otururken söylemiyordu,yaptırtmıyordu manasında söyledim.dolayısıyla eylül ayındaki toplantıda bir ceza verilmesi gerekiyor ferrari takımına,alonsoya değil bence.Puan silinmesi ve daha yüklü bir para cezası 5 milyon dolar olabilir 🙂

  26. kirve 12,seninle bir gün aynı fikirde olacağım hiç aklıma gelmezdi(sizinle):))mosleyin karekteriyle ilgili tahliline katılıyorum,ama ferrariye ve alonsoya ceza gelmesi konusunda onunla aynı fikirde olmamana şaşarım.

  27. Zaten koltuktan indi diye bunları söylüyor.şerefsiz kişiliksizin en önde gideni bu adam.İngilterenin utanç kaynağı bir yavşak..tanrı kraliçeyi korusun ..

  28. mclarenci mp4  avatarı

    bende diyodum bu mosley ne zaman konuşacak. kardeşim sen koltuktayken tonla cezayı hakettiler ama bi kere kestin mi cezayı boş konuşma şimdi herşeyi zamanında yapacan koltuktan inince yorumlamak kolay.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir