Massa ve Coulthard'ın Kaza Anlaşmazlığı Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa ve David Coulthard geçen pazar yaşanan kazayla ilgili zıtlaşmaya bugün basın toplantısında da devam etti.

Geçtiğimiz haftaki yarışta Massa bir virajda içeriden dalmış ve Coulthard da çizgisini koruyunca ikili temas yaşamıştı. Coulthard’ın aracı bu kaza sonucunda ağır hasar aldı ve İskoç pilot yarışın ardından Massa’nın özür dilemesi gerektiğini söylemişti.

Ancak basın toplantısında Coulthard’ın yanında oturan Massa özür dileyecek bir şey yapmadığını söyledi.

Massa "Biraz şaşırdım çünkü orada yarışmak için vardık ve ben onu geçmeyi denedim. Ben içerideydim, beni kapattı ve çarpıştık. Herkes iki aracın virajda aynı yerde olamayacağını bilir ve dışarıda kalanın dışarı açılma olasılığı daha fazladır." dedi.

Özür dileyip dilemediğinin sorulması üzerine Massa "Hayır. Çünkü yanlış bir şey yapmadım. Eğer yanlış bir şey yaparsam özür dilerim. ancak bu sefer gerekli değildi."

"Dediğim gibi ben içerideydim. Robsert’in de dediği gibi bu bir yarış. Herkes yarışıyor ve önünüzdeki araçtan hızlı olduğunuz zamanlarda onu geçmeye çalışırsınız. Normal bir manevra yaptım ve içeriye daldım ve dürüst olmak gerekirse David’in bu kadar kapanacağını beklemiyordum."

"Bana göre o beni görmedi. Bu benim düşüncem. Bu arada eğer hata yaparsanız FIA konuyla ilgili hareket için oradadır ancak ne benim aracım ne de onun aracı inceleme altına alındı. Bu yüzden bu çok normal bir olay." dedi.

Coulthard ise olaya farklı yaklaştığını söyledi ve yarış sonrası kullandığı sert dil için Massa’dan özür diledi ancak Massa’nın da bu yaklaşımını değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Coulthard "Kullandığım sert dil için özür dilerim. Çok kızgındım. Gerçek olan Massa bana karşı dünya şampiyonluğu için mücadele vermiyor ve geri kalan 17 yarışta da aynısını yapıp aynı sonucu alabilir."

"Açıkçası benim gözlerim tam olarak ileriyi görüyor geriyi değil. Bu yüzden orada ne kadar boşluk olduğunu en iyi o görüyordu."

"Farklı bir çizgi seçmedim, normal çizigmdeydim ve 3. virajda onun beni geçmesi için hazırlanmıştım çünkü Ferrari daha hızlı ve en yüksek hızı daha fazla. Eğer aynı girişimde bulunursa gelecekte yine aynı sonucu alır."

"Aracımı görünmez yapamam. Ben dünya şampiyonluğu için mücadele vermiyorum ancak o veriyor. Bu yüzden gelecekte 3. viraja kadar beklemeli." dedi.


Yorumlar

  1. sinan  bilir avatarı

    alonso_mania,ben f1 izlemeye başladığımda alonso minardiye yeni gelmişti.BMW taraftarıyım bazıları gibi f1 türkiyeye gelince ve o sırada alonso şampiyon olunca f1 güzel bişey alonsoda en hızlı galiba deyip izlemeye başlamadım.favrori pilotumda yoktur o sağa sola gittikçe bende her sene başka takımın şakşakçısı olmam.ehliyetimde var gayet iyi kullandığımı düşünüyorum ve çok şükür şuana kadar önemli bi kazada geçirmedim.alonso_mania arkadaşım yazımı iyi oku istersen.ben kendi görüşümü sarfettim gayet nazik bir dille.ama anlaşılamamış.coulthard o viraja girerken bu arkamdaki adam benden hızlıdır içeri girebilir diye düşünüp aynaya baksa koca ferrariyi görürdü heralde.massada bu adam 15 yıldır f1 de viraja girerken aynaya bakar heralde ben atağımı yapayım diye düşünmüştür.padokman arkadaşım ben savunma yapmasın yol versin demiyorum.coulthard orda doğru düzgün savunma yapıyorsa viraja biraz daha içten girer massa o atağı deneyemez bile.kapıyı açık bıraktı,massada girdi içeriye.tekrar ediyorum coulthard aynaya baksa ikiside o viraja sığardı.orda ayna kullanmazsan o kaza orda olur bunun çıkarı yok.nedim_özgür arkadaşımın verdiği örnek çok güzel.monzada kimi aynaya bakmasa hemen hemen aynı kaza olacaktı.ozamanda hamiltan u suçlardınız ama siz kesin.yada alonsoculara bi başka örnek.geçen sene alonsonun heidfeld e şikanda yapığı atağı izlesinler(fransa).orda heidfeld in aynaya bakmayıp düz çigide gittiğini düşünün.ozamanda alonsoyu suçlamazdınız heralde değilmi?

  2. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Arkadaşlar ortam birkaç kişi tarafından biranda gerildi ve bazı tehditkar rencide edici yorumlar silindi. Arada masum yorumlarda silinmiş olabilir. Bunun için üzgünüz.

  3. massa nı yerine koyucaksak.Aktif arac kullanıyosan aracının gecip gecemeyecegine emin olmadan her delige dalmazsın.Eğer hız yapıyorsan önündeki kişinin her hareketini takip edersin.Bu mantık F1 dede farklı sayılmaz!

  4. Nedim_Ozgur Derinbay avatarı
    Nedim_Ozgur Derinbay

    acaba diyorum massa'nın yerinde hamilton veya bi başka pilot olsaydı coulthard aynı davranırmıydı yada şöyle söyleyeyim ben o kazayı defalarca izledim her zaman f1'de bana göre tampon tampona giderken düzlükte arkadaki pilot viraja gelmeden onu yakalayıp geçmişse ve geçilen pilotda buna saygı göstermeliydi bakın f1 severler burada düzlükten bahsediyoruz geçen seneyi hatırlayın italya da İceman hamildon'a düzlükte geçilirken çarpsaydı ne diyecektiniz yani italya daki ile bu massa couldhart arasındaki şey aynı anlatabildimmi.
    Not:couldhartı savunanlara şunu söylemek isterim özellikle sizler kendinizi massa nın yerine koyun ve de o görüntüyü tekrar tekrar izlemenizi tavsiye ederim.saygılar

  5. kaan kaanhan avatarı

    schumi bile massa suçlu dediğine göre fazla yorum yapmamak lazım.

  6. Mclaren kendinle çelişiyorsun hem ''burunu soktuysa yol vermek'' düşüncesinin yanlış oldugunu söylüyorsun birde gelmiş alonso massa olayını söylüyorsun saldıran alonso massa tabiki savunma yapacak gel geç diyecek hali yok sonucta orada liderlik mücadelesi var birde massa suçlu oluyor orada öylemi biraz mantık başka bir sey diyemiyecegim.

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    massa'nın burdaki pozisyonuyla 2007 ispanyadaki pozisyonu farklı dikkatini çekerim. bence ispanyada alonso gereksiz dışardan atağa kalktı. bunu ikinici yazışım daha ne kadar devam ederim bilmem.

  8. bir zamanlar "biz pazar öğleden sonrası piknik gezmesi yapmıyoruz" f1 yarısı yapıyoruz diyen ve geçen sene wurzun üzerinden uçan coulthardın bunu beklemeye hakkı yok. Olaya gelirsek her iki pilotta şansını fazla zorluyor.Ne ceza ne kınama hiçbirşey almaları gerekmiyor.Schumachere massanın hatalı olduğu konusunda katılmıyorum yani

  9. Ayrıca Coulthard ın yol vermesi gerektigini dusunenler.Bir onceki sene massa nın alonsoya yaptıgını hatırlasın! Massa ilk kez yapmıyor bunları hem gecis yapmakta beceriksiz hemde ozur dilemesini bilmiyor

  10. ne demek ya burnunu soktuysa yol vericeksin:)) herkes o zman yarıs cizgisinden cıksın ondeki aracın gormedigi bi anda duz girsin viraja nasıl olsa ondeki kacar yol vermekte zorunda! boyle mantık mı olur

  11. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    ya o arabaları renklerine göremi yargılıyonuz .aynı pistte 2002de olan kazayı hatırlayın.bu bir yarış kazası ayrıca araç burnunu soktuysa ona 1 araçlık yer bırakmaya mecbursun coulthard bunu yapmadı

  12. BU OLAYDA 2 PİLOTTA SUÇSUZDUR!!!
    Bu kadar.Yarışıyorlar böle olaylar olur.

  13. iyide sinan kardeşim adam hızlı geliyor diye keneramı çekmek lazım o zaman rubens kimiye yol verseydi yarışta yarışta defans yapma diyede birşey var..

  14. alonso_mania avatarı

    sinan bilir kardeşim,
    çok afedersin ama bence f1'i bilmediğin kesin:)
    Ama gerçekten bu yorumu sırf ferrarici olduğun için yapmıyorsan, trafiği de iyi bilmediğin kesin. araç plakanı ver de sana trafik de dikkat edelim, massa gibisindir sen şimdi:)

  15. sinan  bilir avatarı

    coulthard yanlış yaptı ferrarinin ona düzlükte çok yaklaştığını bildiği halde ve masanın o virajda zorlayacağını bildiği halde aynaya bakmadı.eğer f1 de yarışan bi pilot atak yiyeceğini bile bile aynaya bakmıyosa suç ondadır.nitekim massa çok temiz bi atak yaptı aslında.ayrıca ilk viraj çokta dar değil.coulthard aynaya baksaydı biraz sola açılıp kazayı engelleyebilrdi.massa zaman zaman çok acemice hatalar yapıyor ancak bu onlardan biri değildi bence.gerekeni yaptı massa,ama coultharda aynaya bakmayınca güme gitti.

  16. coulthard'a tamamen katılıyorum.3.cü viraja kadar beklese ölürmüydü.çok çaylakça bi hata yapmış massa.ayrıca olaydan sonra kızgın halde kullandığı sert dil içinde özür dilemiş büyüklüğünü göstermiş bikere daha.hala kalkıpta özür dileyecek bişey yapmadım diyosa yuh yani.lan adamın aracını mahvettin sonrada bastın gittin çok acımasızca.iyiki ferrari garajına gidip gırtlağına çökmemiş massanın.herif hem kendisinin hemde iskoç un yarışını mahvetti.

  17. Massa dan özür dilemesini beklemek aptallık olur.Onun kişilik yapısına aykırı bir durum.Shumi nin yaptıklarının yarısını
    yapmıs olsaydı. herkes bana yol vermek zorunda derdi heralde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir