McLaren: "Şampiyonluk Mücadelesi Yakın Devam Edecek"

yazar:

kategori:

Macaristan’da Red Bull ve Ferrari’nin gerisinde kalmalarının ardından McLaren İdari Sorumlusu Jonathan Neale, mücadeleye dönmek için MP4-25’in gelişimine tam gaz çalışma taahhüdü verdi.

Neale: “Bu dönemde şampiyona çok yakın. Macaristan’da düşük performans gösterdik; Ferrari ve Red Bull ile olan fark önemli derecede, bu da geriye düşmemize neden oldu”

“Önümüzdeki yarışlar, tam anlamıyla gelişim mücadelesi olacak. Birçok pilotun çok yakın olacağını sene başından biliyorduk. İş artık şimdi ile sezon sonu arasında ne gibi şeyler bulabileceğimize bağlı”

“Macaristan’daki performansımıza bakarak benzer karakterdeki pistlere dönüş endişe verir. Ama bu konuda bir şey yapmak için çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Singapur için bir yenilik paketi bekliyoruz. Eğer şampiyonluk yarışı şu anki kadar yakın olursa, son yarışa da bir gelişim paketi götürmeyi bekleyeceğiz”

Ama Neale, son sezonlardaki kural değişikliklerinin, takımların rakiplerini yakalamasını daha da zorlaştırdığını söyledi.

Neale: “Son birkaç senedeki kural değişiklikleri, artık araçta daha az parça olduğu anlamına geliyor; böylece herkes zemin, kanatlar ve aracın kenar altlarındaki ayrıntılar üzerine çalışıyor.”

“Bütün takımların karşılaştığı bir mesele ise maliyet düşüşleri için anlaşma imzalamış olmamız. Gelecek sene için kaynaklarımızı korumalıyız. Bu da demek oluyor ki artık sorunları çözmede istediğiniz gibi para harcayamazsınız. Şampiyonada bütün takımlar için bu bir endişe”


Yorumlar

  1. Evet büyük takımlar malesef eşit şartlarda ya da kısıtlı imkanlarda yaratıcıklıklarından biraz da olsa kayıp yaşamış gibi.Mevcut kurallar malesef kendi çözümünüzü üretmenizi zorlaştırıyor.Eğer sezon başı şasinizde farklı,göze batan ve fark yaratan bir parça sistem yoksa işiniz rakiplerden mecbur kopyalamaya kalıyor.Bu bağlamda onu araca ayarlayana kadar rakip kendi yolunda ilerliyor.Ancak Mclaren gelişimde ne kadar iyi olduğunu zaten defalarca kanıtladı.Pilotlarını tebrik etmek lazım bir de daha yavaş araçla maksimumu çıkartıp bunca puanı topladılar.Çok iyi iş çıkarttı ama bu sefer pilotlar daha iyi iş çıkarttı

  2. ben Mc laren den umutsuzluk havası aldım. gerçi red bull o kadar açık ara farkla öndeki bu duyguyu hissetmemk zor olsa gerek.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ferrarinin istanbul parkdan sonraki açıklamaları gibi olmuş…

  4. pek umut vermiyor açıkcası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir